هل گیاهی از خانواده زنجبیل است که بصورت وحشی در سایه درختان می روید. هل انواع مختلفی دارد از جمله هل سیاه، هل سفید، هل سبز و هل رسمی. طبیعت همه ی آنها گرم و خشک است. طبق گزارش وزارت کشاورزی ایالات متحده و پایگاه داده های ملی تغذیه برای مرجع استاندارد، هر ۱۰۰ گرم هل حدود ۳۰۰ کیلو کالری انرژی دارد، کربوهیدرات آن ۶۸ گرم، پروتئین ۱۱ گرم و فیبر ۲۸ گرم و بدون کلسترول است.
هل غنی از ویتامین ها و مواد معدنی فراوانی از جمله : نیاسین ، پیریدوکسین ، ریبوفلاوین ، تیامین ، ویتامین A، ویتامین C، سدیم، پتاسیم، کلسیم، مس، آهن، منگنز، فسفر، منیزیوم و روی است.
اما اگر از این گیاه معطر بعنوان دمنوش استفاده کنیم چه انتظاری می توانیم جهت بهبود و سلامت جسم و روح مان داشته باشیم :
هل با افزایش گردش خون تنفس در ریه ها را راحت تر می کند و التهابات غشا مخاطی ریه را برطرف می کند. هل بعنوان یک درمان برای آسم، برونشیت و مشکلات مربوطه محسوب می شود.
هل بعنوان یک درمان برای افرادی که اشتها ومیلی به غذا ندارند شناخته می شود. حتی بیماری های حاد با علائم بی اشتهایی ( هیستوپلاسموز) را درمان می کند.
دانه ی هل به علت غنی بودن از آنتی اکسیدان، سبب کاهش فشار خون شده و از این جهت بین افراد با فشار خون بالا محبوب است.
هل دارای سینوئل است که باعث تقویت بدن و افزایش قوای جنسی می شود .
هل یک آرام بخش عضلانی است و افرادی که به این عارضه مبتلا می شوند از یک قاشق چایخوری پودر هل در یک فنجان اب بصودت دمنوش استفاده نمایند.
طبیعت گرم هل این ویژگی را دارد که از ایجاد تهوع و استفراغ جلوگیری می کند. حتی بعنوان یک عامل تقویت کننده ی معده شناخته شده است.
تر کیبات ویژه ای در هل وجود دارد که در پیشگیری از لخته شدن خون موثر است. اگر داروی ضد انعقاد مصرف می نمائید، برای استفاده از دمنوش هل با پزشک خود مشورت کنید.
برای این منظور مخلوطی از هل، دارچین و فلفل نیاز است. هل گلو را نرم می کند، دارچین خاصیت ضد میکربی دارد و فلفل سیاه خاصیت هر دوی این ترکیبات را افزایش می دهد.
هل دارای آنتی اکسیدان های متعددی هست که باعث بهبود وضعیت پوست، کاهش آلرژی های پوستی و تمیز و زیبا شدن پوست می شود .
همینطور ویتامین C بالای هل باعث بهبود گردش خون به لایه های مختلف پوستی و شاداب و با نشاط شدن پوست می شود.
از آنجایی که هل دارای آنتی اکسیدانهای فراوانی است در پیشگیری از سرطان موثر است. یک تحقیق در هند نقش بارز هل در پیشگیری از سرطان روده ی بزرگ را نشان داده است.
- در صورتی که بعد از مصرف هل دچار گر گرفتگی، تنگی نفس و یا واکنش های آلرژیک پوستی شدید، از مصرف هل خودداری کنید. بهتر است ابتدا مقدار اندک هل را امتحان کنید.
-اگر دارو مصرف می کنید یک ساعت قبل و بعد از مصرف دارو دمنوش هل را مصرف نکنید .
-مقدار زیاد مصرف هل ممکن است باعث ناراحتی های گوارشی شود.
در صورت مصرف داروهای زیر از مصرف هل خودداری کنید.
- داروهای HIV
-داروهای ضد انعقاد
- داروهای کیسه صفرا
- داروهای سندرم روده ی تحریک پذیر
- دادرو های کبد
- داروهای ضد انعقاد خون
- آسپیرین
- داروهای ضد افسردگی
انتخاب آگاهانه ضامن سلامتی شماست .