مورینگا اولیفرا، یک درخت گرمسیری است که متعلق به گونه ی مورینگاسه و دارای «۱۴»گونه می باشد. مورینگا از قرن ها پیش در جهان شناخته شده و در اطراف رود نیل به خصوص کشور سودان به شجره الرواق یا درخت زلال مشهور است و از آن برای کاهش کدورت آب استفاده می شود. از معروف ترین گونه های مورینگا گونه اولیفراست که در مناطقی از هند رشد می کنند. گونه هایی از درخت مورینگا اولیفرا در آب و هوای خشک مقاوم هستند.
مورینگا با نام درخت معجزه نیز در جهان شناخته شده می باشد امروزه استفاده از مورینگا در سرتاسرجهان به صورت چشمگیری توسعه یافته است. گیاه مورینگا در بسیاری از قسمت های دنیا قابل رشد بوده و تمام قسمت های آن قابل استفاده و مصرف می باشد. مورینگا در قسمت های مختلف جهان با نام های گوناگونی شناخته شده است. نام رایج آن "درخت" ترب کوهی می باشد، چرا که طعم ریشه آن زمانی که خام است شبیه به مزه ترب کوهیاست. در طب آیورودا این گیاه به نام"شیگرو "معروف است و در زبان اسپانیایی به نام "جاسینتو" شناخته شده است. طبیعت ذاتی گیاه مورینگا گرم و خشک است و به عنوان یکی از مغذی ترین و مفیدترین درخت در کره زمین شناخته شده است.
در سال ۲۰۱۰ درخت مورینگا اولیفرا از طرف انجمن گیاه پزشکی آمریکا به عنوان مغذی ترین و مفیدترین درخت در کره زمین شناخته شد. مورینگا اولیفرا درختی است که ارزش غذایی و خواص درمانی فراوانی دارد این گیاه می تواند بیش از ۳۰۰ بیماری را درمان نماید برگ تازه مورینگا سرشار از ویتامین و املاح معدنی مانند پتاسیم کلسیم منیزیم ویتامین C پروتئین و بتاکاروتن می باشد.
از برگ خشک مورینگا می توان برای تهیه جوشانده چای سرد و گرم و آماده سازی انواع غذاها و خوراکیها استفاده کرد. پودر برگ مورینگا ، جایگزین فوق العاده ای برای ادویه جات است. بر اساس آزمایشهای تخصصی و دقیق انجام شده توسط کارشناسان ثابت شده است که هیچ عوارض جانبی از مصرف برگ درخت مورینگا وجود نخواهد داشت. استفاده و مصرف مورینگا برای درمان بسیاری از بیماریها در همه سنین و برای همه افراد از کودک تا بزرگسال بسیار مؤثر واقع شده است. مورینگا نه تنها مواد بسیار مغذی را برای افرادی که به آن نیاز دارند فراهم می سازد بلکه برای افرادی که به نشاط سلامتی و تندرستی خود می اندیشند نیز بسیار مفید و مقوی می باشد.
تمام بخشهای گیاه مورینگا اولیفرا هم برگ و هم چوب آن قابل استفاده هستند. اولیفرا که بیشتر مردم مناطق جنوب شرقی آسیا با آن آشنایی دارند درختی باریک با شاخه هایی انبوه و ظریف است که با برگ های کوچک و بیضی شکلی به رنگ سبز سیر پوشانده شده است این برگ های دوست داشتنی سرشار از مواد غذایی سالم و خوشمزه هستند. درختی استوایی است ولی با مراقبت در هر جایی رشد میکند ولی با سرما سازگار نیست. اولیفرا در کشورهای دیگر به این نام ها خوانده میشود :
آرجاناییری ارزان تیجا بنزولیو، بنزولیویر برد موروم ،کالور ،کلور ،کامونگی لیماران مالونگی مارانگو مارانگی مولا کایا، مورینگا مورونگا مورونگای مارام موشینگا، سانگ نوگکایی نورگایی، ساجان، ساجانا ،ساجیوان، ساراوو، سیجان سوجينا، سوراجانا، سویجان محافظ زنده ویندی بوندو و در کشور ایران گونه ایی وجود دارد با برگ های باریک که به گز روغن معروف است. تمام برگهای مورینگا رایحه ای منحصر بفرد دارند که یادآور طعم آجیل های بو داده است کاملا استثنایی است و محال است با چیز دیگه ای اشتباه گرفته شود.
کارشناسان و متخصصان تغذیه در انگلستان دانه های گیاه مورینگا را جایگزین سولفات آلومینیوم جهت حذف مواد جامد در آب های آشامیدنی نمودند در واقع پروتئینهای ریزی که در بذر مورینگا وجود دارد موجب تصفیه آب می شوند و میتوان از آنها به جای عناصر صنعتی تصفیه کننده ی آب استفاده کرد افزودن پودر پروتئین دار گیاه مورینگا در آبهای تصفیه نشده، باعث فولیکول شدن و ته نشین شدن گل و لای ذرات و میکرو ارگانیسم های معلق در آب میشود. همچنین بذر مورینگا باعث کاهش غلظت نیترات تا ۵۰ درصد و فسفات تا ۸۰ درصد و افزایش سرعت ته نشینی رسوبات از ۳۰ دقیقه به ۱۰ دقیقه می گردد.کارشناسان و متخصصان تغذیه در انگلستان دانه های گیاه مورینگا را جایگزین سولفات آلومینیوم جهت حذف مواد جامد در آب های آشامیدنی نمودند در واقع پروتئینهای ریزی که در بذر مورینگا وجود دارد موجب تصفیه آب می شوند و میتوان از آنها به جای عناصر صنعتی تصفیه کننده ی آب استفاده کرد افزودن پودر پروتئین دار گیاه مورینگا در آبهای تصفیه نشده، باعث فولیکول شدن و ته نشین شدن گل و لای ذرات و میکرو ارگانیسم های معلق در آب میشود. همچنین بذر مورینگا باعث کاهش غلظت نیترات تا ۵۰ درصد و فسفات تا ۸۰ درصد و افزایش سرعت ته نشینی رسوبات از ۳۰ دقیقه به ۱۰ دقیقه می گردد.
