الودگی هوا در شهر های بزرگ تبعات و مشکلات زیادی براب ساکنان این شهر ها بدنبال دارد . غیر از فشار زیادی که به سیستم تنقسی و ریه ی افراد می آید و برای کاهش این فشار نیاز به مصرف آنتی اکسیدان ها می باشد ، خشکی گلو مشکل دائمی سکنه ی این شهر ها می باشد .
در اینمقاله چند راهکار تغذیه ای جهت کاهش خشکی گلو در شرائط الودگی هوا را بررسی می کنیم .
بعلت خشکی هوا که در شرایط جوی ناسالم ایجاد می شود و ان هم ناشی از ذرات معلق ناسالم در هوا است ، نیاز است تدابیری جهت رفع این مشکل بیندیشیم . اکثر اوقات این خشکی بصورت الرژی و سرفه های مداوم رر طی روز بروز می کند .
- یکی از مهم ترین راهکارهای مناسب برای کاهش خشکی گلو ، حذف مصرف مواد غذایی می باشد که خودشان باعث خشکی بدن و حنجره می شوند . مانند : ادویه ها ، سرخ کردنی ها و غذاهایی که ماهیت گرم و خشک دارند مانند گردو . در صورتی که از این غذاها مصرف می شود باید از غذاهای با رطوبت کافی مانند کاهو استفاده شود .
- استفاده از چای ، قهوه و نسکافه باعث افزایش خشکی می شود . بهتر است مصرف این نوشیدنی ها را در ایام الودگی هو ا کاهش دهید و یا از رقیق شده ی این نوشیدنی ها استفاده کنید .
- دمنوش های مفید و رطوبت بخش در این ایام ، دمنوش بابونه ، گلسرخ ، سیب و به ، زوفا ، مرزنجوش ، اسطخدوس و عناب می باشد .
- جهت رطوبت بخشی به سیستم تنفسی ، بخور بسیار کارساز است . حتی بخور اب . در صورت امکان چنانچه دمنوش های فوق در حال جوشیدن هستند ، تنفس بخار آنها نیز مفید است . استشمام بخار شلغم در حال پختن ، اب و گلاب در حال جوش نیز مفید است . می توانید هر چند دقیقه یکبار گلاب را ببوئید .
- جهت رفع احساس سوزش و خارش گلو ، تناول یک قاشق مرباخوری از ترکیب چهار تخم ( ترکیب چند دانه ی لعاب دار و قابل تهیه در عطاری ها ) که در آب جوش مانده و لعاب دار شده است ، توصیه می شود .
- مصرف میوه ها که سرشاز از ویتامین و انتی اکسیدان می باشند و باعث تقویت سیستم ایمنی می شوند ، مفید است . برلی جلوگیری از افزایش وزن ناشی از مصرف بیشتر میوه ها ، می توانید یک واحد میوه را به قطعات ریز تر تقسیم کنید و هر بار بدفعات تکه ای را تناول نمایید . هر واحد میوه شامل یکی از این موارد است :
- یک سیب متوسط
- دو عدد نارنگی کوچک
- یک پرتقال متوسط
- یک لیمو شیرین متوسط
- نصف یک انار درشت
- دو عدد خرمالوی نسبتا متوسط
بهتر است غذا ی مصرفی در این ایام بیشتر سوپ ، آش ، انواع خوراک ، تاس کباب ها ، خورش ها و بطور کل غذاهایی باشند که مصرف آنها باعث رطوبت بخشی بیشتر به بدن می شوند .
- همچنین نوشیدن شربت سکنجبین ، شربت گلاب ، شربت کاسنی و شاه طره در طی روز برای رطوبت بخشی بیشتر به سیستم تنفسی مفید است .
- مرطوب نگه داشتن مجرای تنفسی با روغن بنفشه راهکار موثر دیگری جهت جلوگیری از خشکی مجرای تنفسی است .
- نوشیدن شیر بصورت ولرم همراه با عسل ، چندین بار در روز و بصورت جرعه جرعه باعث زدودن مواد مضر معلق در هوای الوده که با تنفس وارد سیستم تنفسی شده اند می شود .
- از دیگر بخورات مفید ، بخور اب و پوست نارنج است . بخور در محل زندگی و بطور کل در حد توان مرطول نگه داشتن هوایی که تنفس می کنیم کمک بزرگی به سلامت سییتم تنفسی و کاهش و رفع خشکی گلو می کند .