مجله خوراکی ها گروه های غذایی سبزیجات
انواع سالاد و غذا با گل کلم

انواع سالاد و غذا با گل کلم

سمانه سادات متینی سمانه سادات متینی در 13 دی 1401 magfood.ir/27

 

گل کلم یک سبزی زمستانی است. پر از خاصیت و املاح و ویتامین است. املاحی چون فسفر، منیزیم، کلسیم، پتاسیم و منگنز دارد.

ویتامین هایی چون ویتامین C, ویتامین B 2 ,B 6, نیاسین در گل کلم وجود دارند. این سبزی زمستانی خواص ویژه ای برای افزایش مقاومت بدن و جلوگیری از ابتلا به بیماری های واگیر را داراست.

 

دانستن روش ها و دستوراتی برای استفاده ی بهتر و تهیه ی غذاهای مورد پسند با گل کلم باعث استفاده ی بیشتر از این سبزی و بهره گیری بیشتر از منفعت های ان برای همه ی خانواده می شود. در این متن دستور چند سالاد با گل کلم را به اشتراک گذاشته ایم.

 در مقاله (گل کلم در برنامه غذایی)، به شرح دستور های غذایی دیگری از گل کلم پرداخته ایم. 

 

انواع سالاد با گل کلم

سالاد گل کلم مجلسی :

استفاده از گل کلم بر سر غذا علاوه بر تنوع و بهره گیری از خواص ان، باعث زیباسازی سفره نیز می شود. برای تهیه ی سالاد گل کلم مجلسی به مواد زیر نیاز است ( قابل ذکر است جهت جلوگیری از نفخ و مشکلات گوارشی بهتر است از گل کلم بخارپز شده استفاده شود.) :

- گل کلم متوسط ۱/۲ عدد

- خیار دو عدد ۱

- فلفل دلمه ای قرمز ۱ عدد

- پیازچه ۴ ساقه

- کنسرو ذرت ا لیوان 

- شوید یک قاشق غذاخوری

- سس خردل، نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

- سس مایونز ۴ قاشق غذاخوری

- ابلیمو ترش ۱ قاشق غذاخوری

 

برای تهیه ی این سالاد خوشمزه، گل کلم را کاملا شسته و به قطعات کوچک خرد می کنیم ولی بصورتی که بافت گل کلم کاملا از بین نرود و یا به مدت ۵ - ۳دقیقه آنها را بخار پز می کنیم. بعد از شستشو و یا بخارپز کردن داخل داخل سبد ریخته و اجازه دهیم آب آن خارج شود . بعد از ریختن گل کلم ها در ظرف مخصوص اماده سازی سالاد، خیار و فلفل دلمه های خرد شده که هردو نگینی خرد شده اند را اضافه می کنیم. در مرحله ی بعد پیاز چه ها را ریز خرد می کنیم و به مخلوط اضافه می کنیم .

کنسرو ذرت و یا در بهترین حالت ذرتی که خودتان بخار پز کرده اید را به مواد بیفزایید. جهت تهیه ی سس ادویه ها و نمک  را با سس و ابلیمو مخلوط می کنیم .‌اگر برای افرادی که چربی خون و یا ناراحتی قلبی دارند این سالاد را تهیه می کنید ، بهتر است از روغن زیتون بجای سس استفاده شود. بعد از مخلوط کردن مواد با سس در مرحله ی اخر شوید را می افزاییم و در ظرف مورد نظر سرو می کنیم.

 

 

 

سالاد گل کلم ساده و رژیمی

مواد لازم:

گل کلم خرد شده: 2 پیمانه

گوجه فرنگی خرد شده: 1 عدد

خیار خرد شده: 1 عدد

آبلیمو: 2 قاشق غذاخوری

روغن زیتون: 1 قاشق غذاخوری

نمک و فلفل: به مقدار لازم

 

طرز تهیه کامل:

گل کلم ها را بشویید و به قطعات کوچک تقسیم کنید.

 آنها را به مدت 5 دقیقه بخارپز کنید تا کمی نرم شوند اما همچنان کمی تردی خود را حفظ کنند.

گوجه فرنگی و خیار را به صورت مکعب های کوچک خرد کنید.

