مجله خوراکی ها گروه های غذایی میوه ها
استفاده از انجیر در برنامه ی غذایی

استفاده از انجیر در برنامه ی غذایی

سمانه سادات متینی سمانه سادات متینی در 10 شهریور 1402 magfood.ir/5X
فهرست مطالب

طرز تهیه دسر انجیر کاراملی:

این دسر انجیری با موادی بسیار ساده و در دسترس تهیه می شود و ظاهر شکیلی دارد.

●مواد لازم جهت تهیه دسر انجیر کاراملی:

- انجیر خشک ۱۶ عدد

- شکر نصف لیوان

- آب جوش ۱.۵ لیوان

- کره  ۵۰ گرم

- گردوی خرد شده به مقدار لازم

- دارچین به مقدار لازم

 

● طرز تهیه دسر انجیر کاراملی:

این دسر راحت و فوری را به این ترتیب تهیه کنید:

- انجیرهای خشک را به مدت یک ساعت داخل آب جوش بگذارید تا کمی نرم شوند. سپس آنها را از آب خارج کرده و وسط آنها را فشار دهید تا حالت کاسه ای پیدا کنند.

- گردو ها را خرد کنید و گردوهای خرد شده را با یک قاشق غذاخوری دارچین مخلوط کنید و داخل انجیرها بریزید و گودی وسط اجیر را با مخلوط گردو و دارچین پر کنید.

- برای سس کارامل، شکر را روی حرارت ملایم قرار دهید تا تغییر رنگ دهد و سپس، ۱/۵ لیوان آب جوش به آن اضافه کنید و هم بزنید.

- انجیرها را داخل تابه ای مناسب بچینید و روی

آنها سس کارامل بریزید و در تابه را ببندید تابه را به مدت ۲۰ دقیقه روی حرارت کم قرار دهید تا انجیرها بپزند و مزه ها به خورد هم بروند.

- پیش از سرد شدن انجیرها را داخل ظرف سرو بچینید و روی آنها را با خامه قنادی فرم گرفته و سس کارامل تزئین کنید. 

 

دسر انجیر با شیر و نشاسته:

این دسر که همان محلبی انجیر است ظاهری شبیه فرنی یا پودینگ دارد و می توانید آن را به صورت دسرهای تک نفره شیک در مهمانی های خود سرو کنید.

 

● مواد لازم جهت تهیه دسر انجیر با شیر و نشاسته:

- انجیر تازه ۴۰۰ گرم

- ۴ لیوان شیر

- شکر یک پیمانه سر پر

- نشاسته گل۱/۳ پیمانه

- وانيل نصف قاشق چایخوری

- کره یک قاشق مرباخوری

- تخم شربتی یک قاشق غذاخوری

- گردو ۱/۳ پیمانه

 

●طرز تهیه دسر انحیر با شیر و نشاسته:

می توانید در طرز تهیه محلبی انجیر، به جای انجیر تازه از انجیرهای خشک هم استفاده کنید.

- ابتدا پوست انجیر های تازه را بگیرید و آنها را به اندازه های درشت رنده کنید.

- در قابلمه ای مناسب شیر، شکر و نشاسته را با هم مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید.

- محتویات قابلمه را هم بزنید تا بوی خامی نشاسته گرفته شود و ته نگیرد و ترکیب به غلظت مناسب برسد.

- در انتها کمی وانیل به مواد دسر انجیر اضافه کرده تا خوش عطر شوندو حرارت را خاموش کنید.

-  تخم شربتی را با کمی آب گرم خیس کنید تا حجم دار شود و حسابی اب جذب کند، سپس آن را همراه با گردو های خرد شده و انجیر به مواد دسر اضافه کنید.

- چند انجیر را به صورت ورقه های نازک برش بزنید و آنها را به دیواره های لیوان بچسبانید.

- سپس مواد دسر را به آرامی داخل لیوان بریزید و آنها را برای چند ساعت داخل یخچال قرار دهید تا کاملا ببندند.

- قبل از سرو کردن می توانید روی ان را با پودر پسته یا دارچین، تزئین کنید.

 

شیره انجیر:

شیره انجیر بسیار مقوی بوده و مصرف آن برای افرادی که دچار کم خونی هستند بسیار مفید است. برای تهیه شیره انجیر، به انجیر تازه و آب جوش نیاز دارید. روش تهیه شیره انجیر به صورت زیر است؛

۱ . ابتدا انجیرها را تمیز بشویید و در قابلمه با اندازه مناسب بریزید.

۲ . قابلمه را روی حرارت گذاشته و آب جوش را به انجیرها اضافه کنید.

