مجله خوراکی ها تغذیه و رژیم درمانی
انواع دسر زردالو

انواع دسر زردالو

سمانه سادات متینی سمانه سادات متینی در 18 خرداد 1402 magfood.ir/3v
فهرست مطالب

زردآلو یکی از محبوب ترین و خوشمزه ترین

میوه های تابستانی است این میوه ی جذاب را هم می توانید تازه نوش جان کنید و هم با آن ،

خوراکی های خوشمزه ای تهیه کنید؛ از انواع کیک و نوشیدنی گرفته تا دسرهای رنگارنگ و جذاب که سفره های شما را رنگین تر می کند .زردآلو علاوه بر اینکه بسیار لذیذ است خواص فراوانی برای سلامت جسم دارد .

از خواص فراوان زردالو می توان به این موارد اشاره کرد :

- سرشار از مواد مغذی و کم کالری

- زردآلو بسیاری از مواد مغذی و ویتامین هایی را که نیاز دارید تأمین می کند .

- این میوه حاوی پروتئین ،  فيبر ، ويتامين A ، ويتامين C ، ویتامین E و پتاسیم است .

- این میوه منبع غنی بتاکاروتن، لوتئین و زیاکسانتین است . که همه ی آنها آنتی اکسیدان هایی هستند که از بدن در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کنند . بهتر است که زردآلو را با پوست بخورید چون پوست این میوه سرشار

 از فیبر و مواد مغذی است.

در این مقاله چندین دسر که با زردالو تهیه می شود مرور می کنیم برای استفاده ی بیشتر و بهتر از این میوه در فصل تابستان .

دسر یخی زردآلو :

استفاده از دسر های خنک در فصل تابستان بسیار اقبال دارد . مخصوصا این دسر که در ان زردالو میوه ی فصل استفاده می شود . در این قسمت دسر یخی زردالو را با هم مرور می کنیم .

● مواد لازم جهت تهیه ی دسر یخی زردالو :

- پوره ی زردآلو ۱/۱۸ کیلوگرم

- شکر ۱۲۰ گرم

- آب ۵۰ میلی لیتر

- نعناع چند برگ تازه برای تزیین

● طرز تهیه ی دسر یخی زردالو :

 

- مرحله ی اول :

- اولین مرحله ، مرحله ی حل کردن شکر در آب و بعد قوام اوردن مخلوط شکر و آب است .شکر و آب را در ظرفی بریزید و روی حرارت قرار

صبر کنید تا بجوشد و شکر کاملاً حل شود.

آن را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا

خنک شود . بهتر است بعد از خنک شدن یکبار با صافی پارچه ای صاف کنید تا شفاف تر شود .

- بعد از سرد شدن شربت ، پوره ی زردآلو را در آن بریزید و خوب هم بزنید . می توانید برای یخ زدن آن را در ظرف های  بستنی ساز توپی شکل ریخته و بعد در ظرف های دردار در فریزر نگهداری کنید .

- دو سه ساعت زمان دهیددتا بستنی یخی خود را بگیرد و اماده شود .برای سرو کردن مقداری از آن را در ظرف بریزید و با برگ نعناع تزیین کنید .

تارت زردالو و بادام :

تارت ها جز میان وعده های لذیذ و پر اقبال هستند . تارت اموزشی در این قسمت از زردالو و بادام مقوی تهیه شده است . در این بخش تارت زردالو و بادام را بررسی می کنیم .

● مواد لازم‌جهت تهیه ی خمیر تارت :

-  کره ۱۰۰ گرم

- شکر قنادی ۱۰۰ گرم

- تخم مرغ ۱ عدد همزده

- شکر وانیلی ۱ قاشق غذاخوری

- زردآلو ۵۰۰ گرم بدون هسته و خرد شده

- پودر بادام  ۱۲۵ گرم

طرز تهیه ی تارت بادام و زردالو :

● مرحله ی اول :

ابتدا ظرف تارت را چرب کنید و خمیر تارت را در ظرف پهن کنید .

در صورتی که تمایل به تهیه ی خمیر تارت در منزل دارید از دستور زیر استفاده کنید :

مواد لازم‌جهت تهیه ی خمیر تارت :

- تخم مرغ ۱ عدد

وانيل ۱/۸ قاشق چای خوری

- آرد ۲ پیمانه

- نمک ۱/۸ قاشق چای خوری

کره ۱۰۰ گرم

- شکر ۱/۲ پیمانه

- ماست در صورت نیاز ۱ قاشق سوپ خوب

برای تهیه ی خمیر تارت ابتدا مواد خشک که شامل ارد ، وانیل ، نمک و شکر است را مخلوط می کنیم . سپس در وسط مواد یک گودی ایجاد می کنیم و تخم مرغ و کره ی نرم شده را انجا می ریزیم . تا یکنواخت شدن مواد به هم زدن ادامه می دهیم . 

