مجله خوراکی ها طب سنتی بیماری ها و درمان
فواید رب به و طرز تهیه رب به

فواید رب به و طرز تهیه رب به

سمانه سادات متینی سمانه سادات متینی در 18 آذر 1401 magfood.ir/1j
فهرست مطالب

به ( Quince) یک میوه ی زمستانی پر خاصیت است . راه های زیادی جهت بهره مندی از خواص این میوه ی پر خاصیت وجود دارد. یک راه تهیه ی رب به می باشد. در این مقاله به بررسی خواص رب به و نحوه ی تهیه ی آن می پردازیم . در مقاله ی فواید دمنوش به ، خواص این دمنوش را بررسی کرده ایم.

میوه ی به، مفرح ، ارام بخش، سرشار‌ از انتی اکسیدان، نشاط اور، خواب اور، ضد افسردگی ، ضد پیری و مفید برای سیستم گوارش و ... است .قطعا وقتی از چنین میوه ی پرخاصیتی رب تهیه می شود آن رب هم خواص فراوانی خواهد داشت . بهتر است برای تهیه ی رب به از به شیرین استفاده شود تا مزاج آن بسمت گرم و خشکی باشد.

خواص رب به:

زمانی که آب به جوشانده شود و ثلث اب ان بخار شود انچه باقی بماند رب به است. 

رب به باعث کاهش  و دفع سوء مزاج بلغم می شود :

زمانی که بلغم نابجا در بدن افزایش میدا کند عوارضی چون استخوان درد ، ترش کردن ، عدم هضم و جذب مناسب و کافی ، کم حافظه شدن ، احساس سستی و رخوت و ‌‌... بروز خواهد کرد .

درمان سردرد های مشارکتی با معده :

زمانی که بلغم به معده حاکم شود بخارات نابجایی از معده متصاعد می شود که گاه و بیگاه باعث بروز سردرد می شود که بعد از مصرف غذاهای سرد این حالت بیشتر دیده می شود . چنین سردردی را سردرد همراه با علائم گوارشی گویند که مصرف رب به یک درمان اساسی برای ان است.

* بهبود تهوع بارداری:

یکی از ویارهای شایع در دوران بارداری حالت تهوع است، این حالت بویژه در ما های اول بارداری شدت بیشتری دارد ‌. از انجایی که تغذیه ی مناسب در این ماه ها باعث رشد مناسب سیستم عصبی جنین می شود هر عامل تغذیه ای که باعث کاهش تهوع شود کمک کننده است . رب به یک ماده ی خوراکی موثر برای رفع تهوع بارداری است .

شادی و نشاط اور است:

رب به مانند خود به مفرح است و باعث تقویت قلب و سیستم عصبی می شود . جهت ایجاد حالت نشاط و شادابی ، جلوگیری از افسردگی و بهبود عملکرد مغز و قلب رب به توصیه می شود.

هفته های اول بارداری در تشکیل طناب نخاعی و قلب جنین بسیار مهم و سرنوشت ساز هستند .‌مصرف به در این بازه ی زمانی باعث تشکیل مناسب و کارامد این دو عضو می شود.

رفع مشکلات هضمی:

افرادی که سیستم هضم و جذب ضعیفی دارند ، دچار ترش کردن و نفخ بعد از غذا می شوند ، مصرف رب به بعد از هر وعده ی غذایی و مداومت به استفاده از آن برای درمان شان مفید و سودمند است .

تقویت حرارت غریزی و جلوگیری از تولید خلط و مواد زائد در بدن.

ضد التهاب

تسکین التهاب های داخلی به ویژه در گلو و ریه

 

 بهبود عملکرد دستگاه تنفسی

کمک به رفع سرفه و تنگی نفس

 

تقویت قلب:

به دلیل وجود آنتی اکسیدان ها و پتاسیم باعث تقویت قلب می شود.

