مجله خوراکی ها گروه های غذایی میوه ها
انواع دسر طالبی

انواع دسر طالبی

سمانه سادات متینی سمانه سادات متینی در 14 اردیبهشت 1402 magfood.ir/3V
فهرست مطالب

طالبی یکی از میوه های فصل تابستان است ‌. بهتر است گفته شود که هدیه ی خداوند به انسان ها در فصل تابستان است . این میوه سرشار از املاح و ویتامین ها می باشد و علاوه بر ان که در هوای گرم تابستان باعث رفع عطش و تامین اب بدن می شود ، بخاطر وجود املاح و ویتامین های متعدد ، فوائد فراوانی برای بدن دارد و بعنوان یک درمان کننده و پیشگیری کننده از تعدادی از بیماری ها مفید است . در مقاله ی قبلی با عنوان طالبی و فوائد ان به بررسی فوائد طالبی پرداختیم . در این مقاله انواع دسر با طالبی را مورد بررسی قرار می دهیم تا انگیزه ی بیشتری برای استفاده از طالبی در سبد غذایی روزانه شود .

دسر طالبی شکم پر :

این دسر ، یک دسر تابستانی ، زیبا و خوشمزه است و ظاهر جذاب ان زیبایی بخش سفره و میز شما خواهد بود . 

مواد لازم جهت تهیه ی دسر طالبی شکم پر

- یک عدد طالبی

- موز ۲ عدد

- توت فرنگی ۲۰ عدد

- خامه ۲۵۰ گرم

- خاکه قند ۶ قاشق غذاخوری

طرز تهیه ی طالبی شکم پر :

- جهته تهیه ی این دسر خوشمزه ابتدا یک طالبی متوسط که خیلی رسیده نباشد و کال هم نباشد انتخاب کنید . طالبط خیلی رسیده مناسب نمی باشد زیرا خود طالبی بعنوان ظرف دسر است و اگر خیلی رسیده باشد نمی تواند میوه های دیگر را در خود نگه دارد و اب می اندازد .

- ابتدا طالبی را شسته و به دو نیم مساوی تقسیم می کنیم . سپس تخمه و اب ان را خارج کنید . برای زیبا تر شدن دسر می توانید بله های هر نیمه ی طالبی را بصورت ۷ - ۸ و یا دالبر برش بزنید .

- موز ها را پوست بکنید و بصورت نگینی و ریز خرد کنید .

- توت فرنگی ها هم نباید له باشند ، چون بعد از خرد شدن ممکن است اب بیندازند ، بنابراین ۲۰ عدد توت فرنگی رسیده و بدون له شدگی انتخاب کنید . بعد از دو مرحله شستن کامل ، برگ های ان را جدا کنید و مانند موز نگینی خرد کنید .

- خامه را از نوع بدون اب انتخاب کنید و یا خودتان در پارچه بریزید تا اب اضافی ان گرفته شود . سپس خامه را با خاک قند بزنید تا صاف و یکنواخت شود .

- موز و توت فرنگی خرد شده را با مخلوط خامه و خاک قند مخلوط می کنیم و هر دو وسط طالبی ها را با مخلوط اماده شد پر می کنیم . 

- طالبی شکم پر را به مدت یک تا دو ساعت در یخچال قرار می دهیم تا خنک و اماده ی سرو کردن شود ‌.

- نیمساعت بعد از سرو غذا یا بین روز بهترین زمان تناول کردن این دسر است .

تهیه ی ژله از اب طالبی :

ژله یک دسر خوشمزه ، راحت و بسیار متداول است . اکثر اوقات افراد پودر ژله ی طالبی را از بیرون تهیه می کنند و اقدام به اماده سازی ژله می کنند . در صورتی که تهیه ی ژله از اب طبیعی طالبی بسیار خوشمزه تر است و حاوی املاح و ویتامین های طالبی خواهد بود و می تواند یک میان وعده ی مغذی باشد .

مواد لازم جهت تهیه ی ژله ی طالبی:

 ۱ - عدد طالبی کوچک

۲- اب ۲۰۰ میلی لیتر 

۳ - دو قاشق چایخوری شکر

۴ - پودر ژلاتین یا پودر اگار اگار دو قاشق چایخوری

طرز تهیه ی ژله ی طالبی :

- ابتدا طالبی را شسته و دو نیم می کنیم و تخم تخم های ان را در یک سبد می ریزیم ولی اب خارج شده از ان را جمع می کنیم . طالبی را طوری برش بزنید که پوست ان بضورت دو نیم کاسه سالم بماند .

