مجله خوراکی ها دستورهای غذایی دسر
انواع دسر هندوانه

انواع دسر هندوانه

سمانه سادات متینی سمانه سادات متینی در 08 تیر 1402 magfood.ir/3t
فهرست مطالب

زمانی که فصل تابستان شروع می شود همه به دنبال نوشیدنی و دسرهای خنک هستند. در این فصل انواع و اقسام نوشیدنی ها و دسرها با بستنی و میوه های تابستانی قابل درست کردن است. با درست کردن آنها در منزل می توانید در دورهمی ها از میهمانان تان پذیرایی کنید. دسرهای تابستانی معمولاً با میوه ها و بستنی و مایعات درست می شوند اکثر بچه ها دسرهای تابستانی را دوست دارند و از خوردن آن لذت می برند. در مقاله ی قبلی مطالبی در مورد میوه ی تابستانی هندوانه بیان شد. در این مقاله سعی داریم دستور تهیه ی چند دسر با هندوانه را بیان کنیم.

 

نوشیدنی های تابستانه با هندوانه

 

گراتینای هندوانه:

این دسر یک دسر ایتالیایی است و بسیار ساده تهیه می شود. تهیه و اماده سازی این دسر را در فصل تابستان توصیه می کنیم .

● مواد لازم جهت تهیه ی گراتینای هندوانه:

- هندوانه دو پیمانه

-  آب لیمو (قابل حذف و به دلخواه می تواتید از ان استفاده کنید.) 

- شکر بستگی به شیرینی میوه دارد و ذائقه ی شما که چقدر دسر را شیرین دوست دارید .

- گلاب یک قاشق 

- آب نصف لیوان ( می توانید از اب میوه های رنگی مانند البالو هم استفاده کنید به جای اب )

مراحل تهیه ی گراتینای هندوانه :

گرانیتا دسر یخی ایتالیا فقط با هندوانه و کمی شکر و کمی آب لیمو درست می شود. کافی  است هندوانه را با مخلوط کن پوره کنید. اگر هم مخلوط کن ندارید می توانید هندوانه را رنده کنید. سپس آب هندوانه رابگیرید و در فریزر بگذارید تا یخ بزند.

وقتی آب هندوانه یخ زد کافی است  با یک چنگال روی یخ را بتراشید. گرانیتای شما آماده است.

مرحله ی اول :

ابتدا هندوانه ها را خرد می کنیم و سپس  هسته های ان را در می اوریم و در مخلوط کن ریخته و پوره  می کنیم. ابتدا کمی اب میوه ی قرمز در ان می ریزیم تا هندوانه ها به راحتی در مخلوط کن بچرخند.

مرحله ی دوم:

یکی دو دقیقه که چرخید ، شکر و یک عدد آب لیمو ترش وگلاب می ریزیم و مجددا  مخلوط می کنیم . بعد در صافی ریخته تا آب هندوانه صاف بشود. 

در صورتی که دوست دارید با پالپ میل کنید، نیازی به صاف کردن نمی باشد.

مرحله ی سوم :

آب هندوانه را درون یک ظرف بزرگ بریزید و برای حداقل ۴ ساعت در فریزر بگذارید ،  تا کاملا یخ بزند.  وقتی آب هندوانه یخ زد یک چنگال بردارید و روی یخ هندوانه بکشید تا خرده های یخ درشت داشته باشیم. یخ را نباید با دستگاه خرد کنید چون گرانیتا دانه های درشت یخ هست و مثل یخ در بهشت پوره نیست.

مرحله ی چهارم :

گراتینا را  در ظرف ریخته و با لیمو با نعنا میل می کنیم.

 

خواص هندوانه

 

دسر هندوانه - بستنی :

بستنی یک دسر پر طرف دار تابستانی است . همراهی بستنی با هندوانه باعث اماده سازی یک دسر تابستانی ویژه می شود.