در صورتی که خمیر تارت کمی خشک شد ، ماست را به ان اضافه می کنیم .

بعد از اماده شدن این خمیر را نیز در ظرف تارت چرب شده پهن می کنیم .

● مرحله ی دوم :

- فر را با درجه حرارت ۲۰۰ درجه گرم کنید . بهتر است زودتر اقدام به روشن کردن فر نمایید تا زمان اماده شدن تارت فصای فر کاملا اماده باشد .

● مرحله ی سوم :

اکنون باید مواد میانی تارت اماده شود . برای تهیه ی مواد میانی تارت ابتدا ،مقداری کره را روی حرارت ملایم در یک ظرف آب کنید آن را در کاسه ای بریزید . سپس  شکر ، تخم مرغ و

شكر وانیلی را به آن اضافه کنید و هم بزنید .

● مرحله ی چهارم :

- پودر بادام را روی خمیر تارت بپاشید . زردآلو ها را که بدون هسته کرده این و به اندازه ی دلخواه خرد کرده اید ،روی آن بریزید و بعد ترکیب تهیه شده با تخم مرغ و کره را به مواد میانی تارت اضافه کنید و روی  بادام  بریزید .

● مرحله ی پنجم :

- ظرف تارت را به مدت نیم ساعت در فر قرار دهید و صبر کنید تا خمیر روی ان طلایی شود . بعد از سرد شدن از ظرف تارت خارج کنید و سرو کنید .

دسر کرم زرد آلو :

دسر ها تزئین و زیبایی هر سفره است . این دسر ها جذابیت خاصی به سفره های مهمانی می بخشد . در این قسمت دسر زردالو مورد بررسی قرار می گیرد .

● مواد لازم جهت تهیه ی دسر زردالو :

- پوره ی زردآلو یک الی یک و نیم پیمانه

-خامه صبحانه صورتی نصف پاکت ۲۵۰ گرمی

-پودر ژلاتین دو قاشق غذاخوری

- آب سرد نصف پیمانه

● مواد لازم جهت تهیه ی  کرم وانیلی :

- نشاسته ی ذرت یک قاشق غذاخوری سرپر

- شیر یک پیمانه

- شکر نصف پیمانه

- زرده تخم مرغ یک عدد

- وانیل نصف قاشق چایخوری

● طرز تهیه کرم وانیلی :

- برای تهیه ی  کرم وانیلی ابتدا  زرده تخم مرغ و شکر را با همزن می زنیم تا کرم رنگ شود .

- در مرحله ی بعد شیر و نشاسته ذرت را مخلوط کرده و روی حرارت می گذاریم تا نشاسته در شیر حل شود . نشاسته را آرام آرام در شیر حل کنید ودقت کنید شیر سرد باشد تا نشاسته در شیر گلوله نشود .

- همچنان که شیر و نشاسته در حال جوشیدن و یکنواخت شدن هستند ، باید شکر و تخم مرغ را هم اضافه کنیم . ولی ابتدا در یک ظرف این دو را مخلوط کرده و خوب بهم بزنید و بفد از یکنواخت شدن به مخلوط شیر و نشاسته ی روی حرارت اضافه کنید .

- وانیل یک عطر دهنده ی مهم این دسر است و در این قسمت  وانیل را هم اضافه کرده و مدام هم می زنیم تا غلیظ شود ، سپس از روی حرارت برمی داریم و روی کرم سلفون می کشیم البتع بعد از خنک شدن .تا رویه نبندد .

طرز تهیه دسر کرم زردآلو :

- ابتدا پوره ی زردآلو را آماده می کنیم به این صورت که نیم کیلو زردآلوی هسته گرفته را با یک لیوان شکر و یک لیوان آب می گذاریم تا بجوشد و مدت زمان جوشیدن حدود ده دقیقه الی یک ربع باشد تا زردآلوها نرم شوند و بپزند .

