مواد لازم | میزان |
خلال بادام | 100 گرم |
رب گوجه فرنگی |
2 قاشق غذاخوری - سر پر |
زردچوبه | 1 قاشق چای خوری |
زرشک |
50 گرم - ترجیحا زرشک سیاه باشد. |
زعفران | به مقدار لازم |
زیره |
1 قاشق چای خوری - ترجیحا زیره سیاه باشد. |
فلفل سیاه | 1 قاشق چای خوری |
لیمو عمانی | 4 عدد |
نمک | به مقدار لازم |
پودر سیر | 1 قاشق چای خوری |
پیاز |
2 عدد - متوسط |
گوشت گوسفند | 300 گرم |
در مرحله ی اول باید پیاز رو خرد کرده و داخل قابلمه ای که از قبل روشن شده بریزید سپس زمانی که آب پیاز گرفته شد به آن روغن اضافه کنید و اجازه دهید پیاز ها با روغن تفت داده شود و کمی تغییر رنگ بدهند؛ بهتر است که از روغن کرمانشاهی برای تفت دادن پیاز ها استفاده شود؛ در مرحله ی دوم باید گوشت گوسفندی را که از قبل به صورت قیمه ای خرد کرده و در حد ۲۰ دقیقه جوشیده است را به پیاز تفت داده شده اضافه کنید. بعد از تفت دادن گوشت و پیاز؛ نوبت به اضافه کردن فلفل سیاه، زرد چوبه، زیره سیاه و پودر سیر می رسد که هر کدام را به اندازه ی یک قاشق چای خوری باید به گوشت و پیاز تفت داده شده اضافه کنید
همه ی مواد را با هم مخلوط کنید، سپس رب را به مواد داخل قابلمه اضافه و هم بزنید، در مرحله ی بعد آب جوش را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید یک ساعت و نیم بپزد؛ در این فاصله بادام ها را با گلاب خیس میکنیم و اجازه میدهیم کمی بادام ها در گلاب بماند سپس، بادام ها را آبکشی کرده و در قابلمه ای جداگانه ریخته و با زعفران حسابی تفت دهید و زمانی که تفت داده شد به خورشت اضافه کنید؛ پس از آن اجازه دهید لیمو عمانی ها یک ربع در آب خیس بخورند تا تلخی آنها گرفته شود؛ سپس لیمو عمانی ها را به قابلمه ی مواد خورشت بیافزایید و دوباره زمان بدهید تا یک ساعت و نیم دیگر پخته شود؛ سپس زرشک را با توجه به مقداری که گفته شد به صورت جداگانه تفت دهید و یک ربع مانده تا پخت خورشت کامل شود به خورشت اضافه کنید و هم بزنید تا تمام مواد خورشت با هم مخلوط شود. معمولا این خورشت خوشمزه ی کرمانی با برنج سرو می شود اما به طور دلخواه میتوانید آن را با نان هم میل کنید. مطمئنم اگر یک بار امتحان کنید؛ این خورشت خلال کرمانی ، گل سر سبد مهمتنی های شما می شود!
نوش جان .
این خورشت باید کم آب باشه ، پس از همون اول تا جایی آب بریزید که آب فقط روی گوشت رو بگیره و در طول پخت حرارت کم باشه که آیش تبخیر نشه و با همون آب اولیه بپزه .