● مواد لازم جهت تهیه ی دسر هندوانه - بستنی :

• ژله هندوانه ۱ بسته

. ژله لیمو ۱ بسته

. ژله آلوئه ورا ۱ بسته

بستنی وانیلی ۱ یا ۱/۵ لیوان دسته دار فرانسوی

• آب جوش ۲/۵ لیوان دسته دار فرانسوی

•۱/۲ لیوان اب هندوانه بدون‌پالپ

• شکلات چیپسی به میزان لازم

مراحل طرز تهیه دسر هندوانه - بستنی :

این دسر بستنی هندوانه خوشمزه به خاطر استفاده از ژله هندوانه یکی از دسرهای خوشمزه برای شب یلدا هم هست. البته می توانید از آن برای دیگر مناسبت ها و مهمانی ها هم استفاده کرده یا به عنوان یک عصرانه تابستانی برای رفع عطش آن را میل کنید . برای مشاهده جزییات تهیه این دسر بستنی با طعم هندوانه با ما همراه باشید.

مرحله ی  اول :

در این مرحله مواد دسر را آماده کنید .

در اولین مرحله از طرز تهیه دسر با هندوانه و بستنی، بستنی وانیلی را از فریزر بیرون بیاورید و مدتی روی کابینت قرار دهید ،  تا در دمای محیط نرم شود . سپس قالبی که می خواهید ژله را در آن درست کنید، کمی چرب کنید و در فریزر بگذارید بهتر است از یک ساعت قبل قالب را در فریزر بگذارید.

مرحله ی  دوم:

 در این مرحله ژله ها را اماده می کنیم. پودر ژله هندوانه را در یک کاسه بریزید و  نیم لیوان آب جوش به آن اضافه کنید برای خوشرنگتر شدن، ژله چند قطره رنگ خوراکی هم میتوانید به آن اضافه کنید. ظرف را روی حرارت غیر مستقیم ترجیحا حرارت بخار آب قرار دهید تا بن ماری شده و دانه های ژله حل شوند سپس ۱ لیوان اب هندوانه صاف شده ی بدون پالپ به ان اضافه می کنیم و اجازه دهید ژله خنک شود.

مرحله ی سوم :

 در این مرحله بستنی و ژله را میکس کنید.

به اندازه ۲ قاشق غذاخوری از بستنی را به ژله ای که از دما افتاده است ، اضافه کنید و هم بزنید. سپس مخلوط ژله و بستنی را در قالب بریزید و در یخچال بگذارید تا ببندد. قالب بهتر است ترجیحا به شکل هندوانه باشد و ارتفاع مایه ژله بستنی به حدود ۱/۵ سانتیمتر برسد. اجازه دهید ژله ببندد.

مرحله ی چهارم:

اماده کردن ژله آلوئه ورا . در این مرحله از طرز تهیه دسر هندوانه با بستنی ،  ژله آلوئه ورا را در یک کاسه به همراه ۱ لیوان آب جوش حل کنید و اجازه دهید بن ماری شود . بعد از سرد شدن آن را با نصف بستنی مخلوط کنید . این مخلوط را روی ژله ی قرمز که در یخچال داشتید و خودش را گرفته ،  بریزید و دوباره به یخچال برگردانید تا این ژله هم خودش را بگیرد.

مرحله ی پنجم:

اماده کردن ژله ی لیمو در این قسمت انجام می شود . ژله ی لیمو را بدین نحو درست کنید :

پودر ژله لیمو را هم مانند ژله هندوانه و آلوئه ورا در یک لیوان آب جوش حل کرده و به آن بقیه بستنی را اضافه کنید . بعد از بستن لایه دوم این لایه را هم اضافه کنید تا قالب پر شود. صبر کنید لایه سوم ژله هم ببندد . سپس قالب را از یخچال بیرون بیاورید قالب را ۱۰ تا ۲۰ ثانیه در آب جوش بگذارید تا ژله به راحتی جدا شود. قالب را در ظرف سرو برگردانید و روی آن را با شکلات چیپسی تزیین و سرو کنید.

 

 

میلک شیک هندوانه :

احتمالا اسم میلک شیک هندوانه را در منوی کافه ها زیاد دیده باشید . شما خودتان هم در خانه می توانید به سادگی این دسر خوشمزه را درست کنید و بعد از وعده ی اصلی یا به عنوان عصرانه برای روزهای گرم تابستان از نوشیدن آن لذت ببرید . این دسر با هندوانه و بستنی بسیار سریع و با مواد ساده درست می شود .

