تامین ویتامین ها و املاح بدن برای سلامت هر فردی در هر سنی مهم و ضروری است . خواه این فرد یک کودک در حال رشد باشد یا فردی سالخورده . زیرا بسیاری از اعمال در بدن وابسته به وجود املاح و ویتامین ها است . اما سوال این است که چگونه و بهترین راه دریافت انها چگونه است ؟
یکی از بهترین راهها دریافت املاح و ویتامین ها از طریق مصرف سویق است .
از سویق می توان در تهیه سوپ ، حلوا ، فرنی ، کتلت و ... استفاده کرد . مداومت در مصرف آن تغئیر قابل ملاحظه ای در رشد مو ، عضله سازی ، سلامتی و نشاط ، رفع کمخونی ، نرمال شدن اشتها ( هم افزایش اشتها و هم کاهش ان ) و... دارد .
زمانی که بعضی از غلات یا حبوبات یا بعضی میوه ها بطور کامل آسیاب شده یا آرد شوند و این آرد تفت داده شود نام آن سویق است .
مزیت و برتری فراوانی بر آرد معمولی دارد . در تهیه آرد معمولی سعی می شود پوسته ی دانه ها از آنها جدا شود و فقط از دانه ی بدونپوست آرد تهیه می شود . از آنجاییکه سبوس غلات و حبوبات منبع غنی از ویتامین ها و املاح است ، وقتی دانه را بدون پوست آن ارد کنیم دیگر این منبع غنی و سرشار املاح و ویتامین ها را نخواهیم داشت .
سویق ها منبع خوبی از ویتامین ها و املاح زیر هستند :
- ویتامین های B1 , B2 و فولیک اسید . از این ویتامین ها B1 در تولید انرژی مناسب مفید است پس بنابراین در سنین رشد و بارداری و برای بدنسازان بسیار قابل توجه است .
B 2 و اسید فولیک در فرایند خونسازی و تولید گلبول های بالغ و کارا نقش دارند . علاوه بر نقشی که ویتامین های B در سیستم عصبی و جلوگیری از افسردگی دارند .
- آهن : وقتی دانه غلات و یا حبوبات با سبوس کامل مصرف می شوند منبع خوبی از آهن غیر هم می باشند و نقش آهن در خون سازی برای همه ی سنین برای همگان واضح است .
همچنین در سویق فسفر ، منیزیم ، فیبر به میران قابل توجهی وجود دارد و چون سبوس دانه ها و غلات همراه آنهاست ، جوانه ی آنها که دارای مقدار قابل ملاحظه ای پروتئین است از انها جدا نمی شود و بعنوان منبع پروتئین مناسب تمام سنین بویژه کودکان ، ورزشکاران و بانوان در شرایط بارداری و شیردهی و ... است .
افرادی که ناراحتی کلیوی دارند ، قبل از مصرف حتما با پزشک خود مشورت نمایند .