در یک کاسه بزرگ، گل کلم، گوجه فرنگی و خیار را با هم مخلوط کنید.

آبلیمو، روغن زیتون، نمک و فلفل را اضافه کرده و مواد را کاملاً هم بزنید.

سالاد را حداقل 30 دقیقه در یخچال قرار دهید تا طعم ها بهتر ترکیب شوند. سپس سرو کنید.

 

سالاد گل کلم و ماست

مواد لازم:

گل کلم بخارپز شده: 2 پیمانه

ماست: 1 پیمانه

سیر رنده شده: 1 حبه

شوید تازه خرد شده: 2 قاشق غذاخوری

نمک و فلفل: به مقدار لازم

 

طرز تهیه:

گل کلم را به قطعات کوچک تقسیم کنید و بخارپز کنید تا نرم شوند.

ماست، سیر رنده شده، و شوید خرد شده را در یک کاسه جداگانه مخلوط کنید.

گل کلم های بخارپز شده را با مخلوط ماست ترکیب کنید.

نمک و فلفل را اضافه کرده و هم بزنید.

سالاد را میتوانید به عنوان یک پیش غذای خنک یا در کنار غذاهای اصلی سرو کنید.

 

سالاد گل کلم و خیار شور :

استفاده از خیارشور باعث ایجاد طعمی در غذا می شود که غالبا ان را مطلوب تر می نماید. بویژه کودکان تمایل زیادی به مصرف غذایی دارند که طعم شور داشته باشد. مصرف چنین غذایی مورد اقبال افراد صفراوی مزاج نیز می باشد و برای مصرف افراد بلغمی مزاج نیز سودمند است.

 

مواد لازم جهت تهیه ی این سالاد خوشمزه شامل :

- ۱ عدد گل کلم متوسط 

- خیارشور نگینی خرد شده یک پیمانه

- مخلوط ماست و سس مایونز ۲/۳پیمانه گوجه فرنگی نگینی خرد شده ا پیمانه

- نمک به میزان لازم

- آبلیمو ۱/۲قاشق غذاخوری

- شوید ۱ قاشق غذاخوری

 

ابتدا گل کلم ها را شسته و با حفظ فرم بوته ها، به تکه های کوچکی تقسیم می کنیم. برای استفاده ی کودکان بهتر است ابتدا حدود ۵ - ۳ دقیقه بخار پز شوند.

گل کلم های خرد شده را در ظرفی ریخته و بعد خیار شور نگینی خرد شده و گوجه فرنگی را به ان اضافه می کنیم. سپس سس، ابلیمو وادویه ها را نیز اضافه می کنیم. ( بهتر است برای مصرف کودکان مقدار ماست سس را زیادتر کنیم واز سس مایونز کمتری استفاده شود. ) اضافه کردن شوید طعم این سالاد را دلپذیرتر می کند.

 

سالاد گل کلم و هویج :

این سالاد یک روش فوری، سریع و در دسترس مصرف گل کلم است و ان را به راحتی وارد سبد غذایی خانواده می نماید. مواد لازم جهت تهیه سالاد گل کلم و هویج شامل :

- گل کلم متوسط ۱ عدد

 - کلم بروکلی ۱ پیمانه

 - هویج دو عدد

- سس مایونز دو قاشق غذاخوری 

- ماست ۴ - ۳ قلشق غذاخوری

- آبلیمو اندکی

- نمک و فلفل سیاه ( در صورت مصرف کودکان از این سالاد از مصرف فلفل صرف نظر شود. )

جهت تهیه ی این سالاد ابتدا مقداری آب را در قابلمه به جوش می آوریم بعد از به جوش امدن ابتدا گل کلم را به مدت ۵_۳ دقیقه و سپس کلم بروکلی را به مدت ۵_۳دقیقه در آب قرار می دهیم تا بجوشند و نرم شوند. باید توجه داشت گل کلم ها در حدی بجوشند که له نشوند و حتما بعد از جوشیدن باید آبکش شوند تا کاملا بدون آب شوند.

هویج ها را رنده می کنیم و اجازه می دهیم گل کلم ها هم خنک شوند. بعد از خنک شدن گل کلم ها، هویج رنده شده را به ان بیفزایید. 

