برای هزاران سال میوه ی خرما غذای اصلی کشورهای منطقه خاورمیانه ایران و هندوستان بوده است . شاید برای تان جالب باشد که بدانید نخل و خرما از دوران باستان و پیش از هخامنشیان در ایران کشت می شده است. مصرف خرما در نهایت به جنوب غرب آسیا شمال آفریقا و اسپانیا گسترش پیدا کرد و سپس به غرب معرفی شد .
خرما منبع غنی از مس ، منیزیم ، سلنیوم ، پتاسیم ، سدیم ، منگنز ، فیبر و همچنین ویتامین K ، C ، D و A است. مصرف خرما به کاهش کلسترول ، درمان یبوست ، افزایش سطح انرژی و سلامت استخوان ها و رفع اختلالات روده ، مشکلات قلبی و کم خونی کمک می کند . شما با مصرف این میوه ی شیرین و خوشمزه از گزند بیماری هایی چون سرطان روده بزرگ ، بیماری های قلبی عروقی ، پوکی استخوان ، سنگ کلیه ، فشار خون ، دیابت ، التهاب در مغز ، آلزایمر ، شب کوری و دیگر بیماری ها در امان خواهید بود پس تلاش کنید تا این میوه ی خوشمزه را در رژیم غذایی خود بگنجانید .
از خرما برای تهیه انواع غذا ، دسر ، شیرینی ،کیک نوشیدنی و غیره استفاده می شود . این میوه با طعمی شیرین و بافتی کشدار و آبنباتی شکل به انواع خوردنی ها طعم و مزه ای منحصر به فرد می دهد به همین منظور امروز قصد داریم که انواع خوردنی های لذیذی که می توان با خرما درست کرد را به شما معرفی کنیم . شما می توانید از این میوه ی لذیذ برای درست کردن اسموتی مخصوص صبحانه ، خوشمزه کردن انواع کیک ها یا پخت یک پیتزای ساده و ... استفاده کنید .
کیک ها یکی از لذید ترین و پر طرفدار ترین دسر ها هستند . بخصوص اگر خانگی تهیه شوند و در تهیه ی انها از مواد مغذی و مقوی چون خرما استفاده شده باشد .
- مواد لازم برای تهیه کیک خرما :
- آرد گندم ۲ و ۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی
- تخم مرغ : ۳ عدد
- شکر ۱ لیوان دسته دار فرانسوی
- روغن مایع سرخ کردنی : ۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی
- خرما پوره شده ۱ لیوان دسته دار فرانسوی
- جوش شیرین ۱/۲ قاشق چای خوری
- آب جوش ۱ لیوان دسته دار فرانسوی
- پودر کاکائو ۱ قاشق غذاخوری
- وانیل : ۱ قاشق چای خوری
- پودر دارچین ۱ قاشق چای خوری
- مغز گردو خرد شده ۳ قاشق غذاخوری
- طرز تهیه ی کیک خرما :
ط برای درست کردن کیک خرما ، قبل از هر چیز مواد مورد استفاده در طرز تهیه کیک خرما را از ۳۰ دقیقه قبل از شروع به کار از یخچال بیرون بیاورید و در دمای محیط بگذارید .
بعد از به دمای محیط رسیدن مواد مایع کیک را اماده می کنیم و بعد آن را در فر یا قابلمه می پزیم.
درنهایت هم روی کیک خرما را با مواد دلخواه، گردو و دارچین تزیین کنید .
-در اولین مرحله از طرز تهیه کیک ،خرما پوست خرما ها را بگیرید . برای اینکه پوست خرما ها راحت تر جدا شوند باید خرما ها را در یک کاسه بریزید و هسته آنها را جدا کنید .روی خرماها را آب جوش بریزید و ۱۵ دقیقه صبر کنید تا پوست خرما ها راحت تر جدا شود . خرماهای نرم شده را داخل غذاساز بریزید و کاملا پوره کنید و کنار بگذارید .
- مرحله دوم تهیه ی کیک خرما
ابتدای این مرحله تخم مرغ و وانیل را بزنید .
در یک کاسه تخم مرغ ها را در یک کاسه بشکنید و وانیل را به آن اضافه کنید ، با همزن مواد را بزنید تا کاملا تخم مرغ ها از لختگی بیرون بیایند . سپس شکر را به تدریج و طی ۲ تا ۳ مرحله به تخم مرغ اضافه کنید و هر بار بزنید تا در نهایت یک مخلوط یک دست و کشدار داشته باشید .