دکتر چودهاری میگوید دانه های مورینگا را به مدت ۱۵ دقیقه در آب داغ بگذارید و قبل از رفتن به رختخواب آن را بنوشید تا خواب شبانه خوبی را داشته باشید این کار میتواند خواب بهتر و راحتتری را برایتان به ارمغان آورد و روز سرحالتری را برایتان در پی داشته باشد.
آنشول جایبهارات از متخصصین تغذیه دهلی میگوید از آن جهت که برگ خشک مورینگا اولیفرا سرشار از فیبر میباشد برای افرادی که به مشکلات گوارشی یا یبوست مبتلا هستند بسیار مؤثر خواهد بود. همچنین به گفته ایشان با گنجاندن فیبر در رژیم غذایی می تواند باعث کاهش وزن نیز گردد.
دکتر آهوجا میگوید : دانه های مورینگا به عنوان منبع غنی روی محسوب شده و میتواند قند خون را تنظیم کرده و حتی از بیماری دیابت جلوگیری نمایند.
دکتر چودهاری می افزاید آیا میدانستید هر وعده از مورینگا سه برابر اسفناج آهن دارد؟ این موضوع برای گیاه خواران و افرادی که از فقر آهن رنج می برند و سیستم بدن آنها به آهن بیشتری برای حمل اکسیژن و خون به عضله ارگانها و بافتها نیاز دارد از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
دکتر آشتوش گاتام مدیر عملیات ها و هماهنگ سازی کلینیکی در Baidyanath می گوید: گیاه دارویی مورینگا یکی از منابع غنی کلسیم محسوب شده و به بیمارانی که از درد مفاصل رنج میبرند کمک میکنند همچنین از میزان التهابات و اختلالات شدید استخوان (آرتروز) میکاهند.
دکتر دیویا میگوید برخی از گیاهان به کاهش کلسترول معروف هستند و بر اساس تحقیقات انجام شده مورینگا در میان آن گیاهان قرار گرفته است.
دکتر آهوجا میگوید مورینگا به واسطه ی تأثیرات ضد سرطان معروف است مورینگا اولیفرا میتوانند رشد و توسعه سلولهای سرطانی را متوقف کرده و سرعت مرگ آنها را افزایش دهد.
دکتر چودهاری میگوید دانشمندان اثبات کرده اند که انواع محصولات مورینگا میتوانند میزان لیپیدهای اکسید شده در بدن را کاهش دهند و بامحافظت از بافتهای قلب سلامت قلبی عروقی را موجب شوند.
دکتر چودهاری میگوید روغن حاصله از گیاه مورینگا سرشار از آنتی اکسیدان است. این روغن حاوی ویتامین آ، ویتامین ب کمپلکس، ویتامین ث بوده و جلوی عمل رادیکالهای آزاد را که موادی فعال و ویرانگر هستند میگیرند و آن ها را خنثی می نمایند. به همین دلیل بدن را از آسیب اکسیداتیو شدید محافظت میکند. به عبارت دیگر ویژگیهای آنتی اکسیدانی گیاه مورینگا میتواند منجر به سلامت عمومی بدن گردد.
دکتر آشتوش گاتام میگوید گیاه مورینگا سرشار از آنتی اکسیدان بوده و از دیگر ویژگی های آن ضد التهاب و ضدعفونی بودن آنها می باشد و از این رو برای سلامت پوست بسیار مفید می باشد. روغن مورینگا میتواند به عنوان مرطوب کننده یا کرم درمان خارش پوست و آفتاب سوختگی مورد استفاده قرار گیرد.
مصرف چای مورینگا به صورت روزانه مزایای زیادی برای مصرف کنندگان به ارمغان می آورد. از جمله ویژگیهای منحصر به فرد چای مورینگا می توان به مقاوم سازی بدن در برابر بیماری های مزمن کاهش التهابات در بدن بهبود و التیام دردها، بهبود هضم غذا افزایش تمرکز جلوگیری از سرطان بهبود سیستم ایمنی بدن کنترل دیابت و محافظت از بیماریهای قلبی اشاره نمود چای مورینگا در طی سالهای اخیر توجه بسیاری از کشورهای جهان را به خود جلب کرده است به طوری که کاشت و پرورش گیاه مورینگا اولیفرا به طور گسترده ای در سراسر دنیا توسعه یافته است. مصرف روزانه یک لیوان چای مورینگا برای سلامت شادی و نشاط تمام افراد مؤثر واقع شده است.
برگ های مورینگا را برای چند دقیقه در آب جوش قرار دهید مانند تمام فرآیندهای چای سازی برگ های خشک مقدار قابل توجهی مواد مغذی و آنتی اکسیدان را در آب جوش آزاد می نمایند و یک دمنوش تازه خوش طعم سرشار از ترکیبات سودمند به وجود می آورد که انرژی و سلامت بدن شما را موجب می شود.
چای مورینگا یک نوشیدنی انرژی زای سالم طبیعی و بدون عوارض جانبی مانند محصولات کافئین دار بوده و ویتامینهای موجود در دمنوش مورینگا برای افزایش انرژی بدن و تقویت جسمتان بسیار ایده آل می باشد. نوشیدن منظم چای مورینگا در صبح به کاهش وزن افزایش انرژی بدن و سوخت و ساز سیستم ایمنی بدن می انجامد و برای افرادی که برنامه های رژیم غذایی را دنبال می کنند بسیار مفید می باشد.
