مجله خوراکی ها دستورهای غذایی کیک و شیرینی شیرینی خشک
طرز تهیه شیرینی گزی

طرز تهیه شیرینی گزی

محدثه ابراهیمی محدثه ابراهیمی در 14 مهر 1402 magfood.ir/64
فهرست مطالب
مواد لازم
مواد لازم میزان
آرد سه صفر (آرد شیرینی) 300 گرم
روغن صاف
جایگزین
- کره
140 گرم
وانیل یک چهارم قاشق چای خوری
پودر شکر 60 گرم
پودر فندق
جایگزین
- پودر پسته
150 گرم
- از پودر فندق و پودر پسته به صورت ترکیبی و نیم کوب شده استفاده کنید.

طرز تهیه

از این شیرینی های فندقی در این فصل قشنگ لذت ببرید، شیرینی های گزی نرم و در عین حال کمی شکننده هستند و با طعم آجیل های خوشمزه فندق و پسته برشته شده، بسته بندی شده‌اند. به علاوه، این دستور فقط از 5 ماده استفاده می کند، بدون تخم مرغ، بدون لبنیات، بدون گلوتن است و در 20 دقیقه آماده می شود! از طعم عمیق فندقی و کره ی این کوکی ها نمیتوان گذشت. برای تهیه این شیرینی های خانگی و خوشمزه تمامی مراحل زیر را دنبال کنید.

1.مواد اولیه را در دمای محیط قرار دهید. (همیشه قبل از پختن کیک و شیرینی مطمئن شوید که موادی مانند کره، تخم مرغ، شیر، ماست و غیره در دمای اتاق هستند، مگر اینکه دستور غذا خلاف آن را نشان دهد! این تضمین می کند که آنها راحت تر در خمیر ترکیب می شوند و منجر به بافت کلی بهتر می شود. برای بهترین نتیجه، 30 دقیقه تا یک ساعت قبل از پخت همه مواد را از یخچال خارج کنید.)

برشته کردن فندق و پسته

2. برای اینکه به فندق و پسته ها طعم خوشمزه تری در شیرینی بدهیم، بهتر است  آنها ها را در تابه نچسب بریزید و روی حرارت کم قرار دهید. آنها را به مدت 5 تا 10 دقیقه هم بزنید تا نسوزد و برشته معطر شوند، اما آنها را قهوه ای نکنید. (آجیل به راحتی می سوزد) 

- یا فر را با دمای 350 درجه فارنهایت (180 درجه سانتیگراد) گرم کنید و نیمه های فندق و پسته را روی یک ظرف شیشه ای ضد حرارت قرار دهید. بعد آنها را به مدت 5 تا 6 دقیقه بپزید تا برشته و معطر شوند.

- بعد آنها را روی یک کاسه یا بشقاب سرد خنک کنید. 

- بعد از سرد شدن آنها را در غذا ساز به صورت درشت خورد کنید. (در فواصل 10 ثانیه ای دکمه غذاساز را بزنید، سپس دوباره تکرار کنید، تا به اندازه معقول شما برسد.آنها را آسیاب نکنید تا خمیر شوند)

3.کاسه مناسبی برداشته، کره یا روغن صاف را به همراه پودر شکر را به همراه وانیل خوب مخلوط کنید، با همزن برقی آن را بزنید تا یکدست و سبک و لطیف شود.

4.در این مرحله در ظرفی مناسب، آرد را سه بار الک نمایید و به مواد بیفزائید و از چرخ گوشت رد کنید. (الک کردن برای این است که هوادهی در آرد ایجاد شود و اکسیژن بیشتری به آرد بدهیم تا آرد سبک تر شده و کیفیت شیرینی ارتقا یابد.)

5.پسته و فندق نیم کوب شده را اضافه و مخلوط کنید تا زمانیکه خمیر لطیف و یکنواخت شود. با دستان خود مخلوط خمیر را ورز دهید که باید سخت و محکم باشد.

6.در همین حین، فر را با دمای 350 درجه فارنهایت گرم کنید. سینی فر را با روغن و آرد برنج چرب کنید و یا با کاغذ روغنی بپوشانید. پوسته کاغذ روغنی را نیز اسپری روغن کنید.(در ضمن استفاده از کاغذ روغنی برای راحت تر جداشدن شیرینی ها از سینی توصیه میشود، لازم به ذکر است، باید اجازه دهید تا شیرینی ها کاملا سرد شود تا بتوان به راحتی آن را از سینی جدا کنید، اگر زمانیکه شیرینی ها داغ است آن را جدا کنید، شیرینی شما کاملا خورد میشود.)