مواد لازم برای تهیه دسر میلک شیک هندوانه

- هندوانه ۲ لیوان دسته دار فرانسوی خرد شده . - بستنی وانیلی ۱ لیوان دسته دار فرانسوی

- شیر پر چرب ۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی -  شکر ۱ قاشق چای خوری یا به میزان دلخواه  - خامه در صورت دلخواه برای تزیین

● مراحل طرز تهیه دسر میلک شیک هندوانه :

- مرحله ی اول :

ابتدت باید دسر را آماده کنید. برای طرز تهیه دسر میلک شیک هندوانه، هندوانه تازه را خرد کنید و در مخلوط کن بریزید. سپس بستنی شیر و شکر را به آن اضافه کنید و مواد را با هم بزنید. اگر هندوانه تان شیرین است،  می توانید شکر را حذف کنید.

اکنون میل شیک شما اماده است. ان را درلیوانی بریزید و سرو کنید.

 

انواع دسر طالبی

 

فالوده ی هندوانه :

فالوده هندوانه به خصوص برای افرادی که طبع گرمی دارند ، شبیه اسموتی هندوانه درست مانند یک معجزه عمل می کند . یک دسر فوق العاده خنک و خوشمزه که مثل فالوده طالبی می تواند بدن تان را از درون خنک کند و حرارت بدن را کاهش دهد. طرز تهیه فالوده هندوانه بسیار راحت است و به روش های متفاوتی آماده می شود. اگر دوست دارید درست کردن فالوده هندوانه خانگی را به چند روش مختلف یاد بگیرید و در گرمای تابستان با یک دسر هندوانه بی نظیر از مهمانی های تان  پذیرایی، کنید بهتر است در این قسمت با ما همراه باشید. این دسر بسیار راحت تهیه می شود.

●مواد لازم برای تهیه فالوده هندوانه بدون رشته

- شیر پرچرب ۱ لیتر

- شکر ۱/۴ لیوان فرانسوی دسته دار

- شربت گل محمدی ۳ قاشق غذاخوری

- هندوانه خرد شده ۲ لیوان فرانسوی دسته دار

- پودر هل ۱/۲ قاشق چای خوری

- پسته خرد شده ۱/۳ لیوان فرانسوی دسته دار

- گل محمدی خشک شده به مقدار لازم برای تزیین

●  طرز تهیه فالوده هندوانه بدون رشته :

درست کردن فالوده هندوانه بدون رشته بسیار راحت است. این فالوده هندوانه خانگی عطر فوق العاده ای دارد. شما می توانید برای تهیه این دسر به جای شربت گل محمدی از هر نوع شربت دیگری که دوست دارید نیز استفاده کنید. در ادامه می توانید با طرز تهیه فالوده هندوانه بدون رشته آشنا شوید.

- مرحله ی اول:

آماده کردن شربت فالوده است .در اولین مرحله از طرز تهیه فالوده هندوانه باید شیر ،  شکر و پودر هل را در یک قابلمه بریزید و آن را روی حرارت متوسط شعله گاز قرار دهید تا به جوش بیاید زمانی که این ترکیب به جوش آمد آن را هم بزنید و شعله گاز را خاموش کنید .

مرحله ی دوم:

هندوانه ها که جز اصلی این فالوده هستند ، باید یخ بزنند .در این مرحله به سراغ تکه های هندوانه بروید و  هندوانه ها را در ظرف در بسته بریزید و برای حدود ۱ تا ۲ ساعت در فریزر قرار دهید تا منجمد شوند .

مرحله ی سوم:

 ترکیب کردن مواد فالوده هندوانه است. در این مرحله باید شربت گل محمدی و پسته خرد شده را به ترکیب شی، شکر و پودر هل که از قبل آماده کرده بودید و روز گاز قرار داشت، اضافه و خوب با هم ترکیب کنید. البته دقت کنید که برای ادامه ی کار، کاملا محتویات قابلمه خنک شده باشند.

