به ( Quince) یک میوه ی زمستانی پر خاصیت است . راه های زیادی جهت بهره مندی از خواص این میوه ی پر خاصیت وجود دارد. یک راه تهیه ی رب به می باشد. در این مقاله به بررسی خواص رب به و نحوه ی تهیه ی آن می پردازیم . در مقاله ی فواید دمنوش به ، خواص این دمنوش را بررسی کرده ایم.
میوه ی به، مفرح ، ارام بخش، سرشار از انتی اکسیدان، نشاط اور، خواب اور، ضد افسردگی ، ضد پیری و مفید برای سیستم گوارش و ... است .قطعا وقتی از چنین میوه ی پرخاصیتی رب تهیه می شود آن رب هم خواص فراوانی خواهد داشت . بهتر است برای تهیه ی رب به از به شیرین استفاده شود تا مزاج آن بسمت گرم و خشکی باشد.
زمانی که آب به جوشانده شود و ثلث اب ان بخار شود انچه باقی بماند رب به است.
رب به باعث کاهش و دفع سوء مزاج بلغم می شود :
* زمانی که بلغم نابجا در بدن افزایش میدا کند عوارضی چون استخوان درد ، ترش کردن ، عدم هضم و جذب مناسب و کافی ، کم حافظه شدن ، احساس سستی و رخوت و ... بروز خواهد کرد .
زمانی که بلغم به معده حاکم شود بخارات نابجایی از معده متصاعد می شود که گاه و بیگاه باعث بروز سردرد می شود که بعد از مصرف غذاهای سرد این حالت بیشتر دیده می شود . چنین سردردی را سردرد همراه با علائم گوارشی گویند که مصرف رب به یک درمان اساسی برای ان است.
یکی از ویارهای شایع در دوران بارداری حالت تهوع است، این حالت بویژه در ما های اول بارداری شدت بیشتری دارد . از انجایی که تغذیه ی مناسب در این ماه ها باعث رشد مناسب سیستم عصبی جنین می شود هر عامل تغذیه ای که باعث کاهش تهوع شود کمک کننده است . رب به یک ماده ی خوراکی موثر برای رفع تهوع بارداری است .
رب به مانند خود به مفرح است و باعث تقویت قلب و سیستم عصبی می شود . جهت ایجاد حالت نشاط و شادابی ، جلوگیری از افسردگی و بهبود عملکرد مغز و قلب رب به توصیه می شود.
* هفته های اول بارداری در تشکیل طناب نخاعی و قلب جنین بسیار مهم و سرنوشت ساز هستند .مصرف به در این بازه ی زمانی باعث تشکیل مناسب و کارامد این دو عضو می شود.
افرادی که سیستم هضم و جذب ضعیفی دارند ، دچار ترش کردن و نفخ بعد از غذا می شوند ، مصرف رب به بعد از هر وعده ی غذایی و مداومت به استفاده از آن برای درمان شان مفید و سودمند است .
* تقویت حرارت غریزی و جلوگیری از تولید خلط و مواد زائد در بدن.
تسکین التهاب های داخلی به ویژه در گلو و ریه
کمک به رفع سرفه و تنگی نفس
به دلیل وجود آنتی اکسیدان ها و پتاسیم باعث تقویت قلب می شود.
بهتر است رب به یک قاشق مرباخوری بعد از غذا مصرف شود تا لینت هم ایجاد کند . مصرف رب به قبل از غذا یبوست زا است.
(بدون گلاب و زعفران)
مواد لازم:
به: 3 کیلوگرم
آب: به مقدار لازم
طرز تهیه:
1. بهها را خرد کنید و با آب روی حرارت بپزید تا نرم شوند.
2. آب حاصل را صاف کرده و بجوشانید تا غلیظ شود.
3. رب را بدون افزودن طعمدهنده در یخچال نگهداری کنید.
مواد لازم:
به: 2 کیلوگرم
گلاب: نصف لیوان
زعفران دمکرده غلیظ: 2 قاشق غذاخوری
شکر (اختیاری): 200 گرم
آب: به مقدار لازم
طرز تهیه:
1. بهها را خرد کرده و بپزید تا نرم شوند.
2. آب به را جدا کرده و بجوشانید.
3. در انتهای پخت، گلاب و زعفران را اضافه کنید. اگر دوست دارید رب شیرین باشد، شکر هم اضافه کنید.
4. پس از غلیظ شدن، رب را خنک کرده و در ظرف تمیز بریزید.
مواد لازم:
به: 3 کیلوگرم
آبلیمو: 3 قاشق غذاخوری
آب: به مقدار لازم
طرز تهیه:
1. بهها را خرد کرده و بپزید.
2. پس از صاف کردن آب به، هنگام پخت نهایی، آبلیمو را اضافه کنید.
3. این رب برای غذاهایی با طعم ترش مناسب است.
مواد لازم:
به: 2 کیلوگرم
گلاب: نصف لیوان
زعفران دمکرده: 1 قاشق غذاخوری
هل: 1 قاشق چایخوری
دارچین: 1 قاشق چایخوری
شکر: 300 گرم (اختیاری)
آب: به مقدار لازم
طرز تهیه:
1. به ها را خرد کرده و بپزید.
2. آب به را صاف کرده و بجوشانید.
3. در انتها گلاب، زعفران، هل، دارچین و شکر را اضافه کنید و کمی دیگر بجوشانید.
مواد لازم:
به: 2 کیلوگرم
شکر: 500 گرم
گلاب: 1/3 لیوان
زعفران دمکرده: 1 قاشق غذاخوری
آب: به مقدار لازم
طرز تهیه:
1. بهها را خرد کرده و بپزید.
2. آب به را جدا کرده و با شکر بجوشانید تا کمی غلیظ شود.
3. در انتها گلاب و زعفران را اضافه کنید. این نوع رب به دلیل شیرینی بیشتر، برای دسرها مناسب است.
در یخچال: رب را در ظروف شیشه ای با درب محکم قرار دهید. این روش تا 3-4 ماه رب را تازه نگه می دارد.
فریز کردن: رب را در قالب های کوچک یخ بریزید و پس از انجماد، در کیسه های زیپ دار نگهداری کنید.
-اضافه کردن به انواع خورش ها مانند خورش فسنجان و قیمه برای طعمی متمایز
-استفاده در دسرهای ایرانی و شیرینی ها به عنوان طعم دهنده طبیعی