- در این مرحله زردالو و  شربتش را جدا کرده و زرد الو ها را در ظرف دیگری می ریزیم .  زردآلو ها رو بعد از خنک شدن در مخلوط کن می ریزیم و میکس می کنیم تا کاملا پوره شود . برای اینکه دسر شما  شفاف تر شود ، پوره ی زردآلو را از صافی عبور دهید تا پوست زردآلوها از گوشت ان جدا شود .

- در این بخش باید پودر ژلاتین در اب حل شود . ابتدا پودر ژلاتین را روی آب سرد می پاشیم تا اسفنجی شود . سپس روی بخار آب جوش قرار می دهیم تا ذرات ژلاتین بع روش بن ماری کاملا در آب حل شود وبعد از حل شدن  اجازه میدهیم تا خنک شود .

-اکنون باید پوره را با سایر مواد مخلوط کنیم . پوره ی زردآلو و کرم وانیلی و خامه ی بدون اب  را با هم مخلوط می کنیم و در آخر ژلاتین سرد شده را هم اضافه می کنیم و کمی مخلوط می کنیم .

- در این مرحله قالبی که برای دسر در نطر گرفته ایم قالب را چرب کرده و دسر را داخل قالب می ریزیم و بهمدت ۴ ساعت داخل یخچال قرار می دهیم تا  کاملا ببندد .

رنگ این دسر کمی رنگش  روشن هست . برای اینکه خوشرنگ  تر بشود یک قطره رنگ ژله ای زرد می توانید به ان  اضافه کنید .

بعد از اینکه دسر را از قالب قلبی درآوردید  می توانید با مارمالاد یا مربای زردالو ان را تزئین کنید ‌.

بستنی یخی زردآلو :

بستنی های یخی در گرمای تابستان بسیار لدت بخش است بخصوص اگر از خود میوه تهیه شود . طرز تهیه ی بستنی زردالو را در این قسمت بررسی می کنیم .

● مواد لازم برای تهیه ی بستنی زردالو :

-۱ كيلو زردآلو

- ۴ ق غذاخوری شکر

- ۱ ق غذاخوری آبلیمو

- ۱ق غذاخوری گلاب

● مراحل تهیه ی بستنی زردالو :

- در ابتدا و در اولین مرحله زردآلوها را می شوییم و صبر می کینم اب اصافی ان خارج شود ‌ . بعد از خروج اب اضافی ان ،  هسته ها را جدا می کنیم و زرد الو ها را از وسط  نصف می کنین .

- نیمی از زردالو های نصف شده را به مدت ده دقیقه با ۱/۴  لیوان آب و شکر می گذاریم روی شعله تا بپزد و کم اب شود .در این مرحله ظرف را از روی حرارت برمی داریم و می گذاریم سرد شود .

- بقیه زردآلوها ی نپخته و زردآلوهای پخته ی سرد شده را داخل میکسر می ریزیم . وقتی خوب یک دست شد آبلیمو را نیز اضافه می کنیم . 

- بعد از خاموش کردن میکسر ، گلاب را هم به محتویات داخل میکسر اضافه می کنیم .

- محتویات اماده و یکدست شده را داخل قالب های بستنی می ریزیم و ۲۴ ساعت در فریزر قرار می دهیم .

- قبب از مصرف قالب های بستنی را برای چند دقیقه از فریزر بیرون ای گذاریم تا بستنی ها به راحتی از قالب خارج شوند .

دسر زرد آلو شکم پر:

این دسر یک دسر ساده و خوشمزه و در عین حال مقوی می باشد .

●مواد لازم برای تهیه ی زرد آلو شکم پر :

- شکر به مقدار لازم

- خلال پسته به مقدار لازم 

- خامه زده شده به میزان دلخواه

- زرد آلو حدود ده عدد یا بیشتر

● طرز تهیه زرد آلو شکم پر :

- ابتدا زردالو ها را می شوییم و صبر می کنیم اب انها کاملا خارج شود و سپس اقدام به خارج کردن هسته ی زردالو ها می کنیم . هسته ی زرد آلوها را بیرون آورید .

- زرد آلو ها ی هسته گرفته را درون شکر بغلتانید .

- اکنون برای نرم شدن زرد الو ها رادر فر به مدت کمی قرار دهید تا کمی نرم شوند و از حالت سفتی بیرون بیاید ‌. دقت نمایید که زرد الو ها اب نیندازند و یا پوست زیر انها قهوه ای نشود  .

- زرد الو ها را از فر خارج کنید و اجازه دهید که کاتلا خنک شوند .

-  در آخر درون زرد آلوها را با خامه پر کنید و آن را با مغز پسته تزیین کنید .

