زردآلو یکی از محبوب ترین و خوشمزه ترین میوه های تابستانی است. این میوه ی جذاب را هم می توانید تازه نوش جان کنید و هم با آن، خوراکی های خوشمزه ای تهیه کنید؛ از انواع کیک و نوشیدنی گرفته تا دسرهای رنگارنگ و جذاب که سفره های شما را رنگین تر می کند .زردآلو علاوه بر اینکه بسیار لذیذ است خواص فراوانی برای سلامت جسم دارد.
از خواص فراوان زردالو می توان به این موارد اشاره کرد:
- سرشار از مواد مغذی و کم کالری
- زردآلو بسیاری از مواد مغذی و ویتامین هایی را که نیاز دارید تأمین می کند .
- این میوه حاوی پروتئین ، فيبر ، ويتامين A ، ويتامين C ، ویتامین E و پتاسیم است .
- این میوه منبع غنی بتاکاروتن، لوتئین و زیاکسانتین است. که همه ی آنها آنتی اکسیدان هایی هستند که از بدن در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کنند . بهتر است که زردآلو را با پوست بخورید چون پوست این میوه سرشار
از فیبر و مواد مغذی است.
در این مقاله چندین دسر که با زردالو تهیه می شود مرور می کنیم برای استفاده ی بیشتر و بهتر از این میوه در فصل تابستان.
استفاده از دسر های خنک در فصل تابستان بسیار اقبال دارد . مخصوصا این دسر که در ان زردالو میوه ی فصل استفاده می شود . در این قسمت دسر یخی زردالو را با هم مرور می کنیم.
● مواد لازم جهت تهیه ی دسر یخی زردالو:
- پوره ی زردآلو ۱/۱۸ کیلوگرم
- شکر ۱۲۰ گرم
- آب ۵۰ میلی لیتر
- نعناع چند برگ تازه برای تزیین
● طرز تهیه ی دسر یخی زردالو :
- مرحله ی اول :
- اولین مرحله ، مرحله ی حل کردن شکر در آب و بعد قوام اوردن مخلوط شکر و آب است .شکر و آب را در ظرفی بریزید و روی حرارت قرار
صبر کنید تا بجوشد و شکر کاملاً حل شود.
آن را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا
خنک شود . بهتر است بعد از خنک شدن یکبار با صافی پارچه ای صاف کنید تا شفاف تر شود .
- بعد از سرد شدن شربت ، پوره ی زردآلو را در آن بریزید و خوب هم بزنید . می توانید برای یخ زدن آن را در ظرف های بستنی ساز توپی شکل ریخته و بعد در ظرف های دردار در فریزر نگهداری کنید .
- دو سه ساعت زمان دهیددتا بستنی یخی خود را بگیرد و اماده شود .برای سرو کردن مقداری از آن را در ظرف بریزید و با برگ نعناع تزیین کنید.
تارت ها جز میان وعده های لذیذ و پر اقبال هستند. تارت اموزشی در این قسمت از زردالو و بادام مقوی تهیه شده است. در این بخش تارت زردالو و بادام را بررسی می کنیم.
● مواد لازم جهت تهیه ی خمیر تارت:
- کره ۱۰۰ گرم
- شکر قنادی ۱۰۰ گرم
- تخم مرغ ۱ عدد همزده
- شکر وانیلی ۱ قاشق غذاخوری
- زردآلو ۵۰۰ گرم بدون هسته و خرد شده
- پودر بادام ۱۲۵ گرم
طرز تهیه ی تارت بادام و زردالو :
● مرحله ی اول :
ابتدا ظرف تارت را چرب کنید و خمیر تارت را در ظرف پهن کنید .
در صورتی که تمایل به تهیه ی خمیر تارت در منزل دارید از دستور زیر استفاده کنید :
مواد لازمجهت تهیه ی خمیر تارت :
- تخم مرغ ۱ عدد
وانيل ۱/۸ قاشق چای خوری
- آرد ۲ پیمانه
- نمک ۱/۸ قاشق چای خوری
کره ۱۰۰ گرم
- شکر ۱/۲ پیمانه
- ماست در صورت نیاز ۱ قاشق سوپ خوری
برای تهیه ی خمیر تارت ابتدا مواد خشک که شامل ارد، وانیل، نمک و شکر است را مخلوط می کنیم. سپس در وسط مواد یک گودی ایجاد می کنیم و تخم مرغ و کره ی نرم شده را انجا می ریزیم. تا یکنواخت شدن مواد به هم زدن ادامه می دهیم.
