کدو حلوایی محصولی گیاهی ویژه ی فصل سرما می باشد و بر خلاف تصور همه که ان را سبزی می شناسند ، از نظر گیاه شناسی یک میوه است . طعمی شیرین و مطبوع دارد . و سرشار از مواد معدنی ، املاح و فیبر و ویتامین است و خواص ویژه ای به ان داده است . جهت انتخاب یک کدو حلوایی تازه و رسیده دقت کنید کدویی را انتخاب کنید که رنگ همه ی قسمت های ان نارنجی و یکنواخت باشد و سبزی در رنگ ان دیده نشود . از جانب دیگر ساقه ی ان ترد و تازه باشد که نشان از تازگی و طراوت ان دارد .
این محصول زمستانی دارای ترکیبات زیر است :
- ویتامین A
- ویتامین C
- ویتامین E
- ویتامینB 1
- ویتامین B 3
- ویتامین B 6
- اسید فولیک
- پتاسیم
- منیزیم
- منگنز
و مقادیر قابل توجهی فیبر می باشد .
کمک به کاهش فشار خون :
از جمله عواملی که باعث حالت ریلکس در دیواره ی عروق می شود و انقباض و تنگ شدن عروق را به تاخیر می اندازند ، پتاسیم است . همچنین منیزیم نیز از عوامل کاهنده ی فشار خون به حساب می آید . کدو حلوایی هر دوی این عوانل را دارا می باشد . علاوه براین وجود فیبر قابل توجه در کدو حلوایی یک نکته ی مثبت دیگر ان برای کمک به کاهش فشار خون است .
جبران کمبود رشد کودکان :
کودکانی که به خوبی وزن نمی گیرند استفاده از کدو حلوایی بعنوان میان وعده برای شان بسیار مفید است . در صد اب کدو حلوایی بالاست و رطوبت مناسب رشد را برای کودک فراهم می کند . همچنین سرشار از املاح و ویتامین هایی است که بطور طبیعی وارد بدن می شود و باعث دستیابی به رشد مناسب کودک می شود .
خواص آنتی اکسیدانی :
امروزه کمتر شخصی است که در معرض اکسیدان ها و عوامل اسیب رسان قرار نداشته باشد . این عوامل مهاجم دامنه ی وسیعی از اسیب را برای بافت های بدن دارند . در دیواره ی عروق باعث اسیب و تروما و شروع گرفتگی عروق می شود که زمینه ساز بیماری های قلبی و سکته می شود . در بافت های مختلف این عوامل مهاجم نی توانند باعث خارج شدن سلول ها از روند رشد طبیعی خود شوند و انواع سرطان را در بافت های مختلف ایجاد کنند . در مقابل این عوامل مهاجم ویتامین های A , E ,C بعنوان پاکسازی کننده ی بدن از این عوامل و اصطلاحا عوامل انتی اکسیدان شناخته می شوند . کدو حلوایی با دارا بودن این ۳ ویتامین باعث حفظ سلامت قلب و عروق ، حفظ جوانی و شادابی و نشاط بدن می شود .
مفید در کاهش قند خون :
از جمله عوامل موثر در کاهش جذب قند و کنترل قند خون افراد دیابتی ، فیبر می باشد . کدو حلوایی خود دارای کربوهیدرات اندکی می باشد و فیبر قابل ملاحظه ای نیز دارد . وجود چنین ترکیبی باعث می شود مصرف کدو حلوایی برای افراد دیابتی مفید و سودمند باشد . البته از مصرف زیاده از حد ان باید پرهیز کرد زیرا باعث افت فشار و گیجی می شود .
ترکیبات انتی اکسیدانی کدو حلوایی به حفظ سلامت قلب و عروق ، کلیه و سیستم بینایی افراد دیابتی کمک می کند .
کدو حلوایی و بینایی :
از جمله ویتامین های موثر در سیستم بینایی ویتامین A می باشد . همینطور مواد غذایی دارای ویتامین A باعث حفظ سلامت چشم و جلوگیری از اسیب های احتمالی ناشی از اشعه های مضر مانند UV برای چشم است .
چگونگی استفاده :
- میزان رطوبت کدو حلوایی بالا می باشد ، بنابراین بهتر است برای استفاده از ان از ادویه هایی مانند دارچین ، زنجبیل و ... استفاده کنید .
- افرادی که دچار نفخ و مشکلات معدی می شوند قبل از مصرف ان حتما با پزشک مشورت کنند و در میزان مصرف آن احتیاط را رعایت کنند .
- کدو حلوایی را می توانید بصورت شکم پر ، خورش ، تکه های کوچک کبابی یا سرخ شده و ابپز به همراه یک طعم دهنده استفاده کنید .