جهت تهیه ی سس ابتدا ابلیمو، نمک، فلفل و ماست را باهم مخلوط نمایید. سپس سس را به آن اضافه کنید و کاملا مخلوط کنید و بعد به کاسه ای که هویج و گل کلم در آن مخلوط شده اند بیفزایید. 

ظرف سالاد را یکی دو ساعت در یخچال قرار دهید و بعد از خنک شدن میل نمایید .

 

سالاد انار و گل کلم :

سالاد انار و گل کلم یک سالاد زیبا و خوشمزه است. این سالاد یک سالاد بین المللی هم محسوب می شود. انار و گل کلم در این سالاد اجزای اصلی هستند و بسته به تمایل خودتان، کلم برگ یا کلم بروکلی قابل اضافه کردن به این سالاد می باشد.

مواد لازم برای تهیه ی این سالاد خوشمزه شامل :

- انار ۱ لیوان

- گل کلم ۱/۲ لیوان

- کلم بروکلی ۱/۲ لیوان

- سس مایونز ۴ قاشق غذاخوری

- ۱ قاشق غذاخوری ابلیمو ترش

- ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون

- نمک و فلفل سیاه

 

برای تهیه ی این سالاد کلم بروکلی و یا گل کلم را می توانید کامل بشویید و ریز خرد نمایید و در ابکش بریزید تا اب انها خارج شود. و یا می توانید بصورت ابپز استفاده کنید. برای ابپز شدن ابتدا قابلمه ی اب را جوش بیاورید و کمی نمک به ان بیفزایید و بعد گل کلم را به مدت ۵ دقیقه و سپس کلم بروکلی را به مدت ۵ دقیقه در اب بجوشانید و سپس ابکش نمایید تا اب آنها خارج شود. حتما دقت شود کلم ها انقدر جوشانده نشوند که موقع مخلوط کردن با انارها له شوند. 

 

بعد از ابکش کردن کلم ها انها را در ظرفی می ریزیم و دانه های انار را نیز به انها اضافه می کنیم.

مرحله ی بعد، اماده کردن سس است. ابتدا سس را کاملا می زنیم تا یکنواخت شود. در مرحله ی بعد ابلیمو، روغن زیتون و نمک و فلفل را به ان اضافه می کنیم و یکنواخت می کنیم. سپس سس را به سالاد اضافه می کنیم. بعد از پوشاندن ظرف سالاد با سلفون یکی دو ساعت ظرف سالاد را در یخچال قرار می دهیم و بعد اماده ی تناول می باشد.

 

 

سالاد مرغ و گل کلم :

سالاد گل کلمی که با مرغ تهیه می شود ، بعلت دارا بودن پروتئین حیوانی می تواند بعنوان یک وعده ی غذایی مصرف شود و جزو سالاد های سبک محسوب نمی شود. مواد لازم جهت تهیه ی این سالاد خوشمزه شامل :

- ۱ عدد سینه ی مرغ

- ۴۰۰ گرم گل کلم 

- ۱ قاشق غذاخوری پیاز داغ

- ۲ عدد سیب زمینی

 -  ۲_۱ عدد هویج

- ۶_۵ عدد خیار شور 

- ۳ _ ۲ ساقه کرفس 

- ۳ الی ۴ عدد فلفل سبز

- ۱ عدد لیموترش 

 - ۲ _ ۱ قاشق غذاخوری سس مایونز 

- ۱ قاشق غذاخوری ترخون خرد شده 

- ۱ قاشق مرباخوری ترخون خرد شده

- نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم

ابتدا مرغ ها را به قطعات ریز و کوچکی خرد می کنیم، زیرا قرار است بدون اب، مرغ ها را بپزیم. سپس مرغ ها را با پیاز داغ، نمک، فلفل، پاپریکا و زردچوبه در ماهیتابه می ریزیم. سپس مرغ ها را تفت می دهیم تا تغییر رنگ دهند. بعد حرارت را کم می کنیم و در تابه را می گذاریم تا مرغ ها با اب خود بپزند.

بر ای تهیه ی این سالاد باید سیب زمینی ها ابپز شوند و سپس نگینی خرد شده و به مرغ ها اضافه شوند.