زمان مصرف:

 بهتر است رب به یک قاشق مرباخوری بعد از غذا مصرف شود تا لینت هم ایجاد کند . مصرف رب به قبل از غذا یبوست زا است.

 

روش های تهیه ی رب به:

1. رب به ساده و سنتی

(بدون گلاب و زعفران)
مواد لازم:

به: 3 کیلوگرم

آب: به مقدار لازم


طرز تهیه:

1. به‌ها را خرد کنید و با آب روی حرارت بپزید تا نرم شوند.

2. آب حاصل را صاف کرده و بجوشانید تا غلیظ شود.

3. رب را بدون افزودن طعم‌دهنده در یخچال نگهداری کنید.

 

2. رب به با گلاب و زعفران

مواد لازم:

به: 2 کیلوگرم

گلاب: نصف لیوان

زعفران دم‌کرده غلیظ: 2 قاشق غذاخوری

شکر (اختیاری): 200 گرم

آب: به مقدار لازم


طرز تهیه:

1. به‌ها را خرد کرده و بپزید تا نرم شوند.

2. آب به را جدا کرده و بجوشانید.

3. در انتهای پخت، گلاب و زعفران را اضافه کنید. اگر دوست دارید رب شیرین باشد، شکر هم اضافه کنید.

4. پس از غلیظ شدن، رب را خنک کرده و در ظرف تمیز بریزید.

 

3. رب به ترش‌مزه

مواد لازم:

به: 3 کیلوگرم

آب‌لیمو: 3 قاشق غذاخوری

آب: به مقدار لازم


طرز تهیه:

1. به‌ها را خرد کرده و بپزید.

2. پس از صاف کردن آب به، هنگام پخت نهایی، آب‌لیمو را اضافه کنید.

3. این رب برای غذاهایی با طعم ترش مناسب است.


 

4. رب به با ادویه‌های معطر

مواد لازم:

به: 2 کیلوگرم

گلاب: نصف لیوان

زعفران دم‌کرده: 1 قاشق غذاخوری

هل: 1 قاشق چای‌خوری

دارچین: 1 قاشق چای‌خوری

شکر: 300 گرم (اختیاری)

آب: به مقدار لازم


طرز تهیه:

1. به‌ ها را خرد کرده و بپزید.

2. آب به را صاف کرده و بجوشانید.

3. در انتها گلاب، زعفران، هل، دارچین و شکر را اضافه کنید و کمی دیگر بجوشانید.

 

5. رب به شیرین (دسر‌مانند)

مواد لازم:

به: 2 کیلوگرم

شکر: 500 گرم

گلاب: 1/3 لیوان

زعفران دم‌کرده: 1 قاشق غذاخوری

آب: به مقدار لازم


طرز تهیه:

1. به‌ها را خرد کرده و بپزید.

2. آب به را جدا کرده و با شکر بجوشانید تا کمی غلیظ شود.

3. در انتها گلاب و زعفران را اضافه کنید. این نوع رب به دلیل شیرینی بیشتر، برای دسرها مناسب است.

 

روش نگهداری رب به

در یخچال: رب را در ظروف شیشه ای با درب محکم قرار دهید. این روش تا 3-4 ماه رب را تازه نگه می دارد.

فریز کردن: رب را در قالب های کوچک یخ بریزید و پس از انجماد، در کیسه های زیپ دار نگهداری کنید.

 

کاربردهای رب به در غذاها

-اضافه کردن به انواع خورش ها مانند خورش فسنجان و قیمه برای طعمی متمایز

-استفاده در دسرهای ایرانی و شیرینی ها به عنوان طعم دهنده طبیعی

 

معرفی میوه فیسالیس و خواص آن

 

برچسب ها: رب به, طب سنتی
0 نفر این پست را پسندیده اند. این مطلب را به اشتراک بگذارید:
به اشتراک بگذارید در :
مطالب مرتبط

مشاهده موارد بیشتر
نظر خود را بنویسید

برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.