- بقیه ی طالبی را رنده کنید و با پشت قاشق فشار دهید تا اب ان خارج شود . مخلوط اب و طالبی رنده شده را صاف کنید تا حدود ۲۰۰ میلی لیتر از اب طالبی در لیوانی جمع شود .

- باقی مانده ی طالبی که سرشار از فیبر است قابل استفاده و مغذی است . می توانید در قالب یخ بریزید و بصورت بستنی یخی توپی کوچک اماده کنیدد. البته بعد از حدود دوساعت ماندن در فریزر .

- حدود ۲۰۰ میلی لیتر اب داشتیم که بهتر است از ابجوش استفاده شود و پودر ژلاتین یا اگار اگار را به ان اضافه می کنیم . برای حل شدن پودر ژلاتین بطور کامل در اب می توانیم ظرف حاوی پودر ژلاتین و اب را برای لحظاتی بر روی کتری قرار دهیم .

- در این مرحله اب طالبی و شکر را هم به مخلوط اب و ژلاتین می افزاییم . این مخلوط برای حدود دو دقیقه حرارت می دهیم . در این مدت دائما مخلوط را هم می زنیم تا ژلاتین یکنواخت باشد .

- بعد از دو دقیقه مخلوط را از روی حرارت بر می داریم . بعد از کمی خنک شدن در دو نیمه ی پوست طالبی که بصورت کاسه در اورده ایم می ریزیم  و در یخچال قرار می دهیم .

- می توانید وقتی ژله کمی بست و کاملا سفت نشده است تکه های موز را با دست داخل ان در همه جا پخش شده قرار دهید .

- حدود دو ساعت ژله را در یخچال قرار دهید .

- جهت سرو کردن طالبی و ژله ی بسته شده در ان را بصورت هلالی برش بزنید .

دسر تابستانی طالبی :

یکی از موارد بسیار مقبول در تابستان بستنی است .‌ دسر هایی که در بستنی دارند در تابستان اقبال بالایی دارند . در این قسمت یک دسر تابستانی طالبی را اموزش می دهیم .

مواد لازم جهت تهیه دسر تابستانی طالبی :

- طالبی خرد شده ۲ لیوان

- شکر نصف لیوان

- پودر ژلاتین ۲ قاشق غذاخوری

- اب سرد نصف لیوان

- خامه صبحانه نصف لیوان

- ژله طالبی نصف بسته

- بستنی وانیلی کوچک یک لیوان

طرز تهیه دسر تابستانی طالبی :

در تهیه ی این دسر از اب و گوشت طالبی هر دو استفادا می شود ، بنابراین طالبی را خرد کرده و داخل مخلوط کن بریزید . حدود ۲ لیوان از مخلوط داخل میکسر برای این دسر مورد نیاز است .

- چون قرار است در این دسر خامه هم استفاده شود ، بنابراین بهتر است اجازه دهیم آب طالبی دمای محیط را بگیرد تا خامه راحت تر در ان حل شود .

- در این فاصله بستنی وانیلی را نیز از یخچال بیرون می گذاریم تا ان هم اب شود و به دمای محیط برسد و راحت تر در اب طالبی حل شود .

- شکر و بستنی باز شده را با اب طالبی مخلوط می کنیم .

- ژلاتین را و نصف بسته پودر ژله طالبی را در اب ولرم مخلوط می کنیم و جهت حل شده کامل ژلاتین در اب ولرم و شفاف شدن مخلوط ، ان را بر روی بخار کتری قرار می دهیم .

ژلاتین و ژله ی حل شده را به مخلوط اب طالبی ، شکر و بستنی اضافه می کنیم .

- در مرحله ی آخر خامه را هم به مخلوط اضافه می کنیم و ان را هم می زنیم تا کاملا یکنواخت شود .

- مخلوط مورد نظر را در قالب می ریزیم و حدود ۲- ۳ ساعت در یخچال قرار می دهیم .

- جهت سرو کردن مدتی قالب را لز یخچال بیرون می گذاریم تا دسر به راحتی از قالب جدا شود و قابل سرو کردن باشد .

