مجله خوراکی ها تغذیه و رژیم درمانی
انواع غذا با نخود فرنگی (۲)

انواع غذا با نخود فرنگی (۲)

سمانه سادات متینی سمانه سادات متینی در 28 تیر 1402 magfood.ir/4U
فهرست مطالب

راویولی نخود فرنگی :

یکی دیگر از غذاهای ایتالیایی است که با استفاده از نخود فرنگی تهیه می شود و طعم و مزه خاصی دارد معروف به راویولی نخود فرنگی است.

این غذا بسیار مفید و سبک است و از لحاظ ظاهری شبیه به بالشتک های کوچکی از جنس پاستا است که به صورت چهارگوش یا گرد تهیه می شود و با ترکیبی از انواع سبزیجات ، نخود فرنگی ، روغن زیتون ، پیازچه ، سیر ، تخم مرغ و... تهیه می شود .

● مواد لازم جهت تهیه ی راویولی نخود فرنگی :

- روغن زیتون ۳ قاشق غذاخوری

-  پیازچه ۳۰ ساقه

- سير له شده ۱ حبه

-  نخود فرنگی : ۲ پیمانه

- سرکه سفید : 4 پیمانه + ۲ قاشق غذاخوری

- خمیر راویولی به مقدار لازم

- تخم مرغ بزرگ : ۱ عدد

-  نمک و فلفل سیاه : به میزان لازم

- کره : 1/4 پیمانه

- برگ نعناع تازه ۴ عدد

 

● طرز تهیه راویولی نخود فرنگی :

- ابتدا پیازچه را خرد کرده و با روغن زیتون تفت دهید . سپس سیر را له کرده و با پیازچه تفت دهید .‌

-نخود فرنگی را بصورت خام به ترکیب داخل تابه  افزوده و نمک و فلفل را به اندازه ی دلخواه اضافه کنید . سرکه و یک پیمانه آب به مخلوط تابه اضافه کنید و اجازه دهید نخود فرنگی پخته و آب مواد تبخیر شود ، اگر نخود فرنگی سفت بود مجددا اب اضافه کنید .

- بعد از حدود ۱۰ دقیقه زمانی که نخود ها پخت و آب مواد کشیده شد شعله را خاموش کرده و اجازه دهید نخود ها خنک شوند .

- مخلوط نخود فرنگی را بعد از خنک شدن در مخلوط کن بریزید و خوب له کنید تا مثل پوره شود .

- مایع راویولی را طبق دستور آماده کرده و خمیر را باز کنید روی یک سطح تخت . از خمیر یوفکا نیز می توانید استفاده کنید . روی هر خمیر را با فاصله مخلوط نخود فرنگی بریزید ، طوری با فاصله بریزید که به راحتی به مربع های هم اندازه فاصله ی بین خمیرها قابل برش زدن باشد . سپس یک لایه خمیر رویی آن را قرار داده و فاصله بین بالش ها را که با مخلوط نخود فرنگی پر کرده اید برش بزنید . سعی کنید مربع ها هم اندازه و یکسان باشند .

- برای روی نربع های راویولی ، تخم مرغ را در کاسه ای مخلوط کرده با کمک قلمو لبه های راویولی را با تخم مرغ مرطوب کرده و خوب بهم بچسبانید .

- کره را در تابه ای گرم کرده و راویولی ها را داخل آن سرخ کنید . راویولی های نخود فرنگی را در ظرف پذیرایی بچینید و روی آن را با نعناع تزیین کرده و میل کنید .

 

نکات تکمیلی در مورد راویولی نخود فرنگی :

- زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳۰دقیقه

-  زمان پخت و انتظار آن در حدود ۳۰ دقیقه

می باشد .

- راویولی نخود فرنگی را می توانید در وعده

نهار - شام - پیش غذا - سرو کنید .

- توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه

برای ۴ نفر مناسب می باشد .

 

حمص نخود فرنگی :

یک نوع غذای گیاهی و عربی که بسیار مقوی و سالم است و برای زنان باردار گزینه بسیارمناسبی به شمار می رود . غذایی به نام حمص نخود سبز می باشد که بیشتر به عنوان پیش غذا سرو می شود . طرز تهیه این غذا در هر کشوری متفاوت است. حمص نخود سبز تقریباً ۳۰ دقیقه زمان برای پخت نیاز دارد ، سیر ، نخود سبز ، روغن زیتون ، فلفل سیاه ، نان باگت فرانسوی ، جعفری ، آب لیموی تازه و ... از جمله موادی است که در تهیه این غذا به کار برده می شود. 

