مجله خوراکی ها دستورهای غذایی کیک و شیرینی شیرینی خشک
طرز تهیه شیرینی مغزدار قزوینی

طرز تهیه شیرینی مغزدار قزوینی

محدثه ابراهیمی محدثه ابراهیمی در 25 مهر 1402 magfood.ir/6C
فهرست مطالب
مواد لازم
مواد لازم میزان
آرد برنج 250 گرم
آرد گندم 250 گرم
بکینگ پودر 2 قاشق چای خوری
تخم مرغ 3 عدد
خلال بادام به مقدار لازم
- اختیاری برای تزئین به کار میرود.
دارچین 1 قاشق چای خوری
- برای مواد میانی به کار میرود.
زعفران دم کرده 1 قاشق چای خوری
سفیده تخم مرغ 1 عدد
شیر گاو کم چرب یک چهارم پیمانه
وانیل یک چهارم قاشق چای خوری
پودر شکر یک و یک دوم پیمانه
- یک دوم برای مواد میانی به کار میرود و یک پیمانه برای مایه شیرینی به کار میرود.
پودر هل سبز 1 قاشق چای خوری
- برای مواد میانی به کار میرود.
پودر پسته یک دوم پیمانه
- برای مواد میانی به کار میرود.
کره ذوب شده 120 گرم
گردوی خرد شده یک دوم پیمانه
- برای مواد میانی به کار میرود.
گلاب به مقدار لازم
- برای مواد میانی به کار میرود.

طرز تهیه

دستور العمل ساده شیرینی های گردویی که فقط با تعداد کمی مواد ساده تهیه شده است. یک شیرینی مغزدار خوشمزه مورد علاقه افراد خانواده که همه آن را دوست دارند! در میان بسیاری از شیرینی های که پخته شده است، این شیرینی های مغزدار گردویی قابل ستایش هستند. درست کردن خمیرآن نیز بسیار ساده است، عاشقانه شیرینی پختن از زمانی شروع می شود که شما واقعاً این شیرینی ها را امتحان کنید. شیرینیی کاملاً ترد با مواد میانی گردویی بسیار نرم و جویدنی که غذایی کلاسیک محسوب میشود که به طور طبیعی بدون گلوتن است. همچنین درست کردن آن بسیارراحت ولذت بخش است.

1.مواد اولیه را در دمای محیط قرار دهید. (همیشه قبل از پختن کیک و شیرینی مطمئن شوید که موادی مانند کره، تخم مرغ، شیر، ماست و غیره در دمای اتاق هستند، مگر اینکه دستور غذا خلاف آن را نشان دهد! این تضمین می کند که آنها راحت تر در خمیر ترکیب می شوند و منجر به بافت کلی بهتر می شود. برای بهترین نتیجه، 30 دقیقه تا یک ساعت قبل از پخت همه مواد را از یخچال خارج کنید.)

2.در این مرحله در ظرفی مناسب، آرد برنج وآرد گندم را با بکینگ پودر مخلوط کنید، سه بار الک نمایید سپس آن را کنار بگذارید.

3.در ظرف مناسبی کره، تخم مرغ، پودر شکر، زعفران و وانیل را با همزن برقی بزنید تا یکدست و سبک و لطیف شود.(تخم مرغ ها را حتما تک به تک اضافه کرده و مراقب باشید که اگر قطرات تخم‌ مرغ ، به اطراف ظرف پاشیده است، آن را با لیسک کاملا جمع و سپس با موادتان ترکیب کنید، تا شیرینی شما بوی تخم مرغ نگیرد.)

4.پس از دورگیری کردن ظرف، سپس شیر را به آن اضافه نمائید و در حد مخلوط شدن هم بزنید.

5.حالا مخلوط آرد های الک شده را به تدیج  طي سه مرحله به مایه شیرینی اضافه کنید، سپس باید از لیسک استفاده کنید، به طوریکه آرام و دورانى به نحوی كه مواد کاملا مخلوط  شود، هم بزنید.(خمیر ممکن است کمی نرم به نظر برسد«مخصوصاً اگر آرد را خیلی سریع اضافه کنید»، اما حتماً کناره‌ها و کف ظرف را با لیسک کاملا بکشید تا مواد شیرینی به طور یکنواخت ترکیب شوند.)

6.روی کاسه خمیر شیرینی را با پلاستیک بپوشانید که خشک نشود و آن را حدود 1 روز در یخچال استراحت دهید.

بعد از گذشت یک روز، حالا به سراغ تهیه مواد میانی میرویم.

7.برای تهیه مواد میانی باید پودر پسته، گردوی خرد شده، پودر شکر، هل سائیده شده و دارچین را مخلوط کرده و گلاب را بدریج بیفزائید تا مواد خمیر شود.

8.بعد از اتمام زمان استراحت خمیر، خمیر را به ضخامت 3 میلیمتر با وردنه باز کرده و به صورت مستطیل هایی به عرض 5 سانتیمتر برش دهید.

9.حالا مواد میانی را داخل قیف با سر ماسوره ساده بریزید و به درازا وسط خمیر پهن شده به صورت لوله بریزید.

10.اطراف مواد میانی را با کمی سفیده تخم مرغ با قلم مو مرطوب کنید و یک لایه دیگر خمیر، روی آن قرار دهید و از کنار مواد میانی دو خمیر را به هم بچسبانید.

11.حالا روی خمیر کمی سفیده تخم مرغ بزنید و سپس بادام خرد شده بپاشید، که کاملا اختیاری است و قابل حذف است، اگر بادام ندارید میتوانید در نهایت بعد از سرد شذن شیرینی ها روی آنها را پودر قند بپاشید.

12حالا که همه ی شیرینی ها، یک دست و یک شکل شدند.

13.شیرینی های آماده شده را در طبقه بالاتر از وسط قرار دهید و اجازه دهید، به مدت 15 تا 10 دقیقه با حرارت 350 درجه فارنهایت بپزند. ( لبه های شیرینی ها فقط باید طلایی باشد. مراقب شیرینی ها باشید چون سریع قهوه‌ای می‌شوند و چیزی که می‌خواهید یک قوام کم رنگ و تازه پخته شده است. تا زمانی صبر کنید که کمی طلایی شوند. اجازه ندهید قهوه ای شوند، در غیر این صورت خیلی ترد و شیرینی کمی کره ای خواهند داشت که فرم اصلی شیرینی بدین گونه نیست.

13.همچنین به شیرینی ها اجازه دهید 30 دقیقه در سینی خنک شوند و سپس آن ها را به توری منتقل کنید تا کاملا خنک شوند. 

14.پس از پخت و سرد شدن شیرینی، آن را به صورت مستطیل 3*5 برش بزنید.

اگر طرفدار گردو نیستید

اما ممکن است برخی از افراد از گردو و پودر پسته برای مواد میانی این شیرینی خوششان نیاید و یا به مواد میانی این شیرینی های کوچک خصوصا گردو حساسیت دارند. پس اگر اینطور است از بادام یا فندق استفاده کنید! اگر احساس ماجراجویی می کنید، هر یک از موارد ذکر شده در بالا را با هم ترکیب کنید، چه کسی می داند، ممکن است راهی برای بهبود طعم و بهتر شدن پیدا کنید!

نحوه نگهداری

مطمئن شوید که شیرینی ها را در یک ظرف دربسته در دمای اتاق نگهداری کنید و کوکی های شما  2 تا 3 هفته باقی می مانند ! این کار باعث می شود کوکی ها نرم شوند و از سفت شدن آن ها جلوگیری کنید.

نکات دستور غذا

برشته کردن گردو

- برای اینکه به گردو ها طعم خوشمزه تری در شیرینی بدهیم، بهتر است گردوها را در تابه نچسب بریزید و روی حرارت کم قرار دهید. آنها را به مدت 5 تا 10 دقیقه هم بزنید تا نسوزد و برشته معطر شوند.
- یا فر را با دمای 350 درجه فارنهایت (180 درجه سانتیگراد) گرم کنید و نیمه های گردو را روی یک ظرف شیشه ای ضد حرارت قرار دهید. بعد آنها را به مدت 5 تا 6 دقیقه بپزید تا برشته و معطر شوند.
- بعد آنها را روی یک کاسه یا بشقاب سرد خنک کنید.
- سپس روی تخته خرد کن قرار دهید و با استفاده از یک چاقوی تیز گردو ها را ریز خرد کنید. آن ها را برای استفاده در شیرینی کنار بگذارید.

- گردوی خرد شده - مطمئن شوید که تازه هستند! همچنین می توانید آنها را با چاقو ریز خرد کنید. یا آنها را در یک کیسه پلاستیکی قرار داده و خرد کنید.

- هنگام فرم دادن شیرینی ها، سعی کنید اندازه آنها یکنواخت باشد تا یک اندازه بپزند.

- این شیرینی ها برای پختن در تعطیلات، یا به عنوان هدیه غذای خانگی عالی هستند.

- انتخاب آرد: اگر می خواهید شیرینی ها به خوبی ذوب شوند، از آرد شیرینی استفاده کنید. آرد همه منظوره سالهاست که استاندارد این شیرینی ها بوده و به خوبی عمل می کند.

نشانه های پخت شیرینی

- اگر زیاد شیرینی درست می‌کنید، می‌دانید که هر تغییر جزئی در دستور غذا می‌تواند به راحتی بافت و طعم را تغییر دهد. راه‌های زیادی برای تغییر شیرینی پخته شده توسط شما برای بهتر شدن وجود دارد. برای شیرینی، فقط مواد تشکیل دهنده نیست، بلکه مدت زمانی که در فر سپری می شود نیز می تواند تفاوت زیادی ایجاد کند. لذا به این تکنیک ها توجه کنید تا شیرینی  با کیفیتی داشته یاشید.

- لبه های قهوه ای طلایی:  یک شیرینی کاملاً پخته شده دارای لبه های روشن و قهوه ای طلایی خواهد بود. اگر لبه ها قهوه ای تیره یا مشکی هستند، آنها را زیاد پخته اید. از طرف دیگر، اگر رنگ پریده بدون رنگ قهوه ای عسلی باشد، هنوز آماده نیستند.
- دارای سطح یکسان: یک شیرینی که به خوبی آماده شده باشد، سطح بالایی یکدست و کمی سفتی خواهد داشت. اگر سطح آن سخت باشد، شیرینی بیش از حد پخته می شود. با این حال، اگر سطحش هنوز مرطوب است، شیرینی هنوز آماده نیست.

- شیرینی به کاغذ روغنی نچسبیده است: شیرینی ها در حین پخت سه مرحله را طی می‌کنند و دو مرحله از آنها شامل چسبیدن به کاغذ است. 
- وقتی شیرینی ها را روی سینی قرار می دهید، بسیار مرطوب می شوند و به کاغذ پخت می چسبند. این کار تا زمانی که شیرینی کامل پخته شود ادامه خواهد داشت.

- وقتی شیرینی کاملاً آماده شد، شل می‌شود و می‌توانید به راحتی آن را از کاغذ روغنی جدا کنید. اما وقتی شیرینی بیش از حد پخته شد، دوباره شروع به چسبیدن به کاغذ پخت یا روغن می کند. این اتفاق می افتد زیرا شروع به از دست دادن رطوبت بیش از حد می کند و باعث می شود که به کاغذ بچسبد. امیدوارم که به تمامی نکات توجه کنید و این شیرینی مغزدار گردویی را درست کنید ولذت ببرید.

 

 

برچسب ها: شیرینی, شیرینی خشک, شیرینی مغزدار قزوینی
0 نفر این پست را پسندیده اند. این مطلب را به اشتراک بگذارید:
به اشتراک بگذارید در :
مطالب مرتبط

مشاهده موارد بیشتر
نظر خود را بنویسید

برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.