دسر طالبی و شیر  :

 

این دسر مناسب مصرف افراد و یا کودکانی است که تمایل به مصرف شیر ندارند ، مصرف این دسر برای کودکان مناسب است چون علاوه بر بهره گیری از فواید طالبی ، از واحد شیر هم بهره مند می شوند .

مواد لازم جهت تهیه ی دسر طالبی و شیر :

- دو پیمانه طالبی پوره شده

- ۱ و ۱/۲ پیمانه شیر

- ۱/۲ پیمانه آب 

- ۴ قاشق غذاخوری پودر ژلاتین

- ۵ قاشق غذاخوری شکر

طرز تهیه ی دسر طالبی :

- جهت تهیه ی این دسر به دو لیوان طالبی پوره شده نیاز است ‌ بنابراین ابتدا طالبی را شسته و خرددکرده و در میکسر ان را پوره می کنیم . دو لیوان از این پوره جهت این دسر نیاز است .

- اب را در ظرفی می ریزیم و پودر ژلاتین را روی ان می پاشیم تا خوب اب به خود جذب کند . سپس ظرف را بر روی بخار یا در کتری قرار می دهیم و مداوم به هم می زنیم تا ژلاتین کانلا حل شود و مخلوط صاف و یکنواخت شود .

- همینطور که مخلوط در حال هم زدن است ، اب طالبی را به مخلوط اضافه می کنیم .

- شیر هم یکی از مواد مصرفی است ‌ اما باید دقت شود که شیر سرد نباشد . چنانچه شیر سرد به مخلوط اضافه شود ، ممکن است ژلاتین داخل مخلوط ببندد و در اینصورت باید دوباره مخلوط را حرارت داد و دائما هم زد تا یکنواخت شود .

- شکر اخرین ماده ای است که اضافه می شود .

- سپس مخلوط را در قالب مخصوص ریخته و حدود ۴ - ۳ ساعت در یخچال قرار می دهیم تا ببندد .

- برای خارج کردن دسر از قالب ، مدت کوتاهی در ظرف اب گرم قرار می دهیم تا دسر به راحتی از قالب جدا شود و قابل سرو کردن باشد .

محلبی طالبی ، دسر خنک تابستان :

محلبی ها نوعی دسر هستند که دارای نشاسته می باشند ‌. این دسر خنک تابستانی نیز دارای نشاسته می باشد .

مواد لازم جهت تهیه ی محلبی طالبی :

- ۳/۴ لیوان طالبی میکس می توانید جهت نیکس طالبی از مخلوط کن استفاده کنید .

- شیر ۲ لیوان

- نشاسته ذرت ۴ قاشق غذا خوری

- گلاب ۲ قاشق سوپ خوری

- شکر ۶ تا ۷ قاشق سر پر البته بستگی به شیرینی طالبی دارد محلبی را بچشید و شیرینی آن را با ذائقه خود تنظیم کنید .

- خامه ۱۵۰ گرم

- ژلاتین یک قاشق و نصفی غذاخوری

(ژلاتین را در صورتی استفاده کنید که می خواهید محلبی را در قالب بریزید اگر تمایل دارید در ظرف یا جام سرو کنید نیازی به ژلاتین نمی باشد .

- چند قطره اسانس طالبی درصورت تمایل

طرز تهیه ی محلب ی طالبی :

- براب تهیه ی این دسر ،ابتدا شیر و نشاسته ذرت را با هم مخلوط کرده تا نشاسته در شیر باز شود .  سپس آن را به همراه شکر خوب مخلوط می کنیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم . باید 

مواد را مرتب روی حرارت ملایم هم زده تا نشاسته بپزد و بوی خامی آن از بین برود  و از طرف دیگر بصورت گلوله گلوله در نیاید . این هم زدن و حرارت دادن را تا رفع بوی خامی نشاسته ادامه می دهیم .

- مرحله ی بعد زمان اضافه کردن خانه می باشد . البته قبل از اضافه کردن خانه به مخلوط شیر و نشاسته ، باید ان را اماده کنیم .بدین منظور خامه را روی بخار کتری قرار دهید تا کمی روان شود .

- در این قسمت خانه را  به همراه گلاب به مخلوط  اضافه می کنید . دقت کنید  باید حرارت ملایم باشد و مرتب مواد هم زده شود تا نشاسته گلوله نشود و خوب پخته شود.