 

● مواد لازم جهت تهیه ی حمص نخود سبز :

- نخود سبز تازه ۲ پیمانه

- سير۳ حبه

- روغن زیتون 4 پیمانه

- آب لیموی تازه ۲ قاشق غذاخوری

- نمک ۱ قاشق چای خوری

- فلفل سیاه تازه آسیاب شده 2 قاشق چای خوری

- نان باگت فرانسوی ۱۶ برش

- جعفری خرد شده برای طعم دادن به میزان لازم

 

● طرز تهیه حمص نخود سبز :

یک تابه متوسط را به عمق ۱.۵ سانتی متر از آب پر کنید . اجازه دهید تا آب جوش بیاید . سپس یک سبد را از نخودها پر کرده و روی تابه قرار دهید به طوری که بالای بخار آب  نه داخل آب قرار بگیرد . حال حرارت را کم کنید و اجازه دهید نخود ها به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بخار پز شده و نرم شوند . سپس به آرامی سبد نخودها را بردارید و آب باقیمانده داخل تابه را نیز نگه دارید .

نخودها را داخل مخلوط کن بریزید . سیر، فنجان روغن زیتون ، آبلیمو ، نمک و فلفل را نیز اضافه کرده و مخلوط را هم بزنید تا پوره شود . حالا 2 فنجان آبی را که نگه داشته اید ، نیز اضافه و با پوره مخلوط کنید مخلوط را در ظرفی بریزید و  با جعفری تزئین کنید .

حالا تابه گریل تان را گرم کنید . با یک قلمو مقداری روغن زیتون روی نان ها زده و آن ها را گریل کنید تا کامل تست شوند و همراه با این پوره خوشمزه نوش جان کنید .

 

● نکات تکمیلی در مورد حمص نخود سبز :

- زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳۰ دقیقه

-  زمان پخت و انتظار آن در حدود ۳۰دقیقه می باشد .

-حمص نخود سبز را می توانید در وعده پیش غذا - سرو کنید .

- توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۸ نفر مناسب می باشد .

 

ترشی نخود فرنگی :

ترشی ها انواع و اقسام بسیار مختلفی دارند و شما می توانید خیلی ساده با انواع صیفی جات و سبزی جات مختلف تهیه کنید . ترشی نخود فرنگی طعم و مزه بسیار خوبی دارد و شما می توانید به عنوان یک ترشی خوشمزه در فصل بهار در کنار غذاهای خود استفاده کنید و یا دورچین انواع غذاها می توانید ترشی نخود فرنگی را سرو کنید . ترشی نخود فرنگی طعم و مزه بسیار خوبی دارد و شما می توانید با رب گوجه فرنگی و گوجه فرنگی پوره شده این ترشی را تهیه کنید . امروز طرز تهیه ترشی نخود فرنگی را به شما

آموزش خواهیم داد همراه ما باشید .

● مواد لازم جهت تهیه ی ترشی نخود فرنگی :

- گوجه فرنگی ۵۰۰ گرم

- نخود فرنگی ۵۰۰ گرم

- رب گوچه فرنگی ۲ ق غذا خوری

- سركه به مقدار لازم

- سير ۶ حبه

- فلفل قرمز ا عدد

- نمک به مقدار کافی

● طرز تهیه ترشی نخود فرنگی :

- مرحله اول آماده سازی نخود فرنگی :

ابتدا باید نخود فرنگی ها را تمیز کنید و بشورید و آبکش کنید و بگذارید تا آب اضافی آن گرفته شود و بعد باید بخارپز کنید تا نرم شود و یا می توانید از کنسرو نخود فرنگی استفاده کنید . برای این کار داخل یک قابلمه کمی آب ریخته و یک سبد به اندازه قطر قابلمه روی آن قرار دهید و نخود ها را داخل سبد بریزید و درب قابلمه را قرار دهید و زمان دهید تا نخود فرنگی ها نرم و پخته شوند .

