مجله خوراکی ها تغذیه و رژیم درمانی
انواع غذا با نخود فرنگی (۱)

انواع غذا با نخود فرنگی (۱)

سمانه سادات متینی سمانه سادات متینی در 26 تیر 1402 magfood.ir/4R

نخود فرنگی یا نخود سبز از معدود حبوباتی است که هم به صورت پخته و هم خام می توان مصرف کرد . از فواید این گیاه سبز می توان به کنترل وزن ، جلوگیری از پوکی استخوان ، جلوگیری از ورم مفاصل و آلزایمر ، پیشگیری از سرطان معده ، تقویت سیستم ایمنی بدن ، بهبود سیستم گوارشی ،  کاهش اختلالات معده و گوارشی ، پیشگیری از بیماری های قلبی ، تنظیم قند خون ،  بهبود هضم ، جلوگیری از چین و چروک و سلامت روان اشاره کرد .

تهیه ی غذا با نخود فرنگی یک راه موثر جهت ورود نخود فرنگی به سبد غذایی خانواده و بهره مندی هرچه بیشتر از فوائد نخود فرنگی می باشد . در این مقاله به بررسی چند دستور غذایی تهیه شده با نخود فرنگی می پردازیم .

 

 خوراک نخود فرنگی با گوشت چرخ کرده :

● مواد لازم برای خوراک نخود فرنگی و گوشت :

- نخود فرنگی ۵۰۰ گرم 

- سیر تازه ۶_۹ حبه

- گوجه فرنگی ۲ عدد

- فلفل تند ۵ عدد

- فلفل سبز قلمی ۴ عدد

- گوشت چرخ کرده ۹۰۰ گرم

- اویشن به مقدار دلخواه

- نمک و فلفل به میزان لازم

- پودر زیره سبز۱ قاشق چایخوری

- پودر کاری ۱ قاشق چایخوری

- تخم گشنیز پودر شده ۱ قاشق چایخوری

- زنجبیل تازه رنده شده ۱ قاشق چایخوری

- شنبلیله تازه خشک شده ۱/۴ قاشق چایخوری

- روغن ۱/۲ پیمانه

- ادویه گرم ماسالا ۲ قاشق چایخوری

- پیاز ۲ عدد متوسط

- اب به میزان لازم

 

● دستور تهیه خوراک نخود فرنگی و گوشت :

- پیاز را خرد کرده و در روغن داغ به همراه زنجبیل رنده شده ، فلفل چیلی و سیر خرد شده ، تفت دهید .

- سایر ادویه های موجود به جز ماسالا را به این مواد اضافه کنید .

-  بعد از بلند شدن عطر ادویه ها ،  به تابه آب اضافه کنید .

- بعد از بخار شدن آب ،  مجدداً مقداری آب را به داخل تابه ادویه ها اضافه کنید .

- در ظرفی دیگر گوشت چرخ کرده را به همراه مقداری روغن سرخ کنید .

- بعد از تغییر رنگ گوشت که نشانه ی سرخ شدن آن ایت ، آن را به تابه ادویه اضافه کنید .

 - اکنون  نوبت به افزودن ادویه ماسالا ، نمک و فلفل است . 

- گوجه فرنگی یک طعم دهنده ی این خوراک است . ان  را رنده کرده و به همراه نخود فرنگی به تابه گوشت و ادویه ها اضافه کنید .

- نخود فرنگی خام کمی سفت است و برای پخته شدن نخود فرنگی به چند دقیقه زمان نیاز خواهید داشت .

- در صورت تمام شدن اب خوراک‌ و سفت بودن نخودها می توانید مجددا به خوراک اب اضافه کنید تا نخود ها نرم شوند ‌.

- در دقایق اخر طبخ خوراک ، گشنیز را جهت عطر و طعم بهتر خوراک اضافه کنید .

- در نهایت خوراک را با سبزیجات و نخود فرنگی تزئین کنید و سرو کنید .

- این خوراک بیشتر با نان استفاده می شود .