۳ . بعد از له شدن انجیرها با استفاده از گوشت کوب برقی همه را با هم میکس کرده و داخل یک پارچه تمیز نخی بریزید.

۴ . با فشار دست شیره را از پارچه عبور دهید. دقت کنید گوشته و دانه های انجیر نباید وارد شیره شود.

۵. مجددا شیره را بجوشانید تا قوام آید.

۶ . بعد از خنک شدن در یک شیشه بریزید و در جای خشک و خنک نگه دارید.

 

کیک انجیر:

کیک انجیر یکی از کیک های خوشمزه و پر طرف دار ایرانی است که با دستورهای بسیار متنوعی درست می شود.

●مواد لازم برای تهیه کیک انجیر:

- آرد قنادی ۱/۵ پیمانه

- شکر ۳/۴ پیمانه

- تخم مرغ ۲ عدد

- ماست شیرین ۲ قاشق غذاخوری

- روغن مابع ۱/۲ پیمانه

- بکینگ پودر ۱ و نیم قاشق چایخوری

- پودر دارچین ۱ قاشق چایخوری

- وانیل نوک قاشق چایخوری

- انجیر ۴ عدد

- مغز گردو ( اختیاری ) به مقدار کافی

 

● طرز تهیه کیک انجیر به روش مجلسی:

-برای تهیه کیک انجیر مجلسی ابتدای کار تخم مرغ را به همراه وانیل و شکر درون یک کاسه مناسب بریزید و با یک همزن برقی به مدت ۵ تا ۷ دقیقه هم بزنید تا مخلوط مواد کاملا روشن و کش دار شود.

- حالا ماست را به همراه روغن مایع درون مخلوط تخم مرغ اضافه کنید و با دور تند همزن برقی در حد مخلوط شدن هم بزنید.

- آرد را به همراه پودر دارچین درون یک کاسه مناسب بریزید و مخلوط کنید.

- در این مرحله مخلوط آرد را درون الک بریزید و ۳ مرتبه الک کنید. در ادامه مواد خشک را طی ۳ مرحله به مخلوط تخم مرغ اضافه و با لیسک به صورت دورانی به یک سمت هم می زنیم تا بافت مایه کیک یک دست شود.

- حالا فر را روی حرارت ۱۷۰ درجه سانتی گراد قراردهید و صبر کنید تا فر کاملا گرم شود. در ادامه کف قالب کیک  را با کاغذ روغنی بپوشانید سپس مایه کیک را درون قالب روی کاغذ روغنی بریزید.

- در این مرحله قالب را چند مرتبه روی سطح کار بکوبید تا هوای اضافی بین مایه کیک از بین برود. در ادامه انجیر شسته شده را به صورت ورقه ای برش بزنید و روی مایه کیک بچنید.

- در ادامه مغز گردو را به صورت نگینی خرد و به صورت پخش روی مایه کیک بریزید.

- در این مرحله قالب را طبقه وسط فر ،قراردهید، سپس اجازه می دهیم کیک به مدت ۴۵ دقیقه بپزد. پس از گذشت این زمان کیک را با خلال دندان یا سیخ چوبی تست می کنید و در صورتی که مایه کیک به آن نچسبیده بود کیک کاملا پخته است. در ادامه قالب را از فر خارج می کنیم، - - - سپس مدتی زمان‌می دهیم تا کیک خنک شود.

کیک را از قالب جدا می کنیم.

- در نهایت اجازه می دهیم کیک کاملا خنک شود. در نهایت کیک را به اندازه و فرم دلخواه برش بزنید، سپس برش های کیک را درون ظرف مورد نظر مان قرار دهید و به همراه چای تازه دم سرو می کنیم. 

 

مربای انجیر:

 

●مواد لازم برای تهیه مربای انجیر زرد:

- ۱ کیلو انجیر

- ۷۰۰ گرم شکر

- ۱ لیوان آب

- ۱ قاشق غذاخوری آبلیمو

-۱ قاشق غذاخوری گلاب

 

●طرز تهیه مربای انجیر زرد خانگی:

- ابتدا انجیر زرد را تمیز بشویید و صبر کنید تا آب آن خارج شود. سپس شربت یا شهد مربا را درست کنید.

- برای درست کرون شهد، درون قابلمه شکر و آب را بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید و غلیظ شود.

- پس از آن که شربت به قوام آمد، انجیرها را اضافه کنید. بهتر است با چنگال چند سوراخ در انجیر ایجاد کنید تا شهد مربا به خوبی وارد انجیر ها شود.

