!در مضرات مصرف فست فودها و مواد کارخانه ای بسیار شنیده ایم . در واقع با انتخاب فست فودها و مواد حاضر و اماده بدرجاتی بدن خود را تحت تاثیر تغئیراتی در بافت های بدن ، دیواره ی سلول آسیب به DNA ( ماده ی ژنتیکی در هسته ی هر سلول ) ، تغئیرات گوارشی و ... قرار می دهیم . در این مقاله سعی بر آن است هر کدام از این اثرات به تفکیک بیان شود و جایگزین هایی نیز برای هر کدام ذکر شود . عدم اصلاح در این موارد در طی زمان منجر به بیماری و مرگ خواهد شد .
ضرر :
باعث گرفتگی عروق و افزایش چربی خون می شود . زخم های گوارشی را ایجاد می کند . در متابولیسم و سوخت و ساز بدن اختلال ایجاد می شود .
جایگزین :
روغن حیوانی ، روغن زیتون ، روغن کنجد و سه نوع روغن حیوانی ( زرد ، شحم گاو و دنبه ی گوسفند ) .
ضرر :
باعث اضافه وزن و چاقی می شود و زمینه ساز بروز تعدادی بیماری می شود .
جایگزین :
استفاده از فر ، بخارپز و غذاهای آب پز شده
ضرر :
بخاطر قندی که به آن افزوده می شود باعث پوسیدگی دندان می شود . باعث چاقی می شود . چون با قند سیری ایجاد می کند و املاح و ویتامین ندارد می تواند باعث سوء تغذیه شود . ایجاد سنگ کلیه می کند . باعث ایجاد چین و چروک صورت و کاهش زیبایی می شود . با جذب کلسیم ممانعت می کند و باعث پوکی استخوان می شود . زمینه ی بروز بیماری های معده ، کبد ، دیابت ، آلرژی ، کاهش حافظه و بیماری های قلبی و ... را فراهم می کند .
جایگزین :
شیره های گیاهی مانند شیره بادام ، شیره گردو ، شیر و عسل ، شربت عسل با اب لیمو ترش تازه ، شربت عسل با عرق بهار نارنج ، شربت شاه توت ، شربت توت فرنگی ، دم کرده های گیاهی و سنتی .
ضرر :
سرکوب سیستم ایمنی ، برهم زدن تعادل املاح بدن ، بیماری های قلبی _ عروقی ، چاقی ، افزایش چربی و فشار خون ، کاهش ویتامین ، کاهش عملکرد آنزیم ، دیابت ، یبوست ، سرطان پوست و پستان ، سرطان تخمدان و رکتوم ، سنگ کیسه صفرا ، سنگ کلیه ، الرژی و اسم ، میگرن ، انواع سردردها ، کیست تخمدان ، افزایش استروژن خون در مردها ، نازایی ، پیری زودرس و …
جایگزین :
عسل ، شکر سرخ ، توت ، مویز ، شیرینی های طبیعی
ضرر :
کم اشتهایی ، ناراحتی عصبی، حساسیت پوستی و تنفسی ، ریزش موضعی مو ، توقف رشد کودکان ، کیست تخمدان ، نازایی و بعضی انواع سرطان .
جایگزین :
عسل طبیعی ، شکر سرخ ، شیر خرما ، شیره ی انگور ، مارمالاد ، شیرینی حلوا ، دسر گیاهی ، مویز ، خرما ، توت خشک ، انجیر خشک ، برگه ی زردآلو ، هلو ، کندر و ترنجبین
ضرر :
باعث غلیظ شدن ناگهانی شیره ی معده می شود . از دست رفتن املاح و عدم تعادل در خون ، صدمه به کبد و کلیه ها ، افزایش سودا و مشکلات عصبی
جایگزین :
آب خنک با یک عدد لیمو ترش ، اب خنک داخل یخچال و سرد کن
ضرر :
افزایش اسید لاکتیک بدن ، بلوغ زودرس ، یائسگی زودرس ، افزایش احتمال سرطان سینه در خانم ها و سرطان پروستات در اقایان ، افسردگی ، اضطراب و دیدن کابوس
جایگزین :
مرغ و تخم مرغ محلی ، گوشت سایر پرندگان بومی
ضرر :
سودازا است و برای کبد مضر است . تیره ی کننده ی پوست ، موجب افسردگی ، وسواس ، جذام ، واریس و بزرگ شدن طحال
جایگزین :
گوشت گوساله ی یکساله ، شتر جوان ، گوشت گوسفند نر جوان ، بره ی یکساله ، بزغاله ، بوقلمون ، مرغ و خروس محلی
ضرر :
بعلت نیتروز امین موجود در این ترکیبات موحب سرطان معده می شوند . به علت هیپوگزانتین موجب انواع سرطان می سود . ترکیبات فسفاتی موجود در ان با حذب کلسیم اختلال ایجاد می کند و موجب پوکی استخوان می شود . به علت چربی و نمک بالا ، موجب فشار خون و بیماری های کبدی و قلبی می شود . جهت خوش طعم شدن این فراورده ها مقدار زیادی سیر و ادویه به آنها افزوده می شود که موحب تخریب کبد و انواع لکه های پوستی می شوند .
جایگزین :
گوشت گوساله ی یک ساله ، شتر جوان ، گوشت گوسفند نر جوان ، بره ی یک ساله ، بزغاله ، بوقلمون ، مرغ و خروس محلی که بطور خانگی و بدون افزودنی برای تهیه سوسیس و کالباس و همبرگر استفاده شود .
ضرر :
یبوست ، میگرن ، عوارض پوستی ، شقاق مقعد ، کولیت ، افزایش سودای بدن و هموروئید
جایگزین :
فلافل با روغن کنجد و یا تهیه ی ساندویچ سالم در منزل ، پیتزای گوشت با پنیر چرب رنده شده .
بیناری های سوداوی ، بیماری پوستی ، خواب آشفته و کابوس ، ریزش مو ، چاقی ، بیماری قلبی ، فشار خون بالا ، سرطان ، نازایی ، در بعضی رستوران ها به برنج زاج می زنند تا قد بکشد و برلی عروق مضر است .
جایگزین :
غذاهای خانگی و تازه
ضرر :
یبوستد، اختلال گوارشی ، ایجاد گاز سمی در روده
جایگزین :
رشته پلو ، ماکارونی سبوس دار از ارد گندم کامل
ضرر:
افزایش غلظت خون ، از بین رفتن ویتامین غذا ، افزایش سودای خون ، بیماری های پوست ، بیماری های روحی و روانی
جایگزین :
سبزی و حبوبات خشک کرده و گوشت و غذای تازه
ضرر :
افزایش احتمال سرطان کلیه ، سرطان روده و افزایش چربی خون
جایگزین :
ارد و گندم و جو و برنج سبوس دار ، برنج کته بدون ابکش کردن ، شوید پلو با زعفران و زیره ، اگر برنج ابکش شود بهمراه سبوس دوم دم شود .
ضرر :
اختلال سیستم ایمنی ، افزایش چربی و چاقی
جایگزین :
روغن زیتون ، عسل ، لیمو ترش ، سس های سالم مانند سس ارده
ضرر :
افزایش سودا ، فشار خون و پوکی استخوان ، سرطان معده ، آسم ، بیماری های کلیوی ، احتباس مایعات
جایگزین :
ابلیمو ، آبغوره ، رب انار
ضرر :
اشتهای کاذب ، پرخوری ، زخم های گوارشی ، بیماری استخوان و مفاصل ، ضعف اعصاب ، صرع ،ناتوانی جنسی
جایگزین :
ترشی های گیاهی ، ابلیموی تازه ، سرکه طبیعی مانند سرکه سیب ، سرکه انگور و زیتون پرورده
ضرر :
فشار خون بالا ، افزایش ترشح اسید ، افزایش قند ، زایمان زودرس ، بیماری های گوارشی ، قلبی ، کلیوی ، پوستیر، یبوست و کم خونی
جایگزین :
دم کرده های گیاهی یا چای های طبیعی گیاهی متناسب با مزاج فرد
ضرر :
ایجاد طبع بلغمی ، سردی و سستی بدن انواع آلرژی و حساسیت پوستی
جایگزین :
میوه های تازه فصلی
ضرر :
کم خونی ، بیماری های گوارشی ، الرژی
جایگزین :
کمپوت های طبیعی خانگی