مجله خوراکی ها تغذیه و رژیم درمانی
انواع غذا با اسفناج ، سرشار از آنتی اکسیدان

انواع غذا با اسفناج ، سرشار از آنتی اکسیدان

سمانه سادات متینی سمانه سادات متینی در 25 اسفند 1401 magfood.ir/33
فهرست مطالب

انتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که ضامن سلامت بشر امروزی است که بشدت تحت تاثیر عوامل اسیب رسان و ایجاد کننده ی تغییرات در بافت طبیعی بدن است . تغییراتی که دامنه ی وسیعی دارند و بیماری های قلبی ، سکته ها ، اسیب های مفصلی ، سرطان ها و ... را ایجاد می کنند .

پایبندی به استفاده از مواد غذایی که سرشار از انتی اکسیدان هستند ، یک رویه ی مناسب حفظ بدن در برابر این عوامل مضر و خطرناک است . یکی از بهترین مواد تامین کننده ی انتی اکسیدان ها سبزی جات برگ سبز هستند . یک‌نمونه ی بسیار مفید این سبزی ها در فصل زمستان ، اسفناج است . در این مقاله چندین غذای مختلف قابل تهیه با اسفناج اموزش داده می شود به امید مشتاق شدن افراد برای استفاده ی هر چه بیشتر ان در برنامه ی غذایی و سبد مواد غذایی روزانه ی خانوار .

کوکوی اسفناج و سیب زمینی :

این کوکو یک غذای بدون گوشت است و علاوه بر تامین مقادیر فراوان انتی اکسیدان ، برای افرادی که باید از مقادیر کمتر گوشت استفاده کنند نیز مفید است .

- مواد لازم جهت تهیه ی کوکوی اسفناج و سیب زمینی

- سیب زمینی ۲ عدد

- اسفناج خرد شده نصف پیمانه

- تخم مرغ ۳ عدد

- ۲ حبه سیر

- نمک ، فلفل و زرد چوبه به میزان لازم

طرز تهیه ی کوکوی اسفناج و سیب زمینی

- سیب زمینی ها جهت تهیه ی این کوکو باید اب پز شوند و بصورت پوره در ایند . بنابراین ابتدا سیب زمینی ها را پخته ، بعد از سرد شدن سیب زمینی ها ، انها را پوست کنده و برای پوره شدن له می کنیم و یا ریز رنده می کنیم .

- اسفناج ها را شسته و خرد می کنیم و در صورت تمایل می توانید از تره ، جعفری و گشنیز خرد شده نیز استفاده کنید .

- چون اسفناج دارای رطوبت بالایی هست و مزاج تر دارد ، سیب زمینی هم دارای تری است ، استفاده از سیر در این غذا منجر به اصلاح مزاجی این غذا می شود ‌. در اینصورت مصرف این غذا برای افراد بلغمی مشکلی ایجاد نمی کند و منجر به سوء‌ مزاج رطوبتی نمی شود .

- اسفناج ، سیب زمینی پوره شده ، ادویه ها و سیر خرد شده را با هم مخلوط می کنیم و سپس تخم مرغ ها را اضافه می کنیم .

- از مواد به اندازه ی فلافل بر می داریم و در تابه سرخ می کنیم .‌ بعد از روغن گیری اضافه ی آن قابل سرو کردن و میل کردن است .

گراتن اسفناج و سیب زمینی :

گراتن اسفناج و سیب زمینی یک غذای جذاب است که برای کودکان و نوجوانان جهت استفاده از اسفناج و بهره گیری از فوائد انتی اکسیدانی ان توصیه می شود .

مواد لازم جهت تهیه گراتن اسفناج و سیب زمینی :

- ۳ عدد سیب زمینی

- ۱ عدد پیاز 

- یک کیلو اسفناج

- یک پیمانه پنیر پیتزا

- نصف پیمانه خامه

- ۳ حبه سیر

- نصف پیمانه شیر

- نصف قاشق غذاخوری ارد

- ۵۰ گرم کره

- نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه گراتن اسفناج و سیب زمینی :

- جهت تهیه ی این گراتن ابتدا باید اسفناج ها را شسته و خرد نمود . چون اسفناج دارای اب فراوان است ان را تفت می دهیم تا اب ان جمع شود .