افرادی که چای مورینگا نوشیده اند گفته اند که روزانه با مصرف یک لیوان دمنوش مورینگا یک انرژی مثبت و بی مانندی را دریافت کرده اند. در طی یک تحقیق جزئیتر محققان به این نتیجه رسیدند که مصرف دم نوش مورینگا برای زنان در طول دوره ی قاعدگی جهت التیام درد بسیار مؤثر بوده و همچنین مردان با مصرف آن نیز در طول روزهای کاری طولانی و خسته کننده از استقامت بدنی بالایی بهره مند می شوند.
شما می توانید چای مورینگا را جایگزین قهوه کنید. تنها با استفاده از همان نسبت پودر قهوه برگ خشک مورینگا را در قهوه ساز قرار دهید و نوش جان کنید و یک جایگزین سالم و مغذی را برای خودتان انتخاب نمایید.
ایزولیزین: ساخت پروتئین ها، تحریک عملکرد ذهنی و ارتقاء سطح انرژی بدن
لوسیون: افزایش سطح انرژی و هیجان ذهنی لیزین کنترل مقدار جذب کلسیم افزایش تولید آنتی بادیها و هورمونها کاهش رشد ویروس دربدن
متیونین :موی سالم پوست شفاف و ناخن های براق
فنیل آلانین: حفظ هشدار مغز، افزایش تمرکز حافظه و کاهش گرسنگی برای افرادی که رژیم می گیرند
ترئونین: جلوگیری از ایجاد چربی در کبد تقویت سیستم گوارش بدن و روده ها
تریپتوفان: جلوگیری از بیماریهای مغزی کاهش علائم سلامت روان مانند اضطراب و افسردگی کاهش بی خوابی و میگرن کاهش خطر اسپاسم سرخ رگ قلب و کلسترول
والین: افزایش تمرکز هماهنگ سازی عملکرد ماهیچه ها و تقویت روحیه و رسیدن به آرامش
دم کردن چای مورینگا میتواند به کسانی که از مشکلات مختلفی همچون سرطان، آرتروز، نقرس دل درد، اسهال، استفراغ، آلزایمر دیابت و سرما خوردگی عمومی رنج میبرند کمک کند. این مزایا به خاطر وجود سطح بالای ویتامین ث، پروتئین ،پتاسیم کلسیم انواع آنتی اکسیدان ها ویتامین آ در چای مورینگا برگ خشک مورینگا می باشد.
مورینگا اولیفرا بر اساس تائید سازمان جهانی خوارو بار و کشاورزی فائو یک سبزی مفید است که در اکثر کشورهای شناخته شده به عنوان غذای روزانه مورد استفاده قرار میگیرد و حتی به تنهایی یک وعده غذای اصلی را میتواند شامل شود. در اصل می توان این گیاه مفید را با تمام فوایدش یک سبزی و یک غذای مفید در نظر گرفت و نه یک دارو.
گیاه مورینگا اولیفرا برای اولین بار در سال ۲۰۰۷ توسط موسسه ملی سلامت، مشهور به NIH در ایالات متحده آمریکا شناخته شد و در سال ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ به صورت چشمگیری در سراسر دنیا مورد توجه قرار گرفت به گفته ی کارشناسان و متخصصان موسسه ملی سلامت مورینگا از طبیعت به دست انسان منتقل شده و در درمان بیش از ۳۰۰ بیماری موثر می باشد.
درخت مورینگا در آفریقا با نام های درختی که هرگز نمی میرد، تنها گیاه دارویی که در فصل خشک رشد می کند و گیاه سرشار از مواد مغذی مانند شیر مادر معروف می باشد. از آن زمان که این گیاه دارویی کشف شد تا به امروز بیماری های زیادی را درمان و ویتامینها و پروتئین های مورد نیاز بدن بسیاری از ورزشکاران مردان و زنان را تأمین نموده است و مصرف گیاه شگفت انگیز
مورینگا برای بدن ضروری می باشد. این یک واقعیت است که امروزه مواد غذایی که ما مصرف میکنیم صرفا خوشمزه و سیر کننده می باشد. از آنجا که پروتئینها و ویتامین های موجود در مواد غذایی بر روی سلول های بدن تأثیر می گذارند مواد غذایی مصرفی بسیاری از افراد در جهان بیش از حد اسیدی و فاقد ماهیت و مواد طبیعی میباشد و در نهایت با نابودی جسم ما به پایان می رسد در واقع به جای اینکه مفید و مغذی باشند، مضر و نابود کننده هستند. در سال ۱۹۶۲ رژیم غذایی غربی مقدار مصرف کالری را برای تمام افراد دو برابر کردند در حالی که ما تا به امروز ۷۵ درصد کمتر از کالری مورد نیاز بدنمان مصرف میکنیم با توجه به این موارد مصرف گیاهان دارویی به عنوان مکمل های غذایی دیگر گزینه نیست بلکه یک نیاز برای سلامتی می باشد. هنگامی که ما بیماریهای مختلف را بر روی ۳۱۷،۰۰۰،۰۰۰ نفر در آمریکا مشاهده می کنیم.
