مواد لازم | میزان |
آرد سه صفر (آرد شیرینی) | 250 گرم |
بکینگ پودر | 5 گرم |
تخم مرغ | 3 عدد |
خامه |
30 گرم - برای درست کردن گاناش به کار میرود. |
روغن مایع | 120 گرم |
شکر قهوه ای
جایگزین
- شکر سفید
|
220 گرم |
شکلات |
200 گرم - باید 150 گرم شکلات تخته ای را داخل کاپ کیک استفاده نمود و 50 گرم از آن برای تهیه گاناش به کار میرود. |
شیر گاو پرچرب | 250 گرم |
وانیل | یک چهارم قاشق چای خوری |
پودر کاکائو | 40 گرم |
1 - در شروع کار، فر را با دمای 350 درجه فارنهایت گرم کنید.
2 - شکلات تخته ای را خرد کنید و روی حرارت غیر مستقیم به روش بن ماری ( منظور بخار کتری است) قرار بدهید تا آب شود.
3 - در ابتدا تخم مرغ و شکر را با همزن برقی به مدت ۳ تا ۴ دقیقه خوب هم بزنید، تا حجیم و کش دار شود.
4 - وقتی مایع به غلظت مورد نظر رسید، حالا وانیل، روغن مایع و شیر را اضافه کنید و به مدت یک دقیقه با همزن خاموش هم بزنید تا مواد کاملا با هم ترکیب شوند و به صورت یکنواخت در بیاید.
5 - سپس شکلات آب شده را که از گرمی افتاده (شکلاتی که داخل آن استفاده میکنید به هیچ عنوان داغ نباشد) داخل مایع کاپ کیک بریزید.
6 - حالا در کاسه ای بزرگ آرد، بیکینگ پودر و پودر کاکائو را ۳ بار الک کنید تا کاملا با هم ترکیب شوند.
7 - مخلوط آرد را داخل مواد کاپ کیک بریزید و با لیسک به گونه ای مخلوط کنید که همه ی مواد یکدست شوند.
8 - بعد از این که مایع کاپ کیک آماده شد، از یک قاشق بزرگ (حدود 3 قاشق غذاخوری) برای تقسیم خمیر بین فنجان های مافین استفاده کنید. داخل قالب کاپ کیک یا مافین از موادتان تا دو سوم قالب را پر کنید چون باید فضای کافی برای پف کردن مافین ها باقی بماند.
9 - بعد از این که تمامی ظرف ها را از مایع کیک پر کردید، آنها را در فری که از پیش آن را گرم کردید، قرار بدهید.
- فر برقی ۱۶۵ درجه حدود ۲۵ دقیقه زمان میبرد تا کیک ها پخته شود، همچنین کاپ کیک ها را روی طبقه وسط که المنت پایین روشن است قرار دهید و در 5 دقیقه انتهایی المنت بالا را روشن کنید.
- فر گازی دمای ۱۷۰ الی ۱۸۰ درجه ، طبقه وسط حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه .
10- بعد از پخت که کاپ کیک ها را از فر خارج کردید، حدود 20 تا 30 دقیقه صبر کنید تا از دما بیافتد، آنها را روی توری بگذارید تا قبل از سرو کاملا خنک شود.
تا این مرحله می توانید بدون تزئین کردن کیک را سرو نمایید.
بعد از پخت میتوانید برای تزیین از گاناش استفاده کنید.
۵۰ گرم شکلات را روی حرارت غیر مستقیم به روش بن ماری ( منظور بخار کتری است) قرار دهید، تا شکلات ها آب شوند و بعد ۳۰ گرم خامه به آن اضافه کنید. وقتی همه ی مواد رقیق شدند با لیسک آن را هم بزنید تا کاملا مخلوط و یکدست شوند. سپس آن را از روی حرارت بردارید. ( و تا زمانی که مایع یکدستی به ما بدهد، اجازه بدهید روی حرارت بماند. )
- برای این که گاناش غلیظ تری داشته باشید میتوانید، میزان شکلات را نسبت به خامه زیادتر بریزید، (که توصیه میشود گاناش غلیط تر باشد، چون برای روکش گاناش هر چه سفت تر باشد، کیک مجلسی تری خواهید داشت.) همچنین بنا بر سلیقه خودتان می توانید به نسبت مساوی از خامه و شکلات استفاده کنید که در این صورت گاناش رقیق تر است.
بعد که کمی از حرارت افتاد، ماسوره مد نظر را به سر قیف یکبار مصرف متصل کنید، از مایع گاناش داخل قیف ریخته و روی کاپ کیک ها را ماسوره بزنید و در صورت تمایل، روی آن را با پاشیدن شکلات یا مینی چیپس تزئین کنید.
- بسته به اندازه کاپ کیک شما تعداد نهایی متفاوت است.
- همچنین با این مواد اولیه می توانید به جای قالب کاپ کیک و مافین، داخل یک قالب بزرگ و آن را به صورت کیک درست کنید، قالب ۲۵ در ۲۰ سانت یا گرد بین ۲۰ تا ۲۳ سانتی متر، با همان دما و تایم پخت ۴۵ الی ۵۰ دقیقه.