- سیب زمینی ها در حکم ماده ی پایه ی این گراتن است ، بنابراین ابتدا انها را پوست کنده و به حلقه هایی با قطر متوسط خرد می کنیم و فقط به مدت ۱۰ دقیقه در اب نیم پز می کنیم . بعد از نیم پز شدن در سبد می ریزیم‌ تا اب اضافی ان خارج شود 

- پیاز و سیر را خرد کرده و در کره تفت می دهیم . سپس مقداری از ادویه ها به ان اضافه می کنیم . ارد را هم به مواد تابه می افزاییم و بعد از رفع بوی خامی ان ، خامه و اسفناج را اضافه می کنیم .

- ته ظرف گراتن را چرب می کنیم و بصورت لایه ای سیب زمینی ها و مواد داخل تابه را می چینیم و در انتها مقداری پنیر پیتزا اضافه می کنیم .

لایه ی اخر گراتن را با پنیر پیتزا می پوشانیم و سپس در حرارت ۱۸۰ درجه ی سانتیگراد تا طلایی شدن لایه ی رویی پنیر پیتزا در فر قرار می دهیم .

اسفناج پلو :

این غذا ، یک غذای شمالی است و جهت افرادی که دوست دارند حتما برنج در برنامه ی غذایی شان باشد ، مناسب است .

مواد لازم جهت تهیه ی اسفناج پلو :

- نیم کلو اسفناج خرد شده

- یک کیلو مرغ

- یک عدد پیاز 

- دو عدد نارنج

- ۴ پیمانه برنج

- نمک ، فلفل و زعفران به میزان لازم

طرز تهیه اسفناج پلو :

- برای تهیه ی اسفناج پلو ، ابتدا باید مرغ را به همراه پیاز و کمی نمک می گذاریم بپزد . سپس مرغ ها را ریز و خرد می کنیم 

- اسفناج را شسته و خرد می کنیم و در یک تابه تفت می دهیم تا اضافی ان جمع شود .

- پیاز را نگینی خرد می کنیم و با روغن تفت می دهیم . سپس مرغ خرد شده و اسفناج خرد شده و تفت داده شده را به ان اضافه می کنیم . در انتها زعفران دم کرده و نمک و فلفل به ان اضافه می کنیم .

- ۴ پیمانه برنج را ابکش می کنیم . بعد در ظرف مخصوص دم کردن مقداری روغن ریخته و ته دیگ نان یا سیب زمینی قرار می دهیم . سپس از برنج ابکش شده و مواد داخل تابه لایه لایه می ریزیم و برنج را دم می کنیم . در صورت تمایل از زعفران دم کرده بر روی برنج نیز اضافه کنید .

املت قارچ و اسفناج :

املت قارچ و اسفناج یک غذای سریع و مناسب برای افرادی است که نیاز به دریافت سبزیجات و انتی اکسیدان دارند .

مواد لازم جهت تهیه املت قارچ و اسفناج :

- ۲ پیمانه اسفناج

- ۵ عدد قارچ 

- یک قاشق غذاخوری کره

- ۴ عدد تخم مرغ

- نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه ی املت قارچ و اسفناج :

- برای تهیه ی این املت باید ابتدا اسفناج را شسته و خرد کنید . سپس اسفناج ها را تفت می دهیم تا اب ان جمع شود .

- قارچ ها هم جهت اضافه شدن به این املت باید ابتدا خرد شوند و در تابه ای تفت داده شوند تا اب اضافی انها گرفته شود .

- در یک ظرف تخم مرغ ها را می شکنیم و خوب با چنگال هم می زنیم . سپس نمک و ادویه را اضافه می کنیم .