- انجیرها باید با حرارت ملایم حدود ۱۵ تا ۳۰ دقیقه بجوشد. زمانی که انجیرها نرم شد گلاب و

آبلیمو اضافه کنید و صبر کنید تا ۵ دقیقه دیگر بجوشد و سپس قابلمه را خاموش کنید تا مربا خنک شود مربای انجیر خنک شده را در ظرف شیشه ای بریزید و در یخچال نگه دارید.

 

● نکات طرز تهیه مربای انجیر:

۱. اگر برای تهیه مربای انجیر از انجیرهای درشت استفاده می کنید بهتر است آن را به قطعات دلخواه خرد کنید اما اگر انجیرها ریز بود خرد نکنید زیرا در روند پخت مربا خودشان له می شوند.

۲. برای اینکه مربای انجیر پس از پخت له نشود باید از انجیرهایی که پوست شان نازک است یا اینکه ترک خورده است استفاده کنید.

۳. انجیری را انتخاب کنید که زیاد ،بزرگ نرم یا سفت نباشد.

۴. انجیر سبز برای تهیه مربا مناسب تر از انجیر سیاه می باشد.

۵. در زمان پخت حرارت را ملایم کنید تا مربا سرریز نشود.

۶. در صورت تمایل به جای یک لیوان آب از نصف لیوان آب و نصف لیوان گلاب استفاده کنید.

۷. اگر دوست دارید بعد از سرد شدن مربا آن را میکس کنید یا آنکه آب بیشتری داخل مربا بریزید و اجازه دهید آنقدر بجوشد تا انجیرها کاملا له شود.

۸. اگر دوست دارید انجیر کاملا سالم بماند و شیره آن زلال باشد مدت زمان را کمتر کنید و اگر در مدت زمان پخت دانه های انجیر وارد شیره شد می توانید پس از پخت انجیرها را خارج کنید و شیره را صاف کنید. سپس انجیرها را درون شیره صاف شده قرار دهید، در غیر اینصورت به همان صورت سرو کنید.

 

خورش انجیر سیاه:

 

خورش انجیر سیاه یکی از خورش های مجلسی ایرانی است که به نام خورش مرغ و انجیر نیز شناخته می شود. این غذا طعم شیرینی دارد و با برنج ایرانی سرو می شود.

● مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه خورش انجیر سیاه برای ۳ نفر:

- انجیر سیاه برای رب ۵۰۰ گرم

- پیاز ۱ عدد درشت

- فیله مرغ ۶ تا ۸ تکه

- انجیر تازه ۸ عدد

- زنجبیل تازه ۱ بند انگشت

- آبلیمو ۲ قاشق غذاخوری

- عسل ۱ قاشق غذاخوری

- زعفران دم کرده به میزان لازم

- پودر هل به میزان لازم

- روغن به میزان لازم

- نمک و فلفل به میزان لازم

 

● طرز تهیه خورش انجیر:

- برای تهیه خورش، ابتدا باید مقداری رب انجیر تهیه کنید. برای این کار انجیر سیاه تازه و شسته شده را خرد کنید و تکه های انجیر را در غذاساز بریزید تا کاملا پوره شود.

- در این مرحله پوره انجیر را با نصف لیوان آب و کمی نمک در قابلمه بگذارید تا به آرامی بپزد. صبر کنید تا رب انجیر غلیظ شود. در انتهای پخت رب یکی دو قاشق آبلیمو به آن اضافه کنید و سپس بعد از چند دقیقه زیر قابلمه را خاموش کنید.

- برای تهیه خورش انجیر پیازهای خرد شده و شسته شده را سرخ کنید و صبر کنید تا پیاز به رنگ کاراملی دربیاید. منظور از کاراملی این است که رنگ آن تیره شود.

- تکه های مرغ را به پیازهای سرخ شده اضافه و کمی تفت دهید. حالا نمک، فلفل و زنجبیل را به مرغ اضافه و هم بزنید. شما می توانید در همین مرحله زعفران و هل را نیز به مرغ اضافه کنید.

- باید هر دو طرف مرغ را کامل سرخ کنید و صبر کنید تا خود مرغ هم مغز پخت شود.

- پس از اینکه مرغ ها به خوبی پخته شده اند،رب انجیر را با نصف لیوان آب جوش مخلوط کرده و آن را به تکه های مرغ اضافه کنید حدود نیم ساعت صبر کنید تا مواد به خورد مرغ برود و حسابی خورش جا بیفتد.

-  در ۱۰ دقیقه پایانی خورشت باید انجیرهای تازه را از وسط نصف کنید و با کمی آبلیمو و یک قاشق عسل به خورش اضافه کنید. بعد از چند دقیقه خورش شما آماده است و می توانید آن را برنج زعفرانی سرو کنید.