7.حالا خمیر را به ضخامت نیم تا یک سانتی متر باز کنید و با وردنه تمامی سطح خمیر را یکسان کنید و به صورت مربع های 5*5 یا با یک لیوان یا قالب دایره بنا بر سلیقه برش بزنید و شیرینی ها را به شکل دلخواه در بیاورید. 

8.بعد از این که تمامی خمیر به همین صورت در آمد، در سینی فر بچینید.

دمای فر

- برای فر برقی دمای ۱۶۰ درجه، طبقه بالا و المنت پایین روشن باشد، حدود 12 تا 15 دقیقه بمانند تا پخته شوند.
- برای فر گازی دمای ۱۷۰ درجه، طبقه بالا، و المنت پایین روشن، حدود 12 تا 15 دقیقه.

9- سینی پخت را به مدت 10 دقیقه روی توری خنک کننده قرار دهید، سپس خود شیرینی ها را مستقیماً روی توری منتقل کنید تا خنک شوند. سرو کنید و لذت ببرید!

نکات دستور غذا

- نکته مهم – میتوان فندق و پسته را زودتر برشته و با غذا ساز خرد کنید. فندق آسیاب شده تا 6 ماه در یخچال نگهداری می شود.

- مطمئن شوید که فر به خوبی گرم شده است در غیر این صورت شیرینی ها در طول پخت پخش می شوند.

-برای درست کردن روغن جداکننده از قالب، مقدار مساوی از آرد، کره آب شده و روغن مایع رو با هم مخلوط کنید. میتوانید این روغن را داخل یک ظرف در بسته و در یخچال تا ماه ها نگهداری کنید و قالب هاتون رو باهاش چرب و راحت کیک و شیرینی هاتون رو جدا کنید.

نحوه نگهداری

- این کوکی ها را می توان تا 10 روز در دمای اتاق یا تا یک ماه در فریزر نگهداری کرد.

نشانه های پخت شیرینی

- اگر زیاد شیرینی درست می‌کنید، می‌دانید که هر تغییر جزئی در دستور غذا می‌تواند به راحتی بافت و طعم را تغییر دهد. راه‌های زیادی برای تغییر شیرینی پخته شده توسط شما برای بهتر شدن وجود دارد. برای شیرینی، فقط مواد تشکیل دهنده نیست، بلکه مدت زمانی که در فر سپری می شود نیز می تواند تفاوت زیادی ایجاد کند. لذا به این تکنیک ها توجه کنید تا شیرینی  با کیفیتی داشته یاشید.

- لبه های قهوه ای طلایی:  یک شیرینی کاملاً پخته شده دارای لبه های روشن و قهوه ای طلایی خواهد بود. اگر لبه ها قهوه ای تیره یا مشکی هستند، آنها را زیاد پخته اید. از طرف دیگر، اگر رنگ پریده بدون رنگ قهوه ای عسلی باشد، هنوز آماده نیستند.
- دارای سطح یکسان: یک شیرینی که به خوبی آماده شده باشد، سطح بالایی یکدست و کمی سفتی خواهد داشت. اگر سطح آن سخت باشد، شیرینی بیش از حد پخته می شود. با این حال، اگر سطحش هنوز مرطوب است، شیرینی هنوز آماده نیست.
- شیرینی به کاغذ روغنی نچسبیده است: شیرینی ها در حین پخت سه مرحله را طی می‌کنند و دو مرحله از آنها شامل چسبیدن به کاغذ است. 
وقتی شیرینی ها را روی سینی قرار می دهید، بسیار مرطوب می شوند و به کاغذ پخت می چسبند. این کار تا زمانی که شیرینی کامل پخته شود ادامه خواهد داشت.
وقتی شیرینی کاملاً آماده شد، شل می‌شود و می‌توانید به راحتی آن را از کاغذ روغنی جدا کنید. اما وقتی شیرینی بیش از حد پخته شد، دوباره شروع به چسبیدن به کاغذ پخت یا روغن می کند. این اتفاق می افتد زیرا شروع به از دست دادن رطوبت بیش از حد می کند و باعث می شود که به کاغذ بچسبد. امیدوارم که به تمامی نکات توجه کنید و این شیرینی گزی خوشمزه را درست کنید ولذت ببرید.  

 

برچسب ها: شیرینی, شیرینی خشک, شیرینی گزی
0 نفر این پست را پسندیده اند. این مطلب را به اشتراک بگذارید:
به اشتراک بگذارید در :
مطالب مرتبط

مشاهده موارد بیشتر
نظر خود را بنویسید

برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.