یکی از سبزیجاتی که همزمان با شروع فصل سرما در بازار به چشم می خورد ، شلغم است .
که شامل موادی مناسب این فصل و افزایش ایمنی بدن در برابر سرماخوردگی و انفلونزا است .
این ریشه ی غده ای خوراکی پر خاصیت دارای ۸٪ مواد نشاسته ای ، ۲ ٪ چربی ، ۲ ٪ سلولز و ۲ ٪ مواد سفید زمینه ای می باشد . این ترکیبات شلغم باعث شده است که فرد مصرف کننده احساس سیری داشته باشد ولی باعث چاقی او نشود . و در ضمن اینکه مواد نشاسته ای دارد قند افراد مبتلا به دیابت یا افزایش قند را بالا نمی برد بلکه به درمان آن نیز کمک می کند .
شلغم دارای ویتامین های A ، B ، C و املاحی مانند فسفر، کلسیم ، گوگرد ، منیزیم و ید است . همینطور مقداری ارسینیک و روبیدیوم دارد که خاصیت درمانی ویژه ای به ان داده است . و به علت وجود همین دو عنصر اخیر است که شلغم از امراض سخت حتی جذام هم جلوگیری می کند .
- شلغم دارای ترکیب ویژه ای است که خاصیت میکرب کشی و ضد ویروسی دارد ، بنابراین مانتد یک انتی بیوتیک عمل می کند و در برابر ابتلا به بیماری های ویروسی در فصل سرما بدن را مقاوم می کند .
- افرادی که سرفه های خشک و مقاوم به درمان دارند ، مصرف شلغم باعث خلط آوری و نرمی سینه می شود . عصاره شلغم با عسل نیز برای این افراد بسیار سودمند است .
- ویتامین ها و املاح ویژه ی شلغمبه آنخاصیت انتی اکسیدانی داده است و تبدیل به ترکیبی جوان کننده ی پوست شده است .
- میزان ویتامین های بالای شلغم ان را تقویت کننده ی قوه ی بینایی کرده است . و از شب کوری جلوگیری می کند .
- شلغم دارای قند طبیعی و منیزیم است و باعث مقاومت استخوان می شود . زیرا عنصر منیزیم بافت استخوان را محکم می کند و از جانب دیگر شیرینی طبیعی ان باعث پوکی لستخوان نمی شود .( مصرف قند های ضنعای منجر به پوکی می شود .)
- شلغم دارای ترکیبات ویژه ای است که بر روی بافت مغز اثر دارد و باعث ارامش ، جلوگیری از اضطراب و استرس و خاصیت ارام بخشی می شود .
- عنصر روبیدیوم که در شلغم وجود دارد اثر ویژه ای بر سلامتی دارد ، عامل جوانی و ضد پیری می باشد ، قند را کاهش می دهد ، تقویت کننده قوه ی جنسی است ، سینه را نرم می کند و زیبایی بخش است .
- کسی که یک عدد شلغم هر روز میل نماید در آن زمستان از جمیع امراض مربوط به فصل در امان می ماند و این خوراک پر خاصییت در تمام سال سلامت او را تضمین می کند .