تمام سبزبجات شامل :  هویج، کرفس، فلفل و گل کلم را خرد می کنیم و به مواد اضافه می کنیم .

در مرحله ی بعد ترخون  را خرد می کنیم. سس ابلیمو و ادویه ها را مخلوط می کنیم. سس اماده شده و ترخون را با بقیه ی مواد مخلوط می کنیم. سالاد ما اماده است فقط به چند ساعت استراحت در یخچال برای خنک شدن نیاز دارد.

 



گنجاندن گل کلم در برنامه ی غذایی

گنجاندن گل کلم در برنامه ی غذایی

گل کلم یک سبز ی فصل زمستان است . خواص فراوان آن هر فردی را بر ان می دارد که حتما آن را در برنامه ی غذایی خود بگنجاند . خواضی چون کاهش التهاب مفاصل در بیماری ارتروز و ارتریت روماتوئید ، کمک به کاهش وزن و کاهش کلسترول بعلت فیبر بالا ، کاعش ابتلا به سکته بعلت وجود آلیسین ، ترکیبات انتی اکسیدان خاص مانند ایزوتیوسیانات  که باعث کاهش ابتلا به سرطان های خاص مانند پروستات ، سینه ، رحم ( به علت خاصیت ضد استروژنی این ترکیبات ) ، و همچنین به علت همین انتی اکسیدان ها باعث حفظ سلامت عروق و سییتم قلبی - عروقی می شوند و .... 

حال سوال مهم این است که چگونه و به چه طریقی این سبزی پر خاصیت را وارد برنامه ی غذایی خود کنیم که مودد قبول همه ی اعضای خانواده باشد و استفاده از آن تداوم داشته باشد ؟

در این مقاله چند دستور غذایی مطلوب را با گل کلم با هم مرور می کنیم که باعث بهره گیری بیشتر اعضای خانواده از این سبزی پر خاصیت شود.

 

انواع غذا با گل کلم

سوپ گل کلم :

جهت تهیه ی این سوپ شما به مواد زیر نیاز دارید :

- ۱ عدد گل کلم کوچک

 - یک عدد سیب زمینی یا چند قاشق ارد گندن سبوس دار

- یک حبه سیر

- یک عدد پیاز

- اب گوشت یا مرغ و یا اب معمولی

- گشنیز و کمی جعفری

- خامه یا مقداری روغن ارگانیک مانند افتابگردان 

برای تهیه ی این سوپ خوشمزه ابتدا گل کلم و سیب زمینی ها را ریز خرد نمایید و اجازه دهید کمی با اب بپزد و بعد با میکسر له نمایید . ( جهت افراد دیابتی به جای سیب زمینی از ارد گندم سبوی دار استفاده شود و اجازه دهید ابتدا گل کلم به تنهایی بپزد و میکس شود . در مراحل بعدی ابتدا ارد سبوس دار را در ابگوشت یا اب سبزی جات اضافه نمایید و بعد بقیه مراحل را ادامه دهید .)

بعد از میکس کردن پیاز ریز خرد شده و حبه سیر رنده شده را با کمی روغن تفت دهید و بعد مواد میکس شده را اضافه نمایید .‌جهت افراد دیابتی که به جای سیب زمینی از ارد سبوس دار استفاده می شود ارد هم در این مرحله مقداری با پیاز و سیر تفت داده شود و بقیه مراحل مانند هم طی شود . بعد اب ، ابگوشت یا اب سبزیجات و ادویه ها شامل نمک ، زردچوبه و فلفل اضافه شود .و اجازه می دهیم مواد به قوام ایند . در مرحله ی آخر خامه و جعفری و جهت افرادی که مشکل چربی خون دارند ، روغن ارگانیک و جعفری اضافه شود .‌ و در اخر با کمی گشنیز تزئین نمایید .

 

سوپ گل کلم خامه ای

مواد لازم:

گل کلم خرد شده: 3 پیمانه

سیبزمینی خرد شده: 1 عدد

پیاز خرد شده: 1 عدد

شیر: 1 پیمانه

خامه: 1/2 پیمانه

آب مرغ: 3 پیمانه

نمک و فلفل: به مقدار لازم

 

طرز تهیه:

پیاز خرد شده را در کمی روغن تفت دهید تا نرم شود.

