خیلی وقت ها افراد کنار غذا سالاد مصرف می کنند که لاغرتر شوند .زیرا سالاد سرشار از فیبر است و فیبر هم بدون کالری باعث احساس سیری می شود. اما مصرف این فیبرها همیشه هم مفید نیست و باعث سلامت وتناسب اندام نمی شود .
در واقع ما زمانی می توانیم از مصرف سالاد جهت کاهش وزن بهره ببریم که باعث اختلال در هضم غذای ما نشود و زمانی که سالاد با غذا مصرف می شود باعث ایجاد بیماری و خلط نابجا می شود.
مصرف سالاد با غذا توصیه نمی شود به چند دلیل :
- ماهیت بسیار سرد سالاد باعث می شود عمل ترشحی انزیم های گوارشی بخوبی صورت نگیرد. در نتیجه ی هضم ناقص انرژی غدا بخوبی آزاد نمی شود و باعث گرسنگی و سوء مزاج می شود .
- فیبر غیر قابل هضم است و مصرف ان در کنار غذای پخته ای که هضم سریع تری دارد منجر به بیشتر ماندن غذا در دستگاه گوارش و ایجاد نفخ و فساد می شود .
- املاح و ویتامین های غذا در کنار سالاد به خوبی جذب نمی شوند . در واقع سالاد مانع جذب یکسری املاح مانند کلسیم ، آهن و ... می شود . در مسیر جذب تداخل ایجاد می کند ویا پیوند نامناسبی با این املاح تشکیل می دهد که مانع جذب شان می شود.
مقاله ی تاثیر مصرف سالاد در لاغری
- بیشتر اوقات افرادی که تمایل به کاهش وزن دارند، دارای مزاج بلغم هستند. معده ی این افراد رطوبتی و تنبل است و هضم و جذب خوب و کاملی ندارند. مصرف سالاد ان هم در زمان گرسنگی باعث رطوبتی شدن بیشتر معده و سیستم هاضمه ی این افراد می شود. خود این رطوبت عامل نفخ، ورم و چاقی ناحیه شکم است. از جانب دیگر باعث احساس گرسنگی کادب برای این افراد در طی روز می شود.
- توصیه نی شود جهت کاهش اشتها و هضم و جذ ب درست غذا این افراد از سبزی خوردن در کنار غذا استفاده کنند .
- بهترین زمان مصرف سالاد برای این افراد، بین وعده ها همراه با مقداری سویق و یا گردو است. تا هم از وجود فیبر در رژیم غذایی بهره مند شوند و هم مشکل سوء مزاج و افزایش وزن واشتهای کاذب پیدا نکنند.
- در صورتی که خیلی عادت به مصرف سالاد دارند و ترک خوردن آن موجب عدم مصرف غذا می شود، و یا حتما تمایل دارند از سالاد کنار غذا استفاده نمایند، سبزیجات پخته ای مانند انواع گل کلم ها ( سفید، بروکلی و ... ) با مقداری هویج و آبلیمو و روغن زیتون می تواند مفید باشد.