- مرحله ی سوم تهیه ی کیک خرما:
در این مرحله روغن مایع را اضافه کنید . وقتی مخلوط کشدار شد و رنگ روشن گرفت ، روغن مایع را همزمان که مخلوط تخم مرغ در حال زده شدن است به آرامی اضافه کنید و با دور کند بزنید تا مواد کاملا ترکیب شوند .
- مرحله ی چهارم تهیه ی کیک خرما :
در این مرحله مواد را به پوره خرمای تهیه ی شده در مرحله ی اول اضافه کنید .
در این مرحله پوره خرما را به مخلوطی که در مرحله قبل درست کرده بودید ، اضافه کنید . با دور تند همزن به مدت ۱ تا ۲ دقیقه مواد را به هم بزنید باید مواد را تا جایی بزنید که کاملا با هم ترکیب شوند و یک مایه یکدست داشته باشید .
- مرحله ی پنجم تهیه ی کیک خرما :
در این مرحله مواد خشک اردی شکل ومواد تر را با هم ترکیب کنید . در یک ظرف جدا مواد پودری را با هم ترکیب کنید .این مواد شامل نمک ، آرد ، پودر دارچین ، پودر کاکائو و جوش شیرین است که ان ها را در ظرفی بریزید و از الک ریز بگذرانید . طی ۳ مرحله مواد خشک را به مخلوط خرما که در مرحله قبل درست کردید ، اضافه کنید . هر سه بار مواد را با لیسک هم بزنید تا مخلوط کاملا خمیری و یک دست شوند .
فر را روشن کرده و روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید ، تا گرم شود یک قالب میان تهی یا یک سینی فر را چرب کنید .می توانید مقداری ارده کنجد علاوه بر روغن بریزید در این فاصله گردوها را خرد یا با چاقو ریز کنید . گردوها را در مایع کیک بریزید و با لیسک به هم بزنید تا پودر گردو در مخلوط ترکیب شود .
کیک را در فر بگذارید . البته برای پختن سریع تر و مناسب تر ، همانطور که قبلا گفته شد ، بهتر است ابتدا نیمساعت قبل از گذاشتن کیک در فر ، فر را روشن کنید . برای پختن کیک ، مایه کیک را در قالب بریزید و چند بار آن را روی سطح بکوبید تا حبابهای داخل مایه کیک خارج شود و سطح کیک یکنواخت باشد .روی کیک را با پشت قاشق و لیسک صاف کنید . سپس قالب را در طبقه وسط فر قرار دهید . حدود ۴۵ تا ۵۰ دقیقه صبر کنید و بعد با خلال دندان تست کنید که کیک پخته باشد بعد از پخته شدن کیک را از قالب بیرون بیاورید . تیمساعت اول پختن کیک ، در فر را باز نکنید تا کیک خوب پف کند .
کیک را بعد از پختن از فر خارج کنید و بگذارید کاملا خنک شود تا به راحتی از ظرف خارج شود .روی کیک را با دارچین و گردو تزئین کنید .
زمانی که عجله دارید تغذیه هلی صبحانه بهترین و لذیذترین گزینه شما برای صبحانه هستند .
خرما طعمی ، لطیف و آبنباتی به پسته و نارگیل می دهد . شما می توانید این تغذیه های صبحانه تهیه شده از خرما ، پسته و نارگیل ( breakfast bars ) را به عنوان صبحانه یا در کنار چای نعناع به عنوان یک میان وعده یا عصرانه نوش جان کنید . این تغذیه های صبحانه را می توان به مدت یک ماه در شیشه های در بسته نگهداری کرد .
- مواد لازم :
-خرما ۱/۵ فنجان
-پودر پسته به میزان لازم
- جو دو سر پرک ۱ فنجان
- عسل آب ۱/ فنجان غلیظ
- پودر نارگیل خشک شده نصف فنجان
طرز تهیه:
- در مرحله ی اول هسته ی خرما ها را از انجدا می کنیم . سپس خرماها را در کاسه ای می ریزیم و کنی اب جوش روی ان می ریزیم و یکربع زمان می دهیم تا پوست خرما ها از ان جدا شود .
- در این قسمت خرماهای بدون هسته را در یک غذا ساز بریزید و میکس کنید تا به یک خمیر سفت تبدیل شوند
- سایر مواد نیز باید در این مرحله ارام ادام اضافه شوند . پسته، جو دو سر پرک ، عسل آب و نصف مقدار نارگیل های خشک شده را به خرما ها اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند . - - غلطت این مواد باید مانند یک خمیر شود . بهتر لست عسل اب ارام ارام به خمیر اضافه شود تا یکباره خمیر شل نشود . در صورت نیاز در هر مرحله عسل آب اضافه شود .
