مجله خوراکی ها تغذیه و رژیم درمانی
سکنجبین ، بهترین نوشابه

سکنجبین ، بهترین نوشابه

سمانه سادات متینی سمانه سادات متینی در 10 مهر 1401 magfood.ir/L
فهرست مطالب

در زندگی امروز کمتر کسی هست که خوردن نوشابه را تجربه نکرده باشد، اما مضرات زیادی برای نوشیدن نوشابه شمرده شده است. یک جایگزین بسیار مفید، سکنجبین است که ضررهای نوشابه را برای بدن ندارد و بسیارسودمند و پر فایده است.

مزاج سکنجبین :

مزاج سکنجبین سرد و تر است و برای افراد بلغمی با احتیاط مصرف شود و یا مصرف نشود.

 

خواص سکنجبین :

- در تهیه ی سکنجبین از سرکه استفاده می شود ولی به جهت جوشیدن سرکه با قند یا شکر و یا عسل ، اثرات سوء سرکه بر روی سیستم عصبی را ندارد. فقط مراقب باشید که سکنجبین ترش مصرف نکنید.

- افرادی که دچار نفخ فراوان می شوند، مصرف سکنجبین برای شان مفید است.

 

- جوش صورتی که در سنین جوانی ۱۵-۲۵ سال ایجاد می شود، بعلت غلبه ی صفرا است، نوشیدن سکنجبین در رفع آن بسیار موثر است.

- افرادی که کبد و معده ی گرمی دارند ( صاحبان مزاج صفرا و دم ) بهتر است در تهیه ی سکنجبین از ریشه و تخم کاسنی هم استفاده کنند و کمی گلاب هم به آن اضافه نمایند.

 

- سکنجبین التهاب و حرارت معده را کاهش می دهد و بلغم اضافه ی تجمع یافته در معده و روده ها را خارج می کند. ( تجمع اضافه ی بلغم باعث ضعف سیستم گوارش می شود و گاهی باعث گرسنگی های متعدد در طی روز می شود).

- افرادی که طی روز بدفعات تشنه می شوند ( البته نه به علت قند بالا )، مصرف سکنجبین باعث کاهش حرارت دهان و صفرای بدن و درنتیجه تر و مرطوب شدن دهان می شود.

 

- برای رفع یبوست نوشیدن سکنجبین نوشیدنی و درمانی مفید است.

- افرادی که دچار سرفه های سخت هستند ویا تجنع خلط در ریه دارند، سکنجبین اخلاط را لطیف می کند و گرفتگی ها را رفع می کند و این اخلاط با ادرار یا تعریق از بدن خارج می شوند.

 

- در تب هایی که تکرار می شوند و کهنه شده اند مصرف سکنجبین با گلاب سودمند است.

- افرادی که دچار کبد چرب هستند این دستور را حتما اجدا نمایند تا مشکل شان برطرف شود: در یک لیوان اب یک قاشق غذاخوری عسل و یک قاشق غذاخوری سکنجبین و یک قاشق غذاخوری پودر نعناع حل کنید و میل نمائید.

 

- جهت رفع ترک عای روی ناخن روزی یکبار سکنجبین با کاهو میل نمائید.

- جهت رفع گرگرفتگی بانوان، رفع مجعد شدن موی افرادی که یکباره بدون علت موهای شان مجعد می شود، مصرف روزانه ی سکنجبین با کاهو توصیه می شود.

 

 

ممنوعیت مصرف سکنجبین :

- افرادی که معده ی ضعیفی دارند.

- بیماران قندی

- افراد مسلول و دارای درد سینه 

- افراد مبتلا به رعشه و بیماری های عصبی 

- ابتلا به سرماخوردگی 

- ابتلا به اسهال

 

طرز تهیه سکنجبین :

- یک کیلو عسل ( جهت تهیه سکنجبین طبی ) و یا یک کیلو شکر 

- یک لیتر عرق نعناع

- نیم لیتر سرکه ی طبیعی

ابتدا عرق نعناع و سرکه را مخلوط کنید و روی حرارت اجازه دهید به جوش اید و بعد شکر را اضافه کنید تا به قوام آید . جهت سکنجبین طبی ( سرکه انگبین ) بعد از به جوش آمدن عرق نعناع و سرکه ظرف را از روی حرارت بردارید و عسل را به آن اضافه نمایید.

 

 

برچسب ها: نوشیدنی, دمنوش, سکنجبین
0 نفر این پست را پسندیده اند. این مطلب را به اشتراک بگذارید:
به اشتراک بگذارید در :
مطالب مرتبط

مشاهده موارد بیشتر
نظر خود را بنویسید

برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.