(۲۱۵) میلیون نفر از اضافه وزن یا چاقی ۵۰ میلیون نفر مبتلا به بیماریهای قلبی ۴۵ میلیون نفر مبتلا به سردرد مزمن ۴۴ میلیون نفر مبتلا به پوکی استخوان ۳۷ میلیون نفر مبتلا به آرتریت التهاب مفصل ۳۰ میلیون نفر به بیماری سینوسی ۲۶ میلیون نفر با دیابت، ۷۹ میلیون پیش دیابت یا پره دیابت ۱۲ میلیون نفر سرطان و ۶ میلیون نفر مبتلا به آلزایمر رابطه ی میان تغذیه و بیماری را درک خواهیم کرد همان طور که بقراط معتقد بود غذا در واقع دارو و پاسخ ما به بیماری می باشد. به نظر واضح است اما ما باید بپرسیم که چگونه این اتفاق می افتد؟
مورینگا اولیفرا ترکیبی نادر از زیتین آنتی اکسیدان قوی، کوئرستین یک فلاونوئید شناخته شده برای خنثی سازی رادیکال های آزاد و التیام بتاسیتوسترول یک) کلسترول ضد التهابی در بدن اسید کافئویلیکینیک یکی دیگر از ترکیبات ضد التهابی قوی و کائمفرول یک مواد مغذی که بدن را سالم و شاد نگه میدارد می باشد. در مجموع آنزیمهای فعال و مواد مغذی موجود در مورینگا اولیفرا، ۳۶ عامل طبیعی ضد التهابی را دارا می باشد. آسیبهای رادیکال آزاد ناشی از مولکول های اکسید کننده ای که به دنبال مولکول های بسیار واکنش پذیر هستند به عنوان منبع بسیاری از بیماریها از طریق مکانیسم هایی مانند مهار تلومراز تغییر در نفوذ پذیری سلولی و آسیب DNA شناخته شده است. بر اساس تحقیقات انجام شده وجود ۴۶ آنتی اکسیدان مختلف در گیاه مورینگا به اثبات رسیده است.
مرکز سرطان مموریال اسلون کترینگ ازمعتبرترین مراکز تحقیقاتی سرطان در جهان با انجام تحقیقات و آزمایشهای فراوان در مورد گیاه مورینگا به این نتیجه رسیده است که برگ، دانه بذر، روغن و غلاف مورینگا دارای خواص ضد سرطان هپاتو ،پروتئین هیپوگلیسمی، ضد التهابی ضد باکتری ضد قارچی ضد ویروسی و ضد انعقادی میباشند آنها همچنین در برابر بیماری آلزایمر زخم معده کنترل و کاهش کلسترول و بهبود زخم ها مؤثر می باشند. مواد مغذی مختلفی در مورینگا وجود دارد که می تواند تأثیر مثبتی بر افزایش عملکرد سیستم ایمنی بدن پیشگیری از رشد پاتوژن ها باکتری های بیماری زا تکثیر و آسیب رساندن به بافت داشته باشد. موسسه بین المللی چشم و بهداشت بتزدا مریلند در حال حاضر از مورینگا که سرشار از بتا کاروتن و ویتامین A می باشد، برای مبارزه و درمان کوری دوران کودکی استفاده می نمایند. همچنین پزشکان از مورینگا اولیفرا برای درمان دیابت در غرب آفریقا و فشار خون بالا در هند استفاده می کنند. آمینو اسیدها نه تنها برای اجزای سازنده ی بدن مانند عضلات و بافتها موثر است بلکه بر روی انتقال دهندههای عصبی هورمون ها آنزیم ها و ایمونوگلوبولین نیز تاثیر می گذارد.
بر اساس تحقیقات انجام شده مورینگا اولیفرا حاوی بنزیل ایزوتیوسیانات دارای خاصیت ضد سرطان میباشد این خواص حفاظتی در برابر مواد شیمیایی برای کسانی که دچار سرطان هستند بسیار مفید میباشد مورینگا سلول ها را در برابر شیمی درمانی تقویت مینماید و آستانه ی تحمل آن سلول ها را افزایش می دهد.
سرطان، قطعا یکی از بیماریهایی است که همه ی مردم امیدوارند در زندگی خود هرگز آن را تجربه نکنند سرطان در ذهن همه ی افراد یادآور ناخوشایندیهایی از جمله داروهای گران قیمت عملیات دردناک و پیچیده ی پزشکی، شیمی درمانی فقدان سلامتی کیفیت زندگی پایین و غیره میباشد پیشگیری همیشه بهترین درمان است به همین دلیل برای داشتن و حفظ زندگی سالم، ضروری است تا با رعایت نکات بهداشتی و مصرف گیاهان دارویی از بروز این بیماری مرگ بار جلوگیری نمایید خوردن گیاهان دارویی سبز مانند مورینگا میتواند بسیار مفید باشد تا بدن را در سلامتی مطلوب خود حفظ نماید.
مورینگا اولیفرا دارای ویژگیهای دیگری نیز می باشد که برای پیشگیری یا درمان سرطان موثر است. از جمله دارای مقدار زیادی کلسیم، آهن پتاسیم، پروتئین ویتامین A و C و مواد مغذی دیگر که بدن را تقویت کرده و به عنوان یک گیاه دارویی ضد التهابی ضد ویروسی آنتی اکسیدان ضد آلرژیک کاهش درد و مبارزه با عفونت ها مورد استفاده قرار میگیرد مبارزه با سرطان در واقع مجهز کردن سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با سلولهای سرطانی به صورت روزانه می باشد. استفاده از گیاهان دارویی طبیعی در این دوران می تواند بسیار مفید و موثر واقع شوند. برای افرادی که با سرطان مبارزه می کنند، خواص شیمیایی گیاه شگفت انگیز مورینگا بدن بیمار را در هنگام شیمی درمانی تقویت می نماید. توصیه میشود که تمام گزینه های درمان خود را با پزشک خود در میان بگذارید و تحت نظارت پزشک معالج خود از گیاهان دارویی بهره مند شوید.
اطلاعات زیادی درباره مورینگا و دیابت جمع آوری شده است. با این حال تحقیقات علمی ثابت کرده است که یک درمان قطعی برای دیابت وجود ندارد. در واقع میتوان احتمال ابتلا به بیماری دیابت را با مصرف گیاه مورینگا کاهش داد. دیابت نوعی اختلال متابولیک مزمن است و عواملی مانند سن ژنتیک محیط زیست و شیوه زندگی بر توسعه دیابت اثر میگذارد با بررسی و مطالعات فراوان برگ های درخت مورینگا میزان ابتلا به دیابت را به طور قابل توجهی کاهش می دهد. بنابراین میتواند به عنوان یک درمان موثر برای بهبود دیابت و
و مکمل دارویی برای بیماران دیابتی مورد استفاده قرار گیرد.