در صورتی که خمیر تارت کمی خشک شد، ماست را به ان اضافه می کنیم.
بعد از اماده شدن این خمیر را نیز در ظرف تارت چرب شده پهن می کنیم .
● مرحله ی دوم :
- فر را با درجه حرارت ۲۰۰ درجه گرم کنید . بهتر است زودتر اقدام به روشن کردن فر نمایید تا زمان اماده شدن تارت فصای فر کاملا اماده باشد .
● مرحله ی سوم :
اکنون باید مواد میانی تارت اماده شود . برای تهیه ی مواد میانی تارت ابتدا ،مقداری کره را روی حرارت ملایم در یک ظرف آب کنید آن را در کاسه ای بریزید . سپس شکر ، تخم مرغ و
شكر وانیلی را به آن اضافه کنید و هم بزنید .
● مرحله ی چهارم :
- پودر بادام را روی خمیر تارت بپاشید . زردآلو ها را که بدون هسته کرده این و به اندازه ی دلخواه خرد کرده اید ،روی آن بریزید و بعد ترکیب تهیه شده با تخم مرغ و کره را به مواد میانی تارت اضافه کنید و روی بادام بریزید .
● مرحله ی پنجم :
- ظرف تارت را به مدت نیم ساعت در فر قرار دهید و صبر کنید تا خمیر روی ان طلایی شود . بعد از سرد شدن از ظرف تارت خارج کنید و سرو کنید .
دسر ها تزئین و زیبایی هر سفره است . این دسر ها جذابیت خاصی به سفره های مهمانی می بخشد . در این قسمت دسر زردالو مورد بررسی قرار می گیرد .
● مواد لازم جهت تهیه ی دسر زردالو :
- پوره ی زردآلو یک الی یک و نیم پیمانه
-خامه صبحانه صورتی نصف پاکت ۲۵۰ گرمی
-پودر ژلاتین دو قاشق غذاخوری
- آب سرد نصف پیمانه
● مواد لازم جهت تهیه ی کرم وانیلی:
- نشاسته ی ذرت یک قاشق غذاخوری سرپر
- شیر یک پیمانه
- شکر نصف پیمانه
- زرده تخم مرغ یک عدد
- وانیل نصف قاشق چایخوری
● طرز تهیه کرم وانیلی:
- برای تهیه ی کرم وانیلی ابتدا زرده تخم مرغ و شکر را با همزن می زنیم تا کرم رنگ شود.
- در مرحله ی بعد شیر و نشاسته ذرت را مخلوط کرده و روی حرارت می گذاریم تا نشاسته در شیر حل شود. نشاسته را آرام آرام در شیر حل کنید ودقت کنید شیر سرد باشد تا نشاسته در شیر گلوله نشود.
- همچنان که شیر و نشاسته در حال جوشیدن و یکنواخت شدن هستند، باید شکر و تخم مرغ را هم اضافه کنیم. ولی ابتدا در یک ظرف این دو را مخلوط کرده و خوب بهم بزنید و بعد از یکنواخت شدن به مخلوط شیر و نشاسته ی روی حرارت اضافه کنید.
- وانیل یک عطر دهنده ی مهم این دسر است و در این قسمت وانیل را هم اضافه کرده و مدام هم می زنیم تا غلیظ شود، سپس از روی حرارت برمی داریم و روی کرم سلفون می کشیم البته بعد از خنک شدن، تا رویه نبندد.
- ابتدا پوره ی زردآلو را آماده می کنیم به این صورت که نیم کیلو زردآلوی هسته گرفته را با یک لیوان شکر و یک لیوان آب می گذاریم تا بجوشد و مدت زمان جوشیدن حدود ده دقیقه الی یک ربع باشد تا زردآلوها نرم شوند و بپزند .