- این مواد باید حرارت ببینند تا به غلظت فرتی برسند و  حتی کمی از فرنی هم غلیظ تر شود.

- وقتی مواد به به غلظت کافی رسید زیر آن را خاموش کرده و اجازه مدهید کمی از حرارت بیافتد و خنک شود .

- جهت سرو محلبی در ظرف دسر به ژلاتین نیاز می باشد . تا خنک شدن مخلوط نشاسته با سایر مواد ،  ژلاتین را با نصف فنجان آب سرد روی بخار کتری بنماری می کنیدتا کاملا حل شود و شفاف شود . ‌ ( مجددا تاکید میزشود که  این کار در صورتی هست که شما تمایل داشته باشید که محلبی را در قالب تهیه کنید اگر خواستید در ظرف سرو کنید احتیاجی به ژلاتین نیست . ) 

- ژلاتین بنماری شده که صاف و شفاف است را با و طالبی های میکس شده مخلوط می کنیم . فقط طالبی ها نباید سرد باشند تا ژلاتین نبرد و گلوله گلوله نشود. مواد  را به مخلوط نشاسته و سایر  مواد محلبی که کمی از حرارت افتاده است،  اضافه کرده و مخلوط کنید. میتوانید جهت خوش رنگ تر شدن دسر  در این مرحله چند قطره اسانس طالبی به آن اضافه کنید.

- الان محلبی آماده هست میتوانید آن را در قالب مورد نظرتان که قبلا چرب شده ریخته و یک شب تا صبح در یخچال قرار دهید.

- اگر هم از پودر ژلاتین مصرف نکردید می توانید  کل مخلوط را بعد از کنی خنک شدن بدون ژلاتین در ظرف مورد نظر ریخته و چند ساعتی در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد و محلبی به اصطلاح جا بیافتد . و با همان ظرف یا در جام های مخصوص دسر قابل سرو کردن است .

 



انواع دسر طالبی

انواع دسر طالبی

سمانه سادات متینی سمانه سادات متینی در 15 اردیبهشت 1402

دسر طالبی یکی از بهترین و خوشمزه ترین دسرهای فصل تابستان است . در مقاله ی قبلی به بررسی تعدادی از این دسرها پرداختیم . در این مقاله نیز تعدادی دیگر از انها را بررسی می کنیم . امیدواریم اطلاع از این دستورات و خواص طالبی باعث استفاده ی بیشتر این میوه ی مناسب تابستان و بهره مندی بیشتر از خواص ان گردد.

 

در مقاله (طالبی و فواید آن) به شرح خواص میوه طالبی پرداخته ایم.

 

سوربات طالبی :

سوربات طالبی یکی از خوشمزه ترین انواع دسر تابستانی است که می توانید آن را به سادگی و با استفاده از یک طالبی و چند ماده اولیه ساده درست کنید . اگر تا به حال مزه این دسر طالبی جذاب را نچشیده اید بهتر است همین امروز دست به کار شوید و روش درست کردن سوربات طالبی را یاد بگیرید . طرز تهیه سوربات طالبی بسیار راحت است و مزه آن شباهت زیادی به بستنی دارد .

مواد لازم جهت تهیه ی سوربات طالبی :

 - آب ۲ لیوان فرانسوی دسته دار

- شکر ۱ لیوان فرانسوی دسته دار

- آب لیمو ترش تازه ۱ قاشق غذاخوری

- طالبی : ۱ کیلوگرم

- پوست پرتقال رنده شده ۱ قاشق چای خوری

- زنجبیل تازه رنده شده ۱ قاشق چای خوری

- سفیده تخم مرغ ۲ عدد

- رنگ مجاز خوراکی ( اختیاری ) : ۲ تا ۳ قطره

طرز تهیه ی سوربات طالبی :

- برای تهیه ی سوربات طالبی ، لازم است که طالبی ها میکس شوند ، بنابراین بعد از شستن و دونیم کردن طالبی، هسته ها و پوست طالبی را جدا می کنیم. طالبی ها را درون میکسر قرار می دهیم و کاملا میکس می کنیم.

- در این مرحله باید شربت سوربات اماده شود. مواد شربت که شامل اب، ابلیمو و شکر است را در یک قابلمه با هم مخاوط می کنیم و سپس بر روی حرارت قرار می دهیم تا بجوشد و مانند شربت به قوام بیاید . برای ادامه ی کار باید شربت خنک شود .