مرحله ی چهارم:

 آماده کردن  هندوانه برای مخلوط شدن با سایر مواد فالوده است. می تواتید تکه های یخی هندوانه را میکس کنید . البته میکس کردن هندوانه برای تهیه این فالوده کاملاً اختیاری است، در واقع برای تهیه این فالوده هندوانه هم می توانید از تکه های هندوانه به صورت درسته و هم میکس شده استفاده کنید. برای میکس کردن هندوانه باید آن را در مخلوط کن بریزید و بعد از میکس شدن با مواد فالوده ترکیب کنید. در انتها می توانید روی فالوده را با پودر پسته و گلبرگ های گل محمدی خشک شده تزیین کنید.

 

 

● نکاتی جهت طرز تهیه ی فالوده ی هندوانه :

* اگر فالوده هندوانه را به صورت قالبی درست می کنید ، می توانید قالب را برای چند ثانیه در آب جوش قرار دهید تا فالوده به راحتی از آن خارج شود.

* برای درست کردن فالوده هندوانه قالبی می توانید به جای عرق نسترن از عرق بیدمشک یا عرق گلاب نیز استفاده کنید.

* بهتر است برای  تهیه ی فالوده هندوانه،  از هندوانه ی رسیده و شیرین استفاده کنید . در این صورت میتوانید شکر را حذف کنید و فالوده ی هندوانه برای افراد دیابتی نیز قابل استفاده خواهد بود.

* برای منجمد کردن هندوانه حتماً آن را در ظرف درب بسته یا کیسه فریزر قرار دهید تا طعم و بوی هندوانه ها تغییر نکند.

* در صورتی که دوست دارید طعم فالوده هندوانه شما ترش باشد ، می توانید از مقدار لیمو ترش بیشتری در آن استفاده کنید.

* برای عطر بیشتر فالوده هندوانه با لیموترش می توانید از پوست رنگی روی لیمو نیز در فالوده استفاده کنید.

* در طرز تهیه فالوده هندوانه و لیموترش می توانید مقداری یخ به ترکیب هندوانه اضافه کنید و همراه با آن میکس کنید تا فالوده شما بافت رقیق تری پیدا کند.

* در صورت تمایل می توانید هندوانه فالوده خانگی را در کنار بستنی نیز سرو کنید.

 

فالوده هندوانه ی رشته ای - قالبی:

مواد لازم برای تهیه فالوده هندوانه ی  رشته ای - قالبی:

- هندوانه خرد شده ۳ لیوان فرانسوی دسته دار

- شکر ۱۰۰ گرم

- فالوده رشته ای آماده ۵۰۰ گرم

- پودر ژلاتین ۲ قاشق غذاخوری

- عرق نسترن یا آب ۱/۲ لیوان فرانسوی دسته دار

مرحله ی  اول‌ :

در این مرحله  ژله را برای تهیه ی فالوده اماده می کنیم .

در ابتدا باید ژله اماده شود . برای این کار باید آب یا عرق نسترن را در ظرفی بریزید . پودر ژلاتین را به آن اضافه کنید و مدتی صبر کنید تا ژلاتین ها به خود اب بگیرد و کمی پفکی شود و در اینصورت ، راحت تر در عرق حل خواهد شد . سپس ظرف را روی حرارت غیر مستقیم بخار کتری قرار دهید و ژلاتین را هم بزنید تا کاملاً در آب یا عرق نسترن حل شود . سپس آن را کنار بگذارید تا کاملاً خنک شود .

مرحله ی دوم :

میکس کردن هندوانه برای تهیه ی  فالوده است .

در این مرحله باید هندوانه را نصف کنید و پوست و دانه های آن را جدا کنید. سپس هندوانه را خرد کنید و آن را در مخلوط کن بریزید . اجازه دهید 

هندوانه ها کاملا میکس شوند تا در مرحله ی صاف کردن اب هندوانه مقدار پالپ کمتری از ان جدا شود .

مرحله ی سوم

 رد کردن هندوانه از صافی تا پالپ‌های ان جدا شوند و کاملا صاف و یکدست شوند .بعد از میکس کردن هندوانه، در این مرحله از طرز تهیه فالوده هندوانه باید یک میکس هندواته ی صاف و یکدست داشته باشیم . بهتر است مرحله ی میکس کردن به خوبی انجام شود تا در این مرحله پالپ کمتری از هندوانه جدا شود.