- در این مرحله زردالو و شربتش را جدا کرده و زرد الو ها را در ظرف دیگری می ریزیم. زردآلو ها رو بعد از خنک شدن در مخلوط کن می ریزیم و میکس می کنیم تا کاملا پوره شود. برای اینکه دسر شما شفاف تر شود، پوره ی زردآلو را از صافی عبور دهید تا پوست زردآلوها از گوشت ان جدا شود.
- در این بخش باید پودر ژلاتین در اب حل شود. ابتدا پودر ژلاتین را روی آب سرد می پاشیم تا اسفنجی شود. سپس روی بخار آب جوش قرار می دهیم تا ذرات ژلاتین به روش بن ماری کاملا در آب حل شود وبعد از حل شدن اجازه میدهیم تا خنک شود.
-اکنون باید پوره را با سایر مواد مخلوط کنیم. پوره ی زردآلو و کرم وانیلی و خامه ی بدون اب را با هم مخلوط می کنیم و در آخر ژلاتین سرد شده را هم اضافه می کنیم و کمی مخلوط می کنیم.
- در این مرحله قالبی که برای دسر در نطر گرفته ایم قالب را چرب کرده و دسر را داخل قالب می ریزیم و به مدت ۴ ساعت داخل یخچال قرار می دهیم تا کاملا ببندد.
رنگ این دسر کمی رنگش روشن هست. برای اینکه خوشرنگ تر بشود یک قطره رنگ ژله ای زرد می توانید به ان اضافه کنید.
بعد از اینکه دسر را از قالب قلبی درآوردید می توانید با مارمالاد یا مربای زردالو ان را تزئین کنید.
بستنی های یخی در گرمای تابستان بسیار لدت بخش است بخصوص اگر از خود میوه تهیه شود. طرز تهیه ی بستنی زردالو را در این قسمت بررسی می کنیم.
● مواد لازم برای تهیه ی بستنی زردالو:
-۱ كيلو زردآلو
- ۴ ق غذاخوری شکر
- ۱ ق غذاخوری آبلیمو
- ۱ق غذاخوری گلاب
● مراحل تهیه ی بستنی زردالو:
- در ابتدا و در اولین مرحله زردآلوها را می شوییم و صبر می کینم اب اصافی ان خارج شود. بعد از خروج اب اضافی ان، هسته ها را جدا می کنیم و زرد الو ها را از وسط نصف می کنین.
- نیمی از زردالو های نصف شده را به مدت ده دقیقه با ۱/۴ لیوان آب و شکر می گذاریم روی شعله تا بپزد و کم اب شود .در این مرحله ظرف را از روی حرارت برمی داریم و می گذاریم سرد شود .
- بقیه زردآلوها ی نپخته و زردآلوهای پخته ی سرد شده را داخل میکسر می ریزیم . وقتی خوب یک دست شد آبلیمو را نیز اضافه می کنیم .
- بعد از خاموش کردن میکسر ، گلاب را هم به محتویات داخل میکسر اضافه می کنیم .
- محتویات اماده و یکدست شده را داخل قالب های بستنی می ریزیم و ۲۴ ساعت در فریزر قرار می دهیم .
- قبب از مصرف قالب های بستنی را برای چند دقیقه از فریزر بیرون ای گذاریم تا بستنی ها به راحتی از قالب خارج شوند .
این دسر یک دسر ساده و خوشمزه و در عین حال مقوی است.
●مواد لازم برای تهیه ی زرد آلو شکم پر:
- شکر به مقدار لازم
- خلال پسته به مقدار لازم
- خامه زده شده به میزان دلخواه
- زرد آلو حدود ده عدد یا بیشتر
● طرز تهیه زرد آلو شکم پر:
- ابتدا زردالو ها را می شوییم و صبر می کنیم اب انها کاملا خارج شود و سپس اقدام به خارج کردن هسته ی زردالو ها می کنیم. هسته ی زرد آلوها را بیرون آورید.
- زرد آلو ها ی هسته گرفته را درون شکر بغلتانید.
- اکنون برای نرم شدن زرد الو ها را در فر به مدت کمی قرار دهید تا کمی نرم شوند و از حالت سفتی بیرون بیاید. دقت نمایید که زرد الو ها اب نیندازند و یا پوست زیر انها قهوه ای نشود.
- زرد الو ها را از فر خارج کنید و اجازه دهید که کاملا خنک شوند.