 

 

سالاد کدو سبز و نخودفرنگی :

سالاد نخود فرنگی و کدو سبز از پرطرفدارترین

غذاهای سبک و سالمی است که ترکیبی از

سبزیجات می باشد و بسیار مفید است . این

سالاد به عنوان پیش غذا سرو می شود و با استفاده از موادی همچون لوبیا سبز ، نخود فرنگی ، روغن زیتون ، کدو خیاری ، برگ نعناع ، سرکه بالزامیک و پنیر پارمزان تهیه می شود .

این سالاد سبزیجات برای آن هایی که طرف دار غذاهای سبک و سالم هستند ، مفید است . برای تهیه ی سالاد نخودفرنگی و کدو سبز به ۱۰ دقیقه

زمان برای آماده سازی مواد آن و حداکثر ۲۰ دقیقه برای پختن لوبیاها نیاز دارید .

● مواد لازم سالاد کدو سبز با نخودفرنگی :

- لوبیا سبز : ۳۰۰ گرم

- نخود فرنگی : ۲۵۰ گرم

-  برگ نعناع تازه : 4 پیمانه

- روغن زیتون بكر : 4 پیمانه

- کدو خیاری : ۳ عدد

- سرکه بالزامیک : دو قاشق سوپخوری

- پنیر پارمزان : به مقدار دلخواه

 

● طرز تهیه سالاد کدو سبز با نخود فرنگی :

ابتدا لوبيا و نخود فرنگی را  جداگانه می پزیم و کمی نمک در اخر می زنیم  و می گذاریم تا

خنک شود ، البته نخود فرنگی به زمان بیشتری برای پختن نیاز دارد .

در  فاصله زمانی پختن لوبیا سبز و نخود فرنگی ،  کدو و خیار را نازک برش می زنیم .

به سراغ سس سالاد رفته و آن را آماده می کنیم ، برای این منظور ادویه ها و سرکه ک پنیر پارمزان را . برای درست کردن سس یک ظرف کوچک برداشته و سرکه ، روغن ، نمک و فلفل را با هم مخلوط

کرده و خوب هم می زنیم .

ظرف سالاد را آماده کرده و نخود فرنگی و لوبیای پخته شده را داخل آن می ریزیم و برش های

کدو و خیار را در کنار آن می چینیم .

در آخر سس را روی سالاد ریخته و سرو می کنیم .

بهتر است یک مدت زمان دو ساعته سالاد را در یخچال قرار دهیم که استراحت کند و خوش طعم تر شود .

 

ته چین سینه ی مرغ و نخود فرنگی :

 

ته چین جز غذاهای سنتی و خوشمزه ی ایرانی است و انواع مختلفی دارد . یک نوع ته چین خوشمزه با سینه ی مرغ و نخود فرنگی تهیه می شود .

- طرز تهیه ته چین سینه مرغ با نخود فرنگی :

مواد لازم :

- برنج ۴ پیمانه

- سینه مرغ ۱ عدد

- نخود سبز ۱ پیمانه

- پیاز ا عدد

- سیب زمینی ا عدد

- ذرت ۱/۲ پیمانه

- قار چ  ۱/۲ پیمانه

- خلال بادام به مقدار لازم

- خلال پسته به مقدار لازم

- زعفران دم کرده به مقدار لازم

 - پودر آویشن به مقدار لازم

- نمک و فلفل به مقدار لازم

 

● طرز تهیه ی ته چین نخود فرنگی و سینه ی مرغ :

ابتدا برنج را که با نمک خیس کرده و چند ساعتی اجازه می دهیم خیس بخورد .سپس در قابلمه ای که آب جوشانده بودیم ، برنج را بعد از خالی کردن ابی که روی ان ایستاده است ، می ریزیم و بعد از کمی نرم شدن آبکشی می کنیم و کنار می گذاریم .

در یک تابه پیاز خورد شده را سرخ می کنیم تا سبک و کمی طلایی شود و بعد مرغ را اضافه کرده و تفت می دهیم. سپس اجازه می دهیم تا با آب خود میاز ، تکه های مرغ بپزد .

- در این مرحله سیب زمینی را به صورت نگینی خرد می کنیم و به مواد اضافه کرده و تفت می دهیم تا کمی طلایی شود .

- اکنون زمان اضافه کردن نخود فرنگی و ذرت است ‌ البته ابتدا باید نخود فرنگی و ذرت جداگانه پخته شوند. هررکدام را در سبدی بریزیم و اجازه دهیم تا اب اضافی ان خارج شود و سپس به محتویات تابه آن را اضافه می کنیم.

- برای اضافه نمودن قارچ انها را خرد می کنیم و قارچ را کمی آبلمیو زده و اضافه می کنیم. همه ی مواد را با هم خوب تفت می دهیم . در این مرحله نمک و فلفل و پودر آویشن را اضافه می کنیم .

- فر را روشن کنید تا گرم شود و برای پخت ته چین دمای یکنواختی داشته باشد . قالب مورد نظر را کمی چرب کنید ،  ابتدا در ظرفی برنج سفید با زعفران دم کرده را  مخلوط می کنیم و ته قالب می ریزیم و کمی فشار می دهیم .

سپس یک طبقه از مواد آماده شده ی داخل تابه و یک طبقه برنج سفید  را می ریزیم و باز هم مواد و همینطور ادامه می دهیم لایه لایه تا کاملا مواد داخل تابه و برنج تمام شود .

روی سینی فر را با کاغذ آلومینیم می پوشانیم و روی آن را چند سوراخ ایجاد می کنیم و داخل فر قرار می دهیم .

ته چین راداجازه نی دهیم حدود ۲۵ - ۳۰ دقیقه در فر بماند و دم بکشد .

برنج بعد از این مدت آماده است . قالب را در ظرف مورد نظر برگردانید ، سپس روی برنج را با کمی خلال پسته و بادام تفت داده شده تزئین کنید ته چین آماده است جهت سرو کردن و تناول شدن .

 

سالاد ماکارونی با نخود فرنگی :

سالاد ماکارونی یک غذای راحت و پر طرفدار است . استفاده از نخود فرنگی در تهیه ی این سالاد بر جذابیت و خواص ان می افزاید .

مواد لازم جهت تهیه ی سالاد ماکارونی و نخود فرنگی :

- پاستای فرمی ۲ پیمانه

- سس مایونز ۳ قاشق غذاخوری

- ماست ۵ قاشق غذاخوری

- نخود فرنگی ۱ پیمانه

- سیب زمینی ۱ عدد

- هویج خرد شده ۱/۲ پیمانه

- ذرت پخته ۱/۲ پیمانه

- پیازچه خرد شده ۱ قاشق غذاخوری

- گوجه فرنگی خرد شده ۱/۲ پیمانه

- کرفس خرد شده ۱/۲ پیمانه

- آبلیموی تازه ۲ قاشق غذاخوری

- نمک و فلفل به میزان لازم

 

●طرز تهیه سالاد ماکارونی و نخود فرنگی :

- در ابتدا قابلمه ی متوسطی را تا نیمه آب کرده و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید . پاستای فرمی را به همراه کمی نمک در آب جوش بریزید و اجازه دهید حدود ۱۰ الی ۱۵ دقیقه روی حرارت بالا بجوشد تا پاستا نرم شود .

- پاستا را آبکش کرده و کمی آب سرد روی آن بدهید تا بهم نچسبند . پاستا را کنار بگذارید تا آب آن خارج شود .

-  در لین مرحله  نخود فرنگی هایی را که از غلاف خارج کرده اید شسته و آبپز کنید . سپس هویچ را نیز آبپز کرده و به صورت نگینی خرد کنید ، سیب زمینی را نیز  آبپز کرده ، پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید .

- نخود فرنگی ، سیب زمینی ، هویج ،  ذرت پخته ، پیازچه ، گوجه فرنگی ، کرفس و پاستای آبکش شده را در کاسه ای بریزید .

- جهت اماده سازی سس سالاد سس مایونز ، ماست چکیده ، آبلیمو نمک و فلفل را در کاسه دیگری ریخته و با چنگال بزنید تا کاملا مخلوط و یکدست شوند .

- در مرحله ی اخر سس آماده شده را روی مواد ریخته و هم بزنید تا سس به خورد مواد برود . سالاد را ۲ الی ۳ ساعت در یخچال قرار دهید تااستراحت کند و  کاملا خنک شود ، سپس ان را در ظرف مورد نظر ریخته و با کمی نخود فرنگی و گوجه فرنگی تزئین کنید و مصرف کنید .

 

 

کاچوری نخود سبز :

کاچوری یک اسنک لذیذ سرخ شده تند است که اصالت آن به شبه جزیره هند بر می گردد . کاچوری ها در دوران گذشته از محبوبیت بالایی در هند برخوردار بودند و قدیم تر از سمبوسه ها هستند .

شما می توانید کاچوری خوشمزه پرادویه نخود سبز ، Pea kachori را از قبل در خانه درست کنید و آنها را در فریزر بگذارید سپس در زمان سرو ، آنها را سرخ کنید و از طعم آن در کنار خانواده و دوستان لذت ببرید .

کاچوری نخود فرنگی یک غذای جدید و متنوع است و گنجاندن ان در برنامه غذایی خانواده بسیار لذت بخش است .

● مواد لازم حهت تهیه ی کاچوری نخود فرنگی :

- نخود سبز۱ پیمانه

- زنجبیل خردشده ا تکه

- فلفل سبز خردشده ا عدد

- دانه خردل ۲ قاشق چایخوری

- پودر دارچین ۱ قاشق چایخوری

-  ادویه گرام ماسالا ۱ قاشق چایخوری

- پودر چیلی نصف قاشق چایخوری

- روغن به میزان لازم

- نمک و زردچوبه به میزان لازم

 

● مواد لازم برای خمیر کاچوری نخود سبز :

- آرد ساده سفید ۱ پیمانه

- نمک به  میزان لازم

- روغن به میزان لازم

- آب داغ به  میزان لازم

 

● طرز تهیه کاچوری نخود فرنگی :

فر را در دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد یا ۳۵۰ درجه فارنهایت روشن کنید تا گرم  شود . زنجبیل و فلفل چیلی را در یک غذاساز بریزید و میکس کنید تا یک خمیریک دست  به دست بیاید ، سپس آن را کنار بگذارید .

-  سپس نخود سبزهای پخته شده  را میکس کنید و کنار بگذارید  . دانه های خردل را روی شعله متوسط گاز در یک ماهیتابه کمی تفت دهید و وقتی به ترق تروق کردن افتادند خمیر زنجبیل و چیلی را به آنها بیفزایید و برای چند دقیقه ی دیگر  آنها را تفت دهید .

-در این مرحله نخود سبزها را به آنها اضافه کنید و برای ۵ دقیقه دیگر تفت دهید . ادویه گرم ماسالا ، زردچوبه ،  نمک و پودر چیلی را در ماهیتابه بریزید و برای ۲ دقیقه بپزید تا هیچ رطوبتی وجود نداشته باشد ، اما نخود ها کماکان سبز باشند مواد داخل ماهیتابه را در یک کاسه بریزید و کنار بگذارید .

- در این قسمت باید خمیر را اماده کنیم . برای درست کردن خمیر  آرد ، روغن و نمک را در یک کاسه بریزید و ورز دهید . سپس مقداری آب به آن اضافه کنید و ورز دهید تا یک خمیر سفت به دست بیاید که به دست نچسبد . بهتر است مدتی خمیر را کناری قرار دهید تا استراحت کند و راحت تر ور بیاید . سپس دستان تان را به روغن آغشته کنید و خمیر را به شکل یک گلوله بزرگ در بیاورید .

- در این بخشاز خمیر به اندازه یک گردو بردارید ،  گلوله خمیری را در یک کاسه آرد بغلتانید و آن را به شکل یک دایره دربیاورید . یک قاشق از مخلوط نخود سبز را در وسط دایره های خمیری بریزید و آن را رول کنید . سپس آنها را در یک سینی مخصوص فر چرب شده بچینید و برای ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در فر بپزید تا طلایی-  قهوه ایشوند .

 

ریزو توی ریسی و بیسی :

ریسی و بیسی Rise bisi یک غذای کلاسیک ایتالیایی است که به صورت سنتی در جشن سنت مارک خورده می‌شود . برای تهیه این سوپ سعی کنید از نخود سبزهای تازه و با کیفیت ترین پنیر پارمیسان موجود استفاده کنید .

● مواد لازم جهت تهیه ی ریسی و بیسی :

- نخود سبز تازه داخل غلاف ۱/۲ پیمانه

- پیاز ۱ عدد بزرگ

- آب جوش

- روغن زیتون ۳ قاشق غذاخوری

- کره ۱ قاشق غذاخوری

- نمک، فلفل سیاه به میزان لازم

- دنبه ۲ قاشق غذاخوری

 - برنج ۱ پیمانه

- جعفری و نعنای تازه خرد شده اندکی

- پنیر پارمیسان ۲ قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه:

نخود سبزها را از غلاف در بیاورید ،  سپس غلاف ها را به همراه یک نصفه پیاز در آب جوش بریزید و آن را برای یک دقیقه بجوشانید تا مایه ریز و توی شما آماده شود . سپس آن را از روی گاز بردارید پیازهای خرد شده را در روغن و کره بریزید و روی حرارت ملایم گاز کمی آنها را تفت دهید تا نرم شوند . سپس دنبه را که خوب خیس ورده اید تا خونابه ای در ان نباشد و مدتی در فریزر قرار دادید تا خرد کردن ان راحت تر باشد و ریز خرد کرده اید ،، در آن بریزید و برای چند دقیقه دیگر تفت دهید . این ترکیب را با نمک و فلفل مزه دار کنید .

برنج را در مخلوط پیاز بریزید و برای ۲ دقیقه هم بزنید تا تمام دانه های برنج به مواد آغشته شوند . مقدار کافی از مایه آماده شده را در برنج بریزید این مقدار به سرعت بخار می شود . شعله گاز را کم کنید و بخش دیگری از مایه را در آن بریزید و برنج را آرام آرام بپزید تا تمام آب را به خود جذب کند.

در انتهای پخت ، نخودها ، نعناع و جعفری را در برنج بریزید و آن را مزه کنید تا اگر به نمک بیشتری احتیاج بود به آن اضافه کنید . مواد خوراک خود را بچشید تا متوجه شوید که چه زمانی آماده هستند . ریسی و بیسی برخلاف دیگر ریزوتو ها باید شبیه به یک سوپ غلیظ باشد . شعله گاز را خاموش کنید .‌پنیر پارمیسان، کره، نعناع و جعفری را در ریزوتو بریزید.

درب ماهیتابه را بگذارید و آن را به مدت چند دقیقه رها کنید تا جا بیفتد . سپس آن را در ظرف مورد نظر بریزید و با کمی نعنای تازه تزئین کنید و ان را  سرو کنید .

 

سوپ نخود سبز با بادام و پاپریکا :

 سوپ نخود سبز ، یک غذای بسیار ساده و مقوی است که می تواند به عنوان یک غذای گیاهی سرو شود . شما می توانید از آب سبزیجات برای طبخ این غذا استفاده کنید و  و  در آن بادام های تفت داده شده با نمک و پاپریکای دودی بریزید .

●مواد لازم جهت تهیه ی سوپ‌ نخود سبز با بادام و پاپریکا :

- روغن زیتون

- سیب قرمز شیرین خرد شده

- کلم بروکلی

-کدوی تابستانی

- نخود سبز یخ زده

- کلم پیچ خردشده

- آب سبزیجات یا آب مرغ

- نمک

- برگ های جعفری تازه

 شما برای طبخ کرامبل crumblبه   روغن زیتون ، پاپریکای دودی و بادام نیاز دارید .

 

● طرز تهیه ی سوپ نخود فرنگی با بادام و پاپریکا :

- در وهله ی اول روغن زیتون را در یک ماهیتابه یا ظرف کاسرول بریزید و روی شعله متوسط گاز قرار دهید تا روغن داغ شود . سیب ها را نگینی خرد کنبد و در آن روغن تابه  بریزید و برای ۲ دقیقه تفت دهید . سپس بروکلی شسته شده و خرد شده را به سیب ها اضافه کنید و برای ۲ تا ۴ دقیقه تفت دهید تا نرم شوند ، تکه های کوچک مواد باعث طبخ بهتر و نرم شدن مناسب تز انها حین تفت دادن می شود . کدو ، نخود سبز و کلم پیچ را در ماهیتابه بریزید و برای ۴ دقیقه دیگر تفت دهید تا نخود ها به اصطلاحویخ زدایی شوند و کلم پیچ آب بیندازد .

- برای پخت بهتر و طعم دار شدن مواد ، آب مرغ داغ را در ماهیتابه بریزید و اجازه دهید تا به جوش بیفتد . سپس درب ماهیتابه را بگذارید و آنقدر بپزید تا سیب و بروکلی نرم شوند . مایه سوپ را در یک غذاساز یا مخلوط کن بریزید و میکس کنید تا یک پوره یک دست حاصل شود . سپس آن را مزه کنید و به آن نمک و فلفل سیاه بزنید تا طعم ان مطابق میل شما شود .

برای طبخ بادام ها را در ماهیتابه روی شعله متوسط گاز با روغن زیتون سرخ کنید . سپس پاپریکای دودی را به آنها بیفزایید و آنها را آن قدر تفت دهید تا بادام ها کاملا تست شوند . سوپ را که در تابه با اب مرغ به غلظت دلخواه رسیده است در ظرف مورد نظر بریزید و بادام های تست شده و پاپریکا را به ان اضافه کنید و کانلا با مواد سوپ هم بزنید . سوپ را کمی تزئین کنید و سرو نمایید .

 

سالاد نخود فرنگی ترکیه ای :

سالاد ترکیه ای - سالاد نخود فرنگی بسیار

ساده و لذیذ اماده می شود . این دستور نشان نی دهد خواص و فوائد نخود فرنگی نزد سایر کشورها نیز پذیرفته شده و مورد استقبال است .

 

● مواد لازم جهت تهیه ی سالاد نخود فرنگی ترکیه ای :

- نخود فرنگی : یک لیوان و نیم

- خیار شور : ۳ عدد بزرگ

- زيتون بدون هسته : نصف استکان چایخوری

- شوید تازه : مقدار کمی

- روغن زیتون : ۳ قاشق غذاخوری

- آبلیمو : ۲ قاشق غذاخوری

- نمک و فلفل به میزان دلخواه

 

● طرز تهیه سالاد نخود فرنگی ترکیه ای :

- در ابتدانخود فرنگی ها را  با کمی آب می پزیم و در انتها کمی نمک می زنیم  ، بعد از اینکه پخته شد کنار می گذاریم تا خنک شود ، در این فاصله خیار شورها و شوید را ریز خرد می کنیم . اگر مایل باشیم در صورت امکان  نخود فرنگی ها را هم از وسط نصف کنیم ، در صورتی که تنایل ندارید دانه های  نخود فرنگی درشت باشند .  این کار کاملا سلیقه ای هست  ، حالا در یک کاسه همه مواد را به همراه آبلیمو ، روغن زيتون و نمک و فلفل مخلوط می کنیم. 

سالاد ترکیه ای نخود فرنگی آماده است. بهتر است مدت زمانی را برای گذاشتن سالاد در یخچال در نظر بگیریم تا سالاد کاملا جا بیفتد و طعم دار شود .

در صورتی که زیتون بدون هسته در دسترس نداشتید، می توانید زیتون ها را خودتان از هسته جدا کنید و به صورت خرد شده به سالاد نخود فرنگی تان اضافه کنید .

 

برچسب ها: نخودفرنگی, رسپی, دستور پخت
0 نفر این پست را پسندیده اند. این مطلب را به اشتراک بگذارید:
به اشتراک بگذارید در :
مطالب مرتبط

مشاهده موارد بیشتر
نظر خود را بنویسید

برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.