مرحله ی چهارم

 اضافه کردن شکر به هندوانه است. البته چنانچه هندوانه شیرین باشد ، شکر کمتری مورد نیاز است . جهت تهیه ی این دسر بصورت کم کالری، از شکر استفاده نکنید. اگر تمایل به افزودن شکر دارید، در این مرحله از طرز تهیه ی فالوده هندوانه خانگی با فالوده رشته ای باید شکر را به هندوانه میکس شده اضافه کنید و هم بزنید تا دانه های شکر کاملاً در هندوانه حل شود.

مرحله ی پنجم:

 ترکیب کردن مواد فالوده ی هندوانه در این مرحله باید انجام شود و قالب زده شود.

در این مرحله ژلاتینی را که از قبل آماده کرده بودید و در عرق حل شده بود و خنک شده بود ، با فالوده آب شده و ترکیب هندوانه ی میکس شده ی صاف شده و شکر مخلوط کنید. یک قالب ژله را با برس چرب کنید و مواد فالوده را در آن بریزید. در صورت تمایل در قالب های یخ کوچک و شکل دار هم می توانید بریزید.

مرحله ی  ششم

 آماده کردن فالوده هندوانه است جهت سرو کردن .در آخرین مرحله از طرز تهیه فالوده ی  هندوانه باید قالب را برای ۲ تا ۳ ساعت در یخچال قرار دهید تا ژله خودش را بگیرد و آماده شود. سپس قالب را از یخچال خارج کنید و آن را برگردانید.

 

فالوده ی هندوانه با لیمو ترش:

اگر با طرز تهیه آب هندوانه و لیمو آشنا باشید، حتماً می دانید که ترکیب طعم لیموترش با هندوانه چقدر لذیذ و خوشمزه است . حال تصور کنید یک فالوده هندوانه با طعم لیموترش چقدر می تواند در گرمای تابستان خوش طعم و دلپذیر باشد. همان طور که می دانید برای درست کردن فالوده باید از فالوده رشته ای استفاده کنید . هر چند طرز تهیه فالوده رشته ای بسیار ساده است ، اما برای سرعت بخشیدن به مراحل درست کردن این فالوده پیشنهاد م یشود از فالوده رشته ای آماده استفاده کنید.

● مواد لازم برای تهیه فالوده هندوانه و لیموترش:

- هندوانه خرد شده ۳ لیوان فرانسوی دسته دار - آب لیموترش تازه:۱ قاشق غذاخوری

- شکر ۱/۲ لیوان فرانسوی دسته دار

- فالوده رشته ای آماده ۵۰۰ گرم

مرحله ی اول

در ابتدا مرحله ی منجمد کردن هندوانه است.

در اولین مرحله از طرز تهیه فالوده هندوانه باید پوست هندوانه را جدا کنید و آن را خرد کنید . سپس دانه های هندوانه را جدا کنید و هندوانه ها را روی یک ظرف در کنار هم بچینید و برای ۱ تا ۲ ساعت آنها را در فریزر قرار دهید تا منجمد شوند.

مرحله ی دوم‌

 میکس کردن هندوانه همراه با لیموترش و شکر است .بعد از چند ساعت که تکه های هندوانه منجمد شدند ، در این مرحله از درست کردن فالوده خونگی و خوشمزه باید هندوانه را همراه با آب لیموترش تازه و شکر در مخلوط کن بریزید و كاملاً با هم میکس کنید تا یکدست شوند . برای میکس کردن تکه های منجمد شده هندوانه می توانید از گوشتکوب برقی نیز استفاده کنید.

مرحله ی سوم:

 مخلوط کردن همه مواد فالوده هندوانه است.

در آخرین مرحله از طرز تهیه فالوده هندوانه و زمانی که هندوانه ها را میکس کردید می توانید فالوده را از فریزر خارج کنید و آن را با ترکیب هندوانه و لیموترش و شکر و فالوده ی امادا مخلوط کنید. سپس بلافاصله این فالوده خوشمزه را در ظرف مورد نظرتان سرو کنید و میل نمایید.

 

 

برچسب ها: رسپی, دسر
0 نفر این پست را پسندیده اند. این مطلب را به اشتراک بگذارید:
به اشتراک بگذارید در :
مطالب مرتبط

مشاهده موارد بیشتر
نظر خود را بنویسید

برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.