- در آخر درون زرد آلوها را با خامه پر کنید و آن را با مغز پسته تزیین کنید.
- شما می توانید از شربت زرد آلو یا آب کمپوت این میوه برای زیبایی بیشتر این دسر استفاده
کنید و با ان تزیین نمایید.
زردآلو یک میوه ی غنی از بتاکاروتن است که یک آنتی اکسیدان قوی به حساب می آید .بتاکاروتن می تواند سیستم عصبی بدن را تقویت کند. زردآلو همچنین سرشار از ویتامین ث فیبر و پتاسیم است . لیکوپنی که در زرد آلو موجود است سطح کلسترول بد را کاهش می دهد . زرد آلوهای رسیده به خاطر این که ویتامین های گروه ب را دارهستند برای خستگی شدید و بی خوابی نیز موثر عمل میکند .
●مواد لازم جهت تهیه ی ژله ی زردالو :
- خامه ۲۵۰ گرم
- پودر شکر ۶ قاشق غذاخوری
- زردآلو نیم کیلوگرم
- پودر ژله زردآلو ۲ بسته
- وانیل یک چهارم قاشق چای خوری
- زردآلو و گیلاس چند عدد برای تزیین
●طرز تهیه ی ژله ی زردالو :
۱ . زردآلوها را شسته و بفد از خشک شدن اب ان از هسته جدا کنید و آنها را در مخلوط کن بریزید.
۲ . در این مرحله ۳ قاشق شکر و ۵ قاشق آب به آن بیفزایید و در نیکسر بریزید و کانلا میکس کنید.
۳ . بعد از آن که این مواد را میکس کردید دو پیمانه پوره زردآلو خواهید داشت.
۴. یک بسته پودر ژله را ذره ذره در یک پیمانه آب بریزید تا کمی اب جذب کند و پفکی شود. سپس ظرف اب و ژلاتین را روی بخار کتری قرار دهید تا به روش بن ماری پودر ژلاتین در اب کاملا حل شود.
۵ . در این قسمت مقداری از ژلاتین حل شده را باید به پوره ی زردالو اضافه کنیم. نصف پیمانه ژلاتین سرد شده را به آرامی در پوره زرد آلو ریخته و هم بزنید.
۶. ۲۵۰ گرم خامه پاستوریزه را بعد از خروج اب اضافی ان به مدت دو ساعت در فریزر بگذارید.
۷ . خامه را از فریزر بیرون بیاورید آن را با یک چهارم قاشق چای خوری وانیل و سه قاشق غذا خوری پودر شکر مخلوط کنید.
۸ . بهتر است مواد را پنج دقیقه با همزن برقی هم بزنید تا خامه فرم بگیرد.
۹ . ترکیب ژله و پوره زردآلو را ذره ذره به خامه فرم گرفته بیفزایید و آن را هم بزنید. تا جایی هم بزنید که مواد یکنواخت شوند.
۱۰. دسر آماده شده را در ظرف مورد نظر برای سرو دسر بریزید. کمی ته ظرف را ابتدا خیس کنید تا به راحتی دسر بعد از اماده شدن از ان خارج شود.
۱۱. ظرف را به مدت سه تا چهار ساعت در یخچال بگذارید تا ببندد.
۱۲ . قبل از خروج دسر از ظرف مدتی ان را روی کابینت قرار دهید تا دمای محیط را بگیرد و دور دسر را با دست به ارامی از ظرف جدا کاید تا دسر کامل از ظرف خارج شود.
۱۳ . قبل از گذبشتن دسر در یخچال می توانید دسر را با یک زردآلو برش خورده و یک گیلاس تزیین کنید ، سپس آن را دو تا سه ساعت در یخچال بگذارید تا ببندد.
۱۴ . به مابقی ژله ۱.۵ پیمانه آب بیفزایید. اگر خواستید می توانید یک بسته دیگر پودر ژله در ۳ پیمانه آب حل کرده و روی دسرهای تزیین شده بریزید سپس مواد را ۵ الی ۶ ساعت در یخچال قرار دهید تا ببندد.
۱۵ . در صورت تمایل مابقی پودر ژله ی اماده شده را در قالب های کوچک ژله بریزید و برای تزئین ظرف اصلی ژله از ان استفاده کنید.