گل کلم و سیب زمینی خرد شده را اضافه کرده و به مدت 2-3 دقیقه تفت دهید.

آب مرغ را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید مواد حدود 20 دقیقه بپزند تا کاملاً نرم شوند.

مواد را با مخلوط کن یا گوشتکوب برقی پوره کنید تا یکدست شوند.

شیر و خامه را به سوپ اضافه کنید و روی حرارت ملایم هم بزنید.

نمک، فلفل و در صورت تمایل کمی جوز هندی اضافه کنید. سپس سرو کنید.

 

پوره ی گل کلم:

تهیه ی این پوره برای افراد دیابتی و یا دارای افزایش قند خون توصیه می شود ، زیرا گل کلم جایگزین سیب زمینی پوره شده است . سیب زمینی جز مواد با اندیس گلیسمیک بالا می باشد ، یعنی بعد از مصرف یک فنجان سیب زمینی چندین برابر مصرف یک فنجان گل کلم فند خون افزایش می یابد . علاوه بر این مصرف این پوره برای کودکان و نوجوانان بعنوان یک میان وعده ی سالم و مقوی بسیار مفید است .

جهت تهیه ی این پوره به موارد زیر نیاز است :

- یک گل کلم متوسط

- شیر ۱/۳ پیمانه

- کره ۳۰ گرم ( ترجیحا کره ی باز کیلویی باشد .)

- پنیر پارمسان ۱/۴ پیمانه

 - نمک و فلفل به مقدار لازم .

ابتدا گل کلم خوب شسته شده را با یک لیوان آب می پزیم و بعد با پشت چنگال کاملا ان را نرم می کنیم . سپس کره ی آب شده ، شیر ، پنیر و ادویه ها را به آن اضافه می کنیم . کاملا مخلوط می کنیم و در ظرفی ان را سرو می کنیم . جهت تزئین از ساقه ی جعفری نیز می توان استفاده کرد. 

برگر گل کلم

مواد لازم:

گل کلم رنده شده: 2 پیمانه

تخم مرغ: 1 عدد

آرد سوخاری: 3 قاشق غذاخوری

پنیر پارمزان رنده شده: 2 قاشق غذاخوری

نمک و فلفل: به مقدار لازم

طرز تهیه:

گل کلم ها را خرد کرده و بخارپز کنید تا کاملاً نرم شوند. سپس با پشت چنگال یا مخلوط کن له کنید.

تخم مرغ، آرد سوخاری، پنیر پارمزان، نمک و فلفل را به گل کلم له شده اضافه کنید و مخلوط کنید تا خمیری منسجم شود.

از خمیر به اندازه دلخواه برداشته و به شکل برگر فرم دهید.

برگرها را در یک تابه با کمی روغن سرخ کنید تا هر دو طرف طلایی شوند.

می توانید برگرها را در نان همبرگر با سبزیجات دلخواه سرو کنید.

 

پیتزا گل کلم (پایه بدون گلوتن)

مواد لازم:

گل کلم رنده شده: 3 پیمانه

تخم مرغ: 2 عدد

پنیر موزارلا رنده شده: 1 پیمانه

آویشن و نمک: به مقدار لازم

 

طرز تهیه:

گل کلم ها را خرد کرده و بخارپز کنید. سپس با دستمال تمیز یا پارچه، آب اضافی گل کلم را بگیرید.

گل کلم خشک شده را با تخم مرغ، پنیر موزارلا و آویشن مخلوط کنید تا خمیر منسجمی ایجاد شود.

خمیر را روی کاغذ روغنی پهن کرده و به ضخامت دلخواه فرم دهید.

خمیر را در فر با دمای 200 درجه سانتیگراد به مدت 20 دقیقه بپزید تا طلایی شود.

مواد دلخواه (مثل سس گوجه، پنیر، سبزیجات و گوشت) را روی خمیر اضافه کنید و دوباره برای 10 دقیقه در فر قرار دهید.