- دو عدد سفیده ی تخم مرغ ها را از زرده جدا می کنیم‌چون برای تهیه ی سوربات فقط به سفیده نیاز است . سفیده ها را در ظرف جداگانه ای با همزن می زنیم تا سفیده ها کاملا پف کنند و از ظرف نریزند.

- جهت معطر شدن سفیده ها کمی رنده ی پوست پرتقال و زنجبیل به ان اضافه می کنیم .‌ افزودن رنگ کاملا اختیاری است . می توانید از زعفران غلیظ دم کرده در حد چند قطره استفاده کنید و یا از رنگ های خوراکی مجاز استفاده شود .

- شربت خنک شده را با میکس طالبی ها کاملا مخلوط می کنیم . سپس سفیده ها را اضافه می کنیم و به حالت دورانی از یک جهت هم می زنیم . 

- مخلوط حاصله را در ظرف مخصوص سرو کردن سوربات می ریزیم و در فریزر قرار می دهیم و هر نیم ساعت یکبار خارج می کنیم و هم می زنیم تا سوربات اماده شود ‌. تا منجمد شدن و کشدار شدن سوربات باید در فریزر بماند .

- جهت سرو کردن با قاشق اسکوپی چند اسکوپ در بستنی خوری قرار دهید و با چند برگ نعناع تزئین کنید .

بوراتوس طالبی :

این دسر یک دسر پر کالری می باشد ، بنابراین بر خلاف خود طالبی که برای کاهش وزن مناسب است ، این دسر جهت تامین کالری مفید است . افراد دارای اضافه وزن و چاق، دارای چربی و فشار خون، بهتر است از این دسر استفاده نکنند.

مواد لازم جهت تهیه ی بوراتوس طالبی

شیر : 1 لیوان

پنیر ماسکارپونه : 200 گرم یک (بسته

دنت طالبی : 2 عدد

خامه صبحانه : 100 گرم

بستنی وانیلی : 200 گرم

پودر ژلاتین : 2 ق غ

شکر : 5 ق غ

طرز تهیه ی بوراتوس طالبی :

- ابتدا باید ژلاتین در اب حل شود. بنابراین ژلاتین را در مقداری اب می ریزیم و صبر می کنیم بافت ان کمی پفکی شود. سپس هم می زنیم و بر روی بخار کتری قرار می دهیم تا به روش بن ماری حل شود.

- شیر شکر و بستنی باید با هم مخلوط شوند . چون بستنی تفاوت دمای زیادی با شیر و شکر دارد جهت حل شدن شکر در ان مدتی بستنی را بیرون یخچال قرار می دهیم تا کمی باز شود. سپس شیر، شکر و بستنی را در قابلمه ریخته و روی حرارت قرار می دهیم تا کاملا مخلوط شوند.

- پنیر ماسکارپونه را قبل از افزودن ابتدا کمی با همزن می زنیم تا کاملا یکنواخت شود. بعد از یکدست شدن پنیر، خامه را نیز به ان اضافه می کنیم .

- دمای شیر، شکر و بستنی را چک می کنیم، اگر کمی خنک شده بود به مخلوط خامه و پنیر اضافه می کنیم .

- افزودن دنت و ژلاتین حل شده ی خنک شده اخرین مرحله است. بعد از یکنواخت شدن مواد ان را در ظرف مخصوص دسر ریخته و در یخچال قرار می دهیم . 

- بعد از اماده شدن از ظرف دسر خارج کنید و در ظرف مورد نظر سرو کنید.

پاناکوتای طالبی :

پاناکوتا از دسر های پر کالری است ولی از خود طالبی در ان استفاده می شود .

مواد لازم‌ جهت تهیه ی پاناکوتای طالبی:

- طالبی ۵۰۰ گرم

- شیر ۱/۲ پیمانه

- خامه ۱۰۰ گرم

- شکر ۱/۴ پیمانه

- ژلاتین ۲ قاشق سوپ خوری

- وانیل ۱/۴ قاشق چای خوری

- رنگ خوراکی سبز به دلخواه

طرز تهیه ی پاناکوتای طالبی:

- جهت تهیه ی این دسر ابتدا باید ژلاتین را در کمی اب ریخته و سعی کنیم کمی بافت پفکی بگیرد و بعد به روش بن ماری بر روی حرارت کتری کاملا حل کرده و صبر می کنیم تا شفاف شود . در صورتی که تمایل دارید رنگ سبز دسر بیشتر باشد ، کمی رنگ سبز خوراکی به مخلوط اب و ژلاتین اضافه کنید .