آنتی اکسیدانهای موجود در مورینگا به خوبی از بدن بیماران دیابتی محافظت می نماید. قند خون بالا میتواند تولید رادیکال های آزاد را سرعت بخشد و دفاع از بدن را کاهش دهد. در واقع پراکسیددار شدن لیپید یکی از ویژگی های برجسته ی دیابتی های مزمن است. از این رو مصرف منظم مورینگا و سایر آنتی اکسیدان های قوی توصیه می شود تا از آسیب های اکسیداتیو جلوگیری شود با انجام آزمایش هایی بر روی موش های مبتلا به دیابت مورینگا باعث افزایش قابل توجه فعالیت آنزیمهای مختلفی شده که با رادیکالهای آزاد مبارزه می کنند و به طور کلی باعث کاهش تخریب چربیهای بدن (لیپیدها) میشوند.
بر اساس آزمایشات انجام شده روی ۳۰ خانم مبتلا به دیابت قند خون آنها با مصرف روزانه ۷ گرم مورینگا به مدت ۳ ماه به میزان ۱۳.۵ درصد کاهش یافته است.
مورینگا یک گیاه با ارزش و ضروری برای درمان بیماران دیابتی است زیرا مواد مغذی موجود در آن می تواند علائم این بیماری صعب العلاج را کنترل و مدیریت نماید خواص مورینگا اولیفرا برای درمان دیابت عبارتند از:
دانه های مورینگا که از غلافهای این درخت به دست می آیند منبع اصلی اسید اولئیک می باشند. اسید اولئیک یک اسید چرب غیر اشباع است که با چربی های دیگر ترکیب نمی شود و از این رو اسید اولئیک در درمان دیابت بسیار مفید بوده و تغییراتی در غلظت گلوکز و کلسترول ناشی از دیابت می گذارد. مصرف گیاه مورینگا انسولین مورد نیاز به بدن را که ناشی از عملکرد نامناسب پانکراس است تامین مینماید علاوه بر این سطح کلی کلسترول را کاهش و سطوح لیپوپروتئین های با چگالی بالا را افزایش میدهد. بنابراین متابولیسم بدن در نسبت متعادل حفظ می شود.
مورینگا به عنوان یک منبع غنی از ویتامین ها و پروتئین ها در کاهش علائم دیابت کمک فراونی می کند مقدار ویتامین C موجود در گیاه مورینگا بیش از پرتقال میباشد معمولا دیابت ناشی از کمبود ویتامین C است که بر عملکرد لوزالمعده
تاثیر می گذارد و انسولین ترشح می کند.
در دیابت نوع ۲ سلولهای بدن به تولید انسولین واکنش نشان نمیدهند و منجر به تولید سطح بالای گلوکز در جریان خون می شوند. مورینگا منبع اصلی ویتامین E می باشد و به عنوان یک عامل نظارتی برای حفظ عملکرد طبیعی سلول ها عمل مینماید از آنجایی که سلول ها در هنگام استفاده از انسولین تحت تاثیر مواد شیمیایی سمی قادر به پاسخگویی به انسولین نیستند، ویتامین های موجود در مورینگا که یک آنتی اکسیدان قوی است یک درمان بسیار موثر برای کمک به سلول های بدن جهت دفع مواد شیمیایی، سم زدایی وانتقال انسولین به شیوه ای مناسب می باشد. هیچ درمان قطعی و به خصوصی برای دیابت وجود ندارد. با این حال راههای متعددی برای کنترل وضعیت بیماران دیابتی هست تا بتوان انسولین را در سطح مناسب حفظ و کنترل نمود. قبل از اضافه کردن برگهای مورینگا به رژیم غذایی خود برای درمان دیابت حتما به پزشک خود مراجعه فرمایید.
بیماری پارکینسون بر روی بافت مغز اثر می گذارد و آن را تخریب میکند مطالعات مقدماتی نشان می دهد که مورینگا یک درمان قوی برای شرایط رایج عصبی است مورینگا سرشار از ویتامین هایی است که برای عملکرد طبیعی و سلامت مغز لازم میباشد و میتواند مغز را در مقابل آسیب های عصبی محافظت نماید آنتی اکسیدان ها، ویتامین بافت مغز محافظت مینماید در مطالعات مختلف طیف گسترده ای از مواد طبیعی با خاصیت محافظت نورونی برای فعالیتهای ضد بیماری پارکینسون آزمایش شده است که با توجه به این مطالعات های C و E موجود در گیاه دارویی مورینگا، از داروهای گیاهی برای بهبود و درمان این بیماری از جانب پزشکان توصیه می شود.
کبد، یک عضو منحصر به فرد در بدن است و قادر به رشد و بازسازی سلولهای خود می باشد، حتی زمانی که نیمی از آن نابود و یا حذف شده است. مصرف پودر برگ مورینگا سرعت فرآیند رشد و بازسازی سلولهای کبد را تا چهار برابر سرعت نرمال افزایش میدهد پودر برگ مورینگا دارای آمینو اسیدهای مفید برای کبد می باشد و می توان برای شرایط خاص کبد از آنها استفاده کرد و نتیجه ی موثر و کارآمدی به دنبال خواهد داشت. از جمله آمینو اسیدهای موجود در پودر برگ مورینگا عبارتند از :
متیونین
با افزایش تولید لسیتین در کبد وجود متیونین در مورینگا میتواند سطح کلسترول را کاهش دهد. پودر برگ مورینگا می تواند در کاهش چربی و تحریک مثانه کبدی نقش موثری داشته باشد.