- مرحله دوم آماده سازی گوجه فرنگی :

گوجه فرنگی ها را بشورید و خرد کنید و داخل مخلوط کن یا میکسر بریزید و پوره کنید و یا می توانید رنده ریز بزنید . نخود فرنگی های بخار پز شده را داخل قابلمه با حرارت متوسط قرار دهید و آب گوجه فرنگی را اضافه کنید و هم بزنید تا آب اضافه گوجه کشیده شود و جذب نخود فرنگی ها شود .

- مرحله سوم افزودن رب و سرکه :

در ادامه چند لیوان سرکه را به همراه رب خوب باز کنید و یک قاشق غذا خوری نمک اضافه کنید و کنار قرار دهید .

- در مرحله ی اخر  باید مواد را به صورت لایه ی داخل شیشه تمیز بریزید . کف شیشه چند حبه سیر و کمی از نخود فرنگی و فلفل تند و کمی نمک به صورت لایه ای بریزید تا ظرف پر شود و در انتها باید روی مواد از مخلوط سرکه و رب بریزید و درب شیشه را محکم کنید و به مدت ۱ هفته زمان دهید تا ترشی برسد و بعد میل کنید. 

 

● نکات مهم  دستور پخت ترشی نخود فرنگی :

• تركيب سرکه و رب باید روی سطح مواد را به خوبی بگیرد و اگر مواد بیرون از مخلوط سرکه بماند ، ترشی کپک بزند .

● مقدار فلفل تند به ذائقه شما بستگی دارد .

●بعد از باز کردن در شیشه ی ترشی ، حتما در یخچال نگهداری کنید .

● چون همه مواد پخته شده است و این ترشی زود می رسد .

● بهتر است روی درب شیشه یک نایلون قرار دهید تا هوا وارد ترشی نشود ، زیرا باعث خراب شدن ترشی می شود .

 

کتلت مرغ و نخود فرنگی:

کتلت مرغ با نخود فرنگی یکی دیگر از غذاهایی به شمار می رود که با استفاده از نخود فرنگی

تهیه می شود و یک غذایی متفاوت و خوشمزه می باشد . سینه مرغ ، نخود فرنگی ، پیاز ، هویج ، فلفل دلمه ای ، جوش شیرین ، جعفری و ... تهیه می شود. این غذای خوشمزه علاقه مندان زیادی

به خود اختصاص داده است و علاوه بر ناهار و شام به عنوان میان وعده و پیش غذا نیز سرو می شود .

 

● مواد لازم جهت تهیه ی  کتلت مرغ با نخود فرنگی :

- نخود فرنگی ۱ پیمانه

- سینه مرغ ۱ عدد

- پیاز ۱ عدد

- سیب زمینی ۲ عدد

-  هويج ١ عدد

- فلفل دلمه ای : نصف عدد

- جعفری خرد شده : ۳ ق غ

- جوش شیرین : مقدار کمی

-  نمک ، فلفل ، آویشن و زردچوبه به مقدار لازم

 

● طرز تهیه کتلت مرغ با نخود فرنگی

برای تهیه این کتلت باید همه مواد را که شامل سیب زمینی ، پیاز ، هویج ، نخود فرنگی است را داخل غذا ساز یا چرخ گوشت ریخته تا خوب مخلوط شوند بعد ادویه ها ، جوش شیرین و جعفری خرد شده را اضافه می کنیم و  آنها را با دست خوب ورز دهید و  به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید .سپس ماهیتابه ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید و مواد را به صورت کتلت و یا یکسره در تابه بریزید و دو طرف آن را سرخ کنید .

●نکات تکمیلی در مورد کتلت مرغ با نخود فرنگی :

- زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳۰ دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۲۰ دقیقه می باشد .

- کتلت مرغ با نخود فرنگی را می توانید در وعده نهار ، میان وعده ،  شام  ، پیش غذا، سرو کنید .

- همچنین می توان در ماه رمضان به عنوان افطار میل کرد .

- توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۵ نفر مناسب می باشد ·

 

 خوراک نخود فرنگی و سیب زمینی :

● مواد لازم برای خوراک نخود فرنگی و سیب زمینی :

- نخود فرنگی ا پیمانه

- گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم

- سیب زمینی ۵ عدد

- پیاز ۱ عدد

 - سیر ۲ حبه

- نمک و فلفل به میزان لازم

- پاپریکا به میزان لازم

- آب جوش

- روغن زیتون

- هویج ۲ عدد

- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری

 

دستور تهیه خوراک گوشت و نخود سبز :

- در اولین مرحله گوشت چرخ کرده را در ظرفی بدون افزودن آب و روغن روی حرارت قرار می دهیم تا گوشت آب بیاندازد .

- در این فاصله هویج، سیب زمینی پیاز و سیر را شسته و خرد می کنیم  و در کناری بگذارید .

- دوباره به سراغ گوشت می رویم . پس از کشیده شدن آب گوشت مقداری روغن زیتون را به همراه سیر و پیاز به آن اضافه می کنیم و شعله را کم تر می کنیم ..

-  رب گوجه فرنگی و ادویه ها را نیز به گوشت

اضافه می کنیم 

حا- اکنون ا نوبت به اضافه کردن هویج و سیب زمینی خرد شده به همراه نخود فرنگی است.

- اکنوگ  آب جوش را روی سبزیجات  اضافه شده در تابه ریخته و اجازه می دهیم تا مواد نرم با پختن بواسطه ی ابجوش نرم  شوند .

- در صورت لازم می توانید  از کنسرو نخود فرنگی برای افزایش سرعت پخت غذا نیز استفاده کرد .

-  اضافه کردن ادویه در مرحله پایانی به بهتر شدن طعم غذا کمک خواهد کرد .

 

تاس کباب نخود فرنگی و گوشت :

یکی از غذاهای سنتی است که پایه ی اصلی آن از گوشت گوسفندی و سیب زمینی و سبزیجات تهیه می شود و به دلخواه می توانید هر موادی که دوست دارید کم و زیاد کنید . تاس کباب یکی از غذاهای بسیار راحت است که بیشتر با نان سرو می شود . ولی بعضی ها با برنج هم میل می کنند . شما می توانید برای سرعت بخشیدن در تمام

شدن تاس کباب از گوشت چرخ کرده به جای گوشت خورشتی استفاده کنید و برای چاشنی می توانید هم از آبغوره و هم آبلیمو استفاده کنید . در این قسمت طرز تهیه تاس کباب نخود فرنگی را آموزش خواهیم داد که علاوه بر سبزیجات همیشگی نخود فرنگی اضافه شده که خواص خودش را دارد مانند جلوگیری از پوکی استخوان ،  کمک به تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از بیماری های قلبی می توان اشاره کرد .

 

● مواد لازم جهت تهیه ی تاس کباب گوشت و نخود فرنگی :

- گوشت خورشتی ۳۰۰ گرم

- هویج ۲ عدد

- نخود فرنگی ۴۰۰ گرم

- سیب زمینی ۲ فدد

- ۲ عددپیاز

- سير ۳ حبه

- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری

- آبلیمو یا آبغوره به مقدار لازم

-  نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

●طرز تهیه تاس کباب نخود فرنگی با گوشت خورشتی :

 

- مرحله اول : تفت دادن گوشت

ابتدا پیازها را خلالی یا نگینی خرد کنید و داخل قابلمه مورد نظر با کمی روغن و زردچوبه تفت دهید تا سبک شود . سیر را نیز پوره کنید و اضافه کنید و تفت داده تا عطر سیر خارج شود . سپس گوشت ها را به همراه فلفل سیاه اضافه کنید و تفت دهید تا گوشت ها تغییر رنگ پیدا کند .

 

- مرحله دوم : مخلوط کردن مواد

رب را اضافه کنید و به همراه گوشت تفت دهید . بوی خامی رب از بین برود سپس هویج را خرد کنید و به گوشت اضافه کنید و داخل قابلمه آب ریخته و درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا گوشت ها پخته شوند .

 

- مرحله سوم : افزودن نخود فرنگی

نخود فرنگی را اگر به صورت کنسروی استفاده می کنید مستقیم داخل تاس کباب بریزید و اگر خام هست ابتدا باید بخارپز کنید سپس استفاده کنید . نخود فرنگی ها را نیم ساعت مانده به پایان زمان پخت به همراه سیب زمینی خرد شده اضافه کنید و اجازه دهید تا تاس کباب با حرارت ملایم پخته شود .