- طالبی جهت این دسر باید بصورت پوره یا میکس شده باشد . چنانچه تمایل دارید که باعت طالبی در دسر مشخص باشد بصورت پوره و ریز خرد شده یا رنده شده استفاده کنید . چنانچه تمایل دارید یک بافت یک دستی حاصل شود، بصورت میکس شده در میکسر استفاده شود .

- شکر را بر روی شیر سرد می ریزیم و به روش بن ماری حل می کنیم . باید خامه را هم اضافه کنیم البته نیاز است قبل از اضافه کردن کاملا هم زده شود و یک دست شود و به مخلوط شیر و شکر خنک شده اضافه می کنیم.

- بعد از خنک شدن مخلوط وانیل شفاف شده و رنگ خوراکی، طالبی میکس شده و یا پوره شده را به ان اضافه می کنیم و سپس یه مخلوط شیر و شکر و خامه اضافه می کنیم .

- مخلوط جاصل را یکدست کرده و در ظرف مخصوص سرو کردن دسر می ریزیم و در یخچال قرار می دهیم تا بندد .

- زمان سرو کردن دسر ، پاناکوتا را از قالب خارج کرده و با کمی اسمارتیز یا ترافل تزئین کنید.

 

دسر طالبی و بیسکویت :

- بیسکویت پتی بور ۱ بسته بزرگ

- شیر ۳ لیوان فرانسوی دسته دار

- زرده تخم مرغ : ۴ عدد

- نشاسته ذرت ۶۰ گرم

- شکر ۱ لیوان فرانسوی دسته دار 

- پوست لیمو رنده شده: ۱ عدد

- خامه فرم گرفته ۱/۵ لیوان فرانسوی دسته دار

-شیر ۱ لیوان فرانسوی دسته دار

- شکر ۱ قاشق غذاخوری

آب طالبی ( اختیاری ) به مقدار لازم

طرز تهیه دسر طالبی با بیسکویت :

- جهت تهیه ی دسر طالبی باید طالبی ها ریز خرد شوند . البته بدون هسته و پوست .

- بیسکویت های پتی بور خرد شوند و سپس بصورت ریز ریز شوند. می توانید مقداری ان را بکوبید.

- شیر را کمی گرم می کنیم و سپس شکر را د  ان حل می کنیم . سعی می کنیم کمی مخلوط خنک شود زیرا در این مرحله باید زرده ی تخم مرغ را اضافه کنیم .

- دو عدد زرده ی تخم مرغ را به مخلوط شیر و شکر ولرم شده اضافه می کنیم . نباید شیر و شکر داغ باشد زیرا باعث بریده شدن و بسته شدن زرده ی تخم مرغ می شود .

- نشاسته را الک کرده و در حین الک شدن ارام ارام به مخلوط شیر و شکر و تخم مرغ اضافه می کنیم . باید نشاسته ارام ارام اضافه شود تا مخلوط یکنواخت شود و بصورت گلوله گلوله در نیاید .

- پوست لیمو و وانیل را به مخلوط اضافه می کنیم و سپس کل مواد را در یک ظرف ریخته و روی ان سلفون می کشیم و در یخچال قرار می دهیم .

- بعد از حدود یک ساعت ظرف را از یخچال خارج می کنیم و خامه را که قبلا زده ایم و یکدست شده است ، ارام ارام به مخلوط اضافه می کنیم تا یک دست و یکنواخت شدن مخلوط ان را هم می زنیم .

- بیسکویت های خرد شده را کمی با اب طالبی نرم می کنیم . ابتدا در ته ظرفی که می خواهیم دسر را سرو کنیم ، یک لایه بیسکویت نرم شده با اب طالبی می ریزیم ، سپس یک لایه از طابی خرد شده و در اخر یک لایه از مواد داخل ظرف که از یخچال خارج کرده ایم می ریزیم . 

- این کار را لایه لایه انجام می دهیم تا کل مواد تمام شود .

- برای اماده شدن نهایی دسر باید به مدت ۴ ساعت در یخچال بماند.

