مجله خوراکی ها دستورهای غذایی کیک و شیرینی

کیک


طرز تهیه کیک یزدی
طرز تهیه کیک یزدی

کیک هل ایرانی که با نام کیک یزدی نیز شناخته می شوند، نوعی از مافین های سنتی ایرانی هستند که طعمی بی نظیر دارند. این مافین ها با طعم هل و گلاب بسیار مطبوع و خوشمزه هستند.این دستور پخت بی نظیر کیک یزدی بسیار سبک است.

محدثه ابراهیمی 27 مهر 1402
طرز تهیه کیک گلابی
طرز تهیه کیک گلابی

این کیک گلابی یکی از کیک هایی است که به عنوان کیک صبحانه، میان وعده یا حتی دسر عالی است. و قطعا همه ما عاشق یک کیک خوشمزه برای صبحانه هستیم. علاوه بر این چه کسی می تواند ترکیب خوشمزه کیک گلابی خوشمزه و آسان را رد کند! این کیک راحت را درست کنید و لذت ببرید.

محدثه ابراهیمی 08 مهر 1402
طرز تهیه کیک کشمشی
طرز تهیه کیک کشمشی

این یک کیک کشمشی ساده و خوشمزه است که لایه رویی آن ترد و شیرین است و کشمش ها طعم و عطر زیادی را به شما ارائه می دهند. شما زمانی که می خواهید یک کیک با روش پخت آسان و سریع داشته باشید، آن را امتحان کنید که قطعا لذت خواهید برد.

محدثه ابراهیمی 02 مهر 1402
طرز تهیه کیک هل و گلاب
طرز تهیه کیک هل و گلاب

این کیک سنتی ایرانی بارها پخته شده است، چه هنگام تست دستور پخت و چه در غیر این صورت، هر بار فوراً مورد استقبال قرار گرفته است، این کیک گل سرخ و هل با گلاب، برای مناسبت‌های خاصی مانند روز ولنتاین یا هر زمانی که می‌خواهید روز خود را شاداب کنید عالی است.

محدثه ابراهیمی 21 شهریور 1402
طرز تهیه کیک دارچینی یا سینامون
طرز تهیه کیک دارچینی یا سینامون

کیک سینامون یا دارچینی از کیک های خوشمزه و محبوب است که لایه میانی کیک ترکیبی از پودر دارچین، پودر نارگیل، پودرکاکائو، شکر قهوه ای و گردو میباشد، این کیک خوشمزه با یک فراستینگ پنیری بینظیر میشود و برای مهمانی ها و دور همی ها عالی است.

محدثه ابراهیمی 17 شهریور 1402
طرز تهیه کیک لوتوس یا بیسکوف
طرز تهیه کیک لوتوس یا بیسکوف

این کیک بیسکوف یک کیک خوشمزه است که از بیسکوف نرم و باترکریم بیسکوف پر شده همچنین با خرده های بیسکوف و تکه های کامل روی آن تزئین میشود و یک طعم فراموش نشدنی دارد.

محدثه ابراهیمی 11 شهریور 1402
طرز تهیه کیک انگور ایتالیایی
طرز تهیه کیک انگور ایتالیایی

این دستور، یک کیک انگور ایتالیایی و یک دسر فوق العاده پاییزی است که از کیک معطر وانیلی که با انگورهای دانه ریز و کوچک تشکیل شده است.

محدثه ابراهیمی 10 شهریور 1402
طرز تهیه کیک لیمو
طرز تهیه کیک لیمو

بعضی وقت‌ها خوب است که شیرینی را با کمی ترشی از بین ببریم تا طعم‌ها را متعادل کنیم. کیک های لیمو اغلب برای کسانی که از خوردن کیک های شیرین لذت نمی برند مناسب است و یک همراه عالی با یک چای گیاهی در بعد از ظهرها هستند.

محدثه ابراهیمی 06 شهریور 1402
طرز تهیه کیک ماست
طرز تهیه کیک ماست

کیک ماست یا gâteau au yaourt یک کیک کلاسیک فرانسوی است، که بسیار ساده است، اغلب اولین چیزی است که به کودکان فرانسوی پختن آن آموزش داده می شود.

محدثه ابراهیمی 04 شهریور 1402
طرز تهیه کیک شکلاتی ردولوت
طرز تهیه کیک شکلاتی ردولوت

کیک شکلاتی ردولوت بسیار آسان و سریع آماده می شود و دارای چندین مرحله پخت است. طعم لذیذی دارد و عطر کاکائو در آن حس می شود. این کیک به افرادی که تازه به پختن کیک و شیرینی روی آورده اند پیشنهاد می شود.

محدثه ابراهیمی 28 مرداد 1402
طرز تهیه كيک کشمش و گردو
طرز تهیه كيک کشمش و گردو

این دسر یک کیک ساده میباشد که لطیف و سبک است، در عین حال مملو از آجیلی مثل کشمش، گردو و بادام است که کیکی با ارزش غذایی کامل و بسیار خوشمزه و سالم، برای صبحانه و عصرانه است.