 

ترشی انجیر:

ترشی انجیر یکی از متفاوت ترین و خوش طعم ترین ترشی های تابستانی است که معمولاً هم با استفاده از انجیر خشک و هم انجیر تازه درست می شود. به طور معمول در طرز تهیه ترشی انجیر شما باید از ترکیب سرکه و آب و انجیر استفاده کنید. اما اضافه کردن برخی طعم دهنده ها و ادویه ها به این ترشی موجب می شود تا طعم آن به طرز شگفت انگیزی لذیذتر شود.

 

● مواد لازم جهت تهیه ی ترشی انجیر:

- انجیر رسیده: ۲ کیلوگرم

- شکر: ۳۰۰ گرم

- آب ۱ لیوان فرانسوی دسته دار

- دارچین ۱ قاشق غذاخوری سرکه به مقدار لازم

 

● مراحل طرز تهیه ترشی انجیر:

- مرحله اول؛ شستن انجیرها:

در اولین مرحله از طرز تهیه ترشی انجیر خانگی با شکر باید انجیرها را یکی یکی با دقت بشویید تا آلودگیهای روی پوست انجیر تمیز شود. سپس آنها را در آبکش یا روی یک پارچه تمیز پهن کنید و کمی صبر کنید تا آب اضافی انجیرها گرفته شود.

- مرحله دوم؛ جوشاندن انجیر با سایر مواد:

بعد از این که انجیرها خشک شدند باید آنها را کنار بگذارید ابتدا شکر، آب، سرکه و دارچین در قابلمه بریزید. سپس قابلمه را با حرارت ملایم روی شعله گاز قرار دهید و بعد انجیرهای شسته شده را نیز به آن اضافه کنید. اجازه دهید مواد ترشی چند قل بخورند و شکر کاملاً در آب حل شود. سپس شعله گاز را خاموش کنید.

- مرحله سوم؛ آماده شدن ترشی انجیر

بعد از این که مواد ترشی انجیر آماده شد باید آن را برای ۲۴ ساعت به حال خود بگذارید. سپس دوباره ترشی را بجوشانید و دوباره ۲۴ ساعت به آن دست نزنید این کار را تا ۳ بار انجام دهید. روز سوم بعد از این که مواد ترشی انجیر سرد شد، آن را در ظرفی تمیز و خشک بریزید و درب شیشه ترشی را محکم کنید. ترشی انجیر شما بعد از ۱ ماه آماده است و می توانید آن را همراه با غذا میل کنید.

 

شربت انجیر:

اگر به طعم های نوستالژیک ،علاقمندید، حتما طرز تهیه شربت انجیر خانگی را امتحان کنید. این شربت خانگی، با بافت غلیظ و طعم بسیار شیرین خود، گزینه مناسبی برای پذیرایی از مهمان ها در فصول گرم سال است. به علاوه، شربت انجیر می تواند خواص دارویی فراوانی هم داشته باشد که با یک روش سنتی و درمانی قابل دسترس است. بنابراین با این قسمت همراه باشید تا طرز تهیه شربت انجیر خانگی با انجیر های تازه  را ببینیم .

● مواد لازم جهت تهیه شربت انجیر:

- انجیر خرد شده تازه ۲ فنجان

- شکر ۱ فنجان

- آبلیمو ۱ قاشق چایخوری

- وانیل ۱ قاشق چایخوری

 

● مراحل طرز تهیه شربت انجیر خانگی

دستور تهیه شربت انجیر با انجیرهای ترد و تازه، شامل این مراحل است

- مرحله اول: انجیرهای خرد شده را همراه با شکر، وانیل و آبلیمو داخل قابلمه ای مناسب ریخته و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید.

- مرحله دوم حدود ۳۰ دقیقه زمان لازم است تا انجیرها با بقیه مواد به آرامی بجوشند و نرم شوند و شهد خود را آزاد کنند. پس از این مدت شعله را خاموش کنید و قابلمه را کنار بگذارید تا شربت خنک شود.

- مرحله سوم شربت خنک شده را از صافی عبور دهید و داخل یک ظرف شیشه ای تمیز بریزید و در یخچال بگذارید.

● نکته:

قند موجود در شربت انجیر بسیار بالا است و افراد دیابتی باید از مصرف آن خودداری کنند. به علاوه، مصرف این شربت برای افراد مبتلا به سندروم روده تحریک پذیر هم مضر است.

 

برچسب ها: انجیر, رسپی
0 نفر این پست را پسندیده اند. این مطلب را به اشتراک بگذارید:
به اشتراک بگذارید در :
مطالب مرتبط

مشاهده موارد بیشتر
نظر خود را بنویسید

برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.