 

- مرحله چهارم: تهیه تاس کباب نخود فرنگی

وقتی آب تاس کباب کم شده و مواد آن کاملا پخت می توانید مقداری آبغوره یا آبلیمو به عنوان چاشنی و مقداری نمک داخل تاس کباب ریخته و از روی حرارت بردارید و داخل ظرف سرویخته و به همراه نان تازه سرو کنید .

 

خورش نخود فرنگی :

خورش نخود فرنگی با گوشت چرخ کرده یکی از انواع خورشت های بسیار خوشمزه و ساده است که می توانید در فصل بهار و تابستان که فصل نخودفرنگی تازه است این خورشت ساده و مجلسی را تهیه کنید . شما می توانید برای تهیه خورش نخود فرنگی با گوشت چرخ کرده به دو روش عمل کنید ،  بدین صورت که یا گوشت قلقلی تهیه کنید و یا گوشت را با مواد تفت دهید و به همراه پلو سرو کنید . همچنین شما می توانید این خورشت را با کنسرو نخودفرنگی نیز تهیه کنید . ولی پیشنهاد می شود تا فصل نخودفرنگی می باشد حتما این خورشت جذاب و ساده را تهیه کنید زیرا زمان زیادی برای تهیه آن لازم نیست . 

 

● مواد لازم برای تهیه خورش نخود فرنگی با

گوشت چرخ کرده :

 

- گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم

- نخود فرنگی ۱ پیمانه

- پیاز ۲ عدد

- رب گوجه فرنگی ا ق غذا خوری

- سير ۲ حبه

- سیب زمینی ۲ عدد

-زعفران غلیظ ا ق غذا خوری

- آبلیموترش ا ق غذا خوری

نمک، فلفل سیاه ،زردچوبه دارچین به مقدار لازم

- طرز تهیه خورش نخود فرنگی با گوشت چرخ

کرده قلقلی :

- مرحله اول : آماده سازی مواد

ابتدا نخودفرنگی تازه را پاک کنید و از غلاف خارج  کنید . داخل یک قابلمه مقداری آبجوش ریخته و بعد از قل زدن برای ۴ دقیقه نخودفرنگی را داخل آن بریزید و آبکش کنید یکی از پیازها را پوست بگیرید و رنده ریز کنید و آب پیاز را حسابی بگیرید .

- مرحله دوم : تهیه گوشت قلقلی

در ادامه گوشت را به همراه نمک و فلفل سیاه و زردچوبه و پیاز رنده شده داخل یک کاسه ریخته و خوب ورز دهید تا مواد به خوبی مسنجم شود . داخل تابه ای مقداری روغن ریخته تا داغ شود از گوشت به اندازه دلخواه خود بردارید و در دست گرد کنید . سپس داخل روغن داغ سرخ کنید تا طلایی شود .

- مرحله سوم: تفت دادن مواد

در یک قابلمه مقداری روغن ریخته و یکی دیگر از پیاز های باقی مانده را نگینی ریز خرد کنید و با کمی زردچوبه تفت دهید تا سبک شود . سپس کمی فلفل سیاه و رب را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته و خوش رنگ شود حدود ۲ پیمانه آب بریزید و بگذارید تا سس به قل زدن بیفتد .

- مرحله چهارم تهیه خورشت نخود فرنگی با گوشت :

بعد از اینکه سس شروع به قل خوردن کردن کوفته های سرخ شده را داخل سس قرار دهید و درب قابلمه را بسته و بگذارید روی حرارت کم تا پخه شود . بعد از ۲۰ دقیقه نخودفرنگی و کمی دارچین و نمک را به خورش اضافه کنید و بگذارید تا خورش نخود فرنگی با گوشت چرخ کرده جا افتاده و غلیظ شود . سیب زمینی ها را نیز خلالی پوست بگیرید و سرخ کنید . در انتها نمک و آبلیمو و زعفران خورش را مطابق ذائقه ی خود کنید و به همراه پلو سرو کنید . 

 

 

برچسب ها: نخودفرنگی, رسپی, دستور پخت, غذا
0 نفر این پست را پسندیده اند. این مطلب را به اشتراک بگذارید:
به اشتراک بگذارید در :
مطالب مرتبط

مشاهده موارد بیشتر
نظر خود را بنویسید

برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.