مجله خوراکی ها طب سنتی بیماری ها و درمان
خودکشی با غذا

خودکشی با غذا

سمانه سادات متینی سمانه سادات متینی در 13 آذر 1401 magfood.ir/1d
فهرست مطالب

!در مضرات مصرف فست فودها و مواد کارخانه ای بسیار شنیده ایم . در واقع با انتخاب فست فودها و مواد حاضر و اماده بدرجاتی بدن خود را تحت تاثیر تغئیراتی در بافت های بدن ، دیواره ی سلول آسیب به DNA ( ماده ی ژنتیکی در هسته ی هر سلول ) ، تغئیرات گوارشی و ... قرار می دهیم . در این مقاله سعی بر آن است هر کدام از این اثرات به تفکیک بیان شود و جایگزین هایی نیز برای هر کدام ذکر شود . عدم اصلاح در این موارد در طی زمان منجر به بیماری و مرگ خواهد شد .

روغن نباتی و کره گیاهی کارخانه ای :

ضرر :

باعث گرفتگی عروق و افزایش چربی خون می شود . زخم های گوارشی را ایجاد می کند . در متابولیسم و سوخت و ساز بدن اختلال ایجاد می شود .

جایگزین :

روغن حیوانی ، روغن زیتون ، روغن کنجد و سه نوع روغن حیوانی ( زرد ، شحم گاو و دنبه ی گوسفند ) .

غذای پرچرب :

ضرر :

باعث اضافه وزن و چاقی می شود  و زمینه ساز بروز تعدادی بیماری می شود .

جایگزین :

استفاده از فر ، بخارپز و غذاهای آب پز شده

نوشیدنی صنعتی :

ضرر :

بخاطر قندی که به آن افزوده می شود باعث پوسیدگی دندان می شود . باعث چاقی می شود . چون با قند سیری ایجاد می کند و املاح و ویتامین ندارد می تواند باعث سوء تغذیه شود . ایجاد سنگ کلیه می کند . باعث ایجاد چین و چروک صورت و کاهش زیبایی می شود . با جذب کلسیم ممانعت می کند و باعث پوکی استخوان می شود . زمینه ی بروز بیماری های معده ، کبد ، دیابت ، آلرژی ، کاهش حافظه و بیماری های قلبی و ... را فراهم می کند .

جایگزین :

شیره های گیاهی مانند شیره بادام ، شیره گردو ، شیر و عسل ، شربت عسل با اب لیمو ترش تازه ، شربت عسل با عرق بهار نارنج ، شربت شاه توت ، شربت توت فرنگی  ، دم کرده های گیاهی و سنتی .

قند و شکر مصنوعی :

ضرر :

سرکوب سیستم ایمنی ، برهم زدن تعادل املاح بدن ، بیماری های قلبی _ عروقی ، چاقی ، افزایش چربی و فشار خون ، کاهش ویتامین ، کاهش عملکرد آنزیم ، دیابت ، یبوست ، سرطان پوست و پستان ، سرطان تخمدان  و رکتوم ، سنگ کیسه صفرا ، سنگ کلیه ، الرژی و اسم ، میگرن ، انواع سردردها ، کیست تخمدان ، افزایش استروژن خون در مردها ، نازایی ، پیری زودرس و …

جایگزین :

عسل ، شکر سرخ ، توت ، مویز ، شیرینی های طبیعی

تنقلات کارخانه ای مانند پفک ، بیسکویت ، شکلات ، آدامس ، کیک ، کلوچه ، کاکائو ، یخمک ، آبنبات ، چیپس

ضرر :

کم اشتهایی ، ناراحتی عصبی، حساسیت پوستی و تنفسی ، ریزش موضعی مو ، توقف رشد کودکان ، کیست تخمدان ، نازایی و بعضی انواع سرطان .

جایگزین :

عسل طبیعی ، شکر سرخ ، شیر خرما ، شیره ی انگور ، مارمالاد ، شیرینی حلوا ، دسر گیاهی ، مویز ، خرما ، توت خشک ، انجیر خشک ، برگه ی زردآلو ، هلو ، کندر و ترنجبین

اب یخ :

ضرر :

باعث غلیظ شدن ناگهانی شیره ی معده می شود . از دست رفتن املاح و عدم تعادل در خون ، صدمه به کبد و کلیه ها ، افزایش سودا و مشکلات عصبی

جایگزین :

آب خنک با یک عدد لیمو ترش ، اب خنک داخل یخچال و سرد کن

مرغ و تخم مرغ ماشینی :

ضرر :

افزایش اسید لاکتیک بدن ، بلوغ زودرس ، یائسگی زودرس ، افزایش احتمال سرطان سینه در خانم ها و سرطان پروستات در اقایان ، افسردگی ، اضطراب و دیدن کابوس

جایگزین :

مرغ و تخم مرغ محلی ، گوشت سایر پرندگان بومی

گوشت زیاد :

ضرر :

سودازا است و برای کبد مضر است . تیره ی کننده ی پوست ، موجب افسردگی ، وسواس ، جذام ، واریس و بزرگ شدن طحال