طالبی گلاسه :

گلاسه ها یکی از پر طرفدار ترین دسر ها ی تابستانی هستند . علت این اقبال استفاده از بستنی در تهیه ی گلاسه ها می باشد . به جای طالبی می توانید از اب سایر میوه ها نیز استفاده کرد .

مواد لازم جهت تهیه ی گلاسه ی طالبی :

- طالبی ۱ عدد متوسط

- بستنی وانیلی ۱ لیوان

طرز تهیه ی گلاسه طالبی :

- چندین روش برای تهیه ی گلاسه ی طالبی وجود دارد .

- در روش اول طالبی پوست کنده و خرد شده در میکسر ، میکس شود .

- ۱ لیوان بستنی را مدتی در محیط قرار می دهیم تا اصطلاحا باز شود .

- طالبی میکس شده و بستنی نرم شده را در میکسر میکس می کنیم .

- در انتها این گلاسه را در لیوان ریخته و سرو می کنیم .

روش دوم جهت تهیه ی گلاسه ی طالبی :

- طالبی خرد شده را میکس کرده و مدتی در فریزر قرار می دهیم تا کمی بافت یخ دار پیدا کند .

- اب طالبی یک ساعت مانده را از فریزر خارج می کنیم و با یک لیوان بستنی مخلوط می کنیم . گلاسه اماده است و می توان ان را سرو کرد .

چنانچه برای کودکان استفاده می شود بهتر است از روش اول که حالت یخی کمتری دارد استفاده شود تا معده های شان اسیب نبیند .

ژله ی طالبی با خامه :

این ژله بدون استفاده از پودر های بیرون اماده می شود و از خود طالبی جهت تهیه ی این ژله استفاده می شود .

مواد لازم جهت تهیه ی ژله ی طالبی :

- ۳ لیوان طالبی میکس شده یا پوره شده 

- خامه نصف استکان

- شکر در حدی که شیرینی مناسب ذائقه ی شما است .

- پودر ژلاتین ۳ قاشق مرباخوری

طرز تهیه ی ژله ی طالبی و خامه :

- ابتدا طالبی ها را پوست کنده و بدون تخم طالبی ان را خرد کرده و بصورت میکس شده در میکسر در می اوریم .

- طالبی میکس شده را با کمی شکر روی حرارت بر روی شعله قرار می دهیم ‌ . میزان شکر بستگی به ذائقه ی شما دارد .

- وقتی مخلوط داخل قابلمه گرم شد ، پودر ژلاتین را به ان اضافه می کنیم و تا حل شدن کامل پودر ژلاتین و شفاف شدن ان ادامه می دهیم .

- صبر می کنیم محتویات داخل قابلمه خنک شود و بعد خامه را که یک دست کرده ایم به ان اضافه می کنیم .

- مخلوط را یکنواخت و یک دست می کنیم و در قالب مخصوص ژله قرار می دهیم و تا بسته شدن ژله در یخچال قرار می دهیم.

 

برای دسترسی به طرز تهیه نوشیدنی های مختلف با میوه هندوانه به مقاله (نوشیدنی های تابستانه هندوانه) رجوع کنید.

 

اسموتی های طالبی :

اسموتی طالبی یکی از انواع نوشیدنی مقوی و پرطرفدار کافی شاپی و رستورانی است . این نوشیدنی خنک پرطرف دار حاصل ترکیب طالبی با میوه ها یا مواد مختلف دیگر است که مثل یک پکیج خوشمزه توجه افراد زیادی را به خود جلب می کند . اگر به دنبال طرز تهیه انواع دسر طالبی خوشمزه و جدید هستید بهتر است اسموتی طالبی را امتحان کنید .

هر چند اسموتی طالبی در کل طعم شیرینی دارد ، ولی اگر با مواد دیگری آن را تهیه کردید که از شیرینی آن کاسته شد ، می توانید از عسل استفاده کنید بهتر است در دستور تهیه اسموتی ها از شکر کمتری استفاده کنید تا محصول نهایی سالم تر باشد.