فنیل آلانین
اسید آمینه ی فنیل آلانین موجود در مورینگا در تولید ترکیبات مورد نیاز برای انتقال پیام ها بین سلولهای عصبی و مغز و در نتیجه کاهش گرسنگی مفید و موثر می باشد. ترئونین اسید آمینه ترئونین می تواند متابولیسم بدن و چربی سوزی را در کبد افزایش دهد همچنین میتواند عملکرد دستگاه روده و اندام های متصل را افزایش دهد تحقیقات انجام شده نشان میدهد که مورینگا توانایی کاهش و کاهندگی دارد یک مطالعه اخیر نشان می دهد که مصرف انواع محصولات مورینگا به عنوان مکمل غذایی میتواند از کبد محافظت کند و قبل از اینکه سموم بتوانند خسارتهای جبران ناپذیری به کبد بزنند آن را پاک سازی نماید. همانطور که در برخی از مطالعات نشان داده شده است، برگ های تازه و خشک مورینگا با حفظ سطح مطلوب گلوتاتیون از کبد در برابر آسیب های احتمالی محافظت میکند مورینگا میتواند عملکرد کبد را بهبود بخشد و سموم را به طور موثری از بدن دفع نماید.
مورینگا اولیفرا یک گیاه چند منظوره و مغذی می باشد. برخی از مطالعات تکمیل شده و در حال انجام اطلاعات با ارزشی در مورد خواص درمانی مورینگا برای بیماران مبتلا به HIV در مناطقی که داروهای ضد ویروسی بسیار کمیاب گران یا غیر قابل دسترس هستند ارائه نموده اند. برگ های مورینگا حاوی آنتی اکسیدان های بسیار قوی هستند که میتوانند از برخی از بدترین عوارض ناشی از ایدز جلوگیری یا آنها را به تاخیر بیندازند. چهاردهمین کنفرانس بین المللی ایدز که در سال ۲۰۰۲ در بارسلون اسپانیا برگزار شد توصیه نمود که پودر مورینگا به عنوان یک گیاه درمانی برای تقویت سیستم ایمنی بیماران مبتلا به HIV در آفریقا بسیار مفید و موثر می باشد. از آنجا که مورینگا دارای ارزش غذایی نیز می باشد، از آسیب دیدن سیستم ایمنی بدن به علت سوء تغذیه محافظت مینماید آنتی اکسیدان و ارزش غذایی موجود در مورینگا میتواند به طور مستقیم بر روی کاهش میزان مرگ و میر و بهبود سلامت بیماران اچ آی وی و ایدز در این مناطق تاثیر بگذارد.
غلاف ها و برگهای مورینگا می توانند به تصفیه ی خون کمک کنند خوردن یک کاسه سوپ شربت یا چای مورینگا میتواند در تصفیه کردن خون از بین بردن آکنه و سایر مشکلات پوست موثر واقع شود به علت خواص آنتی بیوتیکی گیاه مورینگا این گیاه از جانب پزشکان و متخصصان برای از بین بردن جوش و آکنه توصیه می شود.
برگ های مورینگا مشکلات چشم مانند التهاب ملتحمه را درمان میکند مصرف کنندگان باید برگهای مورینگا را تهیه و از آن خمیری درست نموده و سپس آن را بر روی چشم خود قرار دهند. اضافه کردن عسل به خمیر مورینگا می تواند به درمان مشکلات قرنیه کمک کند. برگ های مورینگا همچنین برای کاهش تورم چشم درمان موثری هستند.
نقش گیاه مورینگا در جوان سازی پوست مورینگا سرشار از ویتامین A می باشد و می تواند در جوان سازی به صورت فوق العاده ای عمل نماید. با قرار دادن روغن مورینگا بر روی پوست و ماساژ صورت میتوان شادابی و جوانی را به پوست بخشید و مانع ایجاد چین و چروک بر اثر مصرف بیش از اندازه ی صابون و کرم های شیمیایی شد.
گیاه مورینگا تراکم استخوانها را بهبود می بخشد. با توجه به وجود کلسیم و آهن در مورینگا می تواند مانع از بین رفتن استخوانها شود. اگر در طول دوره ی رشد ،نوجوانان از مورینگا استفاده شود استحکام استخوانهای آنها افزایش می یابد و سلامت آنها را به صورت چشمگیری افزایش میدهد.
مصرف چای یا شربت مورینگا می تواند کمک زیادی به کاهش سردردهای مزمن نماید. چای مورینگا با جوشاندن برگهای خشک مورینگا و شربت مورینگا با گرفتن آب غلاف مورینگا و اضافه کردن شکر زرد به آن تهیه می شود. امروزه پزشکان جهانی مصرف این دو محصول را به همه افراد توصیه می کنند.
آرسنیک یک عنصر شیمیایی می باشد که در جدول تناوبی با علامت As مشخص است، اگر در مدت زمان طولانی مصرف شود احتمال ابتلا به سرطان و بیماریهای قلبی را افزایش دهد. اکثر مردم آگاه نیستند که آرسنیک در بسیاری از غذاها وجود دارد.
مصرف مورینگا به صورت روزانه بسیار موثر خواهد بود. برخی از مطالعات انجام شده روی حیوانات نشان می دهد که خوردن برگ و بذر مورینگا اولیفرا در جلوگیری و مقاوم سازی بدن از مسمویت آرسنیک موثر می باشد.
برگ مورینگا یک منبع غنی از اسید آمینه ی تریپتوفان است که دارای مزایای زیادی برای انتقال دهنده های عصبی مغز از جمله انتقال دهندههای عصبی که مسئول تولید سروتونین (هورمون شادی هستند مقدار آنتی اکسیدان بالا در مورینگا نیز به بهبود عملکرد تیروئید کمک می کند که به نوبه خود باعث بهبود علایم افسردگی خستگی کاهش میل جنسی و تغییرات خلق و خوی می گردد.
مورینگا حاوی مقدار زیادی فیبر است که به تنظیم مقدار بیش از حد استروژن در بدن کمک کرده و میزان تعادل را بین استروژن، تستوسترون و پروژسترون برقرار میکند ویتامین A و C موجود در گیاه مورینگا به کاهش التهاب و کاهش اثراسترس کورتیزول در بدن کمک می نماید.
