گل سرخ با نام علمی (Rosa) درختچه ی کوچکی به ارتفاع ۶۰ سانتیمتر تا یک و نیم متر است. این گیاه از شرق و عموما از ایران نشات گرفته است.
این گیاه معطر دارای قند، تانن، اسید گالیک، مواد پکتینی ، نئونول، کورستین، میرن و دیگر آنتی اکسیدان ها و مواد رنگی است. کاسبرگ رز وحشی از منابع سرشار ویتامین C وهمچنین غنی از ویتامین های A , B و K می باشد.
برای تهیه ی دمنوش پر خاصیت گل سرخ کافیست یک قاشق غذاخوری از گلبرگ های این گیاه پرخاصیت را در یک قوری دم کرده و بعد از ۲۰ دقیقه میل نمایید. البته در مصرف این دمنوش مفرح جانب احتیاط را رعایت کنید و بیش از ۵ فنجان در روز میل نکنید زیرا ممکن است باعث اسهال شود. طبع این دمنوش معتدل است و مصرف آن برای همه ی مزاج ها در حد مجاز بدون مشکل است.
همانطور که دیدن و بو کردن گل سرخ مفرح و نشاط آور است، نوشیدن دمنوش ان نیز برای ایجاد فرح و شادی توصیه شده است. حتما قبل از نوشیدن این دمنوش بوی نشاط آور ان را نیز
استشمام کنید.
افرادی که معده ی ضعیف و هضم نامناسبی دارند و نمی توانند درمانهای طولانی و سخت را جهت بهبود مزاجی و قدرت هضم تحمل کنند، استفاده از این دمنوش برای شان مفید است .
افراری که مبتلا به ورم حنجره، دهان و گلو می باشند،۳۰ گرم گل سرخ را در یک لیتر آب بجوشانند و جهت غرغره مصرف کنند. در صورت ابتلا به آنژین باید ۲۵۰ سی سی آب را بجوشانند و وقتی جوش امد ۱۰۰ گرم گلسرخ را به مدت ۲۴ ساعت بگذارند دم بکشد و بعد۱۵۰ گرم عسل به آن اضافه کنند و در صورت بروز مشکل مصرف نمایند.
استفاده از دمنوش این گیاه باعث پاکسازی کبد می شود و در نتیجه منجر به لطافت و زیبایی پوست می شود.
اگر تمایل دارید حتی در سنین بالا قدرت بینایی خوبی داشته باشید از دمنوش گل سرخ استفاده نمایید و گل های دمنوش را روی چشمان خود قرار دهید.
افرادی که یبوست های مقاوم به درمان دارند و یا حتی مبتلا به بواسیر هستند این دمنوش مفید، درمان کارایی برای شان خواهد بود.
موادی که سرشار از انتی اکسیدان هستند، در جلوگیری از ابتلا به سرطان مفید هستند. اگر از تمام قسمتهای بوته گلسرخ برای تهیه دمنوش استفاده شود بدلیل میران بالای ویتامین C سیستم ایمنی را هم تقویت می کند.