- اسفناج و قارچ خرد شده و تفت داده شده را هم به تخم مرغ ها می افزائیم و به تابه ی داغ حاوی روغن اضافه می کنیم .

- ده دقیقه در ظرف را می گذاریم و اجازه می دهیم تا املت اماده شود . در صورت تمایل کمی پنیر پیتزا برای طعم بهتر به ان بیفزایید .

ساندویچ اسفناج و قارچ :

ساندویچ یک غذای مورد علاقه ی کودکان و افرادی است که زمان کمی برای اشپزی دارند .

مواد لازم جهت تهیه ی ساندویچ اسفناج و قارچ :

- ۵۰۰ گرم اسفناج

- ۱۰۰ گرم پنیر فتا

- ۴ عدد نان تست

- ۱ عدد پیاز 

- نمک و فلفل به مقدار لازم 

طرز تهیه ی ساندویچ اسفناج و قارچ :

- ابتدا اسفناج ها را شسته و خرد می کنیم و با کمی نمک می پزیم و سپس تفت می دهیم تا اب اضافه ی ان گرفته شود .

- قارچ ها را شسته و ورقه ای خرد می کنیم و در تابه ای جداگانه تفت می دهیم .

- پیاز را نگینی خرد کرده و با کره تفت می دهیم . قارچ و اسفناج تفت داده شده را به ان اضافه می کنیم و ادویه ها را هم اضافه می کنیم .

- در بین نان های تست مقداری از محتویات اماده شده را قرار می دهیم و سپس روی ان مقداری پنیر فتا می گذاریم . جهت گریل شدن در ساندویچ ساز یا تابه قرار می دهیم و سپس اماده ی مصرف می شود .

ساندویچ مرغ و اسفناج :

این ساندویچ نیز نوع خاصی از مصرف اسفناج به شکل جذاب و با صرف وقت اندک است .

مواد لازم جهت تهیه ساندویچ مرغ و اسفناج :

- سیر ۴ حبه

 - سینه ی مرغ یک عدد

- یک عدد پیاز

- ۲۰۰ گرم پنیر پارمزان

- نمک و فلفل

- نان لواش جهت تهیه ی لقمه های ساندویچ

طرز تهیه ی ساندویچ اسفناج و مرغ

- جهت تهیه ی این ساندویچ ابتدا مرغ باید با پیاز پخته شود و بعد به تکه های کوچک قطعه قطعه شوند .

- اسفناج را شسته و ریز خرد کنید و با مقداری اب و نمک بپزید و سپس سرخ کنید .

- پیاز را نگینی خرد کنید وبا مقداری کره یا روغن تفت دهید . سپس مرغ و اسفناج را به ان اضافه کنید . پنیر پارمزان و ادویه ها را در انتها به مرغ و اسفناج اضافه کنید .

- نان های لواش را برش زده و از مواد داخل تابه در ان قرار می دهبم و بصورت رولت می بندیم .

- ساندویچ اماده و قابل تناول است .

سوپ اسفناج :

سوپ یکی از پر طرفدارترین غذاه در کل کشور ها می باشد . سوپ اسفناج مناسب فصل زمستان و سرشار از انتی اکسیدان است .

مواد لازم جهت تهیه ی سوپ اسفناج :

- یک کیلو اسفناج

- دو عدد پیاز 

- ۶ لیوان آب مرغ

- ۳ قاشق غذاخوری ارد

- یک بست خامه

- یک پیمانه ماست

- ورمیشل در صورت تمایل

- نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه ی سوپ اسفناج :

- برای تهیه ی این سوپ ابتدا پیاز را نگینی خرد کرده و با روغن تفت می دهیم . بعد از سبک شدن پیاز ارد را به قابلمه اضافه کرده و تفت می دهیم تا بوی خامی ارد از بین رود .

- شعله را خاموش می کنیم و صبر می کنیم تا محتویات قابلمه خنک شوند . اب مرغ را ارام ارام به اضافه می کنیم و دقت می کنیم تا محتویات داخل قابلمه بدون گلوله شدن ارد در اب مرغ حل شود .