خواص ضد التهابی مورینگا در طول تاریخ برای بهبود زخم معده اختلالات گوارشی عفونت کاندیدا (قارچ) بیماری کبد و کلیه موثر بوده است. از آنجا که پودر برگ مورینگا غنی از فیبر است می تواند به تمیز کردن دستگاه گوارش کمک کند. مصرف آن به عنوان نوشیدنی می تواند باعث تخفیف دردهای معده و بهبود اسهال شود.
افرادی که از مورینگا به عنوان یک مکمل غذایی استفاده می کنند انرژی بدن آنها در دراز مدت افزایش مییابد بر اساس تحقیقات انجام شده ورزشکارانی که مورینگا مصرف می کنند بدن آن ها پس از انجام تمرینهای سخت و طاقت فرسا به سرعت بهبود می یابد و به حالت نرمال بر می گردد. خبر خوب این است که بر خلاف نوشیدنی های انرژی زای مضر و ناسالم مورینگا انرژی ورزشکاران را برای مدت طولانی تری افزایش می دهد، بدون آنکه افراد را به مصرف آن وابسته یا بعد از آن احساس اعتیاد را به مصرف کنندگان بدهد. در واقع خواص ضد خستگی و انرژی زای مورینگا به دلیل وجود آنتی اکسیدانهای قوی کلروفیل بسیار زیاد ویتامینها و مواد معدنی فراوان است. در سال ۲۰۰۸ با بررسی نتایج حاصل از آزمایش مورینگا ثابت شد که مورینگا مهمترین عامل برای فعال سازی گلوتاتیون میباشد که از آسیب کبدی ناشی از مصرف استامینوفن جلوگیری می نماید. همچنین در سال ۲۰۱۵ ویژگی منحصر به فرد مورینگا به دلیل توانایی آن در بهبود ذخایر انرژی بدن و افزایش سطح فعالیت آنتی اکسیدان های دیگر مانند آنتی اکسیدان گلوتاتیون به اثبات رسید.
انواع محصولات مورینگا برای کودکان و بزرگسالان قابل استفاده می باشد زیرا بر اساس تحقیق ها و بررسیهای تخصصی انجام شده در زمینه ی مورینگا تا به امروز هیچ عوارض جانبی از مصرف مورینگا گزارش نشده است. در سال ۲۰۱۵ با توجه به تحقیقات انجام شده در بررسی ایمنی و اثر بخشی مورینگا اولیفرا توسط پروفسور اس جی استوس و همکارانش نشان داده شده است که هیچ گونه اثر نامطلوب و مخربی در رابطه با مصرف مورینگا در افراد گزارش نشده است. بسیاری از مطالعات انجام شده نشان می دهد که برگهای مورینگا دارای نقش موثری در مدیریت فعالیت های بیولوژیکی اضافی از جمله آنتی اکسیدان محافظت از بافت های کبد کلیه ها ،قلب بیضه ها و ریه ها ضد درد یا تسکین درد ضد التهاب ضد فشار خون حفاظت در برابر خطرهای رادیواکتیو و اقدامات ایمنی سازی میباشد اعتقاد بر این است که وجود انواع مختلف پلی فنولها اسیدهای فنولیک فلاونوئیدها گلوکوزینولات ها و آلکالوئیدها در گیاه مورینگا باعث ایجاد این نتایج بی نظیر شده است.
برگ های تازه مورینگا را می توان مانند دیگر سبزیجات مصرف کرد شما می توانید آنها را به انواع سالاد سوپها و پاستاها و یا در غذاهای سرخ کردنی به مواد غذایی اضافه کنید. برگ های تازه مورینگا را در انتهای پخت و پز اضافه کنید. مانند نحوه ی استفاده از اسفناج و دیگر سبزیجات در غذاها است.
اگر به مصرف مورینگا به عنوان سبزی تازه علاقه ندارید گزینه دوم این است که می توانید از پودر برگ های مورینگا استفاده کنید. پودر برگ مورینگا نیز سرشار از خواص موثر و دارای کیفیت بالایی می باشد. از آن میتوانید به عنوان ادویه در غذاها مایعات و نوشیدنی ها بهره مند شوید.
یکی از متداولترین روش مصرف مورینگا چای یا دمنوش مورینگا. است افراد می توانند با تهیه برگ خشک مورینگا از آن همانند دمنوش ها بهره مند شوند. چای مورینگا میتواند سلول های شما را احيا کند سمها را از بدن شما دفع نماید با التهابات مبارزه کند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند به طور طبیعی هورمونها را متعادل نگه دارد و استرسهای شدید را کاهش یا از بین ببرد.
یک قاشق غذاخوری پودر برگ مورینگا یا یک قاشق چای خوری
دو لیوان آب
دو قاشق چای خوری عسل برای طعم و مزه یک قاشق چای خوری ریشه زنجبیل تازه رنده شده
(اختیاری)
نصف لیوان آب پرتقال یا آبلیمو تازه و طبیعی
پودر مورینگا زنجبیل و آب را در مخلوط کن قرار دهید. پس از مخلوط کردن آنها عسل و آبلیمو یا آب پرتقال را در محلول به دست آمده اضافه کنید. مجددا آنها را به مدت ۳۰ ثانیه در مخلوط کن هم بزنید.
یخ را به آن اضافه کنید و به مدت ۸ ساعت در یخچال قرار دهید. سپس مخلوط به دست آمده را در لیوان بریزید و سرو کنید.
دو قاشق چای خوری برگ خشک مورینگا یا یک
قاشق چای خوری پودر برگ مورینگا
دو لیوان آب
دو قاشق چای خوری عسل یا نبات برای طعم و مزه
برگ خشک یا پودر برگ مورینگا را در قهوه ساز یا قوری قرار دهید آب را به آن اضافه کنید.
