مجله خوراکی ها دستورهای غذایی کیک و شیرینی شیرینی خشک
طرز تهیه شیرینی سنتی عسلی

طرز تهیه شیرینی سنتی عسلی

محدثه ابراهیمی محدثه ابراهیمی در 04 مهر 1402 magfood.ir/60
مواد لازم
مواد لازم میزان
آرد برنج 70 گرم
آرد جوانه گندم 130 گرم
آرد نخودچی 70 گرم
زعفران دم کرده 1 قاشق چای خوری
عسل 1.5 قاشق سوپ خوری
پودر شکر 150 گرم
پودر هل سبز 1.5 قاشق چای خوری
کره
جایگزین
- روغن قنادی
170 گرم
- کره و روغن صاف مجموعا 170 گرم شود.

طرز تهیه 

 این شیرینی های عسلی عالی هستند! شیرینی ها بدون اینکه بیش از حد شیرین باشند، طعم بسیار شیرینی دارند. آنها در مرکز کاملاً نرم هستند و هنگامی که اولین لقمه را می‌خورید، متوجه شوید که چگونه لبه‌های کمی ترد آن بافتی خارق‌العاده به شیرینی می‌دهد.
این شیرینی ها برای هر مناسبتی، از مهمانی‌ها گرفته تا غذا خوردن، یا فقط به عنوان یک میان‌وعده خوشمزه بعد از مدرسه، فوق‌العاده هستند. آنها به راحتی در چند مرحله آماده میشوند و شما نیازی به مواد اولیه زیادی ندارید. سخت ترین بخش در مورد این دستور العمل یا کلید بدست آوردن شیرینی های عسلی عالی این است که، باید صبور باشید و بگذارید خمیر در یخچال خنک شود. با این حال، صبر نتیجه خواهد داد و شیرینی های بی نظیری خواهید داشت. بنابراین، دستورالعمل های گام به گام را دنبال کنید تا شیرینی های سنتی عسلی خوشمزه را درست کنید.

1.مواد اولیه را در دمای محیط قرار دهید. (همیشه قبل از پختن کیک و شیرینی مطمئن شوید که موادی مانند کره، تخم مرغ، شیر، ماست و غیره در دمای اتاق هستند، مگر اینکه دستور غذا خلاف آن را نشان دهد! این تضمین می کند که آنها راحت تر در خمیر ترکیب می شوند و منجر به بافت کلی بهتر می شود. برای بهترین نتیجه، 30 دقیقه تا یک ساعت قبل از پخت همه مواد را از یخچال خارج کنید.)

2.در ظرف مناسبی آرد جوانه گندم، آرد نخودچی و آرد برنج را باهم مخلوط کنید و سپس 3 مرتبه آن را الک کنید و کنار بگذارید.

3.حالا، کاسه مناسبی برداشته، کره و روغن صاف را خوب مخلوط کنید، با همزن برقی بزنید تا یکدست شود.

4.سپس پودر شکر را به آن افزوده و مجددا هم بزنید.

5.زعفران دم کرده، عسل و هل سائیده را به آن اضافه نمائید.

6.حالا مخلوط سه آرد الک شده را به تدریج به مواد قبلی اضافه نمایید و این ترکیب را هم بزنید تا کاملا یک شکل و یکدست شود. (خمیر ممکن است کمی نرم به نظر برسد«مخصوصاً اگر آرد را خیلی سریع اضافه کنید»، اما حتماً کناره‌ها و کف ظرف را با لیسک کاملا بکشید تا مواد شیرینی به طور یکنواخت ترکیب شوند.)

7. روی کاسه خمیر شیرینی را با پلاستیک بپوشانید که خشک نشود و آن را حدود 1 تا 2 ساعت در یخچال استراحت دهید.(اگر خمیرتان چسبناک است، مدت بیشتری خنک کنید.)

8.پس از استراحت خمیرو سرد شدن، فر را با دمای 150درجه فارنهایت گرم کنید. سینی فر را با روغن و آرد برنج چرب کنید و یا با کاغذ روغنی بپوشانید. پوسته کاغذ روغنی را نیز اسپری روغن کنید.(در ضمن استفاده از کاغذ روغنی برای راحت تر جداشدن شیرینی ها از سینی توصیه میشود، لازم به ذکر است، باید اجازه دهید تا شیرینی ها سرد شود تا بتوان به راحتی آن را از سینی جدا کنید، اگر زمانیکه شیرینی ها داغ است آن را جدا کنید، شیرینی شما کاملا خورد میشود.)

9.حالا خمیر سرد شده را با ½ قاشق غذاخوری برداشته گرد کرده و گلوله های کوچکی درست کنید و روی آن نقش بیندازید. 

10.حالا که همه ی شیرینی ها، یک دست و یک شکل شدند، سینی را در طبقه بالاتر از وسط قرار دهید و اجازه دهید، به مدت 10 تا 12 دقیقه با حرارت 150 درجه فارنهایت بپزند. ( لبه های شیرینی ها فقط باید طلایی باشد. مراقب شیرینی ها باشید چون سریع قهوه‌ای می‌شوند و چیزی که می‌خواهید یک قوام کم رنگ و تازه پخته شده است. تا زمانی صبر کنید که کمی طلایی شوند. اجازه ندهید قهوه ای شوند، در غیر این صورت خیلی ترد و شیرینی کمی کره ای خواهند داشت که فرم اصلی شیرینی بدین گونه نیست.)