جایگزین :

گوشت گوساله ی یکساله ، شتر جوان ، گوشت گوسفند نر جوان ، بره ی یکساله ، بزغاله ، بوقلمون ، مرغ و خروس محلی

فراورده های گوشتی ، صنعتی ، سوسیس ، کالباس و همبرگر

ضرر :

بعلت نیتروز امین موجود در این ترکیبات موحب سرطان معده می شوند . به علت هیپوگزانتین موجب انواع سرطان می سود . ترکیبات فسفاتی موجود در ان با حذب کلسیم اختلال ایجاد می کند و موجب پوکی استخوان می شود . به علت چربی و نمک بالا ، موجب فشار خون و بیماری های کبدی و قلبی می شود . جهت خوش طعم شدن این فراورده ها مقدار زیادی سیر و ادویه به آنها افزوده می شود که موحب تخریب کبد و انواع لکه های پوستی می شوند .

جایگزین :

گوشت گوساله ی یک ساله ، شتر جوان ، گوشت گوسفند نر جوان ، بره ی یک ساله ، بزغاله ، بوقلمون ، مرغ و خروس محلی که بطور خانگی و بدون افزودنی برای تهیه سوسیس و کالباس و همبرگر استفاده شود .

ساندویچ ، پیتزا و فست فود :

ضرر :

یبوست ، میگرن ، عوارض پوستی ، شقاق مقعد ، کولیت ، افزایش سودای بدن و هموروئید

جایگزین :

فلافل با روغن کنجد و یا تهیه ی ساندویچ سالم در منزل ، پیتزای گوشت با پنیر چرب رنده شده .

غذاهای آماده و رستورانی :

بیناری های سوداوی ، بیماری پوستی ، خواب آشفته و کابوس ، ریزش مو ، چاقی ، بیماری قلبی ، فشار خون بالا ، سرطان ، نازایی ، در بعضی رستوران ها به برنج زاج می زنند تا قد بکشد و برلی عروق مضر است .

جایگزین :

غذاهای خانگی و تازه

ماکارونی و لازانیا :

ضرر :

یبوستد، اختلال گوارشی ، ایجاد گاز سمی در روده

جایگزین :

رشته پلو ، ماکارونی سبوس دار از ارد گندم کامل

غذای مانده و بیات و فریزری :

ضرر:

افزایش غلظت خون ، از بین رفتن ویتامین غذا ، افزایش سودای خون ،  بیماری های پوست ، بیماری های روحی و روانی

جایگزین :

سبزی و حبوبات خشک کرده و گوشت و غذای تازه

غلات تصفیه شده ، آرد سفید ، آرد برنج بی سبوس :

ضرر :

افزایش احتمال سرطان کلیه ، سرطان روده و افزایش چربی خون

جایگزین :

ارد و گندم و جو و برنج سبوس دار ، برنج کته بدون ابکش کردن ، شوید پلو با زعفران و زیره ، اگر برنج ابکش شود بهمراه سبوس دوم دم شود .

سس ها :

ضرر :

اختلال سیستم ایمنی ، افزایش چربی و چاقی

جایگزین :

روغن زیتون ، عسل ، لیمو ترش ، سس های سالم مانند سس ارده

نمک زیاد :

ضرر :

افزایش سودا ، فشار خون و پوکی استخوان ، سرطان معده ، آسم ، بیماری های کلیوی ، احتباس مایعات

جایگزین :

ابلیمو ، آبغوره ، رب انار

ترشی و سرکه صنعتی :

ضرر :

اشتهای کاذب ، پرخوری ، زخم های گوارشی ، بیماری استخوان و مفاصل ، ضعف اعصاب ، صرع ،ناتوانی جنسی  

جایگزین :

ترشی های گیاهی  ، ابلیموی تازه  ، سرکه طبیعی مانند سرکه سیب ، سرکه انگور و زیتون پرورده 

مواد کافئین دار ( قهوه ، نسکافه ، چای و ... )

ضرر :

فشار خون بالا ، افزایش ترشح اسید ، افزایش قند ، زایمان زودرس ، بیماری های گوارشی ، قلبی ، کلیوی ، پوستیر، یبوست و کم خونی 

جایگزین :

دم کرده های گیاهی یا چای های طبیعی گیاهی متناسب با مزاج فرد 

میوه های گلخانه ای و غیر فصل :

ضرر :

ایجاد طبع بلغمی ، سردی و سستی بدن انواع آلرژی و حساسیت پوستی

جایگزین : 

میوه های تازه فصلی

کمپوت و کنسرو :

ضرر :

کم خونی ، بیماری های گوارشی ، الرژی

جایگزین :

کمپوت های طبیعی خانگی

 

 

 

برچسب ها: مضرات, خوراکی, ناسالم, خوراکی ناسالم
0 نفر این پست را پسندیده اند. این مطلب را به اشتراک بگذارید:
به اشتراک بگذارید در :
مطالب مرتبط

مشاهده موارد بیشتر
نظر خود را بنویسید

برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.