محدثه ابراهیمی 27 مرداد 1402
طرز تهیه کیک موکا
طرز تهیه کیک موکا

کیک موکای شکلاتی یک کیک خوشمزه با عطر بینظیر قهوه است! دسر بسیار آسانی است که میتوانید از این دستور برای تعطیلات خود استفاده کنید، هر دو طعم شکلات و قهوه می توانند در کنار یکدیگر وجود داشته باشند در حالی که به نوعی هریک طعم دیگری را بهتر می کنند.

محدثه ابراهیمی 27 مرداد 1402
نمايش 1 تا 12 از 26 (3 صفحه)

 تاریخچه کیک

کیک یکی از قدیمی‌ترین شیرینی‌های شناخته‌شده در تاریخ بشر است. ریشه‌ی واژه‌ی “کیک” به زبان اسکاندیناوی قدیم (kaka) برمی‌گردد، اما شکل اولیه‌ی آن به مصر باستان نسبت داده می‌شود. مصری‌ها نخستین مردمانی بودند که نان‌های شیرین را با عسل تهیه می‌کردند. در یونان باستان نوعی نان شیرین رایج بود که با میوه و آجیل طعم‌دار می‌شد. رومی‌ها نیز با افزودن تخم‌مرغ و کره، نسخه‌ای غنی‌تر از این نان‌های شیرین را پختند. به این ترتیب پایه‌های اولیه‌ی کیک در تمدن‌های باستانی گذاشته شد.

 

 تحول و کیک‌های مدرن

تا قرون وسطی، کیک‌ها بیشتر شبیه نان‌های شیرین یا پای‌های میوه‌ای بودند. اما در قرن هفدهم میلادی، با پیشرفت آشپزی در اروپا به‌ویژه در فرانسه و انگلستان، کیک‌ها به سمت شکل امروزی خود حرکت کردند. استفاده از کره، شکر تصفیه‌شده و تخم‌مرغ باعث شد بافت کیک نرم‌تر و خوشمزه‌تر شود. نقطه‌ی عطف اصلی در قرن نوزدهم رخ داد، زمانی که بیکینگ‌پودر کشف شد و کیک‌ها سبک‌تر، پف‌دارتر و متنوع‌تر شدند.
از قرن هجدهم به بعد، کیک‌ها تبدیل به بخش جدانشدنی جشن‌ها شدند و کیک تولد و کیک عروسی در اروپا و آمریکا رواج یافت. در دنیای مدرن، کیک‌ها از ساده‌ترین دستورهای خانگی گرفته تا کیک‌های سه‌بعدی و حرفه‌ای با طراحی‌های هنری و فوندانت گسترده‌اند. همچنین کیک‌های وگان، بدون گلوتن یا پروتئینی نیز به دلیل تغییر سبک زندگی و توجه به سلامت به بازار اضافه شده‌اند.

 

 کیک در فرهنگ‌های مختلف


 • اروپا: انواع کیک‌های خامه‌ای، میوه‌ای و شکلاتی (به‌ویژه در فرانسه و آلمان) بسیار محبوب و پیشرفته‌اند.
 • ایران و خاورمیانه: کیک‌ها بیشتر با طعم‌های سنتی مانند هل، گلاب، زعفران و آجیل شناخته می‌شوند؛ نمونه‌ی آن کیک یزدی و کیک کشمشی است.
 • آسیا: ژاپن و کره کیک‌های اسفنجی بسیار سبک با خامه‌های نرم و کم‌چرب را ترجیح می‌دهند.
 • آمریکا: کیک‌هایی مثل ردولوت، چیزکیک، کیک شکلاتی و پنکیک جایگاه ویژه‌ای دارند و معمولاً پرخامه و غنی تهیه می‌شوند.

 

در ادامه به دسته بندی کیک ها خواهیم پرداخت:

 

 کیک‌های سنتی ایرانی و طعم‌های شرقی


 • کیک یزدی
 • کیک کشمشی
 • کیک کشمش و گردو
 • کیک گردویی
 • کیک موز و گردو
 • کیک گردو دارچین
 • کیک هویج و گردو
 • کیک هل و گلاب
 • کیک گلاب و زعفران
 • کیک ماست
 • کیک پرتقالی

 

 کیک‌های میوه‌ای و تازه


 • کیک گلابی
 • کیک لیمو
 • کیک انگور ایتالیایی
 • مافین موزی
 • کیک وانیلی با کرم پنیری و سس توت‌فرنگی
 

 

 کیک‌های شکلاتی و قهوه‌ای


 • کیک شکلاتی کافی‌شاپی
 • کیک ریز شکلاتی
 • کیک موکا
 • مافین دبل شکلات با گاناش شکلاتی
 • مافین گلاس و شکلات تلخ

 

 کیک‌های خاص و مدرن


 • کیک لوتوسی یا بیسکوف
 • کیک دارچینی یا سینامون
 • کیک ردولوت (Red Velvet)
 • کیک گیلاس 
 • کاپ‌کیک هویج با کرم پنیری