-  شما می توانید از شربت زرد آلو یا آب کمپوت این میوه برای زیبایی بیشتر این دسر استفاده

کنید و با ان تزیین نمایید . 

 

ژله ی زردآلو :

زردآلو یک میوه ی غنی از بتاکاروتن است که یک آنتی اکسیدان قوی به حساب می آید  .بتاکاروتن می تواند سیستم عصبی بدن را تقویت کند. زردآلو همچنین سرشار از ویتامین ث فیبر و پتاسیم است . لیکوپنی که در زرد آلو موجود است سطح کلسترول بد را کاهش می دهد . زرد آلوهای رسیده به خاطر این که ویتامین های گروه ب را دارهستند برای خستگی شدید و بی خوابی نیز موثر عمل میکند .

●مواد لازم جهت تهیه ی ژله ی زردالو :

- خامه ۲۵۰ گرم

- پودر شکر ۶ قاشق غذاخوری

- زردآلو نیم کیلوگرم

- پودر ژله زردآلو ۲ بسته

- وانیل یک چهارم قاشق چای خوری

- زردآلو و گیلاس چند عدد برای تزیین

●طرز تهیه ی ژله ی زردالو :

۱ . زردآلوها را شسته و بفد از خشک شدن اب ان از هسته جدا کنید و آنها را در مخلوط کن بریزید .

۲ . در این مرحله ۳ قاشق شکر و ۵ قاشق آب به آن بیفزایید و در نیکسر بریزید و کانلا میکس کنید .

۳ . بعد از آن که این مواد را میکس کردید دو پیمانه پوره زردآلو خواهید داشت .

۴. یک بسته پودر ژله را ذره ذره در یک پیمانه آب  بریزید تا کمی اب جذب کند و پفکی شود . سپس ظرف اب و ژلاتین را روی بخار کتری قرار دهید تا به روش بن ماری پودر ژلاتین در اب کاملا حل شود .

۵ . در این قسمت مقداری از ژلاتین حل شده را باید به پوره ی زردالو اضافه کتیم . نصف پیمانه ژلاتین  سرد شده را به آرامی در پوره زرد آلو ریخته و هم بزنید .

۶. ۲۵۰ گرم خامه پاستوریزه را بعد از خروج اب اضافی ان به مدت دو ساعت در فریزر بگذارید .

۷ . خامه را از فریزر بیرون بیاورید آن را با  یک چهارم قاشق چای خوری وانیل و سه قاشق غذا خوری پودر شکر مخلوط کنید .

۸ . بهتر است مواد را پنج دقیقه با همزن برقی هم بزنید تا خامه فرم بگیرد.

۹ . ترکیب ژله و پوره زردآلو را ذره ذره به خامه فرم گرفته بیفزایید و آن را هم بزنید . تا جایی هم بزنید که مواد یکنواخت شوند .

۱۰.  دسر آماده شده را در ظرف مورد نظر برای سرو دسر بریزید . کمی ته ظرف را ابتدا خیس کنید تا به راحتی دسر بعد از اماده شدن از ان خارج شود .

۱۱. ظرف را به مدت سه تا چهار ساعت در یخچال بگذارید تا ببندد . 

۱۲ . قبل از خروج دسر از ظرف مدتی ان را روی کابینت قرار دهید تا دمای محیط را بگیرد و دور دسر را با دست به ارامی از ظرف جدا کاید تا دسر کامل از ظرف خارج شود .

۱۳ . قبل از گذبشتن دسر در یخچال می توانید دسر را با یک زردآلو برش خورده و یک گیلاس تزیین کنید ، سپس آن را دو تا سه ساعت در یخچال بگذارید تا ببندد.

۱۴ . به مابقی ژله ۱.۵ پیمانه آب بیفزایید  .اگر خواستید می توانید یک بسته دیگر پودر ژله در ۳ پیمانه آب حل کرده و روی دسرهای تزیین شده بریزید سپس مواد را ۵ الی ۶ ساعت در یخچال قرار دهید تا ببندد .

۱۵ . در صورت تمایل مابقی پودر ژله ی اماده شده را در قالب های کوچک ژله بریزید و برای تزئین ظرف اصلی ژله از ان استفاده کنید .

برچسب ها: دسر, زردالو
0 نفر این پست را پسندیده اند. این مطلب را به اشتراک بگذارید:
به اشتراک بگذارید در :
مطالب مرتبط

مشاهده موارد بیشتر
نظر خود را بنویسید

برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.