 

اسموتی طالبی و توت فرنگی :

مواد لازم جهت تهیه ی اسموتی طالبی و توت فرنگی :

- طالبی خرد شده ۳/۴ لیوان فرانسوی دسته دار

- موز ۱/۲ یک موز متوسط

- آب ۱ قاشق غذاخوری

- ماست یونانی ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری

- توت فرنگی ۱ لیوان فرانسوی دسته دار

طرز تهیه ی اسموتی طالبی و توت فرنگی :

اسموتی طالبی و توت فرنگی همراه با موز و ماست یونانی یک ترکیب فوق العاده مفید و خوشمزه برای ورزشکاران و افرادی است که به خوردن خوراکی های سالم علاقه دارند شما می توانید این اسموتی خانگی را با استفاده از ماست یونانی یا هر نوع ماست شیرینی که در دسترس دارید آماده کنید . 

- مرحله ی  اول : خرد کردن میوه های اسموتی

در اولین مرحله از درست کردن اسموتی طالبی و توت فرنگی باید میوه ها را بشویید سپس آنها را خرد کنید و برای تهیه اسموتی کنار بگذارید .

- مرحله ی دوم آماده کردن اسموتی طالبی و توت فرنگی :

بعد از این که طالبی،  موز و توت فرنگی را خرد کردید باید آنها را همراه با یک قاشق غذاخوری آب و مقداری ماست داخل مخلوط کن بریزید سپس مواد را به خوبی با هم ترکیب کنید . در صورتی که دوست دارید اسموتی شما رقیق تر شود می توانید مقدار آب بیشتری به اسموتی اضافه کنید سپس آن را در لیوان بریزید و میل کنید . 

لیوان از این اسموتی ۱۵۳ کالری دارد.

اسموتی دو رنگ طالبی و توت فرنگی:

- مواد لازم جهت تهیه ی این اسموتی دو رنگ :

-طالبی خرد شده ۱ لیوان فرانسوی دسته دار

- توت فرنگی خرد شده ۱ لیوان فرانسوی دسته دار

- شکر به مقدار لازم

-یخ به مقدار لازم

 طرز تهیه اسموتی توت فرنگی و طالبی ۲ رنگ :

- مرحله اول :منجمد کردن توت فرنگی وطالبی 

در اولین مرحله از طرز تهیه این اسموتی خوشمزه خانگی باید طالبی و توت فرنگی را خرد کنید ،  سپس میوه ها را در یک ظرف در بسته بریزید و برای چند ساعت در فریزر قرار دهید. توجه داشته باشید که طالبی و توت فرنگی نباید بیش از حد در فریزر قرار دهید تا  یخ بزنند، زیرا این  کار موجب تغییر مزه و سفت شدن بیش از حد میوه ها می شود.

- مرحله ی دوم: ریختن مواد در مخلوط کن:

بعد از این که طالبی و توت فرنگی تا حدی یخ زدند، در این مرحله باید آنها را از فریزر خارج کنید و همراه با کمی شکر و مقداری آب در مخلوط کن بریزید.

- مرحله ی سوم: میکس کردن طالبی:

در این مرحله از درست کردن اسموتی دو رنگ طالبی و توت فرنگی باید طالبی خرد شده و منجمد شده را همراه با کمی شکر داخل مخلوط کن بریزید و سپس مواد را به خوبی با هم ترکیب کنید. سپس آن را در یک لیوان بریزید و لایه بعدی اسموتی را آماده کنید.

- مرحله ی  چهارم: میکس کردن توت فرنگی:

بعد از اینکه طالبی یخ زده را میکس کردید، در این مرحله از تهیه این اسموتی دو رنگ باید توت فرنگی های منجمد را به همراه کمی شکر داخل مخلوط کن بریزید می توانید کمی هم آب به آن اضافه کنید و توت فرنگی ها را میکس کنید سپس توت فرنگی میکس شده را روی طالبی ها بریزید.

- مرحله ی پنجم: سرو کردن اسموتی دو رنگ طالبی و توت فرنگی: 

بعد از این که طالبی و توت فرنگی میکس شده را در لیوان ریختید حال می توانید چند تکه توت فرنگی و طالبی خرد شده را به سر یک سیخ چوبی بزنید و آن را روی اسموتی طالبی و توت فرنگی قرار دهید .

 

در مقاله (انواع دسر طالبی 1) طرز تهیه دیگر دسرهای تهیه شده با طالبی را بخوانید.

برچسب ها: دسر, طالبی, تابستانه
0 نفر این پست را پسندیده اند. این مطلب را به اشتراک بگذارید:
به اشتراک بگذارید در :
مطالب مرتبط

مشاهده موارد بیشتر
نظر خود را بنویسید

برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.