عسل یا نبات را به اضافه کنید.
به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید.
سپس مخلوط به دست آمده را در فنجان بریزید و سرو کنید.
موشی پن نوعی کاپ کیک ژاپنی هست که بصورت بخار پز درست می شود و انواع مختلفی دارد.
آرد ۱۰۰ گرم، شکر ۸۰ گرم، شیر ۸۰ میلی لیتر، تخم مرغ ۱ عدد، پودر مورینگا ۲ قاشق چایخوری، بیکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری، نمک ۱ پنس، شکلات چیپسی ۸۰ گرم
زرده و سفیده تخم مرغ را جدا میکنیم زرده را به همراه شیر با ویسک می زنیم تا یکدست شود. سپس شکر را اضافه میکنیم و هم میزنیم تا حل شود.
در ظرف دیگری سفیده را با دور تند میکسر میزنیم تا به استیف پیک برسد.
آرد، بیکینگ پودر ، نمک و پودر مورینگا را باهم مخلوط کرده و الک میکنیم.
مخلوط آرد را به ترکیب زرده اضافه می کنیم و با ویسک بهم میزنیم تا یکدست شود. ۱/۳ سفیده را به مخلوط اضافه میکنیم و فولد می کنیم تا کمی نرم شود.
باقی سفیده را اضافه کرده و بازهم فولد میکنیم. توجه داشته باشید اصلا هم نزنید.
سپس ۶۰ گرم از شکلات چیپسی را اضافه کرده و مخلوط میکنیم تا همه جای مواد پخش شود.
مخلوط را در کپسولهای کاپ کیک ریخته و تا دو سوم آن را پر میکنیم کپسولها را در فنجان قرار می دهیم روی موشی پن چند عدد شکلات چیپسی میریزیم و کمی فشار می دهیم تا جا بگیرد.
فنجان ها را روی پایه بخار پز قرار داده و در قابلمه می گذاریم.
درب قابلمه را با پارچه پوشانده و به مدت ۱۳ دقیقه از زمان جوش آمدن آب آن را می پزیم. پس از زمان پخت خلال دندادن یا تستر را در کاپ کیک ها فرو میکنیم اگر تمیز درآمد شعله را خاموش می کنیم. کمی زمان میدهیم تا خنک شود و آماده سرو گردد.
بادام ۱ پیمانه، پودر کاکائو ۲ قاشق غذاخوری، خرما ۱ پیمانه، نمک یک پینچ
پودر مورینگا ۲ قاشق چایخوری، بادام هندی ۱ و ۱/۲ پیمانه، برگ نعنا تازه ۱/۴ پیمانه، عسل ۱/۴ پیمانه، شیر ۱/۲ تا ۳/۴ پیمانه، کره گیاهی آب شده ۱/۴ پیمانه
شکلات تلخ آب شده ۶۰ گرم، پودر کاکائو ۱/۴ پیمانه، عسل ۲ قاشق غذاخوری، نمک ۱ پینچ، شکلات چیپسی برای تزیین
بادام ها را در بلندر ریخته و پودر کنید. سپس خرما نمک و کاکائو را اضافه کرده و دستگاه را روشن کنید تا حدی که مواد کاملا با هم ترکیب شوند. قالب مربعی با عرض ۲۰ سانتیمتر انتخاب کرده و کف آن را کاغذ روغنی بگذارید و مواد را روی آن
پهن کنید و فشار دهید تا کاملا صاف شود، سپس در فریزر قرار دهید تا خودش را بگیرد. بادام هندی برگ نعنا ،عسل پودر مورینگا و شیر را در بلندر ریخته و دستگاه را با دور بالا روشن کنید تا حدی که مواد کاملا یکدست شوند، سپس کره گیاهی آب شده را اضافه کنید و یک دقیقه دیگر بزنید تا مخلوط گردند. ترکیب را روی پایه که خودش را گرفته ریخته و صاف کرده و دوباره در فریزر قرار داده تا کمی خودش را بگیرد.
شکلات آب شده پودر کاکائو، عسل و نمک را با هم مخلوط میکنیم و با ویسک می زنیم و کمی صبر میکنیم تا داغی شکلات کم شود و سپس روی ترکیبات قبلی میریزیم و روی آن شکلات چیپسی پخش میکنیم و دوباره در فریزر قرار می دهیم.
وقتی رویه کاملا سفت شد از قالب خارج کرده و برشهای مربعی شکل به اندازه دلخواه می زنیم.
ماست یک قاشق چایخوری، پودر مورینگا یک قاشق چایخوری، عسل یک قاشق چایخوری
ابتدا پودر مورینگا و ماست را با هم مخلوط کرده و سپس عسل را به آن اضافه می کنیم. ماسک را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بر روی صورت بگذارید و بعد با آب ولرم بشویید. در صورت تمایل میتوانید چشمها را با حلقه های خیار بپوشانید.
مورینگا یک درخت فوق العاده و بی نظیر است و دارای خواص فراوان و شفابخش می باشد. همانطور که قبلا اشاره شد ویژگیها و مزایای زیادی از مورینگا وجود دارد که هنوز مورد مطالعه و بررسی قرار نگرفته است اما تا به امروز می دانیم که مورینگا یک گیاه دارویی بسیار سالم و مغذی می باشد. اگر شما به دنبال یک مکمل غذایی سالم برای افزودن به رژیم غذایی خود هستید گیاه مورینگا انتخاب مناسبی خواهد بود زیرا انواع محصولات آن سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و خواص تغذیه ای میباشد حتی مصرف چند برگ و یا یک قاشق غذا خوری از پودر مورینگا در روز مقدار مواد مغذی مورد نیاز بدن شما را در طول روز تامین مینماید اکنون که شما بیشتر در مورد مورینگا میدانید میتوانید بلافاصله برای مصرف مورینگا اقدام کنید.