مواد لازم | میزان |
آب انار |
یک دوم پیمانه - بهتر است از آب انار ترش استفاده شود. |
رب انار | 2 قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
زردچوبه | 1 قاشق چای خوری |
زیره کوهی | 1 قاشق چای خوری |
سبزی چوچاق |
50 گرم - نام دیگر این سبزی زولنگ است. |
فلفل | به مقدار لازم |
ماهی ازون برون | 1 کیلوگرم |
نعنا | 30 گرم |
نمک | به مقدار لازم |
پیاز |
1 عدد - اندازه ی پیاز متوسط باشد. |
گردو | 150 گرم |
گلپر |
1 قاشق چای خوری - استفاده از گلپر به دلخواه است. |
ماهی ازون برون یکی از پر خاصیت ترین ، مقوی ترین و لذیذ ترین ماهی های دریای خزر می باشد که در گروه ماهیان خاویاری قرار دارد اما متاسفانه این نوع ماهی در حال انقراضه و خیلی مهمه این ماهی رو از جایی تهیه کنید که در شرایط بهداشتی ، دقیق و کنترل شده ای پرورش میدهند . این نوع ماهی در آب های شیرین پرورش داده می شود و دارای طبع متعادلی است ؛ همین امر باعث شده است که ماهی ازون برون برای همه افراد با طبع گرم و سرد گزینه ی مناسبی باشد .
با توجه به مطالعات انجام شده مشخص شده است که مصرف ماهی ازون برون تا حد قابل توجهی می تواند از ابتلا به بیماری هایی مانند عروق کرونر قلب جلوگیری کند ، همچنین این ماهی به دلیل اینکه سرشار از ویتامین D و منیزیم است موجب سلامت استخوان ها می شود.
در ادامه ای این مقاله به طرز تهیه ماهی کبابی ترش ازون برون می پردازیم.
در ابتدا پوست ماهی ها را به طور کامل کنده و آن را به تیکه هایی هم اندازه ی گوشت کبابی برش بزنید و در ظرفی بریزید.در مرحله ی بعدی چوچاق و نعنا را به صورت خیلی ریز خرد کنید به صورتی که تکه های سبزی با چشم قابل مشاهده نباشد ؛ سپس گردو ها را له کنید به صورتی که دندان گیر نباشد و کاملا له شده باشد ؛ بعد از آن پیاز را رنده کرده (با دنده ی ریز رنده) و به گردو ، نعنا و چوچاق اضافه کرده ؛ در مرحله ی بعد رب گوجه فرنگی ، رب انار ، آب انار ترش ، زیره کوهی ، گلپر(به دلخواه) ، زرد چوبه ، نمک و فلفل را به مقداری که در دستور غذا گفته شد به ما بقی مواد اضافه کرده و همه را مخلوط کنید ؛ تا حدی که این مواد کاملا یک دست شود.اکنون به سراغ ماهی هایی که از قبل خرد کرده اید بروید و به کمک مواد حاضر شده ، ماهی ها را طعم دار کنید ، اجازه دهید کمی مواد به خورد ماهی ازون برون برود و زمانی که ماهی ها با مواد حسابی طعم دار شد ، آنها را به سیخ بزنید ؛ فاصله ی بین گوشت هایی که روی سیخ قرار گرفته اند نباید زیاد و نه خیلی کم باشد در نهایت سیخ های ماهی را بر روی آتش که از قبل آماده کرده اید قرار دهید تا کامل پخته شود ؛ بعد از از پخته شدن ماهی کبابی ترش می توانید آن را با برنج یا نان میل کنید البته پیشنهاد میشود که این ماهی خوش طعم با برنج سرو شود اما در صورت نبود برنج می توانید ماهی کبابی ترش ازون برون را با نان هم نوش جان کنید.
ترکیب طعم ماهی ازون برون به همراه مواد کباب ترش یک ترکیب فوق العاده است که اگر یک بار امتحان کنید دیگر نمیتوانید سراغ طعم دار کردن ماهی ازون برون با مواد دیگری بروید .
سبزی هایی که برای طعم دار کردن این نوع غذا استفاده می شوند عبارت اند از :
۱) نعنا . ۲) چوچاق به زبان گیلکی که در زبان مازندرانی زلنگ یا زولنگ نام دارد, نوعی سبزی خوراکی از راسته کرفس سانان است که در شمال ایران می روید و نام فارسی آن شش شاخ است.
این گونه از ماهی ها جز ماهی های خاویاری می باشد. معمولا ماهی های خاویاری همگی از قیمت بالایی برخوردار هستند ؛ و در دسته ی محصولات صادراتی به حساب می آیند. به همین خاطر معمولا ماهی اوزون برون دارای قیمت بالایی است . اما با این حال باز هم هستند افراد زیادی که حاضرند برای خرید این گونه از ماهی مبلغ زیادی را پرداخت کنند . به همین خاطر میزان مصرف ماهی ازون برون در ایران بسیار بالا می باشد .