مواد لازم | میزان |
آب | 2.5 لیتر |
آبلیموی تازه | 2 قاشق غذاخوری |
آهک | 1.2 پیمانه |
دارچین | 1 عدد |
میخک | 4 عدد |
پودر شکر | 500 گرم |
چاقاله گردو | 500 گرم |
ابتدا پوست گردو ها را به کمک چاقو یا پوست کن به صورت خیلی نازک پوست کنید (حتما از دست کش استفاده کنید تا از رنگ گرفتن دست توسط پوست گردو جلوگیری شود.) و با چوب خلال دندان گردو را چند سوراخ بکنید و اجازه دهید هفت روز در آب خیس بخورد و هر روز، یک بار آب گردو را عوض کنید، بعد از هفت روز؛ سه تا چهار مرحله به مدت پنج دقیقه در آب بجوشانید و دوباره در آب سرد بشویید؛ و بار آخر در آب یخ قرار دهید و بیست و چهار ساعت به آن استراحت دهید، در مرحله ی بعدی آب و آهک را با هم مخلوط کنید، ۴ تا ۶ استراحت دهید تا آهک اضافه ته نشین شود؛ آب را جدا کنید و گردو را در آب آهک ۶ ساعت استراحت دهید و بعد کاملا آبکشی کنید؛ سپس پانزده دقیقه در آب بجوشانید و آبکشی کنید، در مرحله ی آخر شکر، میخک، دارچین و آب را طبق مقداری که در دستور مربا گفته شد؛ روی گردو بریزید و بیست دقیقه تا زمانی که غلیظ شود بپزید، پنج دقیقه آخر آب لیمو ترش بزنید و در نهایت زیر قابلمه را خاموش کنید تا به دمای محیط برسد و سرد شود و پس از آن مربا را در ظرفی شیشه ای بریزید؛ ( حتما به این نکته توجه داشته باشید که ظرف مربا خشک باشد تا از ترش شدن و کپک زدن مربا جلوگیری شود). مربای گردو شما حاضر است و می توانید آن را نوش جان کنید. این مربا واقعا طعم بی نظیر و تردی دارد، پیشنهاد میکنم برای یکبارهم که شده آن را امتحان کنید.
آهک باعث می شود که گردو ها بعد از پخته شدن ، له نشوند و بافت ترد تری داشته باشند .