مواد لازم | میزان |
آرد سه صفر (آرد شیرینی) | 300 گرم |
آرد نخودچی | 300 گرم |
خلال پسته | به مقدار لازم |
روغن جامد | 300 گرم |
شکلات تخته ای | 200 گرم |
پودر شکر | 300 گرم |
پودر هل | 2 قاشق چای خوری |
امروز یکی از رایج ترین و به همان اندازه خوشمزه ترین شیرینی ها به نام برشتوک را درست کردم. Bereahtook بسیار شبیه حلوا است اما متراکم تر است و سرو کردن آن بسیار آسان تر است. آرد غنی و خامه ای نخود مخلوط با کره، پودر قند و هل این شیرینی را بسیار منحصر به فرد کرده است. باید بگویم اگر شیرینی نخودچی دوست دارید برشتوک را دوست خواهید داشت. در کرمان هم یک نوشیدنی داغ کاکائویی درست می کنیم که در حین دورهمی سرو می شود. غلظت آن به اندازه قهوه ترک است اما از پودر کاکائو، شکر، آب و گلاب تهیه می شود و بسیار طعم بهشتی دارد. برای تهیه این شیرینی های خانگی و خوشمزه تمامی مراحل زیر را دنبال کنید.
1.مواد اولیه را در دمای محیط قرار دهید.(همیشه قبل از پختن کیک و شیرینی مطمئن شوید که موادی مانند کره، تخم مرغ، شیر، ماست و غیره در دمای اتاق هستند، مگر اینکه دستور غذا خلاف آن را نشان دهد! این تضمین می کند که آنها راحت تر در خمیر ترکیب می شوند و منجر به بافت کلی بهتر می شود. برای بهترین نتیجه، 30 دقیقه تا یک ساعت قبل از پخت همه مواد را از یخچال خارج کنید.)
2.در ماهیتابه و روی حرارت متوسط، آرد سفید را به مدت 5 تا 8 دقیقه شروع به تفت دادن کنید تا قهوه ای طلایی شود و مدام هم بزنید.
3.سپس تابه را از روی حرارت بردارید، اجازه دهید تا خنک شود، بعد در ظرف مناسبی، آرد نخود چی برشته شده و آرد گندم را با هم مخلوط کنید و 3 مرتبه آن ها را الک نمایید. بعد آنها را کنار بگذارید.
4.در ابتدا روغن جامد را در ماهیتابه روی حرارت ملایم قرار داده تا روغن در آن آب شود.
5. سپس آردهای تفت داده شده و الک کرده را به آن اضافه میکنیم تا کمی برشته شود.
6.بعد از اینکه آرد و روغن از دمایشان کم شد پودر شکر و هل را به آن افزوده و خوب مخلوط نمایید تا کاملا لطیف و یکدست شود تا خمیری به دست بیاید یا به دو طرف تابه نچسبد.
7.سپس برشتوک را داخل ظرف مورد علاقه خود قرار دهید، به قطر نیم تا یک سانتیمتر پهن کرده و روی آن را کاملاً صاف نمایید.
8.حالا شکلات تیره، سفید و رنگی را در ظرفهای جداگانه بریزید و به حالت بن ماری ذوب کنید.
9. ابتدا روی خمیر برشتوک شکلات سفید بریزید و صاف کنید و بگذارید در یخچال ببندد.
10.سپس روی آن یک لایه شکلات تیره ریخته و پس از بسته شدن شکلات رنگی بریزید و صاف کنید و دوباره در یخچال قرار دهید تا همه مواد بسته شود.
11. پس از بسته شدن شکلاتها برشتوک را به صورت لوزی یا به شکل دلخواه خود برش دهید، همچنین میتوانید فقط از یک رنگ شکلات استفاده کنید و با خلال پسته و مغزیجات دیگر آن را تزیین کنید.
شیرینی ها را با یک فنجان چای ایرانی سرو کنید و نوش جان کنید.
شیرینی ها را در ظرف در بسته نگه دارید و به مدت یک هفته تا ده روز در یخچال نگهداری کنید.
- دو نوع مختلف آرد نخودچی وجود دارد: آرد نخودچی برشته شده و نخودچی برشته نشده است، در بیشتر شیرینی های ایرانی همیشه به آرد نخودچی برشته شده اشاره می کنیم.
- ابتدا باید آرد سفید را برشته کنید سپس با آرد نخودچی برشته شده مخلوط کرده و الک کنید.
- مقدار پودر قند بین 285 تا 300 گرم است، من ترجیح می دهم شکر کمتری مصرف کنم، بنابراین 285 گرم را انتخاب کردم، اما اگر مایل باشید می توانید تا 300 گرم بریزید.
- مثل همیشه، توصیه می کنم به جای فنجان، مواد را بر اساس وزن اندازه گیری کنید.
- هنگام فرم دادن شیرینی ها اگر قالب ندارید، سعی کنید اندازه آنها یکنواخت باشد تا یک اندازه بپزند.