 

برنج گل کلم (رژیمی و کم کالری)

مواد لازم:

گل کلم رنده شده: 4 پیمانه

سیر خرد شده: 1 حبه

روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری

سبزیجات دلخواه (مثل فلفل دلمه ای، هویج): به مقدار لازم

نمک و فلفل: به مقدار لازم

 

طرز تهیه:

گل کلم ها را با رنده درشت یا کارد آشپزخانه به اندازه دلخواه (ترجیحا ریز) خرد کنید.


سیر خرد شده را در روغن زیتون تفت دهید تا عطر آن آزاد شود.


گل کلم های خرد شده را به تابه اضافه کنید و روی حرارت متوسط تفت دهید.


سبزیجات دلخواه (مثل فلفل دلمه ای، هویج و نخود فرنگی) را اضافه کنید و با گل کلم مخلوط کنید.


 نمک، فلفل و ادویه های دلخواه را اضافه کنید و پس از 10 دقیقه شعله را خاموش کنید.

برنج را پس از آبکشی برای مرحله دم گذاری به قابلمه منتقل کنید و به ترتیب مقداری برنج و مقداری از مواد گل کلم را به ظرف اضافه کنید تا مواد تمام شود.(برای عطر و طعم بهتربرنج، در صورت تمایل به آن زعفران اضافه کنید)

پس از دم کشیدن، غذا آماده ی سرو است. نوش جان

 

خوراک گل کلم با مرغ و زعفران

مواد لازم:

گل کلم بخارپز شده: 2 پیمانه

سینه مرغ خرد شده: 300 گرم

زعفران دم کرده: 1 قاشق غذاخوری

پیاز خرد شده: 1 عدد

نمک و فلفل: به مقدار لازم

 

طرز تهیه:

پیاز را خلالی خرد کرده و در کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود.

مرغ خرد شده را اضافه کنید و روی حرارت متوسط تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.

زعفران دم کرده را به مرغ اضافه کنید و کمی آب اضافه کنید تا مرغ نرم شود.

گل کلم بخارپز شده را در 10 دقیقه آخر پخت به قابلمه اضافه کنید.

خوراک را با برنج یا نان سرو کنید.
 

 

گراتن گل‌کلم :

اکثر اوقات گراتن با ماکارونی یا پاستا تهیه می شود که در این صورت مناسب افراد دیابتی و دارای افزایش قند خون نمی باشد و ارزش غذایی خوبی نیز ندارد . اما چنانچه از گل کلم در تهیه ی گراتن استفاده شود چندین مزیت خواهد داشت :

- بافت گل کلم ان را مناسب برای پذیرش بعنوان یک جایگزین خوب برای ماکارونی می نماید .

- باعث افزایش قند خون بعد از مصرف نمی شود .

- گل کلم به شکلی قابل پذیرش و خو شمزه وارد سبد غذایی خانواده می شود .

مواد لازم جهت تهیه ی گراتن گل کلم :

- گل کلم متوسط ۱ عدد

- کره (‌بهتر است باز کیلویی باشد )‌ ۵۰ گرم

- شیر ۱ لیوان

- ارد ۴ قاشق غذاخوری ( بهتر است سبوس دار باشد .)  

- پودر سیر ۱/۴ قاشق چایخوری

- پنیر پیتزا یا موزارلا به مقدار لازم

- نمک و فلفل به مقدار لازم

برای تهیه ی این غذای خوشمزه ابتدا گل کلم ها را ریز می کنیم اما نه در حدی که کاملا بافت گل مانند خود را از دست بدهد . بعد کف سینی فر را چرب می کنیم و این گل کلم های خرد شده را کف سینی بطور یکنواخت پخش می کنیم .

قبل از انجام مرحله ی بعد فر را روشن می کنیم و روی حرارت ۱۸۰ درجه قرار می دهیم . در این مرحله باید سس بشامل یا سس سفید را تهیه کنیم . ابتدا کره و ارد را مختصری تفت می دهیم . برای افراد دیابتی ارد سبوس دار توصیه می شود تا جلوی بالا رفتن قند را بگیرد و املاح و ویتامین های بیشتری وارد بدن کند که برای همه ی افراد بخصوص کودکان و نوجوانان نیز مفید است . بعد از رفتن بوی خامی ارد ، ارام ارام شیر را اضافه می کنیم و بعد ادویه ها را تا یکنواخت و یک دست شوند . سس را روی گل کلم های پهن شده در سینی می ریزیم و بعد با یک لایه پنیر پیتزا ان را می پوشانیم .