11.همچنین به شیرینی ها اجازه دهید 30 دقیقه در سینی خنک شوند و سپس آن ها را به توری منتقل کنید تا کاملا خنک شوند. 

نکات دستور غذا

عسل: مهمترین عنصر در این شیرینی عسلی محسوب میشود! از عسلی استفاده کنید که از طعم آن لذت می برید. عسل شبدر ، عسل گل وحشی، عسل شکوفه پرتقال و حتی عسل اسطوخودوس همگی گزینه‌های عالی هستند که طعم لطیف و متمایز خود را به این شیرینی می‌دهند.

شکر : من عاشق استفاده از شکر قهوه ای در دستور العمل های شیرینی هایم هستم زیرا طعم و رطوبت کافی را اضافه می کند در عین اینکه شیرینی را به یک میان وعده مقوی و سالم تبدیل میکند. در این دستور میتوانید شکر قهوه ای را آسیاب کنید و به عنوان پودر شکر استفاده کنید در ضمن لازم به ذکر است در صورت استفاده کمی رنگ شیرینی تیره تر خواهد شد.

- مطمئن شوید که کره شما نرم شده است، اما نه آنقدر نرم که روغنی باشد. اگر خیلی نرم باشد خمیر شما نیز نرم می شود. این امر مستلزم زمان خنک شدن طولانی تری در یخچال خواهد بود، در غیر این صورت یک خمیر چسبناک در شیرینی های عسلی خواهید داشت که در حین پخت بیش از حد پخش می شوند.
- برای بدست آوردن یک شیرینی پف دار و نرم، مهم است که کره، عسل و پودر شکر را کاملا خامه ای کنید.

- مراقب باشید این شیرینی های عسلی را بیش از حد نپزید، زیرا وقتی از فر خارج می‌کنید، کمی سفت، خشک و شکننده می‌شوند.

سوالات متداول


آیا می توان این خمیر شیرینی را زودتر درست کرد؟
خمیر را می توان تا 5 روز زودتر آماده کرد و در یخچال نگهداری کرد. خمیر را همان طور که هست نگهداری کنید. فقط مطمئن شوید که روی خمیر را پوشانده تا هیچ بویی از یخچال گرفته نشود. اگر خمیر بعد از چند روز در یخچال سفت شد، بگذارید چند دقیقه روی پیشخوان بماند تا بتوانید به راحتی خمیر را بردارید.

آیا می توان خمیر کوکی را فریز کرد؟
می‌توانید گلوله‌های خمیر شیرینی را در یک کیسه یا ظرف مناسب در فریزر تا ۱ ماه فریز کنید اما زمان پخت را 2 تا 3 دقیقه افزایش دهید. 

نحوه نگهداری

این شیرینی های عسلی به مدت 1 هفته در ظرف دربسته در دمای اتاق تازه می مانند.

نشانه های پخت شیرینی

- اگر زیاد شیرینی درست می‌کنید، می‌دانید که هر تغییر جزئی در دستور غذا می‌تواند به راحتی بافت و طعم را تغییر دهد. راه‌های زیادی برای تغییر شیرینی پخته شده توسط شما برای بهتر شدن وجود دارد. برای شیرینی، فقط مواد تشکیل دهنده نیست، بلکه مدت زمانی که در فر سپری می شود نیز می تواند تفاوت زیادی ایجاد کند. لذا به این تکنیک ها توجه کنید تا شیرینی  با کیفیتی داشته یاشید.

- لبه های قهوه ای طلایی:  یک شیرینی کاملاً پخته شده دارای لبه های روشن و قهوه ای طلایی خواهد بود. اگر لبه ها قهوه ای تیره یا مشکی هستند، آنها را زیاد پخته اید. از طرف دیگر، اگر رنگ پریده بدون رنگ قهوه ای عسلی باشد، هنوز آماده نیستند.
- دارای سطح یکسان: یک شیرینی که به خوبی آماده شده باشد، سطح بالایی یکدست و کمی سفتی خواهد داشت. اگر سطح آن سخت باشد، شیرینی بیش از حد پخته می شود. با این حال، اگر سطحش هنوز مرطوب است، شیرینی هنوز آماده نیست.
- شیرینی به کاغذ روغنی نچسبیده است: شیرینی ها در حین پخت سه مرحله را طی می‌کنند و دو مرحله از آنها شامل چسبیدن به کاغذ است. 
وقتی شیرینی ها را روی سینی قرار می دهید، بسیار مرطوب می شوند و به کاغذ پخت می چسبند. این کار تا زمانی که شیرینی کامل پخته شود ادامه خواهد داشت.
وقتی شیرینی کاملاً آماده شد، شل می‌شود و می‌توانید به راحتی آن را از کاغذ روغنی جدا کنید. اما وقتی شیرینی بیش از حد پخته شد، دوباره شروع به چسبیدن به کاغذ پخت یا روغن می کند. این اتفاق می افتد زیرا شروع به از دست دادن رطوبت بیش از حد می کند و باعث می شود که به کاغذ بچسبد. امیدوارم که به تمامی نکات توجه کنید و این شیرینی سنتی عسلی را درست کنید ولذت ببرید.

برچسب ها: شیرینی, شیرینی خشک, شیرینی سنتی عسلی
0 نفر این پست را پسندیده اند. این مطلب را به اشتراک بگذارید:
به اشتراک بگذارید در :
مطالب مرتبط

مشاهده موارد بیشتر
نظر خود را بنویسید

برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.