تقریبا همهدی افراد در سال چند بار مجبور به مصرف آنتی بیوتیک می شوند .اما انتی بیوتیک جیست و چه عملی در بدن انجام می دهد؟ آنتی بیوتیک ها برای کشتن و درمان عفونت های باکتریایی بع کار می روند . انتی بیوتیک ها باکتری هارا می کشند و یاجلوی انتشار آنها را می گیرند .
آنتی بیوتیک ها برای درمان عفونت گلو ، عفونت گوش کودکان ، عفونت قفسه ی سینه و انفلونزا که زمینه ی ویروسی دارند مورد استفاده قرار نمی گیرد و در واقع کاربردی ندارد .
در واقع آنچه مشاهده می شود امروزه بطور وسیعی از انتی بیو تیک ها حتی در درمان عفونت های ویروسی استفاده می شود . در چنین شرایطی انتی بیوتیک ها اثری بر درمان ندارند و باعث بروز مشکلاتی نیز می شود .
- ادامه ی تداوم مصرف آنتی بیوتیک ها برای درمان های ویروسی منجر به مشاهده ی نوع مقاومی از باکتری ها به درمان خواهد شد .
- انتی بیوتیک ها باعث از بین رفتن باکتری های طبیعی دستگاه گوارش خواهند شد که برای اعمال طبیعی و نرمال دستگاه گوارش وجودشان ضروری است .
- علاوه براین افراد گاهی عوارضی چون مشکلات گوارشی ، خارش های پوستی و احساس سوزش موقع ادرار کردن را تجربه خواهند کرد .
یکی از موارد مصرف انتی بیوتیک ها درنان مشکلات گوارشی است . در این متن سعی داریم چند درمان مفید گیاهی جایگزین انتی بیوتیک های شیمیایی جهت مشکلات روده ای را معرعی کنیم و مزاج هر کدام را ذکر کنیم . از انجایی که مشکلات گوارشی خود مشکلی مضاعف برای مصرف دارو است و بیمار اکثرا عدم تحمل نسبت به داروهای خوراکی دارد ، امیدواریم استفاده از این موارد با نظارت متخصصان طب سنتی و بررسی تداخلات دارویی و مزاج شخص راهگشای درمان عفونت باشد . بعضی از این موارد در رفع سایر عفونت های ویروسی نیز کارا هستند .
۱ . دمنوش گیاه مرزنجوش ( یا مرزنگوش با مزاج گرم و خشک) . روزی یک قاشق در اب اشامیدنی . این گیاه در رفع عفونت های سینوسی نیز موثراست .
۲ . عصاره ی برگ زیتون ( عرق زیتون با مزاج معتدل)
۳ . گیاه یا عرق آویشن رقیق ( مزاج خیلی گرم و خشک ) مناسب در عفونتهای ناشی از انفلونزا و سینه
۴ . گیاه خار شتر ( مزاج گرم و تر ) منع مصرف برای دوران بارداری .
۵ . گیاه خارخاسک با مزاج گرم و تر و یا گاهی معتدل .
۶ . گیاه آذربه ( گرم و خشک )
۷. سیب خوردنی با پوست و مخلوطی از عسل . این ترکیب جهت مبتلایان به انفلونزا نیز مقید است .
۸ . گیاه جینسینگ مرکب القوی ( مزاج گرم و خشک )
۹ . گیاه بابونه ( مزاج گرم و خشک ) ، مناسب جهت پیشگیری از ابتلا به زکام و سرماخوردگی و درمان .
۱۰ . پونه کوهی ( مزاج گرم و خشک ) مناسب در عدم ابتلا به عفونت های فصول سرد و درمان آنها .
۱۱ . پیاز ( گرم و خشک ) ، برای پیشگیری و درمان انفلونزا و سرماخوردگی .
۱۲ . گیا ه اسطخدوس یا عرق ان ( گرم و خشک )
۱۳ . عسلاب اولین آنتی بیوتیک طبیعی . موثر در درمان انواع عفونت های ویروسی .
۱۴ . نعناع بخصوی کوهی ( مزاج گر م و خشک) مناسب در انواع عفونت های ویروسی .
۱۵ . لیموترش ( سرد و تر )
۱۶.دوسین ترکیب سیاهدانه با عسل ( خیلی گرم و خشک )
۱۷ . سیر منطقه سردسیر ( خیلی گرم و خشک )
موارد بالا باید صورت دوره ای و با مقدار اندک و تدریجیرو براساس مزاج معده و مصلحات مصرف شوند .