توجه : افرادی که دارای کلسترول بالا هستند ولی تمایل به استفاده از گل کلم بخاطر خواص آن دارند می توانند پنیر سفید بدون نمک را رنده کنند. 

بعد ظرف را تا طلایی شدن لایه ی رویی در فر قرار می دهیم .

املت گل کلم :

شاید بتوان گفت املت ساده ترین غذا در کل دنیاست . جالب اینجاست که مواد و سبزی جات مختلفی را می توان برای تهیه ی املت استفاده کرد . یکی از راه های ایجاد مقبولیت غذایی گل کلم تهیه ی املت از آن است . برای تهیه املت گل کلم به مواد زیر نیاز است :

- تخم مرغ سه عدد

- شیر ۱/۲ پیمانه

- گل کلم ۲۰۰ گرم

- جعفری ساطوری ۳ قاشق غذاخوری 

- نمک و فلفل

ابتدا کل کلم ها را با مقداری اب و نمک بخار پز می کنیم و یا بصورت پخت با بخار اجاره می دهیم بپزند . شیر ، تخم مرغ و ادویه ها را مخلوط می کنیم تا کاملا یکدست شوند . ابتدا گل کلم ها را با جعفری در ماهیتابه تفت مختصری می دهیم و بطور یکنواخت در تابه پخش می کنیم . سپسرمخلوط شیر و تخم مرغ ها وادویه ها را به آن اضافه می کنیم و صبر می کنیم یک طرف کاملا سرخ شود و بعد سمت دیگر سرخ شود . استفاده از این املت جهت کاهشرجذب کلسترول تخم مرغ در افرادی که چربی خون دارند مفید است .

ناگت گل کلم :

گرچه تهیه ی ناگت یک فست فود محسوب می شود و در واقع سرخ کردنی ها چندان ارزش غذایی ندارند ، اما چنانچه برای کودکان این فست فودها در منزل تهیه نشود تمایل به مصرف آنها در خارج از منزل و بصورت کارخانه ای خواهند داشت . بنابراین ناگت جهت استفاده ی کودکان و نوجوانان توصیع می شود و افرادی که چربی خون و ناراحتی قلبی و ... دارند از ان استفاده ننمایند .

مواد لازم برای ناگت گل کلم :

 - گل کلم خرد شده ۱ عدد متوسط

- ارد ۳/۴پیمانه

- شیر ۱/۴ پیمانه

- سرکه ۱ قاشق چایخوری

 - پودر سیر یک قاشق چایخوری

برای پخت ناگت ابتدا گل کلم ها رابه تکه های کوچک خرد می کنیم و کمی بخارپز می کنیم و در اب کش می ریزیم .

در مرحله ی بعد شیر و سرکه را مخلوط می کنیم و کمی صبر می کنیم . بعد ارد و پودر سیر را بع ان اضافه می کنیم .

کف سینی فر را چرب می کنیم و تنام گل کلم ها را در مخلوط فوق می چرخانیم و با فاصله در سینی فر می چینیم . اجازه می دهیم در فر طلایی شوند . البته باید انها را از روی دیگر هم بچرخانید تا هر دو طرف طلایی شود .

بعد از طلایی شدن می تواتید از سس گوجه و یا مخلوط ابلیمو و روغن زیتون استفاده کنید .

نکته :

ساده ترین و سلامت ترین شکل مصرف گل کلم استفاده از ان بصورت اب پز شده همراه با ابلیمو وروغن زیتون بصورت طعم دهنده در کنار غذاها می باشد . مانند گوشت یا مرغ ابپز یا گریل شده .در چنین شکلی تمام ویتامین ها و املاح گل کلم ودسایر ترکیبات مفید ان حفظ می شود و برای بدن مفید است .

 

 

برچسب ها: سالاد, غذا, گل کلم
0 نفر این پست را پسندیده اند. این مطلب را به اشتراک بگذارید:
به اشتراک بگذارید در :
مطالب مرتبط

مشاهده موارد بیشتر
نظر خود را بنویسید

برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.