مواد لازم | میزان |
آرد سه صفر (آرد شیرینی) | 500 گرم |
بکینگ پودر | 5 گرم |
روغن مایع | 40 گرم |
زرده تخم مرغ | 2 عدد |
سفیده تخم مرغ | 2 عدد |
شکلات چیپسی | 50 گرم |
نشاسته ذرت | 40 گرم |
وانیل | یک چهارم قاشق چای خوری |
پودر قند | 150 گرم |
پودر قهوه فوری نسکافه | 2 قاشق غذاخوری |
پودر گردو | 100 گرم |
کره
جایگزین
- روغن جامد
- مارگارین
|
250 گرم - اگر از روغن جامد استفاده نمودید، ۲۲۰ گرم در شیرینی به کار ببرید. |
گردوی خرد شده | 5 قاشق غذاخوری |
1 - فر را با دمای 350 درجه فارنهایت گرم کنید. سینی فر را با روغن و آرد چرب کنید و یا با کاغذ روغنی بپوشانید. اگر از کاغذ روغنی استفاده کردید، پوسته کاغذ روغنی را نیز اسپری روغن کنید.
2 - در ابتدا پودر قند را در ظرف مناسب الک کنید و آن را کنار بگذارید.
3 - سپس در ظرف دیگری آرد و بکینگ پودر را 2 بار الک نمایید و آن را هم کنار بگذارید.
4 - حالا کاسه ی نسبتا بزرگی را برداشته، کره یا مارگارین (نرم شده و به دمای محیط رسیده) را با پودر قند الک شده درون کاسه ریخته و با قاشق کاملا مخلوط کنید ( تا موقع هم زدن به اطراف پاشیده نشود ) و بعد با همزن برقی به مدت ۳ تا ۴ دقیقه خوب هم بزنید تا کاملا یکدست شوند.
5 - زرده تخم مرغ را اضافه کنید و یک دقیقه دیگر با همزن آن را خوب هم بزنید. (مراقب باشید که اگر قطرات تخم مرغ ، به اطراف ظرف پاشیده است، آن را با لیسک کاملا جمع و سپس با موادتان ترکیب کنید، تا کیک شما بوی تخم مرغ نگیرد.)
6 - بعد از دورگیری کامل ظرف، وانیل و روغن مایع را هم بریزید و با لیسک مخلوط کنید تا به طور کامل یکنواخت شود.
7 - حالا نسکافه را در ظرف دیگری با مقدار خیلی کمی آب گرم حل کنید، و به مایع شیرینی اضافه کنید.
8 - سپس نشاسته ذرت را هم به آن اضافه کرده و با همزن برقی آنها را ترکیب کنید تا کاملا یکدست شود.
9 - حالا پودر گردو و شکلات چیپسی را هم به مواد شیرینی اضافه کنید.
10 - بیکینگ و آرد الک شده را کم کم اضافه کرده، خمیر را با نوک انگشتان خودتان جمع کنید و آنقدر ورز بدهید تا خمیر نرم و لطیفی به دست بیاید. خمیر نیازی به استراحت ندارد و برای فرم دهی شیرینی ها آماده است.
11 - از خمیر به اندازه یکسان با قاشق مربا خوری برداشته،( ترجیحا هر کدام به اندازه ۱۰ گرم باشند.) با دست گرد کرده و به صورت توپی در بیاید.
12 - بعد از این که تمامی خمیر به همین صورت در آمد. رویه همه ی شیرینی ها را سفیده تخم مرغ بزنید و بعد در گردوی خرد شده قسمت رویی شیرینی ها را بغلطانید (همچنین میتوانید گردو ها را نصف کرده و برای خوش طعم و عطر شدن آنها را با حرارت کم تفت بدهید و نیمی از آنها را روی شیرینی قرار دهید.)
13 - در سینی فر بچینید و در فر از پیش گرم شده به مدت 15 دقیقه قراربدهید.
- برای فر برقی دمای ۱۶۰ درجه، طبقه وسط و المنت پایین روشن باشد، حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بمانند تا پخته شوند.
- برای فر گازی دمای ۱۷۰ درجه، طبقه وسط، و المنت پایین روشن، حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه.
14- سینی پخت را به مدت 10 دقیقه روی توری خنک کننده قرار دهید، سپس خود شیرینی ها را مستقیماً روی توری منتقل کنید تا خنک شوند. سرو کنید و لذت ببرید!
- ماندگاری در صورت استفاده کره تا ده روز و در صورت استفاده از مارگارین نزدیک ۳ هفته، داخل ظرف درب بسته و در محیط خنک با کیفیت باقی میماند.
- در دستور پخت شیرینی های گردویی اصیل از کره استفاده می کنند زیرا به طور گسترده در دسترس عموم است. اما می توانید به جای کره یا مارگارین از حدود ۲۲۰ گرم روغن جامد استفاده کنید.
- از ترازو آشپزخانه برای اندازه گیری های دقیق تر استفاده کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید.
- این شکل شیرینی گردتر فرم زیباتری به خود میگیرد، اما می توانید بنا به سلیقه قبل از پخت آنها را به شکل صاف تر فرم دهید.
- بعد از تفت دادن گردوها، میتوانید آنها را با وردنه له کنید تا برای رویه به بافت مورد نظر برسند.