- قابلمه را مجددا روی شعله قرار می دهیم و اسفناج های شسته و خرد شده را به آن اضافه می کنیم . نمک و در صورت تمایل فلفل را تیز اضافه می کنیم .

- افزودن ورمیشل سلیقه ای می باشد . بعد از پختن اسفناج ها ماست و خامه را نیز اضافه می کنیم .

- بعد از مناسب شدن غلظت سوپ اماده ی سرو کردن و تناول می باشد .

در مقاله ی (سوپ گندم)، به دستور پخت و بررسی خواص این سوپ خوشمزه پرداخته ایم.

اسفناج خامه ای :

این مدل اماده سازی اسفناج شبیه یک کنار غذایی خوشمزه است .

مواد لازم جهت تهیه اسفناج خامه ای :

- یک کیلو اسفناج

- نصف فنجان خامه

- یک چهارم فنجان پنیر پارمزان

- ۵۰ گرم کره

- نمک و فلف سیاه به میزان لازم

طرز تهیه اسفناج خامه ای :

- اسفناج ها را شسته و ریز خرد کنید . در قابلمه با کمی آب و نمک اجازه دهید تا بپزند . 

- با کره کمی اسفناج را تفت دهید و سپس پنیر و خامه را به ان اضافه کنید . نمک و فلفل هم به میزان لازم اضافه کنید .

- بعد از یکدست شدن خامه  پنیر با اسفناج ، اسفناج خامه ای اماده ی سرو کردن است .

پیراشکی اسفناج و پنیر :

مواد لازم جهت تهیه ی پیراشکی اسفناج و پنیر :

- نصف پیمانه ماست

- ۱ عدد تخم مرغ

- ارد دو پیمانه

- دو قاشق چایخوری پکینگ پودر

- ۵۰۰ گرم اسفناج

- ۲۰ گرم کره

- ۵۰ گرم پنیر

طرز تهیه ی پیراشکی اسفناج و پنیر :

- اولین مرحله اماده سازی خمیر پیراشکی می باشد . برای تهیه ی این خمیر ابتدا ارد و پکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و چند بار الک می کنیم .

- تخم مر غ ها را می شکنیم ولی یک عدد زرده را جدا می کنیم برای روی پیراشکی 

- تخم مرغ ها را خوب با چنگال بهم می زنیم و سپس ماست را ارام ارام اضافه می کنیم . بعد از یکدست شدن مخلوط کمی نمک و فلفل می افزاییم .

- مرحله ی افزودن ارد باید با صبر و حوصله باشد تا ارد یکنواخت به مخلوط اضافه شود و گلوله گلوله نشود .بعد از یکنواخت شدن خمیر روی ان را می پوشانیم و مدتی به ان استراحت می دهیم .

- در این فاصله اسفناج ها را شسته و خرد می کنیم و با کمی اب و نمک می پزیم . در انتها با کره کمی تفت می دهیم و پنیر را به ان اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا مخلوط یکنواختی بدست اید .

- از خمیرها گلوله های یک اندازه ای بر می داریم و با وردنه باز می کنیم . مقداری از مواد پیراشکی را وسط خمیر قرار می دهیم وبعد بصورت نیم دایره ان را می بندیم .

- قبل از قرار دادن در فر ، کف سینی فر را کمی چرب می کنیم و از زرده ی تخم مرغی که کنار گذاشتیم مقداری روی پیراشکی ها می زنیم .

- جهت پخت نهایی به مدت ۳۰ دقیقه در حرارت ۲۰۰ درجه ی سانتیگراد در فر قرار می دهیم .

 

 

برچسب ها: غذا, اسفناج, آنتی اکسیدان
0 نفر این پست را پسندیده اند. این مطلب را به اشتراک بگذارید:
به اشتراک بگذارید در :
مطالب مرتبط

مشاهده موارد بیشتر
نظر خود را بنویسید

برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.