- خمیربدست امده را را روی تخته پخش کنید و آن را به شکل یک مستطیل با ضخامت ۲ سانتی متر در بیاورید . خمیر را به شکل مستطیل های کوچک لقمه ای برش بزنید .
- برای تزئین به پودر نارگیل نیاز است . بنابراین باقیمانده ی نارگیل خشک شده را در یک بشقاب بریزید و سپس خمیرهای خرمایی را در آنها بغلتانید تا کاملا به نارگیل آغشته شوند .
اسموتی خرما ، یک نوشیدنی مخصوص صبحانه غیر لبنی است که با خرما و موز شیرین می شود . شما می توانید غلظت این اسموتی را بنا به سلیقه خود با افزودن آب تنظیم کنید و از مزه آن در کنار اعضای خانواده لذت ببرید .
- مواد لازم جهت تهیه ی اسموتی خرما :
- دانه چیا chat seeds به میزان لازم
- بادام بدون پوست ۵عدد
- خرما ۱۰ عدد
- موز ۱/۲عدد
-روغن نارگیل ۱ قاشق مربا خوری
- آب ۲/۳ لیوان
طرز تهیه:
دانه های چیا و بادام ها را در غذاساز بریزید و میکس کنید .
- خرما ها برای اضافه شدن باید بدون هسته باشند . در صورت امکان بر روی خرما ها اب بریزید و صبر کنید تا خنک شود و پوست خرما ها کنده شوند . سپس خرماها را به آنها اضافه کنید و هم بزنید . البته با غذاساز تا کاملا میکس شوند .
- در ادامه موز را در غذاساز بریزید و دوباره میکس کنید .
- مرحله ی اخر افزودن پودر نارگیل و آب است . این دو ترکیب را به مخلوط خرما و بادام ها اضافه کنید و باز میکس کنید .
- توحه : بافت اسموتی طبق اندازه موز شما تغییر خواهد کرد ، پس اگر دوست داشتید می توانید به آن آب اضافه کنید تا به غلظت دلخواه شما برسد اسموتی خرما را بلافاصله سرو کنید .
در صورت ماندن رنگ ان می تواند تغییر کند .
رولت خرما یکی از شیک ترین انواع دسر با خرما است که در کنار مزه ی فوق العاده ای که دارد بسیار جذاب به نظر می رسد . شما می توانید این دسر با خرما برای ماه رمضان یا در مواقع عادی سادگی در خانه آماده کنید در ادامه می توانید طریقه درست کردن رولت خرما را یاد بگیرید .
- مواد لازم برای تهیه رولت خرما :
- خرمای سیاه ۱ کیلوگرم
- آرد گندم ۱ لیوان فرانسوی دسته دار
- دارچین و زنجبیل هر کدام ۱ قاشق مرباخوری -روغن جامد یا روغن حیوانی نصف لیوان فرانسوی دسته دار
- گردوی خرد شده : ۲۰۰ گرم
- پودر پسته و نارگیل به مقدار لازم
- طرز تهیه رولت خرما :
-برای درست کردن این دسر لذیذ مانند اکثر دسرهایی که خرما دارند ، باید خرما ابتدا پوست کنده و هسته خرماها را جدا کنید .
برای جدا کردن پوست خرما ها ان ها را در یک کاسه بریزید و به مدت یکربع اب جوش قرار دهید تا پوست خرما ها به راحتی کنده شوند .
- سپس خرماها ی پوست گرفته و بدون هسته را را چرخ یا میکس کنید .
- مرحله ی بعد تفت دادن خرما ها می باشد . مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و سپس خرمای میکس شده را کمی تفت دهید .
- سپس گردو ها را خرد کنید و یا بکوبید . گردوی خرد شده را به خرمای در حال تفت اضافه کنید .
- زنجبیل و دارجین طعم دهنده های این دسر هستند . بنابرلین زنجبیل و دارچین را به خرما و گردوی درون تابه اضافه کنیم.
- ارد هم باید تفت داده شود ولی باید حدا از سایر مواد باشد . بنابراین در یک ماهیتابه دیگر آرد را تفت دهید و وقتی بوی خامی ان از بین رفت به آن روغن را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا شبیه به حلوا شود . یعنی به رنگی که دوست دارید ارد حلوا بلشد .
- برای پخش کردن مواد ،کف یک سینی کیسه فریزر بگذارید و سطح آن را چرب کنید .
- برای رولت مایه خرما که شامل خرما ، گردو و دارچین و زنجبیل بود و ارد تفت داده شدن در روغن را باید بصورت لایه ای بر روی فریزر کف سینی پخش کنیم . ابتدا مایه خرما ی خنک شده را روی کیسه فریزر بریزید و بعد آرد تفت داده شده را اضافه کنید .
- برای طعم بهتر رولت ، مقداری گردو و پسته ی خرد شده روی آن بریزید و به آرامی مواد را رول کنید .
- مدتی این رول ها را رر یخچال قرار دهید تا مواد کاملا خنک شوند و فرم بگیرند . سمس برای سرو کردن ان ها را لز یخچال خارج کنید و مانند رولت برش بزنید و در ظرف مورد نظر سرو کنید .
برای تزئین از مقداری پودر پسته می توانید استفاده کنید .
گاهی افراد دوست دارند لایه ی ارد وسط رولت بیشتر باشد و یا کمتر ، بسته به سلیقه ی خودتان می توانید این نواد را اندکی کم و یا زیاد کنید .
شکل دلپذیر و زیبای رولت ان را مورد پسند اکثر افراد و کودکان می کند .
خرما یک میوه ی بهشتی و سرشار از انواع ویتامین ها و املاح است. این نعمت خدادادی فواید فراوانی دارد و در اکثر نقاط
قابل دسترس است .اشنایی با خواص این خوراکی پرفایده و راه های استفاده از ان گام مهمی در بهره گیری هر چه بیشتر از ان است . در مقاله ی قبلی با نام انواع دسر خرما ( ۱ ) تعدادی از این دسرها مورد بررسی قرار گرفتند . در این مقاله نیز تعداد دیگری از این دسر ها معرفی می شوند. به امید استفاده ی بهتر و بیشتر از خرما و فواید ان .
حلوا به هر شکلی که باشد در مناسبت های مختلف مذهبی و مهمانی و ختم و شادی یک دسر شیرین و خوشمزه و کم هزینه است . حلوای مجلسی خرما که بیشتر اصالت جنوبی دارد یکی از انواع دسر با خرما ، لذیذ و مقوی است که هم با شیر درست می شود و هم بدون شیر . بعضی هم حلوای خرما را با ارده تهیه می کنند و بعضی با گردو یا بیسکویت به هر شکلی که این حلوا را درست کنید یک میان وعده خوشمزه و مقوی خواهید داشت .
- مواد لازم جهت تهیه ی حلوای خرما :
- خرما ی بدون هسته ۵۰۰ گرم
- آرد ۱ لیوان فرانسوی دسته دار
- کره یا روغن مایع ۱/۳ لیوان دسته دار فرانسوی
- پودر دارچین ۱ قاشق چایخوری
- پودر هل۱ قاشق چایخوری
- طرز تهیه ی حلوای خرما بدون شیر :
مرحله ی اول :
قبل از تفت دادن ارد که اولین مرحله ی تهیه ی حلوا می باشد ، بهتر است ابتدا ارد حلوا را الک کنیم . بعد جهت ادامه ی پختن حلوا ابتدا آرد را روی شعله ملایم گاز تفت دهید تا طلایی شود . اما زیاد تیره نشود چون طعم تلخی پیدا می کند . مدت زمان تفت دادن آرد روی شعله ملایم گاهی ممکن است ۳۰ دقیقه طول بکشد چون شعله گاز باید خیلی ملایم باشد ، مثل سایر حلواها و شیرینی ها شعله ی ملایم رمز طلایی شدن ارد حلوا است ، نه سوخته زدن ارد بعلت شعله ی زیاد تفت دادن ،پس صبور باشید .
- مرحله ی دوم :
در این مرحله باید ادامه ی تفت دادن ارد با روغن یا کره باشد . وقتی رنگ آرد کرم و طلایی شد روغن یا کره را اضافه کنید و دائم هم بزنید تا تفت دادن یکنواخت و بدون سوختگی ارد صورت پذیرد .
- مرحله ی سوم :
باید در حلوا از طعم و عطر دهنده ها هم استفاده شود . بنابراین در این مرحله دارچین و پودر هل را اضافه کنید و کمی دیگر هم بزنید .
- مرحله ی چهارم :
در این مرحله باید خرمای بدون هسته را اضافه کنیم . خرما باید کاملا میکس و له شود تا بافت حلوا در انتها یکنواخت و لذیذ باشد . بنابراین در این مرحله خرما را در میکسر خوب هم بزنید و به شکل پوره در بیاورید . سپس به سایر مواد اضافه کنید و حدود ۳۰ ثانیه با سایر مواد داخل تابه هم بزنید . شعله گاز را بعد از ۳۰ ثانیه خاموش کنید و اجازه دهید مواد داخل تابه کمی سرد شوند .
مرحله ی پنجم :
بعد از خنک شدن برای یکنواختی بیشتر حلوا باید مواد ورز داده شوند . جهت ورز دادن با دست تمیز تمام مواد را ورز دهید . آنقدر این کار را ادامه بدهید تا یک خمیر صاف و یکدست درست شود .
- مرحله ششم :
این حلوا معمولا بصورت رول شده سرو می شود . بنابراین بعد از ورز دادن کافی مواد حلوا ،وقتی حلوای خرما یکدست شد ، می توانید آن را روی یک کیسه فریزر بگذارید و با وردنه به شکل مستطیل باز کنید . سپس حلوا را از روی نایلون بردارید و رول کنید . رول را دوباره در نایلون بگذارید و به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید بعد از یک ساعت حلوا را با چاقوی تیز به شکل رولت برش بزنید .
مرحله ی تزئین :
این روش کاملا دلخواه است وجهت تزئین حلوا می توانید از مغز گردو یا مغز پسته ی خرد شده و یا ... استفاده شود . چند روش جهت تزئین وجود دارد .
- یک روش دیگر اضافه کردن مغز گردو یا مغز پسته خرد شده به حلوای خرمای رولتی یا ساده است.
- یک روش دیگر این است که حلوا را کمی دیگر ورز بدهید و در ظرف دلخواه پهن کنید و روی آن پودر نارگیل بپاشید . می توانید حلوای خرما را به صورت توپک هم درآورید و روی آن را با انواع مغزها ، کنجد یا پودر پسته و پودر نارگیل تزیین
کنید .
همان طور که گفتیم حلوای خرما را با شیر هم درست می کنند . البته جنوبی ها به مواد حلوا در حال ورز دادن یک یا دو قاشق غذاخوری ماست چکیده اضافه می کنند . اما اگر می خواهید حلوای خرما را با شیر درست کنید برای این مقدار مواد ۱ لیوان دسته دار فرانسوی شیر را به مواد اضافه کنید بعد از تفت دادن آرد و اضافه کردن خرما شیر را هم اضافه کنید و این بار مرتب روی شعله ملایم گاز هم بزنید تا شیر کاملا جذب خرما شود و ته نگیرد . سپس حلوای خرما را بعد از خنک شدن و به خوبی ورز دادن به صورت رولی یا ساده با مغز یا بدون مغز سرو کنید .
به جای شیر می توانید از ارده استفاده کنید ، که در این صورت حلوای شما تبدیل به یک بمب انرژی می شود و بسیار مقوی خواهد بود و برای افراد با مزاج گرم چندان مناسب نیست . در این صورت ارده را بعد از تفت دادن آرد و بعد از اضافه کردن خرما روی مواد بریزید و مقداری هم بزنید . سپس شعله را خاموش کنید و کمی که سرد شد با دست خوب ورز دهید تا مایه حلوا یکدست و صاف شود . مقدار ارده به سلیقه شما بستگی دارد . در هر صورت در همه ی انواع تهیه ی حلوای خرما ، باید ورز دادن مواد به خوبی صورت گیرد و تا انجا ادامه یابد تا مواد کاملا یک دست و یکنواخت شوند .
مواد لازم جهت تهیه ی حلوای خرما با بیسکوییت :
- ۱ بسته بیسکوییت پتی بور
- ۳۰۰ گرم خرمای بدون هسته ی میکس شده
- پودر هل به میزان لازم
- پودر دارچین به میزان لازم
- روغن یا کره ۱/۳ لیوان دسته دار فرانسوی
- طرز تهیه ی حلوای خرما با بیسکوییت :
طرز تهیه حلوای خرما با بیسکویت هم مرسوم است. برای درست کردن این مدل از حلوای خرما باید ۱ بسته بیسکویت پتی بور یا هر بیسکویت دیگری که طعمش را می پسندید به مواد لازم اضافه کنید. البته باید خرد و پودر شود .
- جهت انسجام مودر بیسکوییت ، روغن یا کره ی اب شده را به پودر بیسکوییت اضافه کنید .
- پودر هل و پودر دارچین هم در این مرحله به پودر بیسکوییت اضافه می شود .
- در این قسمت خرمای میکس شده باید روی نایلون باز شود . نایلون فریزر را کانلا باز کنید و خرما روی آن قرار بدهید یک نایلون فریزر را روی خرما بگذارید و با وردنه خرما را به شکل مستطیل باز کنید .
- در این مرحله باید مواد به خرمای باز شده اضافه می شود . حالا نایلون ها را بردارید و بیسکویت ها را روی خرما بریزید .خرما را با دقت با کمک نایلون ، رول کنید و پشت و روی آن را در صورت دلخواه کنجد بپاشید.
- مرحله ی اخر ، مرحله ی استراحت خرما است .دوباره مایه حلوا را در نایلون بپیچید و به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید . بعد از یکساعت از یخچال خارج کنید و سپس با چاقوی تیز برش بزنید .
- درصورت تمایل بعد از چیدن رول ها در ظرف ، مقداری پودر گردو یا پودر پسته روی ان بپاشید .
- برای درست کردن حلوای خرما با شکلات شکلات سفید یا قهوه ای را به روش بن ماری آب کنید . سپس حلوای خرمایی که به شکل توپکی درآورده اید را در شکلات آب شده بغلتانید و اجازه دهید سرد شود ، سپس میل کنید .
- حلوای خرما به خاطر خرما زود ترش می شود پس باقی مانده آن را در یخچال نگهداری کنید .
- می توانید در آخر روی حلوای خرمای آماده شده کنجد هم اضافه کنید و یا پودر چهار مغز بریزید .
- به مواد حلوای خرما یک قاشق زعفران دم کرده غلیظ هم می توانید اضافه کنید .
رنگینک یکی از مقوی ترین و لذیذترین دسرهای ایرانی است که معمولاً آن را در ماه رمضان به عنوان نذری محبوب و یا در لیست غذاهای ماه رمضانی در برنامه غذایی یک ماهه رمضان درست می کنند . این دسر با خرما ی مشهور ، طعم فوق العاده خوشمزه ای دارد و بسیار انرژی بخش است اصالت این دسر متعلق به شهرهای جنوبی کشور است . و به دلیل داشتن ، خرما ، گردو و دارچین طبع فوق العاده گرمی دارد و یک شیرینی محبوب ماه رمضانی است. در ایام غیر از ماه رمضان نیز برای تقویت و انرژی بخشی از ان استفاده می شود .
مواد لازم جهت تهیه ی رنگینک :
- آرد سفید ۲ لیوان فرانسوی دسته دار
-روغن حیوانی یا کره ۲۰۰ تا ۲۵۰ گرم
- پودر دارچین ۱ قاشق مرباخوری
-پودر هل نصف قاشق چای خوری
- خرما به اندازه ظرفی که انتخاب کرده اید
- گردو به مقدار لازم
- پودر نارگیل به مقدار لازم برای تزئین
- مراحل طرز تهیه رنگینک خانگی ساده:
رنگینک یکی از اصیل ترین دسرهای جنوبی است که به دلیل داشتن خرما ، مغز گردو و ادویه های متنوع و گرم بسیار قوی و پرانرژی است . در ادامه می توانید با طرز تهیه رنگینک خوشمزه و مخصوص آشنا شوید .
- مرحله ی اول تهیه ی رنگینک :
در این مرحله باید ابتدا کره یا روغن را اب کرد .
در اینمرحله از طرز تهیه رنگینک ساده باید کره را داخل یک ماهیتابه بریزید اجازه دهید کره با حرارت ملایم آب شود . مقدار کره مورد نیاز برای درست کردن رنگینک بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ گرم است. در صورتی که دوست دارید از کره کمتری استفاده کنید می توانید ۲۰۰ گرم کره به کار ببرید .
به یاد داشته باشید در طرز تهیه رنگینک خرما باید به اندازه نصف مقدار آرد کره یا روغن به آن اضافه کنید .
- مرحله ی دوم :
در مرحله دوم از طرز تهیه رنگینک باید آرد را یک بار الک کنید تا اگر گلوله ای در آن وجود دارد جدا شود . سپس آرد یک دست شده را به کره آب شده اضافه کنید . با کمک یک قاشق چوبی کره و آرد را روی حرارت ملایم هم بزنید . این کار را آن قدر ادامه دهید تا خامی آرد گرفته شود و خوب تفت بخورد . آرد و کره را مدام هم بزنید تا ته نگیرد و کمی رنگ بگیرد و طلایی شود . سپس شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید کمی خنک شود برای درست کردن رنگینک توجه داشته باشید که ترکیب آرد و کره نباید مثل حلوا تیره و سفت شود و باید آن را کمی رقیق تر از روی گاز بردارید .
- مرحله ی سوم :
در سومین مرحله از طرز تهیه رنگینک خرما باید پوست و هسته خرما ها را جدا کنید . برای اینکه هسته خرماها را راحت تر خارج کنید می توانید از یک نی محکم یا لوله خودکار تمیز استفاده کنید . سپس به جای هسته خرما یک چهارم یک گردو را داخل خرما قرار دهید.
این کار را برای همه خرماها تکرار کنید . مقدار خرمای شما باید به اندازه ای باشد که یک ظرف متوسط را پر کند . اگر دوست دارید گردویی که برای درست کردن رنگینک استفاده می شود ترد باشد ، می توانید مقداری آن را در تابه تفت دهید و بعد داخل خرما قرار دهید .
بعد از اینکه ترکیب آرد و کره کمی خنک شد پودر دارچین و پودر هل را به آن اضافه کنید . سپس مواد را خوب با هم ترکیب کنید . حالا مقداری از این ترکیب را داخل ظرف مورد نظرتان بریزید . خرماهایی را که داخل آن را با گردو پر کرده اید ، روی این مواد و داخل ظرف بچینید .
لازم نیست خرماها را کاملاً نزدیک به هم و متراکم کنار هم قرار دهید . کافی است ظرف را پر کنید و هر جا که لازم است خرما بگذارید . این کار موجب می شود تا دسر شما بیش از اندازه طعم خرما به خود نگیرد و لذیذتر شود سپس دوباره روی خرماها از ترکیب آرد و کره بریزید تا کاملاً سطح آن پوشیده شود .
در آخرین مرحله از طرز تهیه رنگینک خرما باید آن را برای حداقل ۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملاً سفت شود و خودش را بگیرد . سپس قبل از سرو کردن آن را از یخچال خارج کنید و مقداری پودر نارگیل و پودر پسته روی آن بریزید .
می توانید این دسر خوشمزه را همراه با چای یا هر نوشیدنی دیگری که دوست دارید میل کنید . در طرز تهیه رنگینک خرما و بعد از اینکه همه مواد را داخل ظرف می ریزید ، می توانید مقداری پودر قند و دارچین روی آن الک کنید .
سپس دسر را در یخچال قرار دهید تا سفت شود. اگر هم دوست دارید رنگینک را گرم سرو و میل کنید و از طعم گرم و لطیف آن لذت ببرید .
پودینگ ها یکنوع دسر راحت و در اکثر موارد مورد علاقه هستند . پودینگ خرما مقوی و نبرو بخش نیز می باشد .
- مواد لازم جهت تهیه ی پودینگ خرما :
- خرما ۲۵۰ گرم
- شیر ۴ و ۲/۳ لیوان فرانسوی دسته دار
- نشاسته ذرت ۴ قاشق غذاخوری
- شکر قهوه ای ۳ قاشق غذاخوری
- کره ۲ قاشق غذاخوری
- دارچین ۱ قاشق غذاخوری
- خامه فرم گرفته به مقدار لازم برای تزیین
- مغز گردو برای تزیین
- طرز تهیه پودینگ خرما :
پودینگ خرما از انواع دسر با خرما است که بسیار سریع و راحت آماده می شود .
- در اولین مرحله از طرز تهیه این دسر با خرما برای ماه رمضان باید پوست و هسته خرما را جدا کنید . سپس خرما را همراه با ۲/۳ پیمانه شیر داخل مخلوط کن یا میکسر بریزید و خوب میکس کنید.
- در مرحله ی بعد باقیمانده شیر را همراه با شکر ، نشاسته ی ذرت و پودر دارچین داخل یک قابلمه بریزید و ترکیب کنید به طوری که گلوله ای تشکیل نشود و سپس روی حرارت ملایم قرار دهید و آرام هم بزنید . بعد از غلیظ شدن مواد می توانید پوره خرمای میکس شده و کره را اضافه کنید .
- در مرحله ی سوم قابلمه را از روی حرارت بردارید و مواد را داخل ظروفی که دوست دارید بریزید و در یخچال قرار دهید .
- بعد از سرد شدن می توانید تزئین را انجام دهید . برای تزیین می توانید از خامه ی فرم گرفته و مغز گردو استفاده کنید .
ترافل خرما را می توانید با مواد مختلفی درست کنید و در دستور تهیه آن مواد گوناگونی را به کار ببرید . مثلا استفاده از خامه ، شکلات ، کره بادام ، زمینی بیسکویت ، ارده و ... همراه با خرما معمول است .
از طرف دیگر ترافل به عنوان یک شیرینی راحت و ساده ، نه نیاز به پخت دارد و نه فر یا قابلمه . تهیه آن هم اصلا وقت گیر نیست و در کمترین زمان ممکن می توانید آن را درست کنید .
در ضمن به کار بردن ادویه های معطر مثل دارچین و هل هم به سلیقه شما بستگی دارد یا موادی که برای تزیین و روکش آن استفاده می کنید . البته در کنار ترافل خرما ، ترافل شکلاتی هم وجود دارد که در طرز تهیه آن شکلات جزو اصلی حساب شده و با روکش های مختلفی تزیین می شود .
نکات کاربردی در تهیه ی ترافل :
- استفاده از میکسر در طرز تهیه ترافل خرمایی ، هم کار را سریع تر و راحت تر می کند و هم در نهایت ترافل زیبا و یکدست تری خواهید داشت . ولی اگر میکسر در دسترس نداشتید ، مواد را در پاکت پلاستیکی بریزید و با گوشت کوب بکوبید و له کنید. سپس با هم مخلوط کنید.
- گاهی اوقات در طرز تهیه ترافل خرما از کمی کره ، روغن نارگیل یا روغن مایع هم برای نرم تر شدن مواد استفاده می کنند. ولی در مصرف کره زیاده روی نکنید چون بعد از سرد شدن و نگهداری احتمال سفت شدن ترافل ها بالاتر می رود .
- در طرز تهیه ترافل خرما از انواع بیسکوییت می توانید استفاده کنید . ولی به طور معمول از بیسکوییت پتی بور و ساقه طلایی استفاده می شود .
- اگر می خواهید ترافل خرمای رژیمی داشته باشید ، در طرز تهیه آن خامه ، شکلات و ارده را حذف و فقط از خرما ، بیسکوییت و دارچین استفاده کنید .
- در طرز تهیه ترافل خرما با ارده ، می توانید بیسکوییت را هم حذف و فقط از خرما و ارده استفاده کنید . در انتها مواد را به شکل توپ در آورید و در مخلوط دلخواه بغلتانید .
- انواع و اقسام ترافل های خرما بنا به موادی که در آن ها به کار می برید ارزش غذایی متفاوتی دارند .ولی اگر ترافل خرما رژیمی میخواهید باید حواستان به موادی که در طرز تهیه این ترافل استفاده می کنید ، باشد .
- می توانید به جای شکلات تخته ای از پودر کاکائو استفاده نمایید و یا در اخر ترافل ها را در پودر کاکایو بغلتاتید .
- مواد لازم جهت تهیه ی ترافل خرما ، شکلات تخته ای و خامه :
- خرما یا رطب ۳۰۰ گرم
- بیسکویت پتی بور یا ساقه طلایی ۱۰ عدد
- پودر گردو ۵۰ گرم
- دارچین ۱ قاشق چای خوری
-پودر هل ۱/۲ قاشق چای خوری
-گلاب ۱ قاشق غذاخوری
-خامه صبحانه کم چرب ۱ قاشق غذاخوری
-شکلات تخته ای ۲۰۰ گرم
- مرحله ی اول؛ :
پوست خرماها را جدا کنید . خرماها را در آب ولرم بریزید تا پوست آنها راحت تر جدا شود . در صورتی که از خرما با پوست استفاده کنید ، در نهایت ترافل ها شکل یک دست و زیبایی نخواهند داشت . بعد از این که پوست خرماها را جدا کردید هسته را هم خارج کنید .
- مرحله ی دوم :
مواد ترافل را با هم مخلوط کنید . بیسکویت ها و خرما را در مخلوط کن بریزید و آن ها را کاملا پوره کنید وقتی مواد نرم و خمیری شدند ،خامه ، دارچین ، پودر هل ، گلاب و پودر گردو را اضافه کنید . دوباره به هم بزنید . مایه به دست آمده را در ظرف بریزید و به اندازه یک گردو یا کوچک تر بردارید و به شکل گلوله درست کنید .
- مرحله ی سوم :
شکلات ها را به روش بن ماری ذوب کنید .
شکلات ها را به اندازه کوچک تر خرد کنید و در یک کاسه بگذارید . کاسه را روی بخار آب یا روی سطح آب در حال جوش قرار دهید . اجازه دهید شکلاتها به روش بن ماری کاملا ذوب شوند.
- مرحله ی چهارم :
ترافل ها را با شکلات بپوشانید . توپک های خرما را در شکلات ذوب شده بغلتانید و بعد آنها در پودر ،پسته خلال بادام ، پودر نارگیل ، فندق ، مرواریدهای خوراکی کنجد و .... بچرخانید . ترافل شما آماده است . آن را در ظرف مناسب سرو کنید . فراموش نکنید که در صورت نگهداری طولانی مدت ترافل ها ، آنها را در یخچال و در ظرف در بسته قرار دهید.