مواد لازم | میزان |
خلال بادام | به مقدار لازم |
زردچوبه | 1 قاشق چای خوری |
زرشک | به مقدار لازم |
زعفران دم کرده |
به مقدار لازم - فراوان |
شکر سفید | 5 قاشق غذاخوری |
ماست کیسه شده | 1 کیلوگرم |
پیاز |
1 اسکوپ - متوسط |
گردو | به مقدار لازم |
گلاب | 1 قاشق غذاخوری |
گوشت گردن گوسفند |
1 کیلوگرم - 1 عدد کوچک |
یکی ا ز دسر های معروف و بومی شهر زیبای اصفهان خورشت ماست است که به عنوان پیش غذا هم سرو می شود . این خورشت زرد رنگ بوده و حالت کشسانی شبیه به حلیم دارد . طعم و مزه این خورشت کاملا سلیقه ای است و ممکن است با ذائقه ی برخی افراد سازگار نباشد ؛ اما ارزش حداقل یک بار امتحان کردن را دارد که می توانید در ادامه ی این مقاله رسپی کامل دسر معروف شهر اصفهان را آموزش ببینید ، درست و نوش جان کنید .
در مرحله ی اول گوشت ( حتما از گوشت گردن گوسفندی استفاده بشود.) و پیاز و زرد چوبه را به مدت چهار ساعت بگذارید بپزد ؛ در مرحله ی بعدی باید گوشت ها را با گوشت کوب حسابی له کنید به طوری که سطح گوشت له شده کاملا یکنواخت شود برای بهتر له شدن گوشت ها میتوانید دو ملاقه از آبی که گوشت را در آن پختید ؛ بر روی گوشت ها بریزید و به له کردن گوشت ها ادامه دهید ؛ بعد از اینکه گوشت کاملا له شد ، نوبت اضافه کردن ماست چکیده می شود که در این مرحله تنها دو قاشق از ماست چکیده را باید به گوشت اضافه کنید ؛ و سپس به مخلوط کردن ماست چکیده و گوشت بپردازید ؛ ما بقی ماست چکیده را با شکر ، گلاب و زعفران در ظرفی به صورت جداگانه مخلوط کنید و بعد از یکدست شدن ماست چکیده و مواد ؛ آن ها را به گوشت که از قبل له کرده اید اضافه کنید ؛ این قسمت خیلی مهم هست و حتما باید به قدری گوشت و ماست اضافه شده را هم بزنید و مخلوط کنید که همه ی مواد کاملا یکدست شود و ریشه های گوشت به هیچ وجه مشخص و قابل دیدن نباشد در واقع حالت و شکل ظاهری این خورشت خوشمزه باید شبیه به حلیم شود ؛ در نهایت این خورشت خوشمزه ی اصفهانی رو میتوانید با زرشک ، گردو و یا خلال بادام تزئین کرده و نوش جان کنید .