زردآلو یکی از محبوب ترین و خوشمزه ترین
میوه های تابستانی است این میوه ی جذاب را هم می توانید تازه نوش جان کنید و هم با آن ،
خوراکی های خوشمزه ای تهیه کنید؛ از انواع کیک و نوشیدنی گرفته تا دسرهای رنگارنگ و جذاب که سفره های شما را رنگین تر می کند .زردآلو علاوه بر اینکه بسیار لذیذ است خواص فراوانی برای سلامت جسم دارد .
از خواص فراوان زردالو می توان به این موارد اشاره کرد :
- سرشار از مواد مغذی و کم کالری
- زردآلو بسیاری از مواد مغذی و ویتامین هایی را که نیاز دارید تأمین می کند .
- این میوه حاوی پروتئین ، فيبر ، ويتامين A ، ويتامين C ، ویتامین E و پتاسیم است .
- این میوه منبع غنی بتاکاروتن، لوتئین و زیاکسانتین است . که همه ی آنها آنتی اکسیدان هایی هستند که از بدن در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کنند . بهتر است که زردآلو را با پوست بخورید چون پوست این میوه سرشار
از فیبر و مواد مغذی است.
در این مقاله چندین دسر که با زردالو تهیه می شود مرور می کنیم برای استفاده ی بیشتر و بهتر از این میوه در فصل تابستان .
استفاده از دسر های خنک در فصل تابستان بسیار اقبال دارد . مخصوصا این دسر که در ان زردالو میوه ی فصل استفاده می شود . در این قسمت دسر یخی زردالو را با هم مرور می کنیم .
● مواد لازم جهت تهیه ی دسر یخی زردالو :
- پوره ی زردآلو ۱/۱۸ کیلوگرم
- شکر ۱۲۰ گرم
- آب ۵۰ میلی لیتر
- نعناع چند برگ تازه برای تزیین
● طرز تهیه ی دسر یخی زردالو :
- مرحله ی اول :
- اولین مرحله ، مرحله ی حل کردن شکر در آب و بعد قوام اوردن مخلوط شکر و آب است .شکر و آب را در ظرفی بریزید و روی حرارت قرار
صبر کنید تا بجوشد و شکر کاملاً حل شود.
آن را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا
خنک شود . بهتر است بعد از خنک شدن یکبار با صافی پارچه ای صاف کنید تا شفاف تر شود .
- بعد از سرد شدن شربت ، پوره ی زردآلو را در آن بریزید و خوب هم بزنید . می توانید برای یخ زدن آن را در ظرف های بستنی ساز توپی شکل ریخته و بعد در ظرف های دردار در فریزر نگهداری کنید .
- دو سه ساعت زمان دهیددتا بستنی یخی خود را بگیرد و اماده شود .برای سرو کردن مقداری از آن را در ظرف بریزید و با برگ نعناع تزیین کنید .
تارت ها جز میان وعده های لذیذ و پر اقبال هستند . تارت اموزشی در این قسمت از زردالو و بادام مقوی تهیه شده است . در این بخش تارت زردالو و بادام را بررسی می کنیم .
● مواد لازمجهت تهیه ی خمیر تارت :
- کره ۱۰۰ گرم
- شکر قنادی ۱۰۰ گرم
- تخم مرغ ۱ عدد همزده
- شکر وانیلی ۱ قاشق غذاخوری
- زردآلو ۵۰۰ گرم بدون هسته و خرد شده
- پودر بادام ۱۲۵ گرم
طرز تهیه ی تارت بادام و زردالو :
● مرحله ی اول :
ابتدا ظرف تارت را چرب کنید و خمیر تارت را در ظرف پهن کنید .
در صورتی که تمایل به تهیه ی خمیر تارت در منزل دارید از دستور زیر استفاده کنید :
مواد لازمجهت تهیه ی خمیر تارت :
- تخم مرغ ۱ عدد
وانيل ۱/۸ قاشق چای خوری
- آرد ۲ پیمانه
- نمک ۱/۸ قاشق چای خوری
کره ۱۰۰ گرم
- شکر ۱/۲ پیمانه
- ماست در صورت نیاز ۱ قاشق سوپ خوب
برای تهیه ی خمیر تارت ابتدا مواد خشک که شامل ارد ، وانیل ، نمک و شکر است را مخلوط می کنیم . سپس در وسط مواد یک گودی ایجاد می کنیم و تخم مرغ و کره ی نرم شده را انجا می ریزیم . تا یکنواخت شدن مواد به هم زدن ادامه می دهیم .
در صورتی که خمیر تارت کمی خشک شد ، ماست را به ان اضافه می کنیم .
بعد از اماده شدن این خمیر را نیز در ظرف تارت چرب شده پهن می کنیم .
● مرحله ی دوم :
- فر را با درجه حرارت ۲۰۰ درجه گرم کنید . بهتر است زودتر اقدام به روشن کردن فر نمایید تا زمان اماده شدن تارت فصای فر کاملا اماده باشد .
● مرحله ی سوم :
اکنون باید مواد میانی تارت اماده شود . برای تهیه ی مواد میانی تارت ابتدا ،مقداری کره را روی حرارت ملایم در یک ظرف آب کنید آن را در کاسه ای بریزید . سپس شکر ، تخم مرغ و
شكر وانیلی را به آن اضافه کنید و هم بزنید .
● مرحله ی چهارم :
- پودر بادام را روی خمیر تارت بپاشید . زردآلو ها را که بدون هسته کرده این و به اندازه ی دلخواه خرد کرده اید ،روی آن بریزید و بعد ترکیب تهیه شده با تخم مرغ و کره را به مواد میانی تارت اضافه کنید و روی بادام بریزید .
● مرحله ی پنجم :
- ظرف تارت را به مدت نیم ساعت در فر قرار دهید و صبر کنید تا خمیر روی ان طلایی شود . بعد از سرد شدن از ظرف تارت خارج کنید و سرو کنید .
دسر ها تزئین و زیبایی هر سفره است . این دسر ها جذابیت خاصی به سفره های مهمانی می بخشد . در این قسمت دسر زردالو مورد بررسی قرار می گیرد .
● مواد لازم جهت تهیه ی دسر زردالو :
- پوره ی زردآلو یک الی یک و نیم پیمانه
-خامه صبحانه صورتی نصف پاکت ۲۵۰ گرمی
-پودر ژلاتین دو قاشق غذاخوری
- آب سرد نصف پیمانه
● مواد لازم جهت تهیه ی کرم وانیلی :
- نشاسته ی ذرت یک قاشق غذاخوری سرپر
- شیر یک پیمانه
- شکر نصف پیمانه
- زرده تخم مرغ یک عدد
- وانیل نصف قاشق چایخوری
● طرز تهیه کرم وانیلی :
- برای تهیه ی کرم وانیلی ابتدا زرده تخم مرغ و شکر را با همزن می زنیم تا کرم رنگ شود .
- در مرحله ی بعد شیر و نشاسته ذرت را مخلوط کرده و روی حرارت می گذاریم تا نشاسته در شیر حل شود . نشاسته را آرام آرام در شیر حل کنید ودقت کنید شیر سرد باشد تا نشاسته در شیر گلوله نشود .
- همچنان که شیر و نشاسته در حال جوشیدن و یکنواخت شدن هستند ، باید شکر و تخم مرغ را هم اضافه کنیم . ولی ابتدا در یک ظرف این دو را مخلوط کرده و خوب بهم بزنید و بفد از یکنواخت شدن به مخلوط شیر و نشاسته ی روی حرارت اضافه کنید .
- وانیل یک عطر دهنده ی مهم این دسر است و در این قسمت وانیل را هم اضافه کرده و مدام هم می زنیم تا غلیظ شود ، سپس از روی حرارت برمی داریم و روی کرم سلفون می کشیم البتع بعد از خنک شدن .تا رویه نبندد .
- ابتدا پوره ی زردآلو را آماده می کنیم به این صورت که نیم کیلو زردآلوی هسته گرفته را با یک لیوان شکر و یک لیوان آب می گذاریم تا بجوشد و مدت زمان جوشیدن حدود ده دقیقه الی یک ربع باشد تا زردآلوها نرم شوند و بپزند .
- در این مرحله زردالو و شربتش را جدا کرده و زرد الو ها را در ظرف دیگری می ریزیم . زردآلو ها رو بعد از خنک شدن در مخلوط کن می ریزیم و میکس می کنیم تا کاملا پوره شود . برای اینکه دسر شما شفاف تر شود ، پوره ی زردآلو را از صافی عبور دهید تا پوست زردآلوها از گوشت ان جدا شود .
- در این بخش باید پودر ژلاتین در اب حل شود . ابتدا پودر ژلاتین را روی آب سرد می پاشیم تا اسفنجی شود . سپس روی بخار آب جوش قرار می دهیم تا ذرات ژلاتین بع روش بن ماری کاملا در آب حل شود وبعد از حل شدن اجازه میدهیم تا خنک شود .
-اکنون باید پوره را با سایر مواد مخلوط کنیم . پوره ی زردآلو و کرم وانیلی و خامه ی بدون اب را با هم مخلوط می کنیم و در آخر ژلاتین سرد شده را هم اضافه می کنیم و کمی مخلوط می کنیم .
- در این مرحله قالبی که برای دسر در نطر گرفته ایم قالب را چرب کرده و دسر را داخل قالب می ریزیم و بهمدت ۴ ساعت داخل یخچال قرار می دهیم تا کاملا ببندد .
رنگ این دسر کمی رنگش روشن هست . برای اینکه خوشرنگ تر بشود یک قطره رنگ ژله ای زرد می توانید به ان اضافه کنید .
بعد از اینکه دسر را از قالب قلبی درآوردید می توانید با مارمالاد یا مربای زردالو ان را تزئین کنید .
بستنی های یخی در گرمای تابستان بسیار لدت بخش است بخصوص اگر از خود میوه تهیه شود . طرز تهیه ی بستنی زردالو را در این قسمت بررسی می کنیم .
● مواد لازم برای تهیه ی بستنی زردالو :
-۱ كيلو زردآلو
- ۴ ق غذاخوری شکر
- ۱ ق غذاخوری آبلیمو
- ۱ق غذاخوری گلاب
● مراحل تهیه ی بستنی زردالو :
- در ابتدا و در اولین مرحله زردآلوها را می شوییم و صبر می کینم اب اصافی ان خارج شود . بعد از خروج اب اضافی ان ، هسته ها را جدا می کنیم و زرد الو ها را از وسط نصف می کنین .
- نیمی از زردالو های نصف شده را به مدت ده دقیقه با ۱/۴ لیوان آب و شکر می گذاریم روی شعله تا بپزد و کم اب شود .در این مرحله ظرف را از روی حرارت برمی داریم و می گذاریم سرد شود .
- بقیه زردآلوها ی نپخته و زردآلوهای پخته ی سرد شده را داخل میکسر می ریزیم . وقتی خوب یک دست شد آبلیمو را نیز اضافه می کنیم .
- بعد از خاموش کردن میکسر ، گلاب را هم به محتویات داخل میکسر اضافه می کنیم .
- محتویات اماده و یکدست شده را داخل قالب های بستنی می ریزیم و ۲۴ ساعت در فریزر قرار می دهیم .
- قبب از مصرف قالب های بستنی را برای چند دقیقه از فریزر بیرون ای گذاریم تا بستنی ها به راحتی از قالب خارج شوند .
این دسر یک دسر ساده و خوشمزه و در عین حال مقوی می باشد .
●مواد لازم برای تهیه ی زرد آلو شکم پر :
- شکر به مقدار لازم
- خلال پسته به مقدار لازم
- خامه زده شده به میزان دلخواه
- زرد آلو حدود ده عدد یا بیشتر
● طرز تهیه زرد آلو شکم پر :
- ابتدا زردالو ها را می شوییم و صبر می کنیم اب انها کاملا خارج شود و سپس اقدام به خارج کردن هسته ی زردالو ها می کنیم . هسته ی زرد آلوها را بیرون آورید .
- زرد آلو ها ی هسته گرفته را درون شکر بغلتانید .
- اکنون برای نرم شدن زرد الو ها رادر فر به مدت کمی قرار دهید تا کمی نرم شوند و از حالت سفتی بیرون بیاید . دقت نمایید که زرد الو ها اب نیندازند و یا پوست زیر انها قهوه ای نشود .
- زرد الو ها را از فر خارج کنید و اجازه دهید که کاتلا خنک شوند .
- در آخر درون زرد آلوها را با خامه پر کنید و آن را با مغز پسته تزیین کنید .
- شما می توانید از شربت زرد آلو یا آب کمپوت این میوه برای زیبایی بیشتر این دسر استفاده
کنید و با ان تزیین نمایید .
زردآلو یک میوه ی غنی از بتاکاروتن است که یک آنتی اکسیدان قوی به حساب می آید .بتاکاروتن می تواند سیستم عصبی بدن را تقویت کند. زردآلو همچنین سرشار از ویتامین ث فیبر و پتاسیم است . لیکوپنی که در زرد آلو موجود است سطح کلسترول بد را کاهش می دهد . زرد آلوهای رسیده به خاطر این که ویتامین های گروه ب را دارهستند برای خستگی شدید و بی خوابی نیز موثر عمل میکند .
●مواد لازم جهت تهیه ی ژله ی زردالو :
- خامه ۲۵۰ گرم
- پودر شکر ۶ قاشق غذاخوری
- زردآلو نیم کیلوگرم
- پودر ژله زردآلو ۲ بسته
- وانیل یک چهارم قاشق چای خوری
- زردآلو و گیلاس چند عدد برای تزیین
●طرز تهیه ی ژله ی زردالو :
۱ . زردآلوها را شسته و بفد از خشک شدن اب ان از هسته جدا کنید و آنها را در مخلوط کن بریزید .
۲ . در این مرحله ۳ قاشق شکر و ۵ قاشق آب به آن بیفزایید و در نیکسر بریزید و کانلا میکس کنید .
۳ . بعد از آن که این مواد را میکس کردید دو پیمانه پوره زردآلو خواهید داشت .
۴. یک بسته پودر ژله را ذره ذره در یک پیمانه آب بریزید تا کمی اب جذب کند و پفکی شود . سپس ظرف اب و ژلاتین را روی بخار کتری قرار دهید تا به روش بن ماری پودر ژلاتین در اب کاملا حل شود .
۵ . در این قسمت مقداری از ژلاتین حل شده را باید به پوره ی زردالو اضافه کتیم . نصف پیمانه ژلاتین سرد شده را به آرامی در پوره زرد آلو ریخته و هم بزنید .
۶. ۲۵۰ گرم خامه پاستوریزه را بعد از خروج اب اضافی ان به مدت دو ساعت در فریزر بگذارید .
۷ . خامه را از فریزر بیرون بیاورید آن را با یک چهارم قاشق چای خوری وانیل و سه قاشق غذا خوری پودر شکر مخلوط کنید .
۸ . بهتر است مواد را پنج دقیقه با همزن برقی هم بزنید تا خامه فرم بگیرد.
۹ . ترکیب ژله و پوره زردآلو را ذره ذره به خامه فرم گرفته بیفزایید و آن را هم بزنید . تا جایی هم بزنید که مواد یکنواخت شوند .
۱۰. دسر آماده شده را در ظرف مورد نظر برای سرو دسر بریزید . کمی ته ظرف را ابتدا خیس کنید تا به راحتی دسر بعد از اماده شدن از ان خارج شود .
۱۱. ظرف را به مدت سه تا چهار ساعت در یخچال بگذارید تا ببندد .
۱۲ . قبل از خروج دسر از ظرف مدتی ان را روی کابینت قرار دهید تا دمای محیط را بگیرد و دور دسر را با دست به ارامی از ظرف جدا کاید تا دسر کامل از ظرف خارج شود .
۱۳ . قبل از گذبشتن دسر در یخچال می توانید دسر را با یک زردآلو برش خورده و یک گیلاس تزیین کنید ، سپس آن را دو تا سه ساعت در یخچال بگذارید تا ببندد.
۱۴ . به مابقی ژله ۱.۵ پیمانه آب بیفزایید .اگر خواستید می توانید یک بسته دیگر پودر ژله در ۳ پیمانه آب حل کرده و روی دسرهای تزیین شده بریزید سپس مواد را ۵ الی ۶ ساعت در یخچال قرار دهید تا ببندد .
۱۵ . در صورت تمایل مابقی پودر ژله ی اماده شده را در قالب های کوچک ژله بریزید و برای تزئین ظرف اصلی ژله از ان استفاده کنید .