مجله خوراکی ها تغذیه و رژیم درمانی
دستور غذایی با تمشک

دستور غذایی با تمشک

سمانه سادات متینی سمانه سادات متینی در 11 تیر 1402 magfood.ir/4D
فهرست مطالب

تمشک میوه ای است که درون آن آنتوسیانین وجود دارد . این مواد مغذی گیاهی در تمشک به عنوان رنگدانه عمل می کنند و رنگ قرمز را ایجاد می کنند . آنها همچنین می توانند تشکیل رادیکال های آزاد را خنثی کرده و خطر بیماری های اکسیداتیو مانند سرطان  را کاهش دهند .

بر اساس مطالعه ای که در مجله آنتی اکسیدان ها منتشر شده است، این عناصر در کاهش بروز آسیب های عصبی تخریب کننده موثر هستند . حتی هنگامی که بیماری ایجاد شد ، مصرف قابل توجهی از  این مواد مغذی گیاهی می تواند پیشرفت آن را به تاخیر بیندازد .

از سوی دیگر ، تمشک ویتامین C را تأمین می کند . این عنصر برای اطمینان از عملکرد مناسب سیستم ایمنی ضروری است بر اساس تحقیقات منتشر شده در مجله in Frontiers Immunology ، دریافت کافی مواد مغذی خطر

بیماری های تنفسی مانند سرماخوردگی و

انفلونزا را کاهش می دهد .

در نهایت ، نباید فراموش کنیم که تمشک به دلیل دارا بودن اسید فولیک بطور ویژه ای در دوران بارداری مفید است .

شواهد علمی وجود دارد که نشان می دهد مصرف مناسب این ویتامین باعث جلوگیری از ناهنجاری در دوران بارداری بر ای جنین لازم است . در حالی که مکمل اسید فولیک در دوران بارداری توصیه می شود ، دریافت ان از طریق رژیم نیز توصیه می شود .

طرز تهیه سس تمشک خوشمزه برای انواع غذا :

سس تمشک یک انتخاب عالی برای تکمیل هر  غذای شیرین و خوش طعم است . توصیه می شود زمانی که این میوه ها تازه در فصل تابستان هستند ، آن را تهیه کنید ، زیرا نتیجه نهایی بهتر خواهد بود . همچنین لازم به ذکر است که این نحوه ی آماده سازی باعث می شود که محصول نهایی  دارای مقدار زیادی مواد مغذی در خود باشد .

به خاطر داشته باشید که همه متخصصان در مورد نیاز به ارائه میوه های قرمز از طریق رژیم غذایی توافق دارند . میوه های جنگل حاوی آنتی

اکسیدان ها و مواد مغذی مهم هستند  . اگر آنها برای تعادل و تنوع  در رژیم گنجانده شوند ،

وضعیت سلامتی نیز  بهبود می یابد .

مواد لازم جهت تهیه ی سس تمشک :

- ۲۵۰ گرم تمشک تازه

- یک چهارم لیمو

- ۱۰۰ گرم شکر

-  عسل در صورت تمایل 

● طرز تهیه ی سس تمشک :

ابتدا باید آب را در یک قابلمه بریزید و اجازه دهید روی شعله به جوش اید و بعد شکر را به ان اضافه کنیم  تا راحت تر شکر حل شود . برای تسهیل حل شدن شکر در این مرحله ، از شعله ی  آهسته استفاده می شود تا بعداً ارام آرام به دمای جوش برسد . پس از جوش آمدن مجدد حرارت را کم کرده و هم می زنیم تا شربت با غلطت مناسب به  دست آید . بعد از رسیدن به قوام دلخواه ، قابلمه را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید تا در دمای اتاق خنک شود .

هنگامی که شربت آماده شده و دمای ان به دمای محیط رسید ، وقت آن است که آن را در ظرف  مخلوط کن بریزیم .

برای استفاده از تمشک ها باید ابتدا انها را با آب شست  تا ناخالصی ها از بین بروند و بعد از خروج آب اضافی ان ، تمشک ها را به مخلوط کن 

اضافه کنید .

در این مرحله مهم است که ۲ تا ۳ دقیقه مخلوط کن روشن باشد و مواد را مخلوط  کنید تا به یک بافت ضخیم برسید . در این زمان می توانید اگر طعم سس را شیرین تر دوست دارید  چاشنی عسل را اضافه کنید . اگرچه این مهم است که ۲ تا ۳ دقیقه مخلوط کنید تا به یک پوره بافت ضخیم برسید . در این زمان میتوانید کمی چاشنی عسل اضافه کنید ، افزودن عسل کاملا  اختیاری است .

هنگامی که فرآیند آسیاب شدن به پایان رسید ، 

پوره ی حاصل را  از طریق  صافی ، صاف کنید و از ان خوب عبور داده شود تا دانه ها  از تمشک خارج شوند  . در این صورت می توانید به نتیجه ی بهتری برسید . بافت بنهایی صاف شده نباید زیاد ضخیم باشد .

در اتمام کار ، چند قطره آب لیمو به آن اضافه کنید . با استفاده از این روش ، سس تمشک بهتر شرایط  اکسیداسیون را تحمل می کند و باعث می شود  ویژگی های ارگانولپتیک خود را برای مدت بیشتری حفظ کند . اگر طعم ترش برای شما  خوشایند باشد ممکن است نیاز باشد  آب لیموی  بیشتری اضافه کنید ، و انتخاب این طعم کا ملا شخصی است . در نهایت ، همه چیز باید

به خوبی با هم‌مخلوط  شوند تا کاملا یکدست شوند .

در این مرحله سس تمشک آماده می شود . توصیه می شود برای نگهداری شرایط مناسب از  یخچال استفاده شود و در یک ظرف شیشه ای در دار به خوبی نگه دارید .

در این مرحله سس تمشک آماده می شود .

به این ترتیب با تهیه ی سس تمشک ، شما مکمل مناسبی برای کیک ، دسر و بسیاری از دستورهای غذایی دیگر خواهید دبشت . حتی با برخی غذاهای  گوشتی نیز می توانید به خوبی از ان استفاده  کنید . ابه خاطر داشته باشید که کیفیت تمشک های انتخاب شده در طعم نهایی نقش کلیدی خواهد داشت . می توانید تمشک های  منجمد شده را نیز انتخاب کنید ، اگرچه سس حاصل شده  چندان خوب نخواهد بود .

برای بهبود  طعم دسرها سس تمشک استفاده  کنید . تهیه سس تمشک بسیار ساده است . همچنین با تهیه ی این سس می تواند مجموعه ای از آنتی اکسیدان های مهم را برای حفظ سلامتی داشته باشید .  به خاطر داشته باشید که این دستور تهیه ی سس حاوی  قندهای مصنوعی است ، بنابراین باید آن را در حد اعتدال مصرف کنید .

بُلوش خورش محلی سیاهکل ( خورش تمشک ) :

از جالب ترین و اصیل ترین غذاهایی که در منطقه سیاهکل درست می شود همین بلوش خورشت است . بُلوش يا وُلُش به زبان محلی یعنی تمشک و در واقع این غذا خورشت تمشک است .

 خورش تمشک ، غذایی کاملا طبیعی بدون هیچگونه افزودنی اضافی و سرشار از ویتامین و کلسیم است . در این غذا از سیر بعنوان طعم دهنده طبیعی می شود  استفاده کرد که بر هیچکس فواید و خواص سرشار سیر پوشیده نیست . ( یک ضد عفونی کننده فوق العاده قوی و کارساز )

مواد لازم جهت تهیه ی خورش تمشک :

 - سیر ۱ بوته

- به میزان لازم روغن

- تخم مرغ ۲ عدد

-  تمشک ۲ لیوان

- زردچوبه ،نمک و  فلفل به میزان لازم

-  شکر به مقدار دلخواه جهت طعم مناسب

● طرز تهیه بلوش خورش :

 ابتدا سیرها را خرد کرده و با مقداری روغن تفت می دهیم . سپس زردچوبه را اضافه می کنیم .

 سپس تخم مرغ ها و نمک و فلفل را اضافه می کنیم . هنگامی که تخم مرغ ها همراه سیر تفت خورد در مرحله آخر تمشک ها را اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا عطر و بوی تمشک ها به سیرو تخم مرغ اضافه شود .

در صورت تمایل برای شیرین تر شدن خورش ، شکر اضافه می کنیم .

پلو را جداگانه بصورت کته دم می کنیم و این خورش را با پلو سرو می کنیم .

کیک خانگی تمشک :

کیک تمشک از دسته کیک های میوه ای می باشد که بسیار خوشمزه و خوش رنگ و لعاب است . این رسپی را می توانید با انواع میوه ها تهیه کنید و یا در قالب های مخلتف مانند لوف یا گرد یا میان تهی بنا به سلیقه خود درست کنید . تمشک از خانواده گیاه رز است و همیشه در همه فصول میوه دار است . تمشک ها به انواع رنگ های مختلف مانند قرمز سیاه ، طلایی ، سفید و صورتی یافت می شوند . اما این میوه ی خوشمزه دارای خواصی زیاد همچون درمان ، اگزما ، تقویت رشد مو ، لاغری ، دیابت و قند و خون فشار خون و قلب می باشد .

● مواد لازم جهت تهیه ی کیک خانگی تمشک :

- تخم مرغ ۴ عدد

- آرد سفید ۱.۵ پیمانه

- بیکینگ پودر ۱.۵ق مربا خوری

- پوره تمشک ۱/۲ پیمانه

- روغن‌ مایع ۱/۲ پیمانه

- شکر دانه ریز ۱ پیمانه

- آب ولرم ۲ ق غذا خوری

- وانیل نوک قاشق چای خوری

- نمک نوک قاشق چای خوری

● طرز تهیه ی کیک خانگی تمشک :

- مرحله ی  اول آماده سازی :

ابتدا آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کنید و سه بار الک کرده تا سبک شود . فر را روشن کنید تا گرم شود . تمام مواد کیک را از یخچال خارج کنید تا هم دما شوند . تمشک را بعد از شستن با کمک گوشتکوب برقی یا مخلوط کن پوره کنید .

- مرحله ی دوم جدا سازی :

زرده و سفیده تخم مرغ  را از هم‌جدا کنید . سپس سفیده تخم مرغ را با ابتدا با دور تند همزن بزنید تا کف کند سپس ۲ ق غذا خوری شکر دستور را به همراه نمک اضافه کنید و خوب هم بزنید تا فرم گرفته شود .

- مرحله ی سوم هم زدن زرده :

زرده ها را به همراه مابقی شکر و وانیل هم بزنید تا کرم رنگ شود . سپس آب ولرم را اضافه کنید و هم بزنید تا کشدار و حجیم شود سپس روغن مایع را اضافه کنید و با کمک لیسک یا قاشق مواد را خوب هم بزنید تا یکدست شود . در این مرحله چون مواد مایع زیاد هستند از همزن برقی استفاده نکنید .

- مرحله ی  چهارم تهیه مایه کیک تمشک :

در ادامه مخلوط آرد را به مواد بالا اضافه کنید تا خوب مخلوط شود برای هم زدن از لیسک استفاده کنید. افزودن ارد باید ارام ارام باشد تا ارد به خوبی مخلوط شود و گلوله نزند . سپس سفیده تخم مرغ را نیز اضافه کنید و در حد مخلوط شدن در یک جهت مواد را هم بزنید در انتها پوره تمشک را اضافه کرده و مواد را در حد مخلوط شدن هم بزنید.

- مرحله ی پنجم پخت کیک تمشک خانگی :

مایه کیک را داخل قالب از قبل چرب شده و آردپاشی شده بریزید تابعد از پخت کیک به راحتی از قالب جدا شود . و سه بار به سطح بکوبید تا کاملا مواد یکنواخت در همه جای قالب پخش شوند .  سپس داخل فر از قبل گرم شده شده به مدت ۵۰ دقیقه در دمای ۱۸۰ قرار دهید تا

کیک پخته شود.  سپس از فر خارج کنید و در محیط قرار دهید تا خنک شود و بعد از قالب خارج کنید و به دلخواه با خامه و تمشک تزئین کنید .

فوت و فن های دستور پخت کیک تمشک :

 

- برای فرهای برقی و توستر ۲۰ درجه دما کمتر

تنظیم شود .

- این کیک چون میوه ای می باشد ممکن است با

توجه به نوع قالبی انتخابی شما زمان بیشتری بخواهد . پس حتما بعد از گذشت ۴۵ دقیقه با خلال دندان کیک چک شود .

- بجای آب ولرم از شیر نیز می توانید استفاده

کنید .

-سفیده ها را بعد از فرم دادن داخل یخچال قرار

دهید تا به حالت پف کرده باقی بماند برای مرحله ی اخر افزودن به سایر مواد .

دسر شکلات سفید و تمشک :

مواد لازم جهت تهیه ی دسر شکلات سفید و تمشک : 

-- شکلات سفید : 160 گرم

- کاسترد : 1/3 و 1 پیمانه

- تمشک : 2 پیمانه

- خامه : 2 پیمانه

● طرز تهیه دسر شکلات سفید و تمشک

جهت تهیه ی این دسر به ظرف هایی به شکل لیوان نباز است .4 لیوان با ظرفیت 250 میلی لیتر یا 1 پیمانه آماده کنید .

و شکلات ها را به روش بن ماری روی حرارت

ذوب کنید . یعنی شکلات ها را داخل یک ظرف قابل داغ کردن قرار دهید و داخل یک قابلمه که اب در حال جوش دارد به حالت شناور قرار دهید و بعد از اب شدن شکلات ها تا داغ هستند در لیوان ها تقسیم کنید .

- سپس لیوان ها را بعد از خنک شدن ابتدایی شکلات داغ به مدت 5 دقیقه در فریزر قرار دهید تا شکلات ها سفت شوند و خودشان را بگیرند .

- تمشک ها را مدتی در فریزر قرار دهید تا یخ بزنند . سپس انها را از فریزر خارج کنید و لیوان های حاوی شکلات را تیز از فریزر خارج کنید . سپس تمشک های یخ زده را روی شکلات ها در لیوان پخش کنید .

بهتر لست قبل از ریختن تمشک ها در لیوان ها آنها را با پشت چنگال له کنید و به اندازه مساوی در لیوان ها بریزید .

- مرحله ی بعد افزودن کاستارد است .و روی تمشکها مقداری کاسترد بریزید .

- مرحله ی اخر افزودن خامه است .خامه را هم با هم زن برقی آنقدر بزنید تا فرم بگیرد بعد مقداری از خامه را روی دسر بریزید و سرو کنید . 

پای تمشک با ماست لاکتیویا :

● مواد لازم برای تهیه پای تمشک با ماست یخ زده  :

- تمشک یا بلوبری حدود دو فنجان

- شکر دانه ریز دو قاشق چای خوری

- بیسکوییت شکری حدود 20 عدد

- ماست لاکتیویا دو فنجان

- آب پرتقال سه قاشق چای خوری

- وانیل یک چهارم قاشق چای خوری

● طرز تهیه پای تمشک با ماست یخ زده :

- مرحله ی اول :

یک فنجان از تمشک ها را با یک قاشق چای خوری شکر و یک قاشق چای خوری آب پرتقال در کاسه ای مخلوط کنید و با استفاده از گوشت کوب یا چنگال خوب آن را له کنید .

- مرحله ی دوم :

بیسکوییت ها را داخل کیسه بریزید و در کیسه را محکم ببندید . سپس با استفاده از وردنه یا گوشت کوب خوب آنها را له و خرد کنید .

- مرحله ی سوم :

بیسکوییت خرد شده را به صورت یکنواخت روی ظرف مورد نظرتان بریزید . با استفاده از قاشق آن را منسجم کنید . مخلوط تمشک له شده و شکر را روی آن بریزید .

- مرحله ی چهارم :

ماست را کمی قبل از سرو کردن از یخچال بیرون بیاورید تا کمی نرم شود . سپس آن را روی لایه تمشکی پای بریزید و با استفاده از لیسک آن را به صورت یکنواخت پهن کنید .

- مرحله ی  پنجم :

ظرف را با کیسه فریزر بپوشانید و در فریزر قرار دهید تا مواد کامل خودشان را بگیرند . حداقل 3 ساعت زمان لازم دارد .

- مرحله ی ششم :

باقیمانده تمشک را به همراه یک قاشق چای خوری دیگر شکر و دو قاشق چای خوری آب پرتقال مخلوط کرده و آن را مخلوط کرده و حدود ده دقیقه در دمای اتاق بگذارید . سپس هنگام سرو کردن مقداری از مخلوط آماده شده را روی هر تکه پای بریزید .

چیز کیک تمشک :

● مواد لازم جهت تهیه ی چیز کیک تمشک :

- تمشک ۴۰۰ گرم

- پودر بیسکویت ۲۰۰ گرم

- کره ذوب شده ۱۰۰ گرم

- پنیر خامه ایی ۲۰۰ گرم

- خامه صبحانه ۲۰۰ گرم

- پودر قند ۴ قاشق غذا خوری

- پودر ژلاتین ۴ قاشق غذا خوری

●طرز تهیه ی چیز کیک تمشک :

ابتدا  بیسکویت را پودر کنید وپودر بیسکویت را با کره ای که دمای محیط گرفته و کمی کرم کردیم تا ذوب شود ، مخلوط می کنیم و کف قالب مورد نظر خوب پرس می کنیم و

به مدت نیم ساعت در یخچال قرار می دهیم تا به اصطلاح خود را بگیرد .

در ظرف دیگری پنیر خامه ایی را به همراه خامه و پودر قند با همزن در حد مخلوط شدن می زنیم .

۲ قاشق پودر ژلاتین را به نصف استکان آب سرد اضافه می کنیم و منتظر می مانیم تا کمی اب جذب کند و پفکی شود و به راحتی با اب مخلوط شود . ظرف حاوی اب و ژلاتین را بر روی کتری قرار می دهیم تا توسط بخار  کتری به روش بن ماری کاملا ژلاتین در اب حل شود .

اکنون ژلاتین‌حل شده در اب را به مخلوط پنیرخامه ای که با خامه و شکر زده ایم ، اضافه می کنیم .

قالب را که حاوی بیسکوییت وکره است از یخچال در آورده ومواد مخلوط شده را روی بیسکویت و وره ی فرم گرفته در ظرف  می ریزیم و مجددا به مدت یک ساعت دیگر در یخچال قرار می دهیم .

در قابلمه ی مناسبی تمشک ها را ریخته و روی شعله متوسط قرار می دهیم تا جوش بیاید و با کف قاشق کمی تمشک هارا له می کنیم . به هر میزانی که دوست دارید پودر قند به ان اضافه کنید تا طعم شیرین تمشک ها برای تان مناسب باشد .

۲ قاشق پودر ژلاتین را با نصف استکان آب سرد مخلوط می کنیم و روی بخار کتری قرار می دهیم تا ذوب شود و بعد در آخر به تمشک ها اضافه می کنیم و شعله را خاموش می کنیم .

ظرف حاوی تمشک ها و شکر را در گوشه ای قرار می دهیم تا از دما بیفتد و در آخر تمشک ها را بر روی لایه پنیریمون می ریزیم و باز به مدت حداقل ۲ ساعت در یخچال قرار می دهیم تا کاملا

بسته شود . بعد از این مدت چیز کیک اماده ی میل شدن است .

 

برچسب ها: دسر, کیک تمشک, رسپی
0 نفر این پست را پسندیده اند. این مطلب را به اشتراک بگذارید:
به اشتراک بگذارید در :
مطالب مرتبط

مشاهده موارد بیشتر
نظر خود را بنویسید

برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد شوید.