مواد لازم | میزان |
آرد سه صفر (آرد شیرینی) | 300 گرم |
بکینگ پودر | 5 گرم |
تخم مرغ | 4 عدد |
خامه |
50 گرم - برای تهیه سس کارامل به کار میرود. |
روغن مایع | 120 گرم |
شکر سفید |
220 گرم - برای تهیه کیک به کار میرود. |
شکر قهوه ای |
نصف پیمانه - برای تهیه سس کارامل به کار میرود. |
موز |
120 گرم - پوره شده |
وانیل | یک چهارم قاشق چای خوری |
پودر نارگیل | 50 گرم |
کره |
25 گرم - برای تهیه سس کارامل به کار میرود. |
1 - در شروع کار، فر را با دمای 350 درجه فارنهایت گرم کنید. قالب مورد نظر را با روغن و آرد چرب کنید و یا با کاغذ روغنی بپوشانید. پوسته کاغذ روغنی را نیز اسپری روغن کنید.
2 - در یک کاسه نسبتا بزرگ، تخم مرغ و شکر را با همزن برقی تا جایی بزنید که حجیم و کشدار شود.(مراقب باشید که اگر قطرات تخممرغ ، به اطراف ظرف پاشیده است، آن را با لیسک کاملا جمع و سپس با موادتان ترکیب کنید، تا کیک شما بوی تخم مرغ نگیرد.)
3 - حالا وانیل و روغن مایع را اضافه کنید و یک دقیقه با همزن خاموش هم بزنید تا مواد کاملا مخلوط شوند.
4 - در ظرف دیگری با چنگال موز را پوره کنید و به مواد تخم مرغی اضافه نمایید.
5 - سپس پودر نارگیل را هم بریزید و در حد ترکیب شدن با لیسک آن را هم بزنید تا کاملا مخلوط و یکدست شوند. بعد آن را کنار بگذارید.
6 - در این مرحله در ظرفی جداگانه، آرد و بکینگ پودر را کاملا ترکیب کنید و سه بار الک نمایید.
7 - سپس از مخلوط آرد کم کم به مواد مرطوب اضافه کنید و با همزن برقی مخلوط کرده تا کاملا یکدست شود و دیگر گلوله ای از آرد باقی نماند.
- قالبی که در این دستور استفاده شده است، میان تهی و به قطر ۲۵ سانت میباشد.
8 - در نهایت قالبی را که از اول آماده کرده بودیم، برداشته و مایه کیک را داخل آن بریزید و آن را به طور یکنواخت پخش کنید. چند بار قالب را به سطح زمین بکوبید، تا سطح کیک در قالب کاملا یکسان شود. سپس در فری که از قبل آن را گرم کردید قرار دهید و به مدت 45 دقیقه یا تا زمانی که خلال دندان را که برای مطمئن شدن از پخته شدن، داخل کیک میکنید، تمیز بیرون بیاید، اجازه دهید تا بپزید.
برای فر برقی دمای ۱۶۵ درجه تنظیم شده، حدودا ۵۰ دقیقه، در طبقه وسط قرار بگیرد، در حالی که المنت پایین روشن است و در 5 دقیقه انتهایی المنت بالا را روشن کنید تا روی کیک طلایی شود.
برای فر گازی ، دمای ۱۸۰ درجه ، حدود ۴۵ تا ۵۰ دقیقه ، طبقه وسط قرار گیرد.
9 - بعد از پخت که کیک را از فر خارج کردید، حدود 20 تا 30 دقیقه صبر کنید تا کیک از دما بیافتد، سپس کیک را از قالب خارج کنید و روی توری بگذارید تا قبل از برش و سرو خنک شود.
این کیک را می توانید ساده سرو کنید یا از هر نوع کرم و سس بنا به ذائقه خودتان تهیه کنید و برای رویه کیک استفاده نمایید.
شکر قهوه ای و خامه و کره رو با هم داخل ظرفی بریزید و روی حرارت قرار بدهید تا شکر کاملا حل شود. بعد از این که همه ی مواد ذوب شدند آنها را با هم ترکیب نمایید و اجازه دهید تا چند جوش بزند. بعد از اینکه شکر با همه مواد کامل حل شده بود کافی است آن را از روی حرارت بردارید. اجازه بدهید تا از دما بیافتد. سپس از این سس خوشمزه کاراملی روی کیک بریزید و بنا بر سلیقه از کمی پودر